» »

SEO: ključna beseda v poddomeni?

SEO: ključna beseda v poddomeni?

EdnPac ::

Živjo,

izdelujem spletno trgovino za podjetje, ki se koncentrira na prodajo hlač. Njihovo ime podjetja ne vsebuje besede 'hlače' ali kakršnekoli druge podobne besede po kateri bi sklepal, da prodajajo hlače. Zato sem razmišljal, če je smiselno ustvariti spletno trgovino na poddomeni hlace.firma.si? Osnovna domena firma.si pa bi služila le kot "spletna vizitka" podjetja (in vsebovala povezave na trgovino). Prosim za pomoč in nasvete glede:

- kakšne so prednosti/slabosti?
- hlace.firma.si VS hlače.firma.si? Oboje + redirect iz hlače.firma.si na hlace.firma.si?
- osnovna domena je sicer že precej stara (7-8 let), torej ima določene prednosti pri rangiranju - bo to prednost imela tudi poddomena?
- večina izdelkov že vsebuje ključno besedo 'hlače' v naslovu (npr. ../hlače-ime-ful-fino-in-fajn). Je vseeno smiselno ustvariti poddomeno hlace.firma.si?

HardFu ::

hlace.firma.si je brezveze. Ce imajo veliko artiklov (torej hlac), se bo ta beseda itak ponavljala po celi spletni strani, pa se v kaksnem urlju.
http://codeable.io

Veron ::

verjetno prodajajo še kaj drugega? če da, naredi takole
firma.si/hlace/ime_hlac/ potem za ostale pa firma.si/kategorija/ime/

EdnPac ::

Res je, vendar so glavni predmet prodaje hlače. Ostali artikli so mišljeni kot dopolnitev ponudbe k hlačam. Torej, potencialne kupce je treba privabiti skozi hlače :)

Tody ::

Sej boš mel tako in tako v url hlače pač bo bil zadaj in ne spredaj pri SEO to ni pomembno mogoče celo bolje ker pri podomeni lahko še kako preusmerjanje pajke zmede in nič ne indeksirajo.

skulijo ::

Po moje se nek "amater" ne sme preveč obremenjevat s SEO v smislu izboljšanj, ampak se mora tolko o SEO izobražit, da ne bo preveč slabo vplival na SEO, recimo index stran brez besedila itd.
Medtem, ko pa recimo v tvojem primeru bi se hitro zgodlo, da bi slabo vplival na SEO s tem da bi naredu subdomain, pri čemer pa problem, ki ga opisuješ sploh ni problem. Po parih mesecih boš napisal hlače v google, pa boš med prvimi rezultati.
Jaz sem imel pred 1 ali 2 leti golo predstavitveno flash stran, pa sm bil med prvimi zadetki, pa takrat nism vedu kaj je SEO.

@Tody je v eni drugi temi dal tale link: seomoz

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: skulijo ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Pohodniška oprema

Oddelek: Loža
465847 (815) koyotee
»

MTB hlače

Oddelek: Šport
151998 (1101) DamijanD
»

Trenerka (poceni)

Oddelek: Loža
348371 (6967) Ganon
»

Išče se nova ekipa za skupno podjetje Tvojnet (strani: 1 2 )

Oddelek: Izdelava spletišč
548548 (5736) Tydek
»

Pokojnina, Zdr. Zavarovanje in SEO (ter Adwords/Adsense)

Oddelek: Izdelava spletišč
101123 (962) fizikalac

Več podobnih tem