Forum » Pomoč in nasveti » virtualbox
virtualbox
franbe ::
Pozdravljeni! Imam en disk na katerem sta dve particiji na eni je opensuse na drugi pa windows xp. Zanima me če je možno da bi v virtualboxu ki je na opensuse zagnal windowse ki so na drugi particiji. Hvala za pomoč.
- spremenil: franbe ()
Enron x86 ::
Zakaj pa to rabiš? Ne bi raje naredil dual-boot?
Lp
Lp
Core i5-4690K@4.7| ASUS MAXIMUS VII HERO| 16 GB Corsair LP DDR3 1866 MHz|
ASUS 970 STRIX| SB Z OEM| Samsung 840 EVO 250 GB|
Seagate 2 TB| EVGA SuperNOVA G2 750 W| Fractal Define R4
ASUS 970 STRIX| SB Z OEM| Samsung 840 EVO 250 GB|
Seagate 2 TB| EVGA SuperNOVA G2 750 W| Fractal Define R4
darkolord ::
V virtualboxu lahko kot disk dodaš tudi fizično particijo. Vprašanje edino, če ti bo delalo, če si XP namestil direkt na računalnik...
Icematxyz ::
V VirtualBox na openSUSE posebej namesti XP. Obstoječo XP namestitev na razdelek trdega diska pa uporabi še naprej za "dual boot".
JanK ::
Mocno dvomim, da bi zadeva v redu (ce sploh) tekla.
VB virtualizira tudi hardware. Ce pogledam v svoje XPje znotraj VB (ki tece na Win7), med hardware-om najdem "VBOX HARDDISK", "VBOX CD-ROM", "VirtualBox Graphics Adapter". Prvic, ko bi pognal XP znotraj VB, bi XPji detektirali spremembo celega kupa hardware-a, zaceli nalagati driverje za ta hardware in povozili prave. Mogoce bi delalo, po vsej verjetnosti pa ne bi vec mogel poganjati XP natively.
VB virtualizira tudi hardware. Ce pogledam v svoje XPje znotraj VB (ki tece na Win7), med hardware-om najdem "VBOX HARDDISK", "VBOX CD-ROM", "VirtualBox Graphics Adapter". Prvic, ko bi pognal XP znotraj VB, bi XPji detektirali spremembo celega kupa hardware-a, zaceli nalagati driverje za ta hardware in povozili prave. Mogoce bi delalo, po vsej verjetnosti pa ne bi vec mogel poganjati XP natively.
Icematxyz ::
In na koncu najverjetneje narediš "clean install". Tako nekako gre to ja.
Če te zanima virtualizacija in VirtualBox najprej torej naredi očitno stvar in namesti XP v navidezni stroj. ;)
Če te zanima virtualizacija in VirtualBox najprej torej naredi očitno stvar in namesti XP v navidezni stroj. ;)
Še eno vprašanje.
Kaj moram narediti da na virtualnem sistemu win 7 inštaliram driverje.
VBox guest aditions sem inštaliral ampak še vedno mi ne zazna.
Kaj moram narediti da na virtualnem sistemu win 7 inštaliram driverje.
VBox guest aditions sem inštaliral ampak še vedno mi ne zazna.
Failed to find a suitable display device. Exiting program.
To napako napiše kako naj se jo rešim?
To napako napiše kako naj se jo rešim?
JanK ::
V oknu "Settings" na strani "Display" poskusi z nastavljanjem 3D in 2D pospesevanja.
Kot se da razbrati z Googleom, je problem, ce poganjas 3D programe znotraj VB.
Kot se da razbrati z Googleom, je problem, ce poganjas 3D programe znotraj VB.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: JanK ()
misek ::
Icematxyz, ko sem pred leti kupil nov laptop sem naredil image starega diska s pomočjo P2V programa in je virtualna mašina delovala BP. Ob prvem bootu so se namestile potrebne nove komponente in to je bilo vse.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | VirtualBoxOddelek: Pomoč in nasveti | 1747 (1152) | fosil |
» | Izšel VirtualBox 4.0 (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Ostala programska oprema | 11544 (8351) | Buggy |
» | Izšel VirtualBox 3.0 (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Ostala programska oprema | 12160 (8563) | Jst |
» | Kateri OS uporabljate in zakaj ? (strani: 1 2 )Oddelek: Operacijski sistemi | 7186 (5100) | opeter |
» | Izšel VirtualBox 1.6.4 (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Ostala programska oprema | 10462 (6909) | kriko1 |