Forum » Loža » Blog o dogajanju 1991-1994
Blog o dogajanju 1991-1994
Temo vidijo: vsi
solatko ::
Čisto simpl. Policajem na razgovoru pokaže nekaj pravih dokazov, za svoje trditve, ko vidijo, da so zadeve bolj resne in bodo imele velike posledice, ga raje spustijo in šefi, ko izvedo za kaj gre, napišejo izjavo za javnost.
On pa obljubi, da ne bo dal tega ven, dokler bo imel mir in svobodo pisanja na blogu. Zato tudi JJ in ostali ne tožijo.
On pa obljubi, da ne bo dal tega ven, dokler bo imel mir in svobodo pisanja na blogu. Zato tudi JJ in ostali ne tožijo.
Delo krepa človeka
čarli ::
Čisto simpl. Policajem na razgovoru pokaže nekaj pravih dokazov, za svoje trditve, ko vidijo, da so zadeve bolj resne in bodo imele velike posledice, ga raje spustijo in šefi, ko izvedo za kaj gre, napišejo izjavo za javnost.
Hm, saj miki je že dal pisalni stroj pa ni bilo nobene izjave za javnost
Okapi ::
Se mi zdi da nekaj je bilo - policija je rekla, da ga je dala tožilstvu, tožilstvo je reklo, da je primer zastaral, in pisalni stroj so verjetno za vsak slučaj komisijsko uničili
solatko ::
Pisalni stroj je kot dokazno gradivo v tem in tem primeru, spravljen v arhivu. Če ni, je bil nezakonito odtujen.
Delo krepa človeka
Oldi ::
Uf Sašo je kot Saša res moral imeti visoko ceno, razen, če se pališ na manjkajoči organ, glavni junak je izgleda take sorte.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Oldi ()
Uf Sašo je kot Saša res moral imeti visoko ceno, razen, če se pališ na manjkajoči organ, glavni junak je izgleda take sorte.
Tle na ST cenzura res dela na polno. Zdaj poleg dveh osebkov, ki so baje zagrozili ST. sedaj ne smeš več omenit še tri oz štiri dodatne osebke. Kje se bo to končalo? A bomo na koncu pisali oseba x pa y? In ko bomo celo abecedo zapolnili bomo pol označevali xx in yy. v glavnem beda od ST. Tako kot na financah ratujete politično korektni in s tem hlapci...
http://mikstone.si/mikstone-report/item...
ulemek ::
Tle na ST cenzura res dela na polno. Zdaj poleg dveh osebkov, ki so baje zagrozili ST. sedaj ne smeš več omenit še tri oz štiri dodatne osebke. Kje se bo to končalo? A bomo na koncu pisali oseba x pa y? In ko bomo celo abecedo zapolnili bomo pol označevali xx in yy. v glavnem beda od ST. Tako kot na financah ratujete politično korektni in s tem hlapci...
http://mikstone.si/mikstone-report/item...
Ni problem v ST, temveč v zakonodaji in pritiskih teh oseb.
Lahko si naredimo skrivni slovar in si ga izmenjujemo po zasebcih, javno pa pišemo v šifrah.
Matako ::
Lahko si naredimo skrivni slovar in si ga izmenjujemo po zasebcih, javno pa pišemo v šifrah.
Ko nam je Vašči obljubljal pravne dogodivščine, smo uporabljali VV ali celo **! Drugače pa dosti uporabljamo vzdevke, kar je že nekaj.
No, medtem se Vinkove dogodivščine počasi spreminjajo v nov mikiblog.
/\/\.K.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Matako ()
Vanich ::
V zadnjem nadaljevanju zgodbe "VG je ...", Miki pravi:
naslednjič! Grehi Vinka Gorenaka in njegov Udbovski dosje. Dosje bo objavljen na VIP strani. Nefalsificiran, da ne bo pomote!
V vednost: Vinko Gorenak me toži in ovaja za vsak zapis. Zato sem zapisal samo stvari, ki bodo na sodišču dokazljive. Opravljive čenče in nedokazljive stvari, sem zato izpustil.
naslednjič! Grehi Vinka Gorenaka in njegov Udbovski dosje. Dosje bo objavljen na VIP strani. Nefalsificiran, da ne bo pomote!
V vednost: Vinko Gorenak me toži in ovaja za vsak zapis. Zato sem zapisal samo stvari, ki bodo na sodišču dokazljive. Opravljive čenče in nedokazljive stvari, sem zato izpustil.
papak ::
Uf, "naslednjič", pa še disklejmer. Boys we're on to something here.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: papak ()
Kaj to Miki odšteva na Twiterju:
@mikstone1: 005 sitno! #tiktak
To so dnevi do jajokalipse napovedane za 19.3.
Mi je pa všeč, da se je spomnil po dolgem času na Kralja:
Kdo normalen se bo zdaj prijavil za namestnika KPK? Mogoče Slovenski kralj Boris Valenčič, Bojan Požar, Dejan Kaloh, čeprav bi bil Vinko Gorenak nenadkriljiv.
Jaz glasujem za Kralja!
/\/\.K.
Zgodovina sprememb…
Kralj je karikatura, Vinko je original, tako da sem za slednjega. Bilo bi sanjsko, recimo kakšne bravure bi brali v odločbi o rehabilitaciji Jajota.
ZaphodBB ::
Počakajmo, da prvo vidimo kakšne bravure bomo brali v odločbi o rehabilitaciji opankarja...
@mikstone1: latter-48 hours! @JJansaSDS #tiktak
Ali (v primeru obsodbe) komu miselni tok nese par dni v prihodnost, glede na tole bodo reakcije "epske":
@BernardBrscic: SLO ne gre proti 1948, ampak v Orwellovo distopijo 1984. Vlogo miselne policije opravljata KPK in inf.zam. Res moralni in pravni avtoriteti.
zam naj bi bila okrajšava za stanje telesa Musarjeve.
Cervantes ::
Seveda ne morem nič vedeti. Ampak če tudi Jajo res ni nič vedel in, bognedaj, ni imel prstov v provizijski Patria marmeladi, je to prvi tak primer v zgodovini Slovenije.
Not to mention the rest of the world.
Not to mention the rest of the world.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Cervantes ()
O obdobju 91-94 spet liksa in daje ven knjige nihče drug kot... sam Jajo! Govori se, da tudi redno bere ta forum.
http://www.rtvslo.si/slovenija/drnovsek...
http://www.rtvslo.si/slovenija/drnovsek...
/\/\.K.
Zgodovina sprememb…
No, ne bi rad bil pristranski.
Sem nekako intimno prepričan. da sta si Kučko/Kaco tudi precej namočila prstke v korupcijsko marmelado. Spomnimo se izraelskih havbic, te je slovenska vojska takrat nujno potrebovala.
Da ne bi hrvaški branitelji pri zavzemanju Ljubljane nepredovali dlje od Litije, bi se jih dalo obstreljevati že iz Šentvida.
Ko smo ravno pri Long Range Artillery, naj mi bo dovoljeno primakniti še eno zgodbico.
Tam nekje sredi osemdesitih smo se z ekipo odpravili na Poček, testirat ene naše izume.
V ta namen smo seveda rabili tudi tank. T-55, če sem natančen. Not more, not less.
Šleper ga je zvagoniral nekje blizu Pivke. In hajd na poligon!
Tank je vozil vodnik Mujo, naš star prijatelj. Ker je bil solo, sem se jaz (tudi solo) vsedel v našo lado nivo, kajti od Pivke do poligona je kar dolga pot. In če bi tank spotoma crknil (tudi to se dogaja) bi naš Mujo ostal stranded in the middle of nowhere.
No, pa sva šla. Ostali del ekipe je šel po drugi, malo bolj civilizirani poti.
Par dni nazaj je kar fino deževalo, "tenkovski put" je bil poln mlakuž, sploh nisi imel pojma, kako globokih. Tanku to jasno ni predstavljalo nobenega problema, in po tem kako je vozil on, sem lahko tudi jaz ocenil, a bom prišel čez ali ne.
"Tenkovski put" je mišljeno dobesedno. Tank gre, traktor vprašanje. Lada niva pač.
No in tako sva se priguncala že skoraj do poligona. Naenkrat ena globača, polna vode!
Tank je seveda šel lepo skozi. Voda je prišla do kupole, nekaj malega je špricnilo tudi čez.
Kaj pa zdaj? Po moji oceni je bila "luža" globoka vsaj dva metra.
Vodnik Mujo se je na drugi strani ustavil in sva predebatirala situacijo.
OK, sem rekel, bom probal it malo bolj ob strani, bo že šlo.
"Ne seri! Čuj, če se te prevrneš, bo avto kaput, ti pa najbrž tudi! Ful gas, pa čez sredo!" je rekel Mujo, pristni štajerc kot je bil.
Do takrat nisem vedel, da lada niva lahko "plava"...
Ok, ful gas po klancu navzdol, direkt v mlako.
Tistih pet sekund, ki so bile neskončno dolge, sem tiščal gas kot obseden. Sprednji del avtomobila je rapidno tonil in samo čakal sem, kdaj bo voda zalila cindšpulo, in potem, konec.
Potem so, kot po čudežu, sprednja kolesa zagrabila. In potem še zadnja. I was out! V kabini je bilo vode morda za eno šalčko čaja.
Pripeljala sva se do komande ene četrt ure pred ostalimi. Z enim mercedesom se je pripeljal celo en general!
Zabava se je šele začela.
Primerne tarče za naše streljanje so postavili že prej, 4000m stran od naše pozicije. Ampak, ko smo z laserjem izmerili razdaljo, se je izkazalo, da je razdalja samo 3850m! Problema nema, je rekel Đeneral. Ajmo malo tamo gore, ima još jedan plato.
Tank je bil ready to shoot, HE granata v cevi, na gotofsi.
In potem se tank prestavi, s cevjo na maksimalni elevaciji. In tik preden je bil na poziciji, zagrmi ko satan... Kdor je kdaj stal 20m stran od 100mm kanona, ko vžge, ve, o čem govorim. Zastavnik, ki naj bi bil gunner, je potem izjavil "Pa sam se okinuo, majke mi itd"... in mu seveda ni noben verjel, jasno. Je že moral pritisniti tisti knof.
No, tisti dan smo testiranja uspešno zaklučilii. In gremo domov.
Naslednji dan, groza. "A je kdo od vas streljal s kanonom?!¨" Seveda ne, za to smo imeli zastavnika, ki je tudi dobil dnevnico od firme!
In izkazalo se je, da je tista HE granata priletela v eno malo vas na slovensko-hrvaški meji. Naravnost v greznico od ene kmetije. Posledično, je bila cela vas usrana od eksplodiranega dreka.
Žrtev ni bilo, če odštejem potencialnega petelina na kupu gnoja in nekaj putk, nedokumentirano.
Več naslednjič.
Sem nekako intimno prepričan. da sta si Kučko/Kaco tudi precej namočila prstke v korupcijsko marmelado. Spomnimo se izraelskih havbic, te je slovenska vojska takrat nujno potrebovala.
Da ne bi hrvaški branitelji pri zavzemanju Ljubljane nepredovali dlje od Litije, bi se jih dalo obstreljevati že iz Šentvida.
Ko smo ravno pri Long Range Artillery, naj mi bo dovoljeno primakniti še eno zgodbico.
Tam nekje sredi osemdesitih smo se z ekipo odpravili na Poček, testirat ene naše izume.
V ta namen smo seveda rabili tudi tank. T-55, če sem natančen. Not more, not less.
Šleper ga je zvagoniral nekje blizu Pivke. In hajd na poligon!
Tank je vozil vodnik Mujo, naš star prijatelj. Ker je bil solo, sem se jaz (tudi solo) vsedel v našo lado nivo, kajti od Pivke do poligona je kar dolga pot. In če bi tank spotoma crknil (tudi to se dogaja) bi naš Mujo ostal stranded in the middle of nowhere.
No, pa sva šla. Ostali del ekipe je šel po drugi, malo bolj civilizirani poti.
Par dni nazaj je kar fino deževalo, "tenkovski put" je bil poln mlakuž, sploh nisi imel pojma, kako globokih. Tanku to jasno ni predstavljalo nobenega problema, in po tem kako je vozil on, sem lahko tudi jaz ocenil, a bom prišel čez ali ne.
"Tenkovski put" je mišljeno dobesedno. Tank gre, traktor vprašanje. Lada niva pač.
No in tako sva se priguncala že skoraj do poligona. Naenkrat ena globača, polna vode!
Tank je seveda šel lepo skozi. Voda je prišla do kupole, nekaj malega je špricnilo tudi čez.
Kaj pa zdaj? Po moji oceni je bila "luža" globoka vsaj dva metra.
Vodnik Mujo se je na drugi strani ustavil in sva predebatirala situacijo.
OK, sem rekel, bom probal it malo bolj ob strani, bo že šlo.
"Ne seri! Čuj, če se te prevrneš, bo avto kaput, ti pa najbrž tudi! Ful gas, pa čez sredo!" je rekel Mujo, pristni štajerc kot je bil.
Do takrat nisem vedel, da lada niva lahko "plava"...
Ok, ful gas po klancu navzdol, direkt v mlako.
Tistih pet sekund, ki so bile neskončno dolge, sem tiščal gas kot obseden. Sprednji del avtomobila je rapidno tonil in samo čakal sem, kdaj bo voda zalila cindšpulo, in potem, konec.
Potem so, kot po čudežu, sprednja kolesa zagrabila. In potem še zadnja. I was out! V kabini je bilo vode morda za eno šalčko čaja.
Pripeljala sva se do komande ene četrt ure pred ostalimi. Z enim mercedesom se je pripeljal celo en general!
Zabava se je šele začela.
Primerne tarče za naše streljanje so postavili že prej, 4000m stran od naše pozicije. Ampak, ko smo z laserjem izmerili razdaljo, se je izkazalo, da je razdalja samo 3850m! Problema nema, je rekel Đeneral. Ajmo malo tamo gore, ima još jedan plato.
Tank je bil ready to shoot, HE granata v cevi, na gotofsi.
In potem se tank prestavi, s cevjo na maksimalni elevaciji. In tik preden je bil na poziciji, zagrmi ko satan... Kdor je kdaj stal 20m stran od 100mm kanona, ko vžge, ve, o čem govorim. Zastavnik, ki naj bi bil gunner, je potem izjavil "Pa sam se okinuo, majke mi itd"... in mu seveda ni noben verjel, jasno. Je že moral pritisniti tisti knof.
No, tisti dan smo testiranja uspešno zaklučilii. In gremo domov.
Naslednji dan, groza. "A je kdo od vas streljal s kanonom?!¨" Seveda ne, za to smo imeli zastavnika, ki je tudi dobil dnevnico od firme!
In izkazalo se je, da je tista HE granata priletela v eno malo vas na slovensko-hrvaški meji. Naravnost v greznico od ene kmetije. Posledično, je bila cela vas usrana od eksplodiranega dreka.
Žrtev ni bilo, če odštejem potencialnega petelina na kupu gnoja in nekaj putk, nedokumentirano.
Več naslednjič.
Ti bi moral napisat spomine, že dolgo se nisem tako narežal.
Miki na Twitterju
@libertarec
Jaz se bojim, mislim tega, da bo sodišče stvar vrnilo na 1. stopnjo, tam pa bodo sledili Fincem in bo padla oprostilna.
Miki na Twitterju
19.03. se vidimo pred sodiščem. Nekdo bo moral razgnati Domobransko svojat. Ne bojo klerofašisti paradirali po mestu. Nismo l.1943! #tiktak
@libertarec
19.3.2014 se bo ob 8:30 pred sodiščem v Ljubljani začela pomlad. Ne bojte se medijske gonje, nič vam ne morejo. Pojdite tja in se uprite.
Jaz se bojim, mislim tega, da bo sodišče stvar vrnilo na 1. stopnjo, tam pa bodo sledili Fincem in bo padla oprostilna.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Oldi ()
Vrnitev na 1. stopnjo bi bilo na nek način humano do splošne populacije: po vseh teh letih smo se navadili, da je ta afera stalno nekje v ozadju in občasno na sodišču. Hej, ne moremo kar presekati in iti na hladnega purana! Potrebno je počasno odvajanje. Vrnitev na 1. stopnjo pomeni po oceni pravnih strokovnjakov še do dve leti postopka.
Beri štiri.
/\/\.K.
Zgodovina sprememb…
tony1 ::
Cervantes: vzemi si nekaj mesecev dopusta in napiši knjigo. Tole je suho zlato, ki bi ga vsi z veseljem brali :-)
ulemek ::
Janša dopolnjuje Okope. Tokrat v Mikijevem slogu. Glavni antagonist, snovalec državnega udara (morda plod Jajove projekcije) je Klavora. Hecno.
Aja, bližajoe se objokovanja na Tavčarjevi. To bo še smeha in kokic!
Aja, bližajoe se objokovanja na Tavčarjevi. To bo še smeha in kokic!
Novi podatki ali "podatki" o Depali vasi, je kdo naštudiral?
V 6. in 7. delu radenko omenja slovenijo:
http://www.slobodanpraljak.com/LABRADOR...
Je pa zanimivo, da se jajo sklicuje na drnija. Le zakaj ni to počel ko je bil slednji še živ?
Novi podatki ali "podatki" o Depali vasi, je kdo naštudiral?
V 6. in 7. delu radenko omenja slovenijo:
http://www.slobodanpraljak.com/LABRADOR...
Je pa zanimivo, da se jajo sklicuje na drnija. Le zakaj ni to počel ko je bil slednji še živ?
PS: Če bo jajo tako redno izdajal knjige si lahko obetamo, da bo kdaj še napisal knjigo z naslovom Moj boj
Miki ne štedi tipkovnice:
Bo danes prišlo do Jajokalipse, mogoče novega državnega udara (ugasnite semaforje!) ali bomo celo priča vdobohoda? Za vsak primer pokrijte vse možnosti, založite se z živežem, vodo (agregate imate nekateri še od žledoloma)... in steklenico penečega.
Danes bo lep dan za Slovenijo. Lopov Ivan gre v arest #obljublja
@JJansaSDS dolga noč te čaka, Pravljičar. Jutri je Pay Day, Ivane! #tiktak
Bo danes prišlo do Jajokalipse, mogoče novega državnega udara (ugasnite semaforje!) ali bomo celo priča vdobohoda? Za vsak primer pokrijte vse možnosti, založite se z živežem, vodo (agregate imate nekateri še od žledoloma)... in steklenico penečega.
/\/\.K.
Zgodovina sprememb…
mihyu ::
Preko twitterja:
"Zoran Potič, Delo @ZoranDelo
Informacija iz razpravne dvorane: sodnik Štrukelj je zbranim povedal, da danes.odločitev sodišča ne bo znana."
Zborovanje pred sodiščem zaman...
Informacija iz razpravne dvorane: sodnik Štrukelj je zbranim povedal, da danes.odločitev sodišča ne bo znana."
Preko twitterja:
Se pravi veliko hrupa za prazen nič. No pa saj imajo upokojenci, ki podpirajo jajota veliko prostega časa
krneki0001 ::
Morali bi vztrajati pred sodiščem do izreka sodbe. Drugače ne velja.
Tok ga pa spet nimajo radi.
Asrock X99 Extreme 4 | Intel E5-2683V4 ES | 64GB DDR4 2400MHz ECC |
Samsung 250GB M.2 | Asus 1070 TI | 850W Antec | LC Tank Buster
Samsung 250GB M.2 | Asus 1070 TI | 850W Antec | LC Tank Buster
ToniT ::
Glede na slike so itak sami funkcionarji stranke, ta pa plačujemo mi in imajo dovolj časa...
(Edit)
Typo
(Edit)
Typo
Zgodovina sprememb…
- spremenil: ToniT ()
Ste že omenili novo epizodo plebejskega Mikiliksa? Naslov je instant klasični mikizem. :D
http://www.mikstone.si/mikstone-report/...
http://www.mikstone.si/mikstone-report/...
/\/\.K.
Zgodovina sprememb…
Ja očitno je, da Jajo danes še ne bo prenočil na Dobu. Dobro, saj Mikijevi čivki so bili očitno zgolj "literarna naprava". Po mojem kot spremljava zadnjim epizodam Prižonjerja.
Madona, zdaj pa že mene skrbi za rok uporabe tistega šampanjca ... :S
Madona, zdaj pa že mene skrbi za rok uporabe tistega šampanjca ... :S
/\/\.K.
Zgodovina sprememb…
Spit, pa je. Brezkomprisno.
Šampanjec spada med lahko pokvarljivo blago.
No, vsaj v mojem hladilniku.
Šampanjec spada med lahko pokvarljivo blago.
No, vsaj v mojem hladilniku.
ColdCat ::
Nagradno vprašanje. O nagradi ni potrebno dvakrat ugibati
Vsakemu dnevu, ko je miki dobre volje, sledita dva zaporedna dneva, ko je miki slabe volje, pet dni po vsakem dnevu, ko je miki slabe volje, pa je ponovno dan, ko je miki slabe volje. Danes je miki dobre volje. Za koliko od naslednjih pet dni lahko z gotovostjo napovemo, kakšne volje bo miki?
Za nobenega? Ker dobre bi moral biti čez 3 dni, vendar ker bo to 5 dni za slabim dnevom (predvčerajšnjim) bo spet slabe.
Samo nekaj mi ni jasno.. je sploh kdaj dobre?
Samo nekaj mi ni jasno.. je sploh kdaj dobre?
/\/\.K.
Zgodovina sprememb…
Kako, a za nobenega od naslednjih pet dnevov ne moremo povedati kakšne volje bo miki?
Torej Matako, za koliko od naslednjih petih dni mi znaš z gotovostjo zatrditi kakšne volje bo miki...za enega, za dva, za tri, za štiri ali za vseh pet?
Torej Matako, za koliko od naslednjih petih dni mi znaš z gotovostjo zatrditi kakšne volje bo miki...za enega, za dva, za tri, za štiri ali za vseh pet?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: ColdCat ()
Aja sori, razumel sem ne vem zakaj "za koliko od naslednjih dni lahko povemo, da bo dobre volje". Možgani so želeli, da bi pisalo tako :(
Ampak, kaj niso potem vsi dnevi slabi? Ker za tistega tretjega.. je slab zaradi predvčerajšnjim.
Torej lahko za vseh 5 trdimo z gotovostjo, da bodo slabi?
To bi se dalo tudi empirično dokazati. Drugače se predam. :( V resnici vem samo za naslednja dva ziher, da bo slabe, ker je danes. :(
Ampak, kaj niso potem vsi dnevi slabi? Ker za tistega tretjega.. je slab zaradi predvčerajšnjim.
Torej lahko za vseh 5 trdimo z gotovostjo, da bodo slabi?
To bi se dalo tudi empirično dokazati. Drugače se predam. :( V resnici vem samo za naslednja dva ziher, da bo slabe, ker je danes. :(
/\/\.K.
Zgodovina sprememb…
Ker za tistega tretjega.. je slab zaradi predvčerajšnjim.
Samo dobremu dnevu sledita dva zaporedna slaba, nihče ne govori o tem, kaj sledi slabemu dnevu, le peti dan po slabem je spet slabi mikijev dan
Še Cervantes bi lahko poskusil, ali pa Mathaii če bi še bil prisoten.
@Matako pomoč: Razmišljaj v smeri kakšne volje je moral biti miki včeraj in predvčerajšnjem, da je lahko danes dobre volje.
Zgodovina sprememb…
Ok,
Jutri bosta gotovo slaba dneva. to sta že 2 ziher.
Po pojutrišnjem imamo dve varianti: ali bo imel dober dan ali slab. (EDIT: to ni važno:Če bo slab smo lahko ziher edino če je imel 5 dni nazaj slabega) v tem primeru ne vemo več kaj bo z nadaljnimi, ker 1. pravilo pravi samo kaj pride za dobrimi.
Če bo 3. dan dober, potem pomeni, da je bil 5 dni nazaj tudi dober, sicer ne bi veljalo 2. pravilo - samo to ni možno, ker bi imeli potem takole
D,s,D,s,s,D
kar ne ustreza 1. pravilu - se pravi je potem prva varianta?
Se pravi je 100% kvečjemu da bo imel 3 slabe dneve v nadaljnih 5?
Jutri bosta gotovo slaba dneva. to sta že 2 ziher.
Po pojutrišnjem imamo dve varianti: ali bo imel dober dan ali slab. (EDIT: to ni važno:Če bo slab smo lahko ziher edino če je imel 5 dni nazaj slabega) v tem primeru ne vemo več kaj bo z nadaljnimi, ker 1. pravilo pravi samo kaj pride za dobrimi.
Če bo 3. dan dober, potem pomeni, da je bil 5 dni nazaj tudi dober, sicer ne bi veljalo 2. pravilo - samo to ni možno, ker bi imeli potem takole
D,s,D,s,s,D
kar ne ustreza 1. pravilu - se pravi je potem prva varianta?
Se pravi je 100% kvečjemu da bo imel 3 slabe dneve v nadaljnih 5?
/\/\.K.
Zgodovina sprememb…
@Matako pomoč: Razmišljaj v smeri kakšne volje je moral biti miki včeraj in predvčerajšnjem, da je lahko danes dobre volje. ;)
Torej miki je danes dobre volje, zato bo naslednja dva dni slabe volje, to sta 2 od 5 dni. Ker je miki danes dobre volje, je bil včeraj in predvčerajšnjim gotovo slabe volje. (če bi bil npr. včeraj dobre volje, bi bil danes potem slabe [ker vsakemu dobremu sledita dva slaba], podobno za predvčerajšnjim.).
Torej imamo zaporedje predvčerajšnim-S, včeraj-S, danes-D, jutri-S, pojutrišnjem-S. Ker pa vsakemu slabemu dnevu čez 5 dni sledi spet slab dan, zaradi predvčerajšnjim-S sledi popojutrišnjem-S in zaradi včeraj-S, sledi popopojutrišnjem-S.
Torej imamo zaporedje z začetkom v predvčerajšnim naslednje: SSDSSSS. Torej vemo za 4 naslednje dni. Za peti dan pa potem ne vemo več, ker je lahko bil predpredvčerajšnjim kakršnekoli volje.
Pri mikiju je treba vedno pogledati v preteklost in potem povedati kaj o prihodnosti.
Pa še kratice jajove stranke nastopajo
Torej imamo zaporedje predvčerajšnim-S, včeraj-S, danes-D, jutri-S, pojutrišnjem-S. Ker pa vsakemu slabemu dnevu čez 5 dni sledi spet slab dan, zaradi predvčerajšnjim-S sledi popojutrišnjem-S in zaradi včeraj-S, sledi popopojutrišnjem-S.
Torej imamo zaporedje z začetkom v predvčerajšnim naslednje: SSDSSSS. Torej vemo za 4 naslednje dni. Za peti dan pa potem ne vemo več, ker je lahko bil predpredvčerajšnjim kakršnekoli volje.
Pri mikiju je treba vedno pogledati v preteklost in potem povedati kaj o prihodnosti.
Pa še kratice jajove stranke nastopajo
Zgodovina sprememb…