Forum » Pomoč in nasveti » Prenos podatkov
Prenos podatkov
alro ::
Jest bi pa uprašu za mobitel neki.
Piše 10 MB prenosa podatkov zakupjenega, zdej pa kok lahko s tem kej brskam po internetu na mobitelu, al je bol da si drug paket uzamem?
Piše 10 MB prenosa podatkov zakupjenega, zdej pa kok lahko s tem kej brskam po internetu na mobitelu, al je bol da si drug paket uzamem?
fx ::
Tukaj sta dva prejeta niza (izmišljena)
Sedaj pa me zanima kako bi lahko taki niz dopolnil da bi vedel da so podatki zapisani v tej obliki, pri katerem se pa spreminja dolžina posameznega podatka
Tako pa bi program moral dobiti ven.
Hvala
ime_in_priimek12123312.09.2012
ime_priimek12123321123412.09.2012
Sedaj pa me zanima kako bi lahko taki niz dopolnil da bi vedel da so podatki zapisani v tej obliki, pri katerem se pa spreminja dolžina posameznega podatka
ime_in_priimek 121233 12.09.2012
Tako pa bi program moral dobiti ven.
Hvala
Lep pozdrav,
fx
fx
kloko ::
Datum zadaj je vedno enake dolžine, to enostavno dobiš ven. Spredaj so same črke, torej odrežeš tam, kjer je prva številka. Preostanek vmes je številka, ki ti manjka.
Se pa tvoje vprašanje v nulo sklada z vprašanjem OP.
L.p., Kloko
Se pa tvoje vprašanje v nulo sklada z vprašanjem OP.
L.p., Kloko
NeMeTko ::
Posamezne podatke pri 'pošiljanju' ločiš med seboj z ločili (npr. ';') in pošiljaš "ime_in_priimek;121233;12.09.2012". To pa potem ni problem razčleniti?
fx ::
Najprej bi se opravičil za moje površno vprašanje in razlago problema.
Na RFID, ki je velik 256B želim shraniti čim več podatkov (vsaki byte mi je dragocen).
Pri tem ne smejo biti podatki predhodno določeni glede na dolžino in lokacijo, kjer se nahajajo. Zato me zanima če obstaja kaki algoritem ali metoda, ki bi rešila moj problem.
Hvala.
Na RFID, ki je velik 256B želim shraniti čim več podatkov (vsaki byte mi je dragocen).
Pri tem ne smejo biti podatki predhodno določeni glede na dolžino in lokacijo, kjer se nahajajo. Zato me zanima če obstaja kaki algoritem ali metoda, ki bi rešila moj problem.
Hvala.
Lep pozdrav,
fx
fx
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | python-rabim pomočOddelek: Programiranje | 2773 (1003) | rnla1973 |
» | metoda #get, #set ---> c#Oddelek: Programiranje | 1251 (1135) | fokz8 |
» | [C#] današnji datum in rojsni datumOddelek: Programiranje | 4700 (4187) | vojko20 |
» | IdejaOddelek: Programiranje | 1340 (1120) | Mercier |
» | multi user ftp accountOddelek: Izdelava spletišč | 1049 (908) | Roman |