» »

Oštevilčenje poglavja v LibreOffice Writerju

Oštevilčenje poglavja v LibreOffice Writerju

slitkx ::

Kako nastaviti raven kazala, da se bodo poglavja oštevilčila takole?:

1. EVOLUCIJA PREHODA Z GPRS NA LTE
1.1 GPRS
1.2 EDGE
1.3 UMTS
1.4 LTE

Čeprav sem pri oštevilčevanju nastavil, koliko ravni poglavij naj prikaže, mi kljub temu podpoglavja oštevilči kot 1, 2, 3 in 4.
(Za MS Word vem, vendar se ga izogibam.)
  • spremenil: slitkx ()

Sem že ugotovil, v vrstici iznačevanja in oštevilčevanja je potrebno klikniti še, da naj zniža raven poglavja. Samo razmak med številčenjem in tekstom je pa ogromen...

Highlag ::

To se da vse nastavit.
Odpri slogi in oblikovanje (prva ikona v drugi vrstici) okence in klikni na tistega, ki je uporabljen za tvoje številčenje in popravi poravnavo.
Never trust a computer you can't throw out a window

Za vsa poglavja bi uporabil navaden slog in bi ročno nastavil velikost črk. Tako da tale predlog žal ne pride v poštev.
Gre namreč za diplomsko nalogo in si ne morem privoščiti "zmešnjave slogov", da bi imel preveč različnih si oblikovanj.

Diplomska naloga bo imela do 4 nivoje, pisana bo v pisavi Arial, velikost črk pa si bo po pomembnosti poglavij od najbolj splošnega do najbolj podrobnega sledila v vrstnem redu 18=>16=>14=>12.
Vsako poglavje nižjega nivoja naj bi imelo le tolikšen zamik, da bi se videla hierarhija.

Ima kdo idejo, zakaj se pri vmesnem podpoglavju velikost številčenja ne ujema z velikostjo besedila? Besedilo = Arial 16.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Server 2008 R2

Oddelek: Operacijski sistemi
181512 (950) slitkx
»

disk problem + nakup novega

Oddelek: Kaj kupiti
7730 (549) Isotropic
»