Forum » Loža » Blog o dogajanju 1991-1994
Blog o dogajanju 1991-1994
Temo vidijo: vsi

čarli ::
Če se ne motim je JJ, takrat še kot obrambni minister, nekje na Primorskem težil TO enotam kdaj bodo že sklatili kakšen helikopter, kaj razbili & se šli resen spopad z JLA enotami.
Ja ni naključje, da so nad rožno dolino sestrelil našega pilota, ki je prevažal kruh. Pač vsi naspidirani od jajota, da nekaj treba sklatit...

Matako ::
Možno, da je šlo pri gazeli s kruhom za isto vrsto nesposobnosti, zaradi katere je Andrej po pomoti pospravil generalovega sina?
/\/\.K.

amigo_no1 ::
http://www.gibanje-ops.com/prispevki-ra...
"Razplet zgodbe o sestreljenem pilotu Ljubljana, 14.03.2000 (M.E.) Skoraj devet let po vojni za Slovenijo se je zgodba o rehabilitaciji v Ljubljani sestreljenega pilota Antona Mrlaka končno razpletla. Od danes je njegov status urejen. Obrambno ministrstvo je namreč prvič nedvoumno zapisalo, da je Mrlak, čeprav so ga teritorialci sestrelili v helikopterju JLA, delal za slovensko stran.
Pojasnilo o statusu pokojnega Mrlaka je včeraj terjal sam minister za delo. Njegov resor pokojnikovi družini namreč vse do zdaj ni mogel izdati odločbe o izplačevanju družinske invalidnine brez jasne izjave obrambnega ministrstva, da se je Mrlak boril za Slovenijo. Danes so na obrambnem ministrstvu le potrdili, da je pokojnik že pred usodnim 27. junijem 1991 opravljal vojaške in druge naloge, namenjene obrambi in varovanju Republike Slovenije.
Našli smo zanimiv zapis, sicer neimenovanega pisca v časniku delo, ki v komentarjih, ki se tičejo g. Janše piše tudi tole:
"Opisal bom tragični dogodek kateri se je pripetil čisto po nepotrebnem in zaradi zarote Janeza Janše in Antona Krkoviča, da čimprej sprovocirata VOJNO! Junija 1991 je slovenska TO sestrelila helikopter Gazela nad Ljubljano. Ostanki gazele in ožgano truplo pilota so padli v Rožno Dolino. Tragedija je še večja ker je bil pilot te gazele Slovenec Tone Merlak! Zakaj se je TO odločila za sestrelitev? Preprosto zato, ker sta JASTREBA Janša in Krkovič hotela sprovocirati totalen spopad z JLA. Do tedaj (pred sestrelitvijo gazele) sta TO in Policija samo pasivno s cestnimi barikadami ovirala JLA.
Janšo in Krkoviča so opozoril, da se SLOVENSKI PILOTI pripravljajo za pobeg; prelet v enote TO, naj PAZIJO na nizko leteče helikopterje. Seveda sta bila oba VOJNA HUJSKAČA gluha za informacije o načrtovanih preletih in sta čimprej hotela KRI! Kri za psihološki PREBOJ katerega so potrebovale enote TO, da začnejo totalen spopad z JLA! (uničenje tanka, sestrelitev letala ali helikopterja povzroči velik ŠOK) Da sta hotela KRI za vsako ceno priča tudi sestrelitev NE OBOROŽENE Gazele nad centrom Ljubljane.
To je bila Jajova verzija "kruh leti iz neba"
.
"Razplet zgodbe o sestreljenem pilotu Ljubljana, 14.03.2000 (M.E.) Skoraj devet let po vojni za Slovenijo se je zgodba o rehabilitaciji v Ljubljani sestreljenega pilota Antona Mrlaka končno razpletla. Od danes je njegov status urejen. Obrambno ministrstvo je namreč prvič nedvoumno zapisalo, da je Mrlak, čeprav so ga teritorialci sestrelili v helikopterju JLA, delal za slovensko stran.
Pojasnilo o statusu pokojnega Mrlaka je včeraj terjal sam minister za delo. Njegov resor pokojnikovi družini namreč vse do zdaj ni mogel izdati odločbe o izplačevanju družinske invalidnine brez jasne izjave obrambnega ministrstva, da se je Mrlak boril za Slovenijo. Danes so na obrambnem ministrstvu le potrdili, da je pokojnik že pred usodnim 27. junijem 1991 opravljal vojaške in druge naloge, namenjene obrambi in varovanju Republike Slovenije.
Našli smo zanimiv zapis, sicer neimenovanega pisca v časniku delo, ki v komentarjih, ki se tičejo g. Janše piše tudi tole:
"Opisal bom tragični dogodek kateri se je pripetil čisto po nepotrebnem in zaradi zarote Janeza Janše in Antona Krkoviča, da čimprej sprovocirata VOJNO! Junija 1991 je slovenska TO sestrelila helikopter Gazela nad Ljubljano. Ostanki gazele in ožgano truplo pilota so padli v Rožno Dolino. Tragedija je še večja ker je bil pilot te gazele Slovenec Tone Merlak! Zakaj se je TO odločila za sestrelitev? Preprosto zato, ker sta JASTREBA Janša in Krkovič hotela sprovocirati totalen spopad z JLA. Do tedaj (pred sestrelitvijo gazele) sta TO in Policija samo pasivno s cestnimi barikadami ovirala JLA.
Janšo in Krkoviča so opozoril, da se SLOVENSKI PILOTI pripravljajo za pobeg; prelet v enote TO, naj PAZIJO na nizko leteče helikopterje. Seveda sta bila oba VOJNA HUJSKAČA gluha za informacije o načrtovanih preletih in sta čimprej hotela KRI! Kri za psihološki PREBOJ katerega so potrebovale enote TO, da začnejo totalen spopad z JLA! (uničenje tanka, sestrelitev letala ali helikopterja povzroči velik ŠOK) Da sta hotela KRI za vsako ceno priča tudi sestrelitev NE OBOROŽENE Gazele nad centrom Ljubljane.
To je bila Jajova verzija "kruh leti iz neba"

Zgodovina sprememb…
- spremenilo: amigo_no1 ()

Zakaj je bil sestreljen Toni Mrlak, zakaj so bili mrtvi na Primorskem v prvih dneh, kdo je za to dobil medalje? Kdo je pravzaprav dal ukaz za streljanje, kdaj, zakaj, kdo je morda »modificiral« ukaz(e). Seveda so te stvari znane, vendar nihče noče spregovoriti na glas. Šele, ko se kdo ojunači in pove javno to in to se je zgodilo, po drobcih pricurlja na dan tudi prava resnica. Kaj ni bilo rečeno, da ne smemo streljati na helikopterje z oznakami rdečega križa? Na helikopterje, ki niso bojno delovali. Ampak Morisovci so streljali. Mar v tem primeru ni šlo morda za zločin. Neoboroženo plovilo z ustreznimi oznakami? Se je kdaj kdo vprašal v zvezi s tem dejstvom?
Zakaj je bilo pravzaprav treba streljati na pripadnike JLA. So bili res tako agresivni ali pa smo si samo mi (Janša) želeli krvi. Seveda smo kasneje slišali govorice, da je Janša prve dni vojne nervozno nagovarjal teritorialce v štabu, češ »kdaj boste že sestrelili helikopter, pa tank…Dajmo fantje!« Kar predstavljam si Drnovška za mizo, ko je momljal: »jaz ne bi tako zategoval odnosov z JLA (ali nekaj podobnega).«
Meni se streljanje ni zdelo potrebno. Bil sem na zavzetju na Rožniku, v Borovnici, na Vrhniki, ponoči in podnevi, zasliševal sem ujetnike in prestopnike. Skratka, veliko sem se »srečeval« z bivšimi pripadniki JLA (do zadnjega dne, ko so odšli iz Slovenije). Večina je bila prestrašena in nobene želje po agresivnem delovanju ni bilo v njih. Razen nekaj izjem. OK. Ampak zaradi tega ni bilo treba postreliti ljudi, če se niso v petih minutah predali. Saj jih je bilo vendar strah drug drugega, strogega ukaza z vrha, vojaškega sodišča, drugih disciplinskih ukrepov in znano je bilo, da KOS in VP v JLA nista delala v rokavicah.
http://stranpoti-osamosvojiteljev.blogs...
Zakaj je bilo pravzaprav treba streljati na pripadnike JLA. So bili res tako agresivni ali pa smo si samo mi (Janša) želeli krvi. Seveda smo kasneje slišali govorice, da je Janša prve dni vojne nervozno nagovarjal teritorialce v štabu, češ »kdaj boste že sestrelili helikopter, pa tank…Dajmo fantje!« Kar predstavljam si Drnovška za mizo, ko je momljal: »jaz ne bi tako zategoval odnosov z JLA (ali nekaj podobnega).«
Meni se streljanje ni zdelo potrebno. Bil sem na zavzetju na Rožniku, v Borovnici, na Vrhniki, ponoči in podnevi, zasliševal sem ujetnike in prestopnike. Skratka, veliko sem se »srečeval« z bivšimi pripadniki JLA (do zadnjega dne, ko so odšli iz Slovenije). Večina je bila prestrašena in nobene želje po agresivnem delovanju ni bilo v njih. Razen nekaj izjem. OK. Ampak zaradi tega ni bilo treba postreliti ljudi, če se niso v petih minutah predali. Saj jih je bilo vendar strah drug drugega, strogega ukaza z vrha, vojaškega sodišča, drugih disciplinskih ukrepov in znano je bilo, da KOS in VP v JLA nista delala v rokavicah.
http://stranpoti-osamosvojiteljev.blogs...

ColdCat ::
Še en mraz je na S-T, že od leta 2002...to je DEDA MRAZ. Dejaven je bil le od prve prijave 22.05.2002, do zadnje prijave 17.6 2002.
Njegov podpis:
Revolucionarne misli že takrat...še pred prvo Jajovo strahovlado.

Sicer gre za klasičnega S-T frika, ki ga zanimajo CD-ROM-i, TV-tunerji, procesorji, grafične kartice,...in tema "nadaljuj stavek"
Miki je poleg hrabrih borcev v paravomu omenjal tudi nekaj fantov iz tehničnega odseka paravoma, h katerim je miki šel po bubice in ostalo navlako. Potem je posnet material spet nosil nazaj...TV-tuner.
Hm, ali pa gre za samega mikija, ki je pred 10 leti presnemaval the_material...pred drugim odhodom v arest
Njegov podpis:
Mi vsi smo mladi pionirčki,
mi cvet slovenske smo zemlje,
mi gremo, gremo s puško na rami...
Revolucionarne misli že takrat...še pred prvo Jajovo strahovlado.

Sicer gre za klasičnega S-T frika, ki ga zanimajo CD-ROM-i, TV-tunerji, procesorji, grafične kartice,...in tema "nadaljuj stavek"

Miki je poleg hrabrih borcev v paravomu omenjal tudi nekaj fantov iz tehničnega odseka paravoma, h katerim je miki šel po bubice in ostalo navlako. Potem je posnet material spet nosil nazaj...TV-tuner.

Hm, ali pa gre za samega mikija, ki je pred 10 leti presnemaval the_material...pred drugim odhodom v arest

EDIT: Deda Mraza v štirih postih, popolnoma offtopic, popade sindrom navijača Schumacherja, ki je bil takrat nepremagljiv
LINK
M. Schumacher rules!!!!!!!!!![3x]
Sicer pa Schumacher je tko al tko car!!!!
LINK

Zgodovina sprememb…
- spremenilo: ColdCat ()

Cervantes ::
Ja, Jajo je hotu vedet:
"Mene pa zanima, kako bi na WAP strani naredil povezave do .jpg slikic, tako, da bi jih ljudje lahko pobral na svoje mobilce"
Smrdi do neba!
"Mene pa zanima, kako bi na WAP strani naredil povezave do .jpg slikic, tako, da bi jih ljudje lahko pobral na svoje mobilce"
Smrdi do neba!

Oldi ::
Relevantno na naslov teme:
https://slo-tech.com/forum/t390824/p380...
Pismo Cvetežarja je bilo izbrisano. V citirani temi sem objavil link na pismo in še en link na drugo tudi zanimivo pismo za nas in Mikija.

Relevantno na naslov teme:
https://slo-tech.com/forum/t390824/p380...
Pismo Cvetežarja je bilo izbrisano. V citirani temi sem objavil link na pismo in še en link na drugo tudi zanimivo pismo za nas in Mikija.
Ja res zanimivo kaj vse je že izginilo oz bilo zbrisano na tem forumu

amigo_no1 ::
Če nima nasprotnik kolikor toliko enakovrednega orodja za kontriranje potem ni zanimivo.
http://www.wired.com/dangerroom/2008/11...
In še na kolesu ga lahko pelješ
.
http://www.wired.com/dangerroom/2008/11...
In še na kolesu ga lahko pelješ

Ja ampak to sem hotel dati v temo s Kanglo!
No ja čeprav... Miki bo kmalu pisal tudi o tem, tako da mogoče bi lahko pustil...
EDIT: Drugače tisti protesti niso bili bajka. Folk zapalil za eno Ljubljano velik del mesta. Menda je bil super shopping. ;) Če te ni lastnik počil, seveda.
No ja čeprav... Miki bo kmalu pisal tudi o tem, tako da mogoče bi lahko pustil...
EDIT: Drugače tisti protesti niso bili bajka. Folk zapalil za eno Ljubljano velik del mesta. Menda je bil super shopping. ;) Če te ni lastnik počil, seveda.
/\/\.K.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Matako ()

leiito ::
Medtem pa zunaj revolucija tudi brez linkov in posnetkov. Edino pravilno. Vsem vzeti vse, da ne kompliciramo, potem pa še enkrat od začetka v tranzicijo. V Mariboru so že inštruktorji Otpora, zelo me zanima kdo jih plačuje, v Srbiji so jim ZDA dale $25 mio, ne gre revolucija samo na sendviče in pivo. Enivej, knjiga meseca je priročnik Bringing Down A Dictator, Janša izbral najslabši možen timing za objemanje z Orbanom.

Jajo je bral Sun Cuja.
Stari Kitajec bi sedaj popolnoma razumel, če Jajo recimo zdaj javno namigne Kangli, da se spoka... in ta se potem res. Jbg stari, lepo te je bilo poznati. Nič osebnega.
Kangla definitivno bo žrtvovan. Jajova skušnjava, da to vnovči bo ogromna. In ne, ljudje ne bodo opazili trika.
Stari Kitajec bi sedaj popolnoma razumel, če Jajo recimo zdaj javno namigne Kangli, da se spoka... in ta se potem res. Jbg stari, lepo te je bilo poznati. Nič osebnega.
Kangla definitivno bo žrtvovan. Jajova skušnjava, da to vnovči bo ogromna. In ne, ljudje ne bodo opazili trika.
/\/\.K.
Zgodovina sprememb…

Cervantes ::
Ja. Beri Sun Tzuja. Pa Makjavelija. In glej, why I am not surprised, vsi to delajo!
"Kangla definitivno bo žrtvovan. Jajova skušnjava, da to vnovči bo ogromna. In ne, ljudje ne bodo opazili trika."
Jajo bo tole težko naprtil udbomafiji. Ali pač.
Pustimo se presenetiti.
"Kangla definitivno bo žrtvovan. Jajova skušnjava, da to vnovči bo ogromna. In ne, ljudje ne bodo opazili trika."
Jajo bo tole težko naprtil udbomafiji. Ali pač.
Pustimo se presenetiti.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Cervantes ()

Ne štekaš.
Jajo bo kanglo "pahnil po štengah". In rekel "ta Kangla, kakšen pokvarjenec!". Instant plus pike. Poceni populističen trik, ki dela.
Jajo bo kanglo "pahnil po štengah". In rekel "ta Kangla, kakšen pokvarjenec!". Instant plus pike. Poceni populističen trik, ki dela.
/\/\.K.
Zgodovina sprememb…

No, no.
Drugače pa mogoče se po včerajšnjih protestih Miki premisli in ostane v domovini in samo preseli recimo v Maribor, kjer očitno le niso vsi hlapci!
Vsaka zgodba ima dve plati.
Pendrek pa le eno.
Drugače pa mogoče se po včerajšnjih protestih Miki premisli in ostane v domovini in samo preseli recimo v Maribor, kjer očitno le niso vsi hlapci!
Pendrek pa le eno.
/\/\.K.
Zgodovina sprememb…

donfilipo ::
No, no.
Pendrek pa le eno.
Maribor ima tako imenovano vijoličasto subkulturo

Policisti jih imajo registrirane v cirilici

Če jih vzame v roke Miki, bodo v roku 14 dni raznašali hitro pošto in bo mir. Je pa res, da se pa Jajotu potem slabo piše v tem koncu, kjer ima precej volivcev.
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: donfilipo ()

Pristali smo v Loži - Mikijevi blogi torej niso več problem človeštva.
No, saj v bistvu res niso. Sem že sam hotel večkrat opozoriti, da smo mogoče v napačnem oddelku - ampak sem se bal, da bi izpadel "piflar".
Nazaj k Mikiju.
Po mojem bo zdaj epizoda ali dve Mikiliksa več zaradi protestov, tako da ne vem kaj bo s knjigo. Se spomnete tiste fore s šampanjci za konec leta. Kaj je bilo to lani... ali predlani?
No, saj v bistvu res niso. Sem že sam hotel večkrat opozoriti, da smo mogoče v napačnem oddelku - ampak sem se bal, da bi izpadel "piflar".

Nazaj k Mikiju.
Po mojem bo zdaj epizoda ali dve Mikiliksa več zaradi protestov, tako da ne vem kaj bo s knjigo. Se spomnete tiste fore s šampanjci za konec leta. Kaj je bilo to lani... ali predlani?
/\/\.K.
Zgodovina sprememb…

Miki je kot urca.
V tokratni epizodi priznava, da marsičesa ne šteka več. Dobrodošel v klub, Miki!
O prevzetih knjigah še vedno nič...
V tokratni epizodi priznava, da marsičesa ne šteka več. Dobrodošel v klub, Miki!
O prevzetih knjigah še vedno nič...
/\/\.K.
Zgodovina sprememb…

Drago pravosodje in tožilstvo! Vas nič ni sram? Vas res ni nič sram? Gončina, prav bi bilo, da Žgajnerjevi nekaj odkartaš. Bo za nova očala, da ne bo strašila po dvoranah. Sodnik vsaj ni bil skromen! Kje mi živimo? Minorna napakica??? Minornih 25.000 e ???
Aha zdaj šele razumem. Godina naj bi pokasirala 25.000€, da je Agnes Sellman lahko odšetal na Konstantinopolis minore? Ker nista vplačali mesečne za podaljšanje pripora? Ha?
Pa jaz grem in se ti šunjam okoli našega sodišča čisto neopazno in jih opazujem, dokler me ni zabasal neki sodni uslužbenec, ki je pač ono pravi. 'Briši odavde?' Vendar mene jezik ne zmede. Razumem jaz jezik za rajo tudi. In onega, ki ga uporabljajo sodniki in advokati in tožilke tudi.
Zato mirne duše rečem: NIČ jih ni sram. Kresnejo te ko majmuna, ko prideš na vrsto. In to na več načinov. Če si revež in si ne moreš privoščiti v tem istem blogu naštetih odvetnikov.
To je posledica popolne liberalizacije prava

Oblast se je odločila zatreti miroljubne fejstbukovce in naključne mimoidoče, viole s polnimi ruczaki kock pa menda pustijo na miru. Oni že vejo, česa se je treba bat, kakšen mrtev policaj bi jim pa zlo prav prišel.
Kar se mene tiče, je precejšna verjetnost, da se demonstracije iztečejo v Jajotovo korist, zato ne vidim smisla sodelovati, še v Mb komajda, razen če se nam gre samo za simbolno dejanje. Problem je širši, tam imajo celo četo kanglerjev, ki bodo poskrbeli za novo kanglo ali celo dve, Mariborčani pa bodo demokratično izbrali novo pravo.
Kar se mene tiče, je precejšna verjetnost, da se demonstracije iztečejo v Jajotovo korist, zato ne vidim smisla sodelovati, še v Mb komajda, razen če se nam gre samo za simbolno dejanje. Problem je širši, tam imajo celo četo kanglerjev, ki bodo poskrbeli za novo kanglo ali celo dve, Mariborčani pa bodo demokratično izbrali novo pravo.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Oldi ()

ratkob65 ::
Oblast se je odločila zatreti miroljubne fejstbukovce in naključne mimoidoče, viole s polnimi ruczaki kock pa menda pustijo na miru. Oni že vejo, česa se je treba bat, kakšen mrtev policaj bi jim pa zlo prav prišel.
Se strinjam s povedanim. Verjetno so celo policaji sami (v civilu) izvali policaje v uniformi za uporabo vsega kar je sledilo. Taktiko je prav gotovo kdaj pa kdaj dobro sprobati tudi v živo.
Našel sem tudi članek, kjer avtor piše, da je tak pristop že dve leti aktualen v Grčiji.
"treba vedeti, da je v Grčiji v zadnjih dveh letih policijska metoda vedno enaka: med prave protestnike, med katerimi so nekateri seveda tudi nasilni, se pomešajo policijski sodelavci, ki napadajo policiste in s tem »legitimirajo« policijsko ofenzivo, ki se razprostre na veliko širšem območju od osrednjega trga, kjer potekajo protesti."
Zdaj nam pa manjka samo še nekdo tipa Nicholas Oman, da nam drago proda neuporabne plinske maske, kot pripomoček za demonstracije. Po možnosti še iz Majerjevih zalog?!

Okapi ::
Zdaj nam pa manjka samo še nekdo tipa Nicholas Oman, da nam drago proda neuporabne plinske maske,V dobrih starih časih je imel vsak moški doma eno. Kdo bi vedel, če filter po 20+ letih še dela?

O.

Na naslednjem protestu bomo zahtevali Mikijevo knjigo.
Jaz že pišem transparente "Kunstelj, kje je knjiga?".
Ker edino on nas še lahko reši pred Jajom. Članstvo na protestih je popoln fail. Folk rabi enega vodjo, enega specialca, da jih povede v borbo!
Drugače pa imate moje poročilo od včeraj v Kangler temi.
Mimogrede, ne prezite spet nove epizode Prižonjerja, zadnje čase letijo ko batine po protestnikih! :D
Jaz že pišem transparente "Kunstelj, kje je knjiga?".
Ker edino on nas še lahko reši pred Jajom. Članstvo na protestih je popoln fail. Folk rabi enega vodjo, enega specialca, da jih povede v borbo!
Drugače pa imate moje poročilo od včeraj v Kangler temi.
Mimogrede, ne prezite spet nove epizode Prižonjerja, zadnje čase letijo ko batine po protestnikih! :D
/\/\.K.
Zgodovina sprememb…

Če že pišeš transparent, raje napiši "Kunstelj, kje so linki?" Ker linki so ključni, ne knjiga.
O.
O.

Hm, no najprej je Miki rekel "najprej knjiga, potem linki". Oziroma hkrati, samo odkar ima Book verzijo, izhajajočo s hitrostjo ledenika, se je to malo pomešalo ja.
Imaš prav, to je boljši transparent:
"WTF Miki, kje so linki, LOL?"
Imaš prav, to je boljši transparent:
"WTF Miki, kje so linki, LOL?"
/\/\.K.
Zgodovina sprememb…

Ker namreč knjigo v bistvu imamo (a je na papirju ali pa izhaja v nadaljevanjih na netu je čisto vseeno). Kar zares čakamo, so linki.
O.

O.

Ja saj.
No, imamo v resnici celo že drugo izdajo. Je kdo uspel najti kam paše odlomek iz razkrito.net?
No, imamo v resnici celo že drugo izdajo. Je kdo uspel najti kam paše odlomek iz razkrito.net?

/\/\.K.

enadvatri ::
Se strinjam s povedanim. Verjetno so celo policaji sami (v civilu) izvali policaje v uniformi za uporabo vsega kar je sledilo. Taktiko je prav gotovo kdaj pa kdaj dobro sprobati tudi v živo.
Našel sem tudi članek, kjer avtor piše, da je tak pristop že dve leti aktualen v Grčiji.
"treba vedeti, da je v Grčiji v zadnjih dveh letih policijska metoda vedno enaka: med prave protestnike, med katerimi so nekateri seveda tudi nasilni, se pomešajo policijski sodelavci, ki napadajo policiste in s tem »legitimirajo« policijsko ofenzivo, ki se razprostre na veliko širšem območju od osrednjega trga, kjer potekajo protesti."
Zdaj nam pa manjka samo še nekdo tipa Nicholas Oman, da nam drago proda neuporabne plinske maske, kot pripomoček za demonstracije. Po možnosti še iz Majerjevih zalog?!
Težko verjamem v kaj takšnega, ker so to v nekaterih državah preprosto ne dogaja. Normalno pa je, da ima vsaka družba razne nasilne in vandalske skupine, če ne celo subkulture, ki se takšnim (precej legitimnim) protestom nujno priključijo, ob enem pa jih ni težko sprovocirati. Edino, kar zamerim miroljubnim in pametnejšim protestnikom je, da se niso umaknili, ko je policija izdala (povsem zakonit ukaz), da naj se umaknejo. Po tem je uporaba prisilnih sredstev (tudi fizične sile) postala zakonita. In veliko raje, če bi že moral izbirati, prejmem solzivec kot gumijaste naboje in visokonapetostne paralizatorje. Ko letijo kocke, policija nima maneverskega prostora, da bi miroljubne protestnike, ki so kršili zakon in niso izpolnili zakonitih ukazov policije, nežno - enega po enega - odnašala v marice. Ne boste verjeli! Zaradi tistih nasilnežev je želela tudi njih (poleg sebe) zaščititi.
Nespamet lahko očitam, tudi zato, tem mirnim in razmišljujočim protestnikom, ker se niso dogovorili za znak mirnih protestov/-nikov s policijskima sindikatoma in ju prosili za podporo policistov na dolžnosti. Nešteto (varnostnih) priporočil bi lahko ob vsem (samo)organizatorji (elite) pripravili, da bi odvrnili ter preprečili nasilje. Greenpeace je kot organizacija tu še nekaj svetlobnih let pred neorganizirano rajo in fino bi se bilo od časa do časa po njih zgledovati in se na sploh naučiti kaj iz tuje kože. Protesti bi lahko bili tudi krajši, kot nekakšni flashmobi, da bi se izognili nasilju. Strinjanje bi lahko pokazali in sporočali nezadovoljstvo na delovnih mestih, javnih krajih itn. Skratka, kam pa pridemo brez domišljija? In sploh, usmerjeno delovanje je veliko bolj učinkovito od uličnih protestov, a to so spet elite (po vaše strici iz ozadja) in ne raja.
Ulica, množični protesti, javno izražanje nezadovoljstva, kakor koli to poimenujemo, je družbeno dno, ki smo ga dosegli (ali pa ga je vsaj znatna množica, če ne večina - kar se redko pripeti) ob možnostih, ki jih sicer imamo. Prav zato jih podpiram.
To so protesti, it made my day!
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: enadvatri ()

enadvatri ::
Za slepe ... Očitno je, da so bili s policisti dogovorjeni za solidarnost (in strpnost). Zopet elite in strici iz ozadja!

Zgodovina sprememb…
- spremenilo: enadvatri ()

Zanimivo, da jajo spet nakupuje prisluškovalne naprave za katere nima zakonske podlage da se jo lahko uporablja. Denarja je očitno še zadost
https://slo-tech.com/novice/t545225

https://slo-tech.com/novice/t545225

Mogoče še Mikija nazaj zaposli? Res je, dolgo je že, kar je bubičaril za Jaja - ampak to je kot vožnja bicikla ...
/\/\.K.
Zgodovina sprememb…

No fantje, in dekleta to pa res niso več heci! Bliža se revolucija.
http://mikstone1.blogspot.com/2012/11/r...
Obeta se tudi Mikiliks-LIVE!
Če bo nevihta podivjala, bom z mečem v njenem besu vodil horde pravice, da izžgemo Janše, Pahorje, Virante, Jankoviće, Erjavce in ostale plenilce. Z vami sem in vi ste z mano!
Vse vas bom povabil na januarski prvi narok! Obravnave so javne, zato me ne razočarajte! Boste v živo slišali, zakaj gre.
/\/\.K.
Zgodovina sprememb…

No fantje, in dekleta to pa res niso več heci! Bliža se revolucija.
Aja knjiga bo za Mikilavža.;)
Če bo nevihta podivjala, bom z mečem v njenem besu vodil horde pravice, da izžgemo Janše, Pahorje, Virante, Jankoviće, Erjavce in ostale plenilce. Z vami sem in vi ste z mano!
Vse vas bom povabil na januarski prvi narok! Obravnave so javne, zato me ne razočarajte! Boste v živo slišali, zakaj gre.
Aja knjiga bo za Mikilavža.;)
/\/\.K.
Zgodovina sprememb…

terezi vse najboljše.
Je ena redkih, ki še živi rock'n roll. In si ga ne pusti vzeti. S tem da ta isti RnR ne smemo vzeti samo kot glasbeni,...ampak stil življenja.
Droge, drogice, muzka in sex. In drugi vrstni redi. Zadaj revolucija.
Tu smo videli na sliki kakšen dušilec imamo moški med nogami (v tem primeru uporaben za tank), sicer bi pokalo ko hudič ob ljubezni
In na koncu da bo vseeno dialektično kljub časom, .... ko so neke skupine enostavno priborile svobodo sexa, drog in muzike, ker je USA pač prevelika, da bi bila cela nadzirana, ..se potem pokaže, da to ni to. Da si tega v jedru človek želi samo za nek ritual v živlenskem obdobju, ki bi mu lahko rekli plavšanje:), če se pa dela revolucija, mora pa obsegat veliko širši koncept.
Je ena redkih, ki še živi rock'n roll. In si ga ne pusti vzeti. S tem da ta isti RnR ne smemo vzeti samo kot glasbeni,...ampak stil življenja.
Droge, drogice, muzka in sex. In drugi vrstni redi. Zadaj revolucija.
Tu smo videli na sliki kakšen dušilec imamo moški med nogami (v tem primeru uporaben za tank), sicer bi pokalo ko hudič ob ljubezni

In na koncu da bo vseeno dialektično kljub časom, .... ko so neke skupine enostavno priborile svobodo sexa, drog in muzike, ker je USA pač prevelika, da bi bila cela nadzirana, ..se potem pokaže, da to ni to. Da si tega v jedru človek želi samo za nek ritual v živlenskem obdobju, ki bi mu lahko rekli plavšanje:), če se pa dela revolucija, mora pa obsegat veliko širši koncept.

Okeej, Don.
Povej raje, ko bo Miki povedel v borbo z mečem... v katerih vrstah boš?
Jaz se bom pridružil obveščevalcem!
/\/\.K.
Zgodovina sprememb…

Drugače pa ... kljub vsemu bravadu v zadnjih epizodah, je Debela deklica le dosegla svoje. Razen, gre že za nov primer?
Drugače pa.. tole se bo zdaj slišalo malo kruto: ne vem, če je bil kdo zraven, ko je Miki brez brige na svetu liksal bolj ali manj pikantne podrobnosti o Špelci ali mu tipke po tipkovnici iskal, ko je objavljal ostalo robo. Zdaj, ko so krave prišle mukat domov pa nas vljudno vabi, da gremo na sodišče špilat njegove mažorete?
Včasih mi dejansko ni jasno, kaj bi rad dosegel.
Drugače pa.. tole se bo zdaj slišalo malo kruto: ne vem, če je bil kdo zraven, ko je Miki brez brige na svetu liksal bolj ali manj pikantne podrobnosti o Špelci ali mu tipke po tipkovnici iskal, ko je objavljal ostalo robo. Zdaj, ko so krave prišle mukat domov pa nas vljudno vabi, da gremo na sodišče špilat njegove mažorete?
Včasih mi dejansko ni jasno, kaj bi rad dosegel.
/\/\.K.
Zgodovina sprememb…

Okeej, Don.
Ma jest nimam tako deleč. Peš v Avtstrijo.
Ali pa na vlak in zahtevam potem azil, ko nekje na Dunaju pogruntajo, da ne morem biti Adolf Kottan, kljub perfektni dunajščini in pijanosti

V današnjem Nedeljcu Luc omenja, kako so Omanovi dokumenti o trgovini z orožjem pristali v ruskih rokah - kot zamenjava za Omanov dolg do ruskih trgovcev, ker mu Janša ni plačal. Temu ustrezni naj bi bili hladni odnosi Putina do Janše.
Glede orožarskih profitov pa piše, da so jih pretopili v zlato in deponirali v Švici, ker pa je tam postalo prevroče, so ga prenesli v Singapur.
Ko smo že pri dnevu republike; zadnjič ujamem sodelavca, pravega jajčevca, da ne rečem malancana, ki žvižga jugoslovansko himno. Resda je še mlad, morda pri 25-tih, izgleda, da se mladostna navezanost vodje prenaša na njegov mladi rod.
Glede orožarskih profitov pa piše, da so jih pretopili v zlato in deponirali v Švici, ker pa je tam postalo prevroče, so ga prenesli v Singapur.
Ko smo že pri dnevu republike; zadnjič ujamem sodelavca, pravega jajčevca, da ne rečem malancana, ki žvižga jugoslovansko himno. Resda je še mlad, morda pri 25-tih, izgleda, da se mladostna navezanost vodje prenaša na njegov mladi rod.

V današnjem Nedeljcu Luc omenja, kako so Omanovi dokumenti o trgovini z orožjem pristali v ruskih rokah - kot zamenjava za Omanov dolg do ruskih trgovcev, ker mu Janša ni plačal. Temu ustrezni naj bi bili hladni odnosi Putina do Janše.
Zato pa tako hitita dilati s plinovodi in ostalim - da ne bi kdo posumil, da so odnosi hladni.

Ma klinac je, ker se je zgodilo točno tisto, kar se ne bi smelo: Jajo je očitno prešel v mitologijo. Ranču čudes v Avstraliji se je pridružil še kup zlata v stilu zmaja iz Tolkienovega The Hobbit. Samo da ni nagrmaden v votlini ampak v švicarski banki oziroma Singapuru (otok - tako kot Avalon).
Tolaži nas, da je bila tudi tista beštja na koncu GOTOFA!!
Ampak hočem povedati nekaj drugega: bolj bomo Jeznega Jajčka povzdigovali v nek nadnaravni mit... težje se ga bomo znebili.
/\/\.K.
Zgodovina sprememb…

ki žvižga jugoslovansko himno.Kako pa veš, da ni poljske?

Zgodovina sprememb…
- spremenil: Okapi ()

torentino ::
Miki je šel v kurac.Preveč za lase privlečeno, se vidi, da je bilo napisano pod prisilo trenutka.
Naj se raje drži opisovanja bajeslovne preteklosti.
Naj se raje drži opisovanja bajeslovne preteklosti.