» »

Blog o dogajanju 1991-1994

Blog o dogajanju 1991-1994

Temo vidijo: vsi
««
151 / 256
»»

Oldi ::

Virant krade !! ?? kaj drugega bi lahko v DZ, razen podpisov in papirja - morda popisanega??

Matako ::

Dobra epizoda Reza!

Edino: pred blokom te skrbi glede "skritih kamer" - no, bankomati jih imajo vsi. Pa še skrite niso. :))

Drugače pri prostoležečem kešu je vedno nevarnost, da je past. Recimo klošarčki so imeli eno foro, da so ribarili s pomočjo prazne denarnice na tleh. Pride lik, pobere... iza vogala pa klošo in "o moja denarnica pa kje je dnar v njej". :D

Je pa tvoja epizoda povsem sinhronizirana z Mikijevo, ki govori o denarju in je tako naslovljena.

Pa praviš, da ne bereš Mikija. :D
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Matako ()

tereza ::

skrita kamera kot oddaja...joke,drugač..:-)

Ja samo una na bankomatu je pa prava veš. No saj te noben ne pozna. Tisto se bolj uporablja če te kak "sintalovec" začopati in imajo potem kao dokaz. Kao.
/\/\.K.

ej, a veš da sem hotla prej rečt,k je en napisal, da miki piše o moneyu,če dans vsi o moneyu..:-) jaz mikija ne berem,niti nič...jaz ne vem,kdaj boste skontal..jaz kar se pokažem,to sem...ne prodajam bullshita,ne nč..nisem mraz,ne berem mikija...miki pa bere mene,to pa vem..:-)

Matako je izjavil:

Ja samo una na bankomatu je pa prava veš. No saj te noben ne pozna. Tisto se bolj uporablja če te kak "sintalovec" začopati in imajo potem kao dokaz. Kao.

ja in? sej ni blo nikol nč...vi pa vaši filmi..ccc:-P

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: tereza ()

Hm, Reza.. nekam dosti se trudiš povedati, da Mikija ne bereš. Nič, da nič ne veš. Ne vem.. naj ti verjamemo? :D

Joke drugač.

tereza je izjavil:

nisem mraz,ne berem mikija...

Čakaj malo, saj ni nihče nikoli rekel, da si mraz. Hmmm... :))
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

da ne berem mikija poudarim zato,ker se kle pogovarjate pač o temu...jaz pa povem,da o temu nimam pojma...bi ga brala,ampak ne o nekih generalih pa pm...je pa res, da jaz ne berem nobenga bloga,ne nč...

ja,jaz sem mraz..kr neki...valda da ste delal neke glupe lestvice...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: tereza ()

Aja saj res. Mačkov osumljenec št. 5. "Vsi ostali" ali neki takega.

Ja dejansko... vsi smo mi "mraz" po malem. ;)
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

A, maš prav! Ej pa uno z listo osumljencev je bil itak džouk. Sej mi na splošno Mikija kljub njegovemu zagotavljanju "da to niso heci" jemljemo malo lažje, kot se zdi. No ta fora z mraz vseeno ni lepa.. je pa zabavna! Itak, da te nihče ne obtožuje da si finta manekenka ;)
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

donfilipo ::

Tole je pa DJ's point of the day.

Fantje so izgleda poslušali Rammstein in jih za hip daleč presegli. V humorju.

Tudi naši Laibach so se malce sklonili?8-)
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

neham težit..:-P

Kar se mene tiče...you made my day!

Los Colorados so nekako priljatilji vuz vasijone in povedali, da nisem sam8-)

Poseben fenomen. No tudi Rammstein seveda. (sem obnovil vse videe:) Ko Laibachi obdelajo še nemško uspavanko Heintjeja: Abahajči bumbajči, bo pa to za nas ateiste dokaz, da vendarle en hudič je:))

Ampak Tereza je kot rečeno, upravičeno od Lone Vengerja znanka in prijateljica.

Se čuti nekaj posebnega.

muska je men oh in spljoh...:-)sva s cold catom tkole pred leti o muski pričala na nekem drugem forumu..:-)

Tale komad je spet zlo aktualen, posebej v Mariboru

Zašto trazis karizmu punjena ptico
mogučnost prosviječenosti
razdvaja te u beskraj od zudnje za misijom
miris zemlje
koncentrični krugovi gluposti i neznanja
kao prstenje
ono dalje ne razumijem
izgleda mi da je mrtva straza
rekoh sati
moj bože koliko demagogije sustavno poredane u artiljerijske selve
koliko poredanih misli iza kojih ne stoji nista osim
mržnje
svjete
vlasti

i koliko pokvarenosti treba da se izlije pred nase noge
i kako je do neprepoznavanja dovedena sustina prevare

i rijeka nije bila rijeka u samom pocetku
i nije nužno da ne bude ponornica do kraja
što se dogadja kad mrtvi fazani lete iznad naših glava
kad
mrtvi fazani lete a ni jedan ne pade
sto se dogadja kad očajanje zahvati ljude
kad
očajanje neumitno prelazi u kajanje
gledajuči iz daljine konture na sceni
padaju mi na pamet vodene boje
umazane ruke
brzo se peru

Kako hitro smo spet prišli na isto točko, samo bliže peklu.
Kako čudno je to, na tedanje čase imamo lepe spomine, pa so takrat vsaj mene predvsem takile komadi držali pokonci. Kako so naši spomini selektivni.

:-) glih azro poslušam doma...:-) gotofa sem..:-P

Jest pa ne doma in brez zvočnikov, tako da bolj fantazijsko uživam ob Azri

Tole ne leti na mraz, da ne bo pomote

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Oldi ()

jkreuztzfeld ::

Žare, si to ti?
worlds-largest-gun-suppressor

P.S. Projekt Mxx-Universal je bil igrača. :D
--
Great minds run in great circles.

Bela cesta tale largest je pa že malo surreal8-).

Dobro namesto teh univerzalnih dušilcev, ki kao ne grejo, pa spet ne grejo po ugotovitvah forumskih specialcev, ...še ena nadrealna:

-namesto dušilca bi lahko na balkanu mirno specialci delili štofeljce za ušesa. Presenečenja tako ni8-)

Kot improviziran dušilec lahko služi tudi hiša s primerno razporejenimi okni.

Drugače pa... knjiga je šla izgleda še čez en cikel "knjiga bo - knjige ni". Ponavadi je naslednji Mikiliks takoj po poteklem roku malo tiho, nakar sledi pojasnilo.
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

ColdCat ::

Žaretov univerzalec

Žaretov univerzalec

Oblika je plod sodelovanja s Parahomom.

amigo_no1 ::

Tale Nemški testni 155mm dušilec je žal že na odpadu.
http://www.ww2incolor.com/forum/showthread.php?6073-German-Artillery-silencer-!!/page2&p=117739#post117739

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: amigo_no1 ()

xDavid7 ::

Glede univerzalnega dušilca za oba orožja ne vem, ker podrobneje poznam le sodobnejšo oborožitev. Vendar pa mi je čudno, da nikjer ne omenja nabojev, ki morajo tudi biti subsonic naboji, da je streljanje neslišno.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: xDavid7 ()

čarli ::

ColdCat je izjavil:

Žaretov univerzalec

Žaretov univerzalec

Oblika je plod sodelovanja s Parahomom.

Tale dušilec pa zmaga:))

Powered by Žare
Designed by Vašči

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: ColdCat ()

Martin Krpan ::

xDavid7 je izjavil:

Glede univerzalnega dušilca za oba orožja ne vem, ker podrobneje poznam le sodobnejšo oborožitev. Vendar pa mi je čudno, da nikjer ne omenja nabojev, ki morajo tudi biti subsonic naboji, da je streljanje neslišno.

M70 in Škorpijon M84 sta istega kalibra 7.65 X 17 mm , ki je že subsonik. Tudi ostale kalibre brez problema dobiš v subsonic varijanti.
Načeloma bi en dušilec ustrezal obema orožjema , samo pištola M70 bi morala imeti podaljšano cev z navojem na koncu.

Škorpijon z dušilcem pa se baje sliši približno toliko , kot če na Yugecu zaloputneš z vrati.

leiito ::

Makaki. Nisi bral? Žarétov dušilc je the sound of silence. Možno je, da pretvori frekvenco zvoka v območje, ki ga slišijo samo delfini.

Vikend je tu, Miki je ponedeljek prevzel knjige za izbrance.

Že listate?

Mimogrede, kaj te dni počenjajo distributerji? Meni so se oni zdeli vedno eni taki neznani junaki vsega skupaj.
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

Cervantes ::

Tebi gre na slabše.

Zgodba, vključno z beograjsko in tukajšnjo, se je izpela. Miki pravi, da se bo pridružil begu možganov Priporočam Myanmar, btw, potencial za vsaj dve osamosvojitveni vojni in druge dobrote.

Se sploh ne bi strinjal.

Patriotske so se ravno prevesile v drugo polovico. Skalovisec s čistilci in Bobanom je odličen, junake še čaka napeta pot domov. Če se Bobanu res zgodi, bodo "lastne sile" utrpele isto število žrtev kot nasprotna stran.

Glede teme tukaj? Živi bili pa videli.
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

OK, ampak tu je še malenkost izida Knjige s posnetki in linki. Če se še tokrat blamira, adijo še zadnji nanogram kredibilnosti + neizpolnjeno obljubo nakaziteljem si utegne kdo napak razlagati, že tako je poslovni model bolj shaky s pravnega vidika.

Dejstvo je, da je Mikijeva kredibilnost nekako dosegla dno že davno. Povedano drugače, knjiga bolj ne-iziti kot je doslej ne more. Torej lahko kvečjemu še izide! Pričakovanja so nizka, torej lahko rečemo, da Mikiju stvari dobro kažejo, saj lahko zdaj preseneti z minimalno truda.

Če ga seveda ne prehiti dolga (in menda debela) roka pravice.
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

Cervantes ::

Tako je. Miki lahko napiše kar če, lahko mu kdo tudi verjame, kredibilnosti pa ni več. In zapravil jo je sam, s tem nategovanjem. Aja so volitve - no ne bom zdele. etc etc.

Pa nič!

Kar se tiče mene, lahko tudi blogat tudi nehaš. Ne bom več bral, sploh.

Obnašaš se kot en presran hlapec!

Če pa si slučajno obul prevelike čizme, se pa ne čudi Žuljem!

Jest mam dost.

Sicer je bilo to moje orožje, 22 kaliber - svinčnik na en metek...

z Žaretovim dušilcem ali brez?

LINK

Ni še konec. Mogoče gre le za enotedenski zamik. Miki je dva tedna pred katastrofo objavil epizodo "7 dni do katastrofe" in napovedal knjigo. Ker ima te stvari sinhronizirane je povsem možno, da bo knjiga jutri.

Ne vem pa kako je bilo s prevzemi izvodov... mogoče se še tiskajo? Eh ja, ko bi le tiskarji in založniki bili tako učinkoviti in zanesljivi, kot Žaretovi dušilci.
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

12. nadaljevanje, v kateri Miki predvsem pogreša mamo.

"Poleg tega sem obljubil mami, da jo pokličem vsaj enkrat na teden, da ni v skrbeh zame."

EDIT: drugače se nadaljevanje konča pbl z istim skaloviscem kot prejšnje... :(

Tu bi zelo pasala duplerica!
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

Relevantno na naslov teme:
https://slo-tech.com/forum/t390824/p380...

Ne skrbi, Miki je bil takrat zraven in bo podrobneje razložil kaj se je res dogajalo in kaj je imel za bregom Jajo.
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

Hlapec Borut in njegova dežela
http://mikstone1.blogspot.com/2012/11/h...

Miki štanca epizode po tekočem traku. O knjigah prevzetih prejšnji ponedeljek spet nič.

To je nekakšen bipolarni cikel. Najprej imamo radostno napoved knjige, nakar knjige ni in nastopi depresivni del cikla in tišina - o knjigi se ne sme govoriti. Potem počasi knjiga spet je in cikel se zaključi.

Miki, če ne daš ven knjige si GOTOF!
/\/\.K.

Miki se v post scriptumu dotakne še ozadja balkanskega bojevnika
8-)

Mimogrede, kaj je to zdaj, vsi odhajajo... Jurček, Miki, menda kmalu tudi Jajo. EDIT: Tudi Špelca je že odšla...

Kdo nas bo zabaval?

Res, naj zadnji prosim ugasne luč.
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

Mimogrede, kaj je to zdaj, vsi odhajajo... Jurček, Miki, menda kmalu tudi Jajo. EDIT: Tudi Špelca je že odšla

Beg možganov :D.

Matako je izjavil:

Tudi Špelca je že odšla...

Po drugi strani pa naj bi Dragan prihajal...v sosednjo Croatio

Tom1991 ::

Matako je izjavil:

Miki štanca epizode po tekočem traku. O knjigah prevzetih prejšnji ponedeljek spet nič.

To je nekakšen bipolarni cikel. Najprej imamo radostno napoved knjige, nakar knjige ni in nastopi depresivni del cikla in tišina - o knjigi se ne sme govoriti. Potem počasi knjiga spet je in cikel se zaključi.

Miki, če ne daš ven knjige si GOTOF!

:) Ko takole od strani opazujem celotno dogajanje, lahko rečem samo to, da ima gospod Kunstelj neverjetno žilico za pisanje... to je pa kot kaže tudi vse. Take vrste tema bi vsekakor potrebovala nekaj dokumentarnega gradiva, katerega ima pisec nedvomno veliko na razpolago, vsaj po prebranem (dokumentacija SDB in posnetki telefonskih pogovorov). Sprašujem se le zakaj tega ne da na plano?
Ah seveda... volitve so pred vrati.:D

To je neke vrste trganje listov marjetice... knjiga bo... knjige ne bo...

Da pa takole hladnokrvno stopiš v sobo in "prvi v čelo, drugi v torzo"... specialec ni kaj... dok rečeš keks.

Tom1991 je izjavil:

Da pa takole hladnokrvno stopiš v sobo in "prvi v čelo, drugi v torzo"... specialec ni kaj... dok rečeš keks.

Ja. Učinkovito.

Upam, da v naslednji epizodi ne bodo Bobana zamenjali s kako 80-letno snažilko v bloku ali kaj takega.
/\/\.K.

Tom1991 ::

ColdCat je izjavil:

Po drugi strani pa naj bi Dragan prihajal...v sosednjo Croatio

Bojda je ugotovil po vseh teh letih, da mu niso vrnili njegove najljubše maskirke 68-tke, katero je posodil Janezu...:))
Kam bi prišli brez domišljije, a?

Matako je izjavil:

Tom1991 je izjavil:

Ja. Učinkovito.

Upam, da v naslednji epizodi ne bodo Bobana zamenjali s kako 80-letno snažilko v bloku ali kaj takega.

Še najboljš pri vsem pa je, da enega izmed akterjev zgodbe "prvi v čelo, drugi v torzo" po opravljeni nalogi zvija v trebuhu, drugi se pa od vsega hudega kr ustreli... Jebate, dobro da 91. ni prišlo do kakšne resnejše pizdarije, ker potem nebi imeli več Morisa... eni bi imeli trebušne težave, drugi bi se pa samomorili...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Tom1991 ()

Na sploh nekega hudega profesionalizma med temi agenti ni bilo zaznati. Poleg kapitalnega zajeba z zamenjavo nekega starega čičota z njegovim 19-letnim sinom imamo tu še hojo naokrog s posnetki, praznenje okvirjev čez okno stanovanja (sicer z Žaretovim univerzalcem, a vseeno), nočna kopanja z občutljivo opremo, klicarjenje mame domov, pretepanja in samomore.

Jajotov Dirty Dozen ni bil vreden kaj dosti.
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

Jajotov Dirty Dozen ni bil vreden kaj dosti.

Ma Milan se dogovarja s Milo Ševičem naj čimprej končajo opereto, posrbijo JNA in bo vse vsak k svojim8-) Ivan Janez pa baje ukaže udar na kasarno. Pa si mislim, ali bi ta človek sesul pol Slovenije, ...ali si je nekdo vse skupaj izmislil. Dirty Dozen so die goldene jungen. So imeli neko avtoriteto pri mafiji. Videl. Verjetno ker so jim lifrali orožje:)) Zdaj da so včasih malce zaštrikali, pa da pridih verjetnosti, čeprav ne nujno dejanskosti:)

Če se ne motim je JJ, takrat še kot obrambni minister, nekje na Primorskem težil TO enotam kdaj bodo že sklatili kakšen helikopter, kaj razbili & se šli resen spopad z JLA enotami.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: amigo_no1 ()
««
151 / 256
»»