» »

Vprasanje glede nacrtovanja programskega modula - .dll/.lib knjiznice

Vprasanje glede nacrtovanja programskega modula - .dll/.lib knjiznice

KernelPanic ::

Spostovani!

Gurujem bo zastavil sledece vprasanje: Rad bi spisal knjiznico (platform independent - uporabil bom Nokiin Qt Framework), ki bi mi omogocala, da bi s klicem funkcije npr. getAllMerchandise() dobil iz baze dobil artikle, ki jih nek sistem ponuja. Problem je tukaj, ker bo ta knjiznica morala znati komunicirati z npr. 10 razlicnimi bazami, kjer so v vsaki podatki drugace urejeni. Imam vse potrebno, da tak klic naredim (strukturo baz, njihovi tipi (mysql, mssql, postgre, ...). Da stvar predtavim, bom podal hipoteticni primer:

Narocnik zeli imeti dostop do podatkov treh slovenskih firm (narocnik je podpisal pogodbo in pravno formalne zadeve z vsemi tremi podjetji in so mu omogocili dostop do njihovih baz podatkov). Torej, v konstruktorju svojega classa podam ime podjetja in nato vse ostale podatke, ki jih potrebujem za dostop do serverja (host, username, password, databasename) in nato na osnovi imena podjetja izberem driver, ki ga podatkovna baza v tem podjetju uporablja (naprimer ceneje.si uporablja mysql, bolha.com uporablja mssql). Kako naj v dll zapisem nastavitve za posamezno podjetje (recimo, ceneje.si ima v svoji mysql bazi tabelo 'SifrantArtiklov' in to ime si moram nekam shraniti, da bom pobral podatke iz nje). Poanta je, da software, ki bo uporabljal ta dll, mora vedeti samo hosta, username, password in dbname (layer design)? Kako bi to najbolj optimalno sprogramiral? Cela poanta je, da se software, ki ga pisemo, bo lahko skonektal in zajemal podatke od kateregakoli podjetja?

Vnaprej se zahvaljujem za odgovor in s spostovanjem,
M.

Senitel ::

V dll lahko dodas resource, recimo XML z nastavitvami?

KernelPanic ::

Senitel je izjavil:

V dll lahko dodas resource, recimo XML z nastavitvami?


Hmm, super ideja matr! Hvala za namig!!!! :D:))

Samo kako bi ti pa ti vrinu xml fajl v dll?

Zgodovina sprememb…

KalEl ::

Si mogoče razmišljal o uporabi web service-ov? Recimo, z WCFjem bi te zadeve na enostaven način rešil, saj vse, kar se morata pogovarjati klient in server je v obliki ABC (Address - kje se zadeva nahaja, Binding - kako se boš povezoval: TCP, HTTP, MSMQ, itd., Contract - kaj boš prenašal). Je platform independent in lahko s tem rešiš marsikatero težavo. Just a hint :)
Lp,
B.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Postavitev strani podobne ceneje.si

Oddelek: Izdelava spletišč
81213 (821) Mesar
»

povezovanje strani z tabelo

Oddelek: Programiranje
14967 (834) iggy
»

[VB2005PRO]Dll uporaba

Oddelek: Programiranje
111055 (939) UltraTX
»

[c++] globalne spremenljivke (extern)

Oddelek: Programiranje
71472 (1345) Vesoljc
»

Mam en problem...

Oddelek: Programiranje
111114 (951) glavic

Več podobnih tem