» »

Tv serije

Tv serije

Temo vidijo: vsi
««
82 / 324
»»

Killermode ::

Sem pogledal prva dva dela. Zaenkrat ostaja na seznamu. bomo vidl kak bo po tretjem delu.

negot ::

super akcija, :)

Lion29 ::

ja....pogledal pilota "FOREVER".... moram rect, da me je kar pritegnil... zgleda kar dobro zasnovano (strukturalno)... odprli so kar nekaj vprasanj... bomo vildi kak se razvije... zaenkrat vsecno
Founder and CTO @ Article-Factory.ai

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Lion29 ()

krOOokO ::

Sem se lotil BB, zaenkrat sem pogledal 4. dele.
Kljub temu da serija ni ravno mojega okusa, je zelo kvalitetna in gledljiva.
Ne pomnim pri kateri seriji/filmu sem se nazadnje toliko nasmejal kot pri BB. :)

ti kr vztrajaj... iz epizode v epizodo je boljsa

Ray Donovan, f... awesome.... thumbs up

Extrant.... vedno bolj debilno, visnjic mi z njegovim suffer frisom gre posteno na zivce... berry pa tudi ni kaj boljsa...thumbs down

Hysteria... bomo vidli, zaenkrat zanimivo, malo za lase privleceno... ampak zna biti kul... undecided

Really.... zelo zanimiva kombinacija... bionda iz scrubs (dr. Reid)...z indijcem (iz mnogo serij)... drzna, zabavna... polno zanih obrazov... bomo vidli... meni je kul...thumbs up

Hand of God.... zanimiva... dobri igralci.. zanimiva tematika... uam, da ne bodo res prevec na religiozno potegnili... zabavna...thumbs up

Red Oaks.... haha... teen-adult comedy... postavljena v 80-ta... znan format... polno klisejev... a je zabavna ...undecided

leiito ::

imho je Ray Donovan sicer gledljiv, čeprav malo preveč stripovski za najvišje ocene, je pa Liev Schreiber v tej vlogi izjemen.

Poleg njega je tut fotr od Angeline fenomenalen.... ni bil zastonj nominiran za emija... sem preprican, da ga bo naslednje leto dobil

tdi drugi igralci so dobri.... in zgodba se fajn razvija glede na pocasen ritem na zacetku... vsec mi je ta tematika druzinske drame z mocnim alfa samcem, ki je se kriminalec povrhu..... me precej spominja na sopranove

nisem pa vedel, da je Pablo Schreiber brat od Liev Schreiberja...kul

Zgodovina sprememb…

Voight je itak vedno dober, ampak Liev Schriber ima nek poseben obraz, rojen je za igranje travmatiziranih likov. Šibek člen, igralsko, je Bunchy, deluje skoraj bolj retardirano.

Da poznaš Pablove siblinge, moraš biti fan Orange Is The New Black, ki se zdi tu nekako underrated, ampak je briljantna serija s fenomanalnimi liki. Morda je nekaj lažje, ker je pod serijo knjiga, pod knjigo pa real life, ampak če so v real lifu v zaporih taki liki, bi šel kar prostovoljno tja. Sploh v ženskega.

ja...vsi nekaj omenjajo ta orange is the new black, bom mogu prechekirat...

pabla pa poznam iz vrsto drugih serij (weeds, a gifted man in seveda the wire)... mi je kul igralec...

oh, pozabu... lights out... skoda da so jo ukinli :(

Zgodovina sprememb…

Tr0n ::

Leftovers glejte, dober stuff. Sicer ne pricakovat odgovorov, it's not that kind of show. :)

oo7 ::

Kakšen se vam je zdel zadnji del The last ship?

Dami ::

oo7 je izjavil:

-Kako lahko z eno pištolo lahko zavzameš destroyer?? Pa če se že žrtvuješ in poženeš na tipa s pištolo vsaj do njega pridi, da ga lahko ostali potem obvladajo ne pa cepnat po pol metra.
-Zakaj se trudijo ubijat ljudi s "cepivom"? Sej že virus pobije hitro. O tem kako lahko TE laufa z omenjenim "gorivom" raje ne začenjam.
Tole ziher US navy sponzorira, drugače ne bi bilo druge sezone, tako kot pri Last Resort.
Don't worry about me. The bleeding is just the begining of a healing process.

Dami je izjavil:

oo7 je izjavil:

-Kako lahko z eno pištolo lahko zavzameš destroyer?? Pa če se že žrtvuješ in poženeš na tipa s pištolo vsaj do njega pridi, da ga lahko ostali potem obvladajo ne pa cepnat po pol metra.
-Zakaj se trudijo ubijat ljudi s "cepivom"? Sej že virus pobije hitro. O tem kako lahko TE laufa z omenjenim "gorivom" raje ne začenjam.
Tole ziher US navy sponzorira, drugače ne bi bilo druge sezone, tako kot pri Last Resort.

temu se reče "suspension of disbelief", stvar okusa seveda kdaj je SOD še v funkciji drmaturškega loka in kdaj postane komičen.

Lion29 je izjavil:

ja...vsi nekaj omenjajo ta orange is the new black, bom mogu prechekirat...

pabla pa poznam iz vrsto drugih serij (weeds, a gifted man in seveda the wire)... mi je kul igralec...

oh, pozabu... lights out... skoda da so jo ukinli :(

Fcuk me, pa res, Nick Sobotka, sploh ga nisem prepoznal. Vsekakor je bolj nadarjen, kot bi sodil po njegovem portfoliu.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: leiito ()

ja, eden tistih frisov na TV ko so prepoznavni, pa ne ves imena...

najvecja fora mi je se zdaj, ko govorim o Zeljkotu, pa folk nima pojma kdo je to... se manj pa da je po rodu slovenec :D

a tip je v (skoraj) vseh serijah ki kaj veljajo :D (in tistih, ki ne :D)

Okapi ::

Ivanek je v resnici hrvaškega rodu, rojen v Sloveniji.

ja, res je... hrvaskega rodu, ki se je rodil in zivel v slo

medenko ::

Zeljko Ivanek was born on August 15, 1957 in Ljubljana, Slovenia. He is an actor, known for Argo (2012), Donnie Brasco (1997) and In Bruges (2008).

do 10. leta je zivu v lj

preberite intervju na rtvslo

http://www.rtvslo.si/zabava/iz-sveta-zn...

fireX88 ::

jaz sem lih začel gledat Avatarj: The last Airbander

Prvi trije deli so me kar pritegnili, čeprav ne rad takšne risanke gledam (full me spomija na Dragon Ball, katerega nisem nikoli maral).
ANY OF MY POSTS ARE RESEARCHED AND/OR COMPILED BITS OF INFORMATION*
AND YOU SHOULD FOLLOW THEM AT YOUR OWN RISK.
*EXCLUDING SARCASTIC AND OR SUBJECTIVE RESPONSES!

Gogyto ::

Samo toliko, da opozorim - danes zvečer se začne druga sezona Under the dome na Planet TV...;)

Speaking of; nova sezona TV serij, fall 2014.

http://www.tvguide.com/special/fall-pre...

mi je prav smesno, ko vidim se folk, da gleda serije po TV :D

Kaj pa ce racunalnik povezes s TVjem? :)

mnja.... to je drugo ... saj ves... govorim o TV programu :D z reklamami .. "tocnem" urniku, etc :D

aja, pa o super kvaliteti (slike) seveda :D pa tudi podnapisov :D

Zgodovina sprememb…

Kaj je pa narobe z podnapisi na Tv-ju?

1. so odvec
2. so v pizdi.... vse preveckrat prevajajo dopesedno brez da bi vedeli smisel, kaj sele razumeli kake interne ali specificne fore... sicer pa je tudi odvisno od prevajalca... ampak v vecini so podni

Zgodovina sprememb…

Invictus ::

Glede na napredek tehnologije in digitalen signal bi lahko TVji ponujali podnapise v slovenskem in originalnem jeziku.

Lahko bi se pa tudi odločil da si brez. Ampak take iniciative še nisem videl.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

jinzo ::

Jaz sicer dost ne brklam tega, ampak osnoven STB od SiOL-a ti na nekaterih programih omogoča preklop med Slovenskimi in Hrvaškimi podnapisi ter izklop le-teh. Samo nevem klko je kaj razširjeno to v praksi.

Drugače pa mi deluje NCIS: New Orleans edini gledljiv NCIS spinoff.

Olórin ::

Lion29 je izjavil:

1. so odvec
2. so v pizdi.... vse preveckrat prevajajo dopesedno brez da bi vedeli smisel, kaj sele razumeli kake interne ali specificne fore... sicer pa je tudi odvisno od prevajalca... ampak v vecini so podni

sam imam rad podnapise v istem jeziku, kot je serija. Se zraven še jezika učim.
Seveda je to možno le pri gledanju serij na računalniku.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Olórin ()

SkIDiver ::

Olórin je izjavil:

Seveda je to možno le pri gledanju serij na računalniku.

Mogoče XBMC? V kombinaciji z RPi čist spodobna zadeva.

Plex je precej pred XBMC, popolna povezljivost vseh naprav, cross platform vključno z NAS, transcoding, title najde sam, artwork tudi, še témo serije servira v ozadju, ko odpreš folder, res vrhunski izdelek. Za streaming na TV danes ne rabiš več hdmi kabla, še Apple TVja ne, vsaj za downloadano vsebino.
Za PC je zelo dober tudi Kooraroo in tudi Universal Media Server je soliden.

Podnapisi so nujnost. Včasih je preslab zvok, sploh tisti yify ripi na Pirate Bayu so zvokovno porazni, včasih je pa enostavno premočan akcent in tudi native spikerji ne razumejo vsega. Zato titli pogosto pridejo zelo prav. Če seveda ne gre za serijo ali film, kjer se streljajo in lovijo z avti.

Gogyto ::

Jah, glede na to, kako malo še gledam tv, me občasno razveseli, da najdem še kaj 'pametnega' za pogledat; razen športa. Under the dome pa mi je nadaljevanka tako-tako... ravno pravšnja za pogledat na TV, ni pa mi tak uauu faktor, da bi jo šel snet in gledat preko compa. Po drugi strani pa tudi nisem obseden s tem, da se bom po forumih hvalil, kako sem si v enem dnevu ogledal xyz nadaljevank, vse snete s torrentov.;)

Jst ::

Mi smo imeli v SŠ pri tujih jezikih enkrat na teden človeka, ki ni znal besede Slovensko in smo se z njim pogovarjali v Angleščini in pri drugem v Nemščini. Pri Eng sem sedel v prvi klopi (razlog: mlada lepa profesorica:)), direkt pred njim in sem se jaz največ pogovarjal z njim (tip je bil faca), tako da dobro razumem jezik (ENG) in ga tudi tekoče govorim. Ampak si vseeno ponavadi dam Angleške podnapise, čisto majhne, spodaj na črnini (16:10 zaslon), ker vse pa vseeno ne razumem. Ko kdo (zame) prehitro govori, potem razna narečja, glasna glasba zadaj, tako da je sam govor težko slišati,... in takrat mi zelo prav pridejo ENG podnapisi. In ker jih imam na črnini, ne motijo pri gledanju, ko pa kaj ne razumem, je pa tekst vedno dosegljiv.

Tudi, če obstajajo Slo podnapisi, si raje dam Eng. Enako pri filmih.
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

Dami ::

Smo mel mi v SŠ isto. Sem se angleško naučil že prej s televizije (in OŠ seveda), Nemško tudi s TV vendar sam govor/besede (zaradi nemške sinhroniziranosti na kanalih pač), pisavo pa pol v SŠ.
Odkar lahko gledam serije/filme prek računalnika (že več k 15let) uporabljam angleške podnapise (slovenske samo če gleda tudi kdo zraven, ki ne zna angleško) in praktično ne morem več brez.
Don't worry about me. The bleeding is just the begining of a healing process.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Dami ()

ma jaz ne vem no...

ene serije ali filma ne pomnem, da nebi razumel zaradi glasne muzike v ozadju ali slabe kvalitete zvoka...

ne vem pa, zakaj morate razumeti in razlocno slisati prav vsako besedo? Point je v celoti... jaz tudi kdaj kako besedo zamudim ali ne razumem, ali ne stekam bistva povedi... zamudil pa def. nisem prakticno nic... pravzaprav sem se 100x bolje naucil anglesko... ko enkrat pades notri so podnapisi popolnoma odvec... raje brez podnapisov, pa 1 ali 5 besed izpustim na epizodo.... kot pa da berem podnapise, pa kaj vizualnega spustim...

je pa res, da bi mi letos, ko sem zacel delat tle pr eni firmi z veliko anglezi v ekipi... rabil velike podnapise in pavzo... stekal nisem popolnoma nic :D pa se super hitro so govorili, o projektu o kjerem nisem mel pojma ko sem se pridruzil, narecno in potiho.... fak off :D... no scasoma se navadis :D

dr.Akula ::

Jaz pri Modern family skoraj vedno počakam na angleške podnapise. Včasih govorijo hitro in nerazločno, imajo pa tudi veliko besednih iger ki jih kdaj dojamem šele potem ko vidim besedo napisano.
ni podatka

Lion29 je izjavil:

ma jaz ne vem no...

ene serije ali filma ne pomnem, da nebi razumel zaradi glasne muzike v ozadju ali slabe kvalitete zvoka...

ne vem pa, zakaj morate razumeti in razlocno slisati prav vsako besedo? Point je v celoti... jaz tudi kdaj kako besedo zamudim ali ne razumem, ali ne stekam bistva povedi... zamudil pa def. nisem prakticno nic... pravzaprav sem se 100x bolje naucil anglesko... ko enkrat pades notri so podnapisi popolnoma odvec... raje brez podnapisov, pa 1 ali 5 besed izpustim na epizodo.... kot pa da berem podnapise, pa kaj vizualnega spustim...

je pa res, da bi mi letos, ko sem zacel delat tle pr eni firmi z veliko anglezi v ekipi... rabil velike podnapise in pavzo... stekal nisem popolnoma nic :D pa se super hitro so govorili, o projektu o kjerem nisem mel pojma ko sem se pridruzil, narecno in potiho.... fak off :D... no scasoma se navadis :D

Morda se ne razumemo, ne gre za to, da ne bi razumel kaj se dogaja, ampak pač želim slišati oz. razumeti vsako besedo. Sem šolan prevajalec, živel sem v angleško govorečem okolju, pa vseeno ne razumem vedno vsega, predvsem pri britanskih, ampak tudi kakem ameriškem naglasu, specifični dikciji... V 99% ne gre za neznano besedo ali izraz, ampak samo iz. zvoka ni vedno jasno in iz izkušenj vem, da se enako dogaja prijateljem in znancem, ki jim je angleščina materni jezik Problem je tudi, da je ripanih BR fajlih velikosti do 2G po pravilu slika OK, zvok pa preveč komprimiran.

Kakorkoli, fajn je, da obstaja opcija podnapisov, potem pa vsak po svojih preferencah

SuperVeloce ::

Se strinjam. Pašejo tudi ob večerih, ko utrujen pogledam kakšno serijo in mi ni ravno, da bi napenjal ušesa in možgane (kar pač delaš, če ti ni materni jezik) ali dajal tv/računalnik na glas.

Začela se je 5 sezona Boardwalk Empire:)

Outcast ::

+ (ta mesec):
- Sons Of Anarchy S07
- POI S04
- The Blackist S02
- Chicago P.D. S02
- Gotham S01-pilot

Jp. danes je sploh velik dan za šovoljubce; Ray Donovan, The Strain in Boardwalk Empire.

Btw, ponoči sem pregledal prvi dve sezoni Louie C.K. Tip je briljanten, povsem drugačen od vsega drugega. Ne samo "komikov", tivija nasploh. Pa ta serija niti ni komična v klasičnem smislu besede, na trenutke je zelo mračen Szekely.

Louie je odlicen ja.

The Strain je naslednji teden, je pa danes season finale Leftovers.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Tr0n ()

ja, louie je kul... sam postaja dolgocasen in repititiven...

ni zastonj tip dobil cel kup nagrad za show

Repetitiven? Meni ni, čeprav sem gledal cele sezone v kosu. Me pa zanima kakšen se zdi show različnim demografskim skupinam; ali pritegne tudi ženske, ali ga lahko 40-letniki gledajo brez suicidnih misli ipd.

The Strain je bil danes, btw, e9. Vsaj tako pravijo pirati, sam še nisem razpoložen zanj

ray donovan se res lahko kosa s sopranovimi... ogromno paralel se lahko povlece... skratka vrhunsko ... ni lih na nivoju BB, a vseeno... top show, priporocam vsem

@Leiito: ja, repetitiven... po enem casu postane tista zamorjena muzika "duh-ubijajoca"... in skoraj vedno so iste fore...kar je cisto logicno, saj gre za njegov lajf... ljudje se ne spreminjajo, vsaj ne cez noc... zatorej serija tudi ne more postreci z nevem kaksnimi preobrati... je pa tip car, kaj vse izvlece iz tega... res car

Naredili bodo serijo po filmu Minority Report. Serija naj bi se dogajala 10 let po filmu.

Trailer of filma.

Film je zelo dober kdor ni gledal priporočam:)

LapD ::

Začetek nove sezone Boardwalk Empire me je pozitivno presenetil ... sem se bal kaj bo, ker so preskočili kar nekaj let v dogajanju ampak zaenkrat je na nivoju. Škoda, ker je samo še 7 epizod... upam, da bodo zaključili v stilu.
web&motion designer

IL_DIAVOLO ::

Vidim kar nekaj ogaševanj okoli baje težko pričakovane serije Legends, ki jo predvaja Fox Tv..glavni producent je bil že pri 24 in homeland Howard Gordon, poleg pa še kar nekaj znanih obrazov iz serij got, revenge, heroes, true blood, the practice, american horror story. Premiera je bla 3. septembra. Ta prava serija za mene 8-)

Legends: 59/100 na Metacritic, 57% na Rotten Tomatoes, 6.2 na imdb. Wisdom of the crowds.
««
82 / 324
»»