Forum » Loža » Blog o dogajanju 1991-1994
Blog o dogajanju 1991-1994
Temo vidijo: vsi
ColdCat ::
Samo pojasnilo na 28ti minuti je Janko Šega. Miki ga omeni v patriotskih igrah in sicer da ga je videl v brunarici zraven bencinske na Barju kako oborožen in v uniformi igra videopoker. Za ne-mikislovce je ta oseba popolnoma neznana.
Mislim, da si zamenjal lika Šega in Šurda.
Na avtomatu pa s košarkarjem Tuškom igra nek tip, preko katerega miki za 5kDEM naroči "obdelavo" torkarja.
Šega nastopa v le specjalu (mikstone special blog). Miki ga omeni le enkrat ali dvakrat. Drugače pa se Šega pojavlja v dokumentih, zapisnikih in uradnih zaznamkih, ki jih je objavil Frangež v "Kaj nam pa morete". Šega je bil v '93 aretiran in zaslišan poleg mikija zaradi vlomov v arsenale orožja. Po mikijevo je miki kot agent pod krinko moral z njim "sodelovati", da si je pridobil zaupanje med nepridipravi.
Vsekakor zanimiv lik. Po pojavi in vokabularju: "...touku je čez moris,..,dajmo ga zjebhat, da bo v mladini,..." ne spada med klasične specjalce, ampak bolj v kategorijo ultraspecjalcof.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: ColdCat ()
gmajestix ::
Samo pojasnilo na 28ti minuti je Janko Šega. Miki ga omeni v patriotskih igrah in sicer da ga je videl v brunarici zraven bencinske na Barju kako oborožen in v uniformi igra videopoker. Za ne-mikislovce je ta oseba popolnoma neznana.
Mislim, da si zamenjal lika Šega in Šurda.
Na avtomatu pa s košarkarjem Tuškom igra nek tip, preko katerega miki za 5kDEM naroči "obdelavo" torkarja.
Šega nastopa v le specjalu (mikstone special blog). Miki ga omeni le enkrat ali dvakrat. Drugače pa se Šega pojavlja v dokumentih, zapisnikih in uradnih zaznamkih, ki jih je objavil Frangež v "Kaj nam pa morete". Šega je bil v '93 aretiran in zaslišan poleg mikija zaradi vlomov v arsenale orožja. Po mikijevo je miki kot agent pod krinko moral z njim "sodelovati", da si je pridobil zaupanje med nepridipravi.
Vsekakor zanimiv lik. Po pojavi in vokabularju: "...touku je čez moris,..,dajmo ga zjebhat, da bo v mladini,..." ne spada med klasične specjalce, ampak bolj v kategorijo ultraspecjalcof.
Iz patriotskih iger 19ti del:
Na počivališču je bila odprta brunarica. Stopil sem noter in zazijal. Na dva poker avtomata, je nabijala gruča glasnih tipov. Med njimi sem prepoznal dva morisovca. Boro Božič in Janko Šega sta v službenih uniformah in oborožena, igrala poker. Okoli njiju, pa cvet ljubljanskih nočnih zlikovcev. Obrnil sem se, še preden me je kdo opazil in prepoznal. Zunaj sem opazil rdečega Nissan Patrola, ki je bil last Moris-a.
Na počivališču je bila odprta brunarica. Stopil sem noter in zazijal. Na dva poker avtomata, je nabijala gruča glasnih tipov. Med njimi sem prepoznal dva morisovca. Boro Božič in Janko Šega sta v službenih uniformah in oborožena, igrala poker. Okoli njiju, pa cvet ljubljanskih nočnih zlikovcev. Obrnil sem se, še preden me je kdo opazil in prepoznal. Zunaj sem opazil rdečega Nissan Patrola, ki je bil last Moris-a.
OK, hvala za referenco. Super, da si si zapomnil ta detalj.
Sicer pa je v depalcu veliko materiala iz studija city, ki ga je "priskrbela" špelca, tudi iz terena...pa so govorili, da ni bila kaj prida žurnalistka...ZLOBE !!!
Zgodovina sprememb…
leiito ::
Glede Janše pa vendarle, ne da bi ga zagovarjal, ampak samo indijci v tako pomembnih primerih niso dovolj.Indijci res ne, Avstrijci in Finci pa verjetno so.
Niso, ker na Finskem ni kaznivo, če neznana oseba neznano kje in kdaj prejme ali da obljubo. Tožilstvo bi moralo dokazati, da je denarni tok vodil do Janše, če je, (npr. posnetek kako prejema od Wolfa gotovino bi bil že dokaj močan dokaz) in bi bile stvari jasne.
Saj pravim, posnetke rabimo, ko se izvajajo tako imenovane survejlance. Ampak to terja najbolj sposobne agente, take ki prodrejo dlje in globlje kot drugi.
Ampak upanje umira počasi in boleče
Ampak upanje umira počasi in boleče
Zgodovina sprememb…
- spremenil: leiito ()
Matako ::
Ja saj. Tisto je bil indijski superman...
... to je pa slovenski plejboj
Drugače pa je treba priznati nekaj Možini: ideja s kolažem izjav drugih namesto lastnega komentarja (razen na začetku in koncu) je ... zvit plan, kot bi rekel Baldrick. Miki ima prav, gre za "zlepljenko".
... to je pa slovenski plejboj
Drugače pa je treba priznati nekaj Možini: ideja s kolažem izjav drugih namesto lastnega komentarja (razen na začetku in koncu) je ... zvit plan, kot bi rekel Baldrick. Miki ima prav, gre za "zlepljenko".
/\/\.K.
Miki danes na twitterju omenja Špelco še v eni povezavi
O Špelci res grdo govori. Si ne zasluži. :(
Mitja Kunstelj ?@mikstone1 12h
Pa je prišla speča agentka SDS -a Saša Marković na čelo DL. Alko rule the world. Nova priložnost za prostitutko Špelo Predan?
O Špelci res grdo govori. Si ne zasluži. :(
/\/\.K.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Matako ()
Si ne zasluži. :(
Res je! Zdaj ko sta oba v zrelejših letih bi se lahko pomirila in zakopala bojne sekire. Pravi užitek ju je bilo pogledati v torkovem Depalcu v rosnih letih (tudi čupavega darkota in fru-fru krkota v uniformah).
Toda, "pravdanje" iz sodišča je očitno še preveč sveže...BTW, kao daleč je pritožba na višjem...minilo je že celo leto od sodbe na prvi stopnji...
mihyu ::
Niso, ker na Finskem ni kaznivo, če neznana oseba neznano kje in kdaj prejme ali da obljubo. Tožilstvo bi moralo dokazati, da je denarni tok vodil do Janše, če je, (npr. posnetek kako prejema od Wolfa gotovino bi bil že dokaj močan dokaz) in bi bile stvari jasne.
A misliš, da kamermani tečejo zraven in snemajo predaje in dogovarjanje pri korupciji?
Sicer pa je založena depeša še en indijec.
driver_x ::
A misliš, da kamermani tečejo zraven in snemajo predaje in dogovarjanje pri korupciji?
Sicer pa je založena depeša še en indijec.
Lahko pa bi svojo veščino demonstrirali v Talentih in bi podkupnino sprejeli tam.
ulemek ::
Glede Janše pa vendarle, ne da bi ga zagovarjal, ampak samo indijci v tako pomembnih primerih niso dovolj.Indijci res ne, Avstrijci in Finci pa verjetno so.
Braniš ga, kakopak.
Indici sami po sebi ne, sklenjen krog indice pa je dovolj zanj in za druge državljane, čas je opredeljen (v nekem razponu sicer, a je), tako kot za druge državljane ... Zakaj bi bil nekdaj prvi minister izjema? Indičnih sodb je veliko tako pri nas kot na zahodu (s katerim se radi primerjamo). To, da so unikum takšne sodbe, ali, da sklenjen krog indicev ni dovolj, je (politična) propaganda (ene stranke).
Nikakor ga ne branim, moj moto je: pravna država, pa naj stane kar hoče.
Ne trdim, da tega ni storil, niti ne trdim, da ni razumno domnevati, da je, trdim samo, da za razliko od civilnih postopkov, kjer je on the balance of probabilities dovolj, v kazenskih, kjer mora biti dokaz beyond reasonable doubt, tu tega žal ni.
Ni pa to redkost. Ob Balkanskem bojevniku so tožilci razlagali kako težko se je boriti proti organiziranemu kriminalu, ker jih ni lahko ujeti v trenutku, ko menjajo robo za keš. Kar je mene osebno rahlo presenetilo, ker si nekako predstavljam, da ključni faktorji organiziranega kriminala, če je le-ta vsaj približno organiziran, niso nikoli niti blizu robe, niti ni keš nikoli fizično blizu robe, zato je delo organov pregona stresno in nehvaležno.
Ne trdim, da tega ni storil, niti ne trdim, da ni razumno domnevati, da je, trdim samo, da za razliko od civilnih postopkov, kjer je on the balance of probabilities dovolj, v kazenskih, kjer mora biti dokaz beyond reasonable doubt, tu tega žal ni.
Ni pa to redkost. Ob Balkanskem bojevniku so tožilci razlagali kako težko se je boriti proti organiziranemu kriminalu, ker jih ni lahko ujeti v trenutku, ko menjajo robo za keš. Kar je mene osebno rahlo presenetilo, ker si nekako predstavljam, da ključni faktorji organiziranega kriminala, če je le-ta vsaj približno organiziran, niso nikoli niti blizu robe, niti ni keš nikoli fizično blizu robe, zato je delo organov pregona stresno in nehvaležno.
Priznam pa, da ko prebereš sodbo, če jo, ker večina je ne, dobiš občutek, da je dokazni krog res sklenjen, ker so dejansko v njej tudi dokazi, vključno z materialnimi (npr. slavna matrica, Zagožnov rokovnik), indikativne so tudi izjave prič (npr. Erjavca, kako se je Janša namerno izogibal vsakršnemu stiku s predstavniki Patrie, kar - tako sodba - kaže na intenco ustvarjanja videza distance), ampak potem se spomniš kako prepričljiva je komunistična propaganda, 2x streseš z glavo in si misliš, pa valjda ni Janša tak bebo, da bi se namerno izogibal stikom s ključnimi ljudmi v največjem orožarskem poslu v zgodovini, samo zato, da bi ustvarjal videz, da on s tem nima nič, ker ve, da bo efekt ravno nasproten od želenega, Janez pa vendarle misli več kot dve potezi vnaprej.
Cervantes ::
Hmm. A res.
Predsednika vlade naj ne bi zanimal miljonski posel države?
Če je to res, je bil skrajno inkompetenten.
Naj verjame, kdor hoče.
Predsednika vlade naj ne bi zanimal miljonski posel države?
Če je to res, je bil skrajno inkompetenten.
Naj verjame, kdor hoče.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Cervantes ()
Točno to, ampak ali to samo po sebi, ali v družbi drugih indijcev, dokazuje krivdo sprejetja obljube?
In tudi to, da je dajanje oz. sprejemanje obljube sploh kaznivo, je nenavadno in ni brez razloga Slovenija unikum, kjer je to kaznivo dejanje. Kakšen je potem npr. hipotetičen scenarij poskusa sprejetja obljube?
In tudi to, da je dajanje oz. sprejemanje obljube sploh kaznivo, je nenavadno in ni brez razloga Slovenija unikum, kjer je to kaznivo dejanje. Kakšen je potem npr. hipotetičen scenarij poskusa sprejetja obljube?
Cervantes ::
Se strinjam, verjetno so na tožilstvu sami bebci (kar me ne bi presenečalo).
Ampak, Thaler recimo ni prejel nobene podkupnine. Imel je pač smolo, da je bil na znanem kraju ob znanem času.
Kar se mene tiče (in jaz sem sodbo malo bral, prebrall je pa res nisem, mazohizem mi je tuj) je Jajo corrupt as hell.
No, pa saj ni edini. Spomnimo se samo Kacina in izraelskih havbic. Pa tista zadeva s Pilatusi tudi - vsaj zame - še vedno smrdi do neba.
Power corrupts.
Sploh, ko seljak zajaše konja.
Ampak, Thaler recimo ni prejel nobene podkupnine. Imel je pač smolo, da je bil na znanem kraju ob znanem času.
Kar se mene tiče (in jaz sem sodbo malo bral, prebrall je pa res nisem, mazohizem mi je tuj) je Jajo corrupt as hell.
No, pa saj ni edini. Spomnimo se samo Kacina in izraelskih havbic. Pa tista zadeva s Pilatusi tudi - vsaj zame - še vedno smrdi do neba.
Power corrupts.
Sploh, ko seljak zajaše konja.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Cervantes ()
Oldi ::
Sem vprašal diplomanta prava in je rekel; a si ti tud Janševa ovca. Njim je kristalno jasno, da je vse to blebetanje o problemu z indičnim krogom s strani pravnikov nebulozno oziroma gre za partijske vojščake. Kot bi fiziki negirali gravitacijo.
http://mikstone1.blogspot.com/2014/05/v...
Zgagin ubijalski članek na Mikijevem blogu. Če bo slučajno mandatar, mu obljublja pekeu.
Zgagin ubijalski članek na Mikijevem blogu. Če bo slučajno mandatar, mu obljublja pekeu.
ulemek ::
Oldi, ti ne razumeš! To so vse, s PF, FDV itd., komi (okrajšava za komuniste) propagandnih visokošolskih ustanov ...
Mimogrede, mogoče je že znano, slika Ferlinca skupaj s Cekuto, ki so jo Ivanovi tako ponosno razkazovali, je ponaredek.
Nič presenetljivega, bi rekel.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: mihyu ()
Mimogrede, mogoče je že znano, slika Ferlinca skupaj s Cekuto, ki so jo Ivanovi tako ponosno razkazovali, je ponaredek.
No... stvar definicije. Tukaj gre spet za novinarsko melodramatiko. Forenziki so ugotovili, da je bila obdelana z večimi programi za obdelavo slik. Samo večina slik, sploh slabše kvalitete, kot je ta je močno procesiranih za redakcijo, da so saj za silo prebavljive.
Vsekakor Ferlinc ni bil "fotošopan" zraven Cekute ali obratno iz zelo preprostega razloga... ker je _sam_ povedal, da je res tam srečal Cekuto:
Seveda pa se z gospodom Cekuto nisem sprehajal po Mariboru, pač pa sem ga naključno srečal na poti od okrajnega sodišča, kjer sem imel triurno predavanje za strokovne sodelavce (kar je mogoče preveriti) na Okrožno državno tožilstvo v Mariboru.
Človeški odnos in osnovno človeško spoštovanje ohranjam skozi vso svojo prakso do vsakega obdolženca in tega ne mislim spremeniti. Zato se ne bom nikomur opravičeval, da na cesti pozdravim tudi kakega obdolženca ali izmenjam kako normalno vljudnostno frazo,« je Ferlinc odgovoril za spletni Repoter.
http://www.siol.net/novice/crna_kronika...
In končno res. Ima mogoče prepoved srečanja s komerkoli? Ga ima Cekuta?
Na njegovem mestu bi še selfija s Cekuto stisnil, zanalašč.
/\/\.K.
Zgodovina sprememb…
FYI slika je vsebinsko spremenjena, menda nista hodila skupaj ampak se samo pozdravila in šla vsak v svojo smer (današnja Mladina).
Fotografija je sestavljena iz dveh fotografij...
Fotografija je sestavljena iz dveh fotografij...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: mihyu ()
Aha no potem gre še za eno jajčasto raboto. Daj na seznam. :D
Ampak še vedno velja tisto kar je rekel Ferlinc: gre za normalno človeško gesto, ne glede ali sta se spredaj ali od zadaj (se opravičujem za homoerotični innuendo).
Tudi če bi bilo tako kot je na sliki ne bi bil noben problem, ker lahko vsak sreča kogarkoli. Sploh če se dejansko poznata je rahlo debilno, da bi se morala kar razbežati po prvi sekundi samo zato, ker je Cekuta v postopku.
Skratka, ni mi jasno, kaj se je Jajo sploh trudil.
Ampak še vedno velja tisto kar je rekel Ferlinc: gre za normalno človeško gesto, ne glede ali sta se spredaj ali od zadaj (se opravičujem za homoerotični innuendo).
Tudi če bi bilo tako kot je na sliki ne bi bil noben problem, ker lahko vsak sreča kogarkoli. Sploh če se dejansko poznata je rahlo debilno, da bi se morala kar razbežati po prvi sekundi samo zato, ker je Cekuta v postopku.
/\/\.K.
Zgodovina sprememb…
Daj na seznam.
Zabeleženo, sicer pa, se strinjam o normalni gesti.
Na njegovem mestu bi še selfija s Cekuto stisnil, zanalašč.
Morda je logika nekako takšna. Zadnje čase desni spekter prelaga večino krivde za Patrio na Cekuto. Če s takimi ponaredki nakazuje, da sta s Ferlincom na ti, bi se dalo izpeljati, da Cekuta za kakšne ugodnosti pri sojenju-ali pač samo zato,ker pomaga prijatlu tožilcu, vpleta še Jajota, ki pa seveda ni nič kriv (nenazadnje dokazano tudi v "dokumentarcu" v torek).
No, nekaj v tej smeri, kdo bi vedel. Upam, da Miki razjasni.
Kdaj je glede Njega Miki spregledal, pa da bi volil SD?? tegale ni pisal on
http://mikstone.si/mikstone-report/item...
Od osamosvojitve pa do leta 2004 bi volil SDS, če bi šel na volišče. Pa ne zaradi stranke, ki mi je tuja, ampak zaradi njega! Danes bi ga zakopal, ne pa volil. Zaradi stranke same in ljudi, ki jo podpirajo, bi najbrž volil SD...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Oldi ()
Ja še en prispevek, ki ga je izgleda kot da ga je napisal Dr. Kunstelj namesto Mr. Mikija. Mogoče pa je imel preprosto "intelektualen dan". Bipolarna pisateljska motnja.
/\/\.K.
Zgodovina sprememb…
čarli ::
Kdaj je glede Njega Miki spregledal, pa da bi volil SD?? tegale ni pisal on
Od osamosvojitve pa do leta 2004 bi volil SDS, če bi šel na volišče. Pa ne zaradi stranke, ki mi je tuja, ampak zaradi njega! Danes bi ga zakopal, ne pa volil. Zaradi stranke same in ljudi, ki jo podpirajo, bi najbrž volil SD...
Hmm, miki bi volil sd samo zaradi tega ker je sedaj židan na čelu stranke? Kot da se ni nič naučil ko je prej volil sds ravno zaradi predsednika...
Za primerjavo, pisanje pristnega, 100% bio Mikija bolj vidim v novi epizodi Prižonjerja:
http://mikstone.si/prison/item/489-ovce...
Dejan je zlovoljno vstal, se popraskal po jajcih in nemarno prdnil Gorenaku pod nos.
http://mikstone.si/prison/item/489-ovce...
/\/\.K.
Okapi ::
Skratka, ni mi jasno, kaj se je Jajo sploh trudil.Indijci, kaj pa drugega. Cekuta s Ferlincom na eni fotki, Ferlinc s Kučanom na drugi fotki, Kučan v finski savni na tretji in je indijski krog sklenjen.
O.
Sem vprašal diplomanta prava in je rekel; a si ti tud Janševa ovca. Njim je kristalno jasno, da je vse to blebetanje o problemu z indičnim krogom s strani pravnikov nebulozno oziroma gre za partijske vojščake. Kot bi fiziki negirali gravitacijo.
To je argumentum ad auctoritatem in taki potem o ovcah. Preberi sI sodbo, morda se najde v lahko berljivi obliki.
Zanimiv čivk od ta zaresnega pavleta.
V komentarjih med drugimi malce zbodeta tudi miki in vasci. Simpatično
V komentarjih med drugimi malce zbodeta tudi miki in vasci. Simpatično
Zgodovina sprememb…
To je argumentum ad auctoritatem in taki potem o ovcah. Preberi sI sodbo, morda se najde v lahko berljivi obliki.
Sodba me čaka, sprintana, glede argumentov pa ne rabiš latinščine, je preveč enostavno, zakorekoč kmečka logika, temeljito razloženo vsakemu študentu prava.
Izstopa le Krivic, ki pa je verjetno že malo v letih, predvsem pa preveč zaletav. Verjetno mu je žal kolikor ima las na glavi.
Glede Cekute in tožilca pa res nekaj hudo smrdi, Cekuta je dobil dobre 4 leta za cca 500kEUR, JJ pa kot veliki korupcijski organizator, tisti, ki je izrinil domačega proizvajalca in za protiuslugo zahteval krepko več kot desetkratno vrednost Cekute, pa 2 leti.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Oldi ()
Miki se ponižno opravičuej Kalohu in ga prosi za odpuščanje.
Iz tega članka govori nek advokat! Drugače enostavno.. ne razumem obrata.
Mislim, kaj je alternativa, da se je ustrašil leteče štajerske pešice?
/\/\.K.
Zgodovina sprememb…
Če je to res to, potem mi je všeč ta novi miki....zna se posuti s pepelom...in to na nivoju.
Karba in Rode sta pa tudi dosegla poravnavo. Verjetno lahko v Delu pričakujemo članek, v katerem se Karba posipa s pepelom.
O.
O.
Pa še en primer. Sodni mlini meljejo počasi, tako da vprašanje, kdo se sploh še spomni Ane Jud V glavnem, Guštinu ne bo treba plačati 80.000 evrov zaradi zapisa v blogu.
http://www.delo.si/novice/kronika/pisca...
http://www.delo.si/novice/kronika/pisca...
Karba in Rode sta pa tudi dosegla poravnavo. Verjetno lahko v Delu pričakujemo članek, v katerem se Karba posipa s pepelom.
O.
.. mogoče pa lahko pričakujemo, da se bo pred Črno vdovo pripeljal s "tamalim poršem".
/\/\.K.
Obema vročili sodbi
Trio Dobski Mušketirji je popoln. Škoda, da mi je zmanjkalo prediva za Ultraprižonjer. Prevzame kdo? Je pod CC licenco.
/\/\.K.
Ne bo šlo tako hitro. Sedaj je bila komaj sodba vročena. Treba bo počakati, da bo izročen še poziv na prestajanje kazni (po mojem vsaj še 2-3 tedne). Potem pride prošnja za odlog prestajanja kazni, ki ji običajno ugodijo (za kakšen mesec, da si človek uredi zadeve doma). Pa še kakšen manever imajo verjetno na voljo, da letos poleti še ne bodo sedeli.
O.
O.
Vanich ::
Ne bo šlo tako hitro. Sedaj je bila komaj sodba vročena. Treba bo počakati, da bo izročen še poziv na prestajanje kazni (po mojem vsaj še 2-3 tedne). Potem pride prošnja za odlog prestajanja kazni, ki ji običajno ugodijo (za kakšen mesec, da si človek uredi zadeve doma). Pa še kakšen manever imajo verjetno na voljo, da letos poleti še ne bodo sedeli.
O.
Ne vem, no...: "... okrožno sodišče, ki po zakonu o izvrševanju kazenskih sankcij obsojenca na prestajanje kazni pozove najpozneje v osmih dneh po prejemu izvršljive odločbe..."
Edino, če bosta odlagala - ampak Miki je pa povedal, kako je s tem odlaganjem - samo še huje je, pa še čas izgubljaš.
driver_x ::
Verjetno bodo s sedenjem počakali do zime, ker so takrat dnevi krajši in bodo zato sedeli manj časa.
Glede tega s Kalohom, pa ja se ne bo tudi Gorenaku opravičil?
Vse je možno - živimo v norih časih.
/\/\.K.