» »

Obrementiv proca ves čas 99%

Obrementiv proca ves čas 99%

Yohan del Sud ::

Torej, gre za ena stara večkrat razstavljena in sestavljena nadgrajena in razgrajena jajčka. Proc je barton 2600, ampak je matična neka starejša, da ga ne prepozna (unknown processor @ 1900 mhz ali nekaj takega piše pri vžigu). Žal sedaj ne vem modela matične. Delalo je vse ok z XP in 1 mb rama dooolgo do pred nekaj časa, moder zaslon smrti je nato pobral davek. Standardni obuditveni postopki niso delali, random napake je ob zagonu metalo levo desno (enkrat ram, enkrat disk, enkrat slika, enkrat usb porti). Sam sem sumil matično. No, nekako mi je uspelo nazaj postavit, ampak na frišnih XPjih mi zdaj ves čas zabija procesor. Natančneje, zabija ga sam explorer.exe. Recimo, da se da delat enako kot prej, samo z velikim zamikom, odvisno, kaj pač delaš... Virusov ni, placa na disku je dovolj, edino enkrat sem postal pozoren, ko je XP izjavil opozorilo, da ima težave s pisanjem pagefileta. Ampak po moje je to bolj posledica nečesa, kot razlog ...

Ima še kdo kakšno idejo?
www.strancar.com

_koki_ ::

Spusti kak program skoz za testiranje diska, mislim da je disk tik pred dokončno odpovedjo...

Duhec ::

Mogoče imaš XPje brez SP1.:P
http://support.microsoft.com/default.as...
Če imaš vsaj XP SP2 potem ni to to.
V Task Managerju ubij explorer.exe in poglej če poraba pade. Nato štartaj spet explorer.exe preko File/New Task(Run)/ vpiši explorer in še 1x preveri porabo, če je kaj drugače.
Je tudi v varnem zagonu 100% uporaba explorer.exe ?
Če imaš ATA disk potem preveri v Device Managerju pod Ide/Ata/Atapi kontroler, če ti Primarni IDE kanal (Properties) slučajno ne deluje v PIO modu namesto v UDMA (Current transfer mode).

Ja vidiš, ja, vse to bi lahko bilo, ampak, glede na to, da sem sumil prej bolj kot ne HW, nisem razmišljal v tej smeri. Varen zagon bo logično prvo. Na zaribanem sistemu seveda ta tudi ni delal, tu pa res se še nisem spomnil probat. 8-O
www.strancar.com

AndrejS ::

Morda bi bilo pametno prvo BIOS nadgradit, da ti vsaj CPU prepozna

Ma delalo je prej to bp.

Šel preverit varen zagon, isto.

Zej nadgrajujem v XP3 iz XP2 ampak traja že tam ene 20 ur ...
www.strancar.com

zile ::

Xserces ::

watafak 20 ur??? to zato k ti zravn šopa 99% skos??...
Intel i5-3570k @4.7GHz|MSI GTX 970 4G|MSI Z77 MPower|
G. Skill 8 GB 1600MHz|Corsair AX750|Seagate Barracuda 2TB|NZXT Gamma|

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Xserces ()

jp, saj zato tu sprašujem ...
www.strancar.com

Xserces ::

bios upgrade... pa format? al format ne pomaga?
Intel i5-3570k @4.7GHz|MSI GTX 970 4G|MSI Z77 MPower|
G. Skill 8 GB 1600MHz|Corsair AX750|Seagate Barracuda 2TB|NZXT Gamma|

Format je bila uporabljena rešitev iz no work situacije v tole. Zej delam naprej. Bios upgrade je še ena od možnih rešitev, ampak če bi malo spremljal, zadeva je prej delala ok, kot je, par let. Tak, da ne grem kvarit še naprej zadeve same po sebi.
www.strancar.com

Duhec ::

Ti ledica za disk vseskozi sveti ?
Potem bo obveljal kar @_kokijev nasvet, da najprej pretestiraš disk. Še prej preveri, če je disk pravilno setiran kot master (po vsej verjetnosti imaš še ide, cd rom pa na slave, če sta na istem kablu) in da je kabel 80žilni.

zile ::

Zgoraj sem podal link do process explorerja.
Zalaufi program in poglej katera "nit" v explorer.exe porabi ves procesorski čas.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

CPU težava. (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
584724 (3921) m0LN4r
»

"štekanje" prenosnika

Oddelek: Pomoč in nasveti
293230 (2822) ciklon
»