» »

Elektrika mi prebija?

Elektrika mi prebija?

Storm ::

A se kdo spozna na elektriko, oz je električar? V omarici, kjer pride glavni električni kabel v hišo, danes čujem zvok, kot da bi nekaj prasketalo. Je tak zvok povezan vedno s prebijanjem (kabel so mi zamenjali kakšno leto nazaj, ker se je dotikal pločevine) ali je možno še kaj drugega? Kaj storiti do ponedeljka?

Oprostite, ampak nikamor drugam mi tema ni pasala.
Markec The Great

gzibret ::

Hmmm.... to ni dobro. Da ti ne bo kaj zagorelo. A so kontakti OK? Da se ni kak šrauf odšraufal (ki drži kabel).
Vse je za neki dobr!

Fave ::

Pokliči dežurnega električarja.
My mind's a hyper tool that fixes everything.

Pyr0Beast ::

Stoj zraven z gasilnim aparatom in pusti pri miru. :)
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

marko11 ::

a imaš varovalke še navadne za privijačit, potem je lahko slab stik med varovalko in opasnim vijakom v ppodnožju varovalke, morda jo privij do konca pa bo vredu, če imaš avtomatske varovalke, pa poglej kako je žica privita na varovalke, ali pa s spodnje strani kako so zbiralke pritrjene na varrovalke,drugače boš rabol pomoč električarja

Zvezdica27 ::

lp,

če gre za dovodni kabel (recimo da imaš trofaznega) v zunanji omarici (torej ne omarica znotraj bajtre ampak ona bela škatla zunaj, kjer je števec), potem ČIMPREJ pokliči elektro.

In ne diraj! Itak onega ne smeš odpirati ali popravljati, to naredi elektro. Isto kot za vodo pred glavnim ventilom ne smeš (pred števcem).

b

Storm ::

Omarica je sicer znotraj hiše in škatlica je zapečatena s strani Elektra, torej gre za ta dovodni kabel... elektro je že na poti. Hvala.
Markec The Great

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Težave z glavnimi varovalkami zaradi preobremenitve

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
329753 (8775) anzy4
»

Spajanje N in PE žic

183404 (2489) mirator
»

Padec voltaže pri večjih obremenitvah, zakaj?

213695 (2979) mirator
»

Ali moraš pri preureditvi elektro omarice izvajati neke meritve

246696 (5693) Pithlit
»

Indukcijska plošča (strani: 1 2 )

6529725 (21574) mat xxl

Več podobnih tem