» »

Kateri tiskalnik ?

Kateri tiskalnik ?

nokaut240 ::

Kupujem nov tiskalnik, saj se je tastaremu očitno zamašila glava in je brezveze čistiti. Tiskalnik mora biti večfunkcijska naprava, se pravi mora tiskati, kopirati in skenirati. Tiskam bolj malo, v povprečju tri strani na mesec. Največ ga uporabljam za skeniranje. Problem pri tastaremu je bil, da sem za kartuše porabil toliko denarja, kot da bi natisnil po 50 ali več strani na mesec. Ta tiskalnik je imel 4 ločene kartuše, in ko je ene zmanjkalo ali se je posušila, sem moral kupiti novo, ker zaradi tega nisem moral natisniti ničesar, tudi v drugih barvah ne. In to je bil največji problem, ki se ga hočem rešiti z novim tiskalnikom. Katerega mi priporočate ? Cena naj ne presega 70 evrov. Kot sem že omenil, tiskalnik mora biti večfunkcijski (tiskanje,kopiranje,skeniranje), in naj bo čim manj stroškov s kartušami.

Bias ::

Vsi tiskalniki inkjet/bublejet, torej na klasične kartuške ti ne bodo printali v kolikor ne boš imel vse "polne" kartuše. Tako pač pripravijo nas uporabnike da kupujemo barvo :)

Problem vseh barvnih brizgalnih tiskalnikov ali MF naprav je da so kartuške nenormalno drage oz je tisk konkretno dražji od laserskega tiskalnika...ampak to je žal cena barve.

V tem cenovnem razredu:

- HP DJ 2050 AIO
- CANON Pixma MP280
- HP DJ 3050 AIO
- CANON Pixma MP495

Kalkulacije se mi trenutno ne ljubi delat, a je cana na izpis pri enem ali drugem približno enak.

nokaut240 ::

Nekoliko mi najbolj izmed teh diši Canon MP280, samo na strani http://www.monitor.si/clanek/canon-pixm... pravijo, da je cena črno-belega izpisa kar visoka (14 centov/na stran).

Heisenberg ::

glede na to da tiskas zelo malo je res vseeno da je cena na stran kak cent visja....

jaz bi vzel HPja ker imajo kartuše z glavo in potem kupil inekcije in jih polnil......to delam sam ze kar ene 8let...prihranim ogromno denarja, tiskam pa zelo pogosto, razlike v kvaliteti takole na pogled ni...
kartuse kupim samo kadar imam res tezave, se pravi enkrat na dve do tri leta...

Bias ::

Te variante s polnjenjem z injekcijo sam nisem nikoli probal, tako da ne morem soditi. Vem pa da obstajajo kar kvalitetni kompatibili za marsikateri inkjet tiskalnike..

Za tiskanje barvnega teksta se zagotovo ne opazi kompatibilna (neoriginalna) kartuša, večji problem je tiskanje fotk na foto papir (a tega verjetno sam niti ne boš tiskal, tako da np)


@DM: tudi CANON Pixma MP280 ima kartuški z integrirano glavo!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Bias ()

nokaut240 ::

Če jaz prav vidim, ima ta tiskalnik Canon MP 280 eno črno kartušo ter eno barvno, se pravi so tri barve združene v eni katuši. To pa najbrž ni dobro, ker če ti zmanjka ena barva, potem moraš zamenjati celo kartušo ?

Bias ::

točno tako!


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kateri tiskalnik ? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Kaj kupiti
17037186 (20900) gazer
»

Canon MX 320 male kartuše - predelava v velike?

Oddelek: Strojna oprema
12615 (463) Dimnik
»

Multifunkcijska naprava (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
8829822 (23520) Bye
»

Tiskalnik - najugodnejši

Oddelek: Kaj kupiti
144234 (4007) bond007
»

Katero večfunkcijsko napravo kupiti?

Oddelek: Kaj kupiti
223365 (3005) svecka

Več podobnih tem