Forum » Programska oprema » Oštevilčenje poglavja v LibreOffice Writerju
Oštevilčenje poglavja v LibreOffice Writerju
slitkx ::
Kako nastaviti raven kazala, da se bodo poglavja oštevilčila takole?:
1. EVOLUCIJA PREHODA Z GPRS NA LTE
1.1 GPRS
1.2 EDGE
1.3 UMTS
1.4 LTE
Čeprav sem pri oštevilčevanju nastavil, koliko ravni poglavij naj prikaže, mi kljub temu podpoglavja oštevilči kot 1, 2, 3 in 4.
(Za MS Word vem, vendar se ga izogibam.)
1. EVOLUCIJA PREHODA Z GPRS NA LTE
1.1 GPRS
1.2 EDGE
1.3 UMTS
1.4 LTE
Čeprav sem pri oštevilčevanju nastavil, koliko ravni poglavij naj prikaže, mi kljub temu podpoglavja oštevilči kot 1, 2, 3 in 4.
(Za MS Word vem, vendar se ga izogibam.)
- spremenil: slitkx ()
Sem že ugotovil, v vrstici iznačevanja in oštevilčevanja je potrebno klikniti še, da naj zniža raven poglavja. Samo razmak med številčenjem in tekstom je pa ogromen...
Highlag ::
To se da vse nastavit.
Odpri slogi in oblikovanje (prva ikona v drugi vrstici) okence in klikni na tistega, ki je uporabljen za tvoje številčenje in popravi poravnavo.
Odpri slogi in oblikovanje (prva ikona v drugi vrstici) okence in klikni na tistega, ki je uporabljen za tvoje številčenje in popravi poravnavo.
Never trust a computer you can't throw out a window
Za vsa poglavja bi uporabil navaden slog in bi ročno nastavil velikost črk. Tako da tale predlog žal ne pride v poštev.
Gre namreč za diplomsko nalogo in si ne morem privoščiti "zmešnjave slogov", da bi imel preveč različnih si oblikovanj.
Diplomska naloga bo imela do 4 nivoje, pisana bo v pisavi Arial, velikost črk pa si bo po pomembnosti poglavij od najbolj splošnega do najbolj podrobnega sledila v vrstnem redu 18=>16=>14=>12.
Vsako poglavje nižjega nivoja naj bi imelo le tolikšen zamik, da bi se videla hierarhija.
Gre namreč za diplomsko nalogo in si ne morem privoščiti "zmešnjave slogov", da bi imel preveč različnih si oblikovanj.
Diplomska naloga bo imela do 4 nivoje, pisana bo v pisavi Arial, velikost črk pa si bo po pomembnosti poglavij od najbolj splošnega do najbolj podrobnega sledila v vrstnem redu 18=>16=>14=>12.
Vsako poglavje nižjega nivoja naj bi imelo le tolikšen zamik, da bi se videla hierarhija.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Server 2008 R2Oddelek: Operacijski sistemi | 1512 (950) | slitkx |
» | disk problem + nakup novegaOddelek: Kaj kupiti | 730 (549) | Isotropic |
» | Računalnik za 500€ - Bolj ali manj za igreOddelek: Kaj kupiti | 2509 (2107) | st0jko |
» | Datoteke ni mogoče odpreti zardi težav z vsebinoOddelek: Pomoč in nasveti | 2084 (2000) | povso |
» | Nemogoče nalaganje WindowsovOddelek: Operacijski sistemi | 1505 (1291) | Nikonja |