Forum » Loža » Blog o dogajanju 1991-1994
Blog o dogajanju 1991-1994
Temo vidijo: vsi
Matako ::
Mačk, po mojem gre za fužinarsko "poroto", ki jo ima Miki še vedno na hitrem klicanju. Njavro jo je že spoznal.
Drugače pa... ne štekam. Ko je Miki še navdušeno želel častiti do konca (poslovilec?) je dejal:
Zdaj pravi, da je AdSense zaslužek manjši od EUR 0.01.
Da fuq? Ker slučajno poznam nekoga, ki služi z Google AdSense cca 100 eur mesečno z definitivno manj kot desetino Mikiliks obiska (ok, verjetno ima več reklam) bi morala številka vseeno biti bližje tisti prvi.
Drugače pa, hecov je izgleda res konec in izkaže se, da tista indijanska vroča zima ni bila bajka. Po mojem zna Miki res še streljati!
Drugače pa... ne štekam. Ko je Miki še navdušeno želel častiti do konca (poslovilec?) je dejal:
sponzor večerje in druženja bi bil google adsense. Za obdobje 13.9. 30.9. je bil zaslužek 891 e.(za firbce). op ta mesec je scoore nižji, čeprav zajema obdobje 1.10. 30.10. ! Ni to biznis! (OP: denar še potuje, naj bi prišel do 31.10. znači sutra???
Da fuq? Ker slučajno poznam nekoga, ki služi z Google AdSense cca 100 eur mesečno z definitivno manj kot desetino Mikiliks obiska (ok, verjetno ima več reklam) bi morala številka vseeno biti bližje tisti prvi.
Drugače pa, hecov je izgleda res konec in izkaže se, da tista indijanska vroča zima ni bila bajka. Po mojem zna Miki res še streljati!
/\/\.K.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Matako ()
nnn ::
Mačk, po mojem gre za fužinarsko "poroto", ki jo ima Miki še vedno na hitrem klicanju. Njavro jo je že spoznal.
sponzor večerje in druženja bi bil google adsense. Za obdobje 13.9. 30.9. je bil zaslužek 891 e.(za firbce). op ta mesec je scoore nižji, čeprav zajema obdobje 1.10. 30.10. ! Ni to biznis! (OP: denar še potuje, naj bi prišel do 31.10. znači sutra???
zaslužek na ekranu je eno, kje pa je gotovina???? Google jamči izplačilo npr. za mesec september do najkasneje 31.10 itd za vsak mesec. Do danes nisem videl niti centa tega zaslužka. Dobil pa sem obvestilo adsensa o 17.11. bla bla bla. Lahko mi vrtijo evre in števce pred nosom, to so imaginarne pare. Ne verjemem, da bo kadarkoli ta keš, zato bom skenslal ta govna.
Ma glej, načeloma AdSense dela. To ti lahko potrdi vsak, ki uporablja. Dvomim, da bi zahinavili pri nakazilu. Mogoče še niso nakazali pa itak gre za mednarodni transfer, pitaj boga kako to gre.
EDIT: sam nisem uporabnik. Je možno, da moraš zahtevati izplačilo, do takrat se pa samo nabirajo pike? Vprašam!
EDIT: sam nisem uporabnik. Je možno, da moraš zahtevati izplačilo, do takrat se pa samo nabirajo pike? Vprašam!
/\/\.K.
Zgodovina sprememb…
ColdCat ::
Ne skenslaj še, vsekakor počakaj vsaj do 17.11.
Malo prebral po forumih glede tega. Izplačila naj bi zamujala tudi do 10 dni ali več. Vedno pa naj bi se preneslo v naslednji mesec.
Nekateri celo pišejo, da če ne pride do 7. v tistem mesecu, potem v tem mesecu ne pride in podobne
Malo prebral po forumih glede tega. Izplačila naj bi zamujala tudi do 10 dni ali več. Vedno pa naj bi se preneslo v naslednji mesec.
Nekateri celo pišejo, da če ne pride do 7. v tistem mesecu, potem v tem mesecu ne pride in podobne
Mimogrede, da se ne bo sodišče usedlo na Mikijev TTR, takoj ko bo kapnilo kaj gor?
/\/\.K.
ratkob65 ::
nnn :: 29. okt 2012, 13:48:01
Iz današnjega zapisa "Google reklame so nateg, lahko jih nehate klikat, ker jaz od tega nimam niti centa."
Zdaj sem pa jaz v dvomih. Ali je google nategnil Mikija? Ali pa sta dva Mikija (eden se hvali kako je super zaslužek, drugi pa da je to nateg)?
Iz današnjega zapisa "Google reklame so nateg, lahko jih nehate klikat, ker jaz od tega nimam niti centa."
Zdaj sem pa jaz v dvomih. Ali je google nategnil Mikija? Ali pa sta dva Mikija (eden se hvali kako je super zaslužek, drugi pa da je to nateg)?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: ratkob65 ()
Saj je bilo vse pojasnjeno. Googlovi cekini ne pridejo prvega, ampak enkrat po 7.
Samo pridejo. Ni to Jajo!
Samo pridejo. Ni to Jajo!
/\/\.K.
čarli ::
Dobil sem nekaj mailov, zakaj se ne držim rokov za objave Patriotskih iger! Vas res zanima? Ne da se mi lektorirat in pisat. Vsakič, ko odprem knjigo in začnem prenašat, popravljat tekst, me popade jeza.
A to pomeni, da miki sedaj sam ureja text po aleševem kiksu z izgubljenim stavkom?
A to pomeni, da miki sedaj sam ureja text po aleševem kiksu z izgubljenim stavkom?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: čarli ()
Kaj pa če kar objavi obljubljeni AV material brez knjige? Jbg. situacija je napeta, NZK besni, kdo ve, kaj bo jutri.
/\/\.K.
Zgodovina sprememb…
ColdCat ::
Tile Googlovci že ne bodo za*ebavali našega mikija!!
Ko bi vsaj napisali, da bo "v naslednjih dneh"
Ko bi vsaj napisali, da bo "v naslednjih dneh"
Cervantes ::
Matthai bi tle mogoće lahko malo več povedal, ampak so mu najbrž odsvetovali.
Državna služba pa to.
Pred meseci je sicer napovedoval, da bo šel itak abroad, ampak well...
Jaz se tudi odpravljam abroad, (najbrž Bangladesh, še ne vem) kjer bom s slovensko penzijo morda imel za dayly chapatees.
Državna služba pa to.
Pred meseci je sicer napovedoval, da bo šel itak abroad, ampak well...
Jaz se tudi odpravljam abroad, (najbrž Bangladesh, še ne vem) kjer bom s slovensko penzijo morda imel za dayly chapatees.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Cervantes ()
Dobil sem nekaj mailov, zakaj se ne držim rokov za objave Patriotskih iger! Vas res zanima? Ne da se mi lektorirat in pisat. Vsakič, ko odprem knjigo in začnem prenašat, popravljat tekst, me popade jeza.
No ja sej tole pove zadost. Kakšna knjiga, kakšni prebutani tiskarji, kakšne tožbe, WTF!!
Miki ne da nateguje samo celi svet, nateguje tudi nas, the holy S-T forum!
Al je pa človek kompletni imbecil!
Mi pa zraven.
Saj odlično piše! On?? Ampak če bi imel jaz 24/7 cajta... what do you know... pa še kakšne bolj pikantne podrobnosti bi se dalo skonstruirat...
Matrix Rules.
Kdor čaka, well... se mu lahko zgodi marsikaj... epifanija? zakaj ne?.. lahko pa ti tudi miš poje palec na nogi...
Vsekakor priporočam zen meditacije. V smislu Zen and the Art of Bicycle Repair.
Vsekakor priporočam zen meditacije. V smislu Zen and the Art of Bicycle Repair.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Cervantes ()
leiito ::
Jp. Sicer pa od danes totalna vojna, kot se za game of thrones tudi spodobi. Zdaj gre zares. Kdor izgubi, gre v zapor.
Kar seveda nima nobene zveze s Knjigo. Če bi imel Mikiliks potencial karkoli spremeniti, bi se Knjiga že zdavnaj napisala, izdala in brezplačno razdelila vsem odjemalcem električne energije.
Ampak nas vseeno še vedno zanimajo posnetki, toda žal tudi Miki počasi izgublja voljo. En sam posnetek od 3000ih bi dvignil obiskanost in zaslužek.
Kar seveda nima nobene zveze s Knjigo. Če bi imel Mikiliks potencial karkoli spremeniti, bi se Knjiga že zdavnaj napisala, izdala in brezplačno razdelila vsem odjemalcem električne energije.
Ampak nas vseeno še vedno zanimajo posnetki, toda žal tudi Miki počasi izgublja voljo. En sam posnetek od 3000ih bi dvignil obiskanost in zaslužek.
enadvatri ::
Kakor koli, Miki je pokazal jajca ... In kakor koli jih dojemamo. Verjamem, da je kar precej resnice. Čeprav vpeto - evforično in nastrojeno - prikazane ...
Verjeti v stvari, za katere ni dokazov, je načelno magical thinking. Ti si želiš, da bi bilo res in to vpliva na tvojo presojo.
Oldi ::
Danes L. Čanžek v Dnevniku vzporeja Slo in Nemčijo pred II. svetovno, ter seveda oba protagonista. Novo je, da naj bi mu Zver omenjal vojaški udar leta 94, ki ga Jajo ni izvedel zaradi dvomov v Slaparjevo lojalnost.
Bo PopTV upala s tem in vsem tistim, kar je Jajo naredil Ludviku, pred Zvera in Slo ljudstvo. Čanžek pa v režiji in na koncu oddaje pred kamerami s polnim listom Zverovih sprenevedanj in laži.
Bo PopTV upala s tem in vsem tistim, kar je Jajo naredil Ludviku, pred Zvera in Slo ljudstvo. Čanžek pa v režiji in na koncu oddaje pred kamerami s polnim listom Zverovih sprenevedanj in laži.
Meni pri tem državnem udaru samo ni jasno, kako se o tem recimo ni govorilo pred deset ali več leti. Ali saj med prvo Jajčasto strahovlado. Kaj je hujšega, kot državni udar?
Nakar potem, ko je Miki dve leti nazaj podrobno opisal, kako so čakali v grmovju pred parlamentu (in s kombijem na zelen semafor)... se je vsem kar naenkrat vrnil spomin in so bili kar naenkrat vsi "notri"?
Ne vem, nekaj krambergerjanskega je na tem Čanžku...
Nakar potem, ko je Miki dve leti nazaj podrobno opisal, kako so čakali v grmovju pred parlamentu (in s kombijem na zelen semafor)... se je vsem kar naenkrat vrnil spomin in so bili kar naenkrat vsi "notri"?
/\/\.K.
Zgodovina sprememb…
luli ::
Meni pri tem državnem udaru samo ni jasno, kako se o tem recimo ni govorilo pred deset ali več leti. Ali saj med prvo Jajčasto strahovlado. Kaj je hujšega, kot državni udar?
Kramberjansko-trohastega, je pač že malo v letih. Še en sanjač o vstaji ponižanih in razžaljenih. Brez zelo konkretne podpore velikih sil ne bi prišlo do nobene iz barvne skale "spontanih" revolucij.
Rabimo sponzorja. Za začetek. Potem pa v BG, kjer bivši pripadniki srbskega Otpora tržijo all-inclusive pakete za menjavo režimov.
http://www.voanews.com/content/revoluti...
Morda se pa zadeva že odvija, na obeh straneh:
How To Overthrow A Government
dreamsend.blogspot.com
Having studied the techniques of the CIA and related organizations, I am pleased to announce the following simple steps in overthrowing a democratically elected government.
1. Find some opposition...ANY opposition in the country. Your best bet is some rich members of a former oligarchy or former military. Begin giving them funds, and, start training some of them in case you need to move in the direction of military action. I understand there is a nice training facility in the Florida Everglades that is available as all the Haitian death-squadders who trained there are now busy destroying Haiti.
2. Come up with some reasons that the current government must go. The reasons could be true or not, that is irrelevant. A popular one to use would be economic issues, which goes well with number 4, below.
3. Buy and/or infiltrate significant media outlets. Use these outlets to whip up a broader backlash against the leaders.
4. Meanwhile, use overt and covert means to destabilize the economy. In Haiti, Bush simply held back 500 million dollars in aid already earmarked for that country. There are other ways to destabilize currency, including working with rich elites within the country who will be happy to help. A last resort would be an actual embargo of the country, though that's a tad obvious. Still, most Americans won't notice. We had economic sanctions on Iraq for over 12 years and yet when the second Gulf Massacre ended, news media were still talking about how Saddam had ruined the economy.
5. Infiltrate some unions. You'll need some protesters in the streets. You can pay protesters to come. That's fine.
6. Stage some opposition rallies. If possible, shoot some of the protesters and blame this on the government. This worked well in the first Chavez coup attempt. Obviously, do not tell the protesters of your intentions.
7. Ramp up the anti-government rhetoric from the media outlets you control. Be completely outrageous. Call for demonstrations. Slander government officials. Do whatever it takes. The goal is now not just to spread negative information about the government but to force a response, such as having one of your outlets shut down. Then, violation of free speech gets added to the list of grievances. You can then have some "moderates" come along and say, "Well, I wasn't really that sympathetic to the opposition, but when the government began shutting down opposition media, I realized (insert name of leader here) had to go." If you need to, pay some moderates to say this. Or some actors. This is primarily for U.S. consumption anyway.
8. Go to the CIA rolodex, and find out who the Agency controls in domestic media and get them to begin reporting on the opposition movement in ways that make it look legitimate. Be sure these media outlets blame all violence on the current government. The New York Times, FOX and CNN are good places to start. A good example of this in action is the case of Haiti. Despite the fact that the "opposition" are made of U.S. trained former Haitian military and death squads with horrible human rights records, they are called "rebels." Aristide supporters are called "armed thugs." This never fails. Don't worry that some other media will find out the truth and report it. Just make sure your headlines are bigger and get out first. Plant some stories called "The Truth about (insert name of leader here)" and make a lot of shit up. My favorite example was the "voodoo room" they found after they overthrew Noriega. It had "black magic paraphernalia AND drugs".
9. Don't actually kidnap the leader. He should be killed, as was Allende in Chile. Otherwise, they will talk. You see how much trouble Aristide was causing before they found the cell phone someone had slipped him. If it is a Caribbean or African state you are overthrowing, you might want to make sure Reps. Maxine Waters and Charles Rangel are out of the country while it's all going on.
10. Keep your own military involvement to a minimum. Some special forces in local dress is fine, but make sure there is alot of chaos before sending forces in overtly. Usually, the best approach is to wait until the leader is deposed and then send in "peacekeeping forces." Make sure you wait until the leader is actually deposed, though. It would be awfully embarrassing to be keeping the peace for the leader you are trying to get rid of.
11. Be sure to, at least at first, condemn the coup attempts, as Powell demonstrated in the opening weeks of the Haiti operation. You can switch sides later and no one will question you.
12. It can get messy, but know that, once it's accomplished, any talk that it was a U.S. orchestrated coup becomes a "conspiracy theory" and will be relegated to irrelevant blogs and leftist or conspiracy websites. alt.conspiracy cannot hurt you.
Well, that's it. Simple. If you want to study how it works, read about Haiti and keep watching in Venezuela. Chavez is tough, but just about anything he can do from now on will simply "prove" how anti-democratic he is and how he "really brought the coup on himself".
Ta blog in Kunstelj sta se ob dnevno sveži politiki znašla v scenariju radijske oddaje Radio gaga, klik na minutažo 32:30.
Luvac kava pa take fore ...
Eh, na Ga Ga so Jajota bistveno bolje oponašali svoje čase. Še jaz ga bolje ejmitejram.
/\/\.K.
Ta blog in Kunstelj sta se ob dnevno sveži politiki znašla v scenariju radijske oddaje Radio gaga, klik na minutažo 32:30.
Imaš morda kako razlago zakaj novinarji ignorirajo Kunstljev blog in book-knjigo?
Imaš morda kako razlago zakaj novinarji ignorirajo Kunstljev blog in book-knjigo?
Največji butl si, če svojemu največjemu sovražniku neseš 10.000€. In ker se vsi počasi zavedajo, da je zadnji čas, da sodišča začnejo delati, pa tudi, ker povprečen fdv-jevec takšnega zneska ne dobi ravno za vsakim ekom pač ne reskirajo.
Me pa zanima, če bo SDS na naslednjih volirvah Karbo prijavila kot donatorja. Znesek je dovolj velik.
Malajlo ::
Eh, na Ga Ga so Jajota bistveno bolje oponašali svoje čase. Še jaz ga bolje ejmitejram.
Je problem, ker se je grosupelčan (skoraj) naučil govoriti slovensko. Če je zrihtal ure pri Barici Mikiju, ni vrag, da ni tudi sam koristil ugodnosti "pripeljanega" posla. Sploh je bil opazen očiten napredek naglašanja po letu 2000 (nekje okoli Bajukove vladavine). Mačk, ti s faktografskim spominom (ki ni fotografski), kdaj natančno pa je res Miki bil v rokah Barice?
Matako, pa ejmiteraj dalejnca, k je u šulo šu.
Je problem, ker se je grosupelčan (skoraj) naučil govoriti slovensko. Če je zrihtal ure pri Barici Mikiju, ni vrag, da ni tudi sam koristil ugodnosti "pripeljanega" posla. Sploh je bil opazen očiten napredek naglašanja po letu 2000 (nekje okoli Bajukove vladavine). Mačk, ti s faktografskim spominom (ki ni fotografski), kdaj natančno pa je res Miki bil v rokah Barice?
Zanimivo, oni s Sralovcev še danes ne obvlada. Nje?
Presneto dobro vprašanje.
Kakor koli se zapleta s knjigo, medijem se ni izneveril (če se je, pač ne vem). Obljubljeni pisalni stroj je pokazal in pred njimi odnesel na NPU. Torej je v tem oziru tudi precej mož beseda.
Bojijo se ga v širšem kontekstu. Njegov družbeni pečat je neizbrisljiv, politični tekmeci pa lahko v konkurenčnih medijih hitro vse demantirajo in z napadom na osebo brez kakršnih koli resnih argumentov prepričajo javnost, da je lažnivec, saj je bil vendar narkoman! Pa pustimo to, da si zasluži najmanj pohvalo. Bojijo se tudi najbrž, da bi njih kdo osmešil ali se jih celo sodno lotil ... Na drugi strani zgodbe so strici z vplivom in denarjem, ki niso tako nedolžni.
Ugibam še, da mediji to temo smatrajo za izpeto, ki diši že po mrhovini (saj smo je vajeni že dobri 15 let). Branost pa jim dvigajo dnevno sveže in veliko večje zdrahe za prazen nič.
O vsem samo ugibam. Resno pa me jezi, zakaj mediji ne pritiskajo na tožilstvo, da se nam postreže z rezultati ekspertize pisalnega stroja. Kje so zdaj SD-jevi tožilci, ki so tako radi spletkarili s trači in likali informacije? Nekdo jim je pristrigel peruti. Očitno.
P. S.: V to, da bi Karbo podkupili, ne verjamem. Nasprotno, mislim, da če že so, so izredno malo ljudem plačali za molk. Saj veste, Slovenci smo skopuški in maščevalni!
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: enadvatri ()
Ne, ne, sploh ne gre za dalenjščino - ampak Jajo ima še zdaj tisti monotoni suhoparni ritem govorjenja, z značilnim naglašavanjem zlogom. Nekako sklada skupaj zloge, kot da bi govoril debilom.
Predvsem pa se mu ne smeje na ta način, kot se mu je na Ga Ga.
Kakor koli se zapleta s knjigo, medijem se ni izneveril (če se je, pač ne vem). Obljubljeni pisalni stroj je pokazal in pred njimi odnesel na NPU. Torej je v tem oziru tudi precej mož beseda.
Mah procent ima resnici na ljubo slab. In ko te rečeno "tudi če je samo X procentov res, je dobro" v resnici ni dovolj dobro za nobeno sodišče in niti za medije ne. Jajovi bodo takoj se obesili na tistih 100-X procentov, ki spet resnici na ljubo, ni tako majhna cifra verjetno.
Zajebana igra.
/\/\.K.
Zgodovina sprememb…
Bojijo se ga v širšem kontekstu. Njegov družbeni pečat je neizbrisljiv, politični tekmeci pa lahko v konkurenčnih medijih hitro vse demantirajo in z napadom na osebo brez kakršnih koli resnih argumentov prepričajo javnost, da je lažnivec, saj je bil vendar narkoman! Pa pustimo to, da si zasluži najmanj pohvalo. Bojijo se tudi najbrž, da bi njih kdo osmešil ali se jih celo sodno lotil ... Na drugi strani zgodbe so strici z vplivom in denarjem, ki niso tako nedolžni.
Ugibam še, da mediji to temo smatrajo za izpeto, ki diši že po mrhovini (saj smo je vajeni že dobri 15 let). Branost pa jim dvigajo dnevno sveže in veliko večje zdrahe za prazen nič.
O vsem samo ugibam. Resno pa me jezi, zakaj mediji ne pritiskajo na tožilstvo, da se nam postreže z rezultati ekspertize pisalnega stroja. Kje so zdaj SD-jevi tožilci, ki so tako radi spletkarili s trači in likali informacije? Nekdo jim je pristrigel peruti. Očitno.
P. S.: V to, da bi Karbo podkupili, ne verjamem. Nasprotno, mislim, da če že so, so izredno malo ljudem plačali za molk. Saj veste, Slovenci smo skopuški in maščevalni!
Najprej glede novinarjev. Tu Miki ni bistven, gre za njegove trditve. Novinarjevo delo ni, da citira, ampak da preverja resničnost trditev. Glede na udarnost Mikijevih trditev sem skoraj prepričan, da so bile preverjene, epizoda BG npr., in ovržene.
Glede tožilcev, če bi imek Janša res nadnaravno moč nad tožilci, ki mu jo pripisuješ, potem ne bi bil v kazenskih postopkih niti za druge stvari.
Za _današnje_ medije je Miki preveč tvegan. V starih dobrih časih je novinar takoj ko je "zavohal" kako zgodbo enega takega Mikija vzel samo za izhodišče. Danes ti gredo budale seveda kopirat cele stavke verbatim, kar je potem štala.
Recimo Miki je knjigo najprej (2010?) napovedal, kot zgodbo, kako so šli pospraviti gen. Hočevarja, par blogerjevm mogoče celo manjših časopisov je to veselo povzelo ... dokler niso izvedeli, da je general seveda še živ, nakar je Miki tudi popravil napovednik knjige, da so pospravili sina ampak celo tukaj je dvom, ker je bila njgova mati že po sodiščih za uboj - načeloma super izhodišče za novinarsko raziskavo.. nah, komu se da.
Drug primer je bil, ko je Miki začel prvi Mikiliks v katerem je imel prenekatero dobro besedo za gen. (ali maj.?) Kranjca, ki naj bi bil njegov zaščitnik in kaj vem kaj še vse. Ne mine dolgo se oglasi sam Kranjc z WTF demantijem:
http://users.volja.net/marijankr/ugovor...
Komu verjeti? Za novinarja stare šole bi se tukaj šele začel zanimiv izziv in bi šel takoj na delo. Ampak večini novinarskih juncev danes taka drama ne ustreza, oni bi samo kopirali na izi - škoda, ker ravno tega ne potrebujemo več, saj si to lahko delamo sami.
Zato Mikija ignorirajo - ja na nek način se ga bojijo. Ampak to je strah za lastno rit!
Recimo Miki je knjigo najprej (2010?) napovedal, kot zgodbo, kako so šli pospraviti gen. Hočevarja, par blogerjevm mogoče celo manjših časopisov je to veselo povzelo ... dokler niso izvedeli, da je general seveda še živ, nakar je Miki tudi popravil napovednik knjige, da so pospravili sina ampak celo tukaj je dvom, ker je bila njgova mati že po sodiščih za uboj - načeloma super izhodišče za novinarsko raziskavo.. nah, komu se da.
Drug primer je bil, ko je Miki začel prvi Mikiliks v katerem je imel prenekatero dobro besedo za gen. (ali maj.?) Kranjca, ki naj bi bil njegov zaščitnik in kaj vem kaj še vse. Ne mine dolgo se oglasi sam Kranjc z WTF demantijem:
http://users.volja.net/marijankr/ugovor...
Komu verjeti? Za novinarja stare šole bi se tukaj šele začel zanimiv izziv in bi šel takoj na delo. Ampak večini novinarskih juncev danes taka drama ne ustreza, oni bi samo kopirali na izi - škoda, ker ravno tega ne potrebujemo več, saj si to lahko delamo sami.
Zato Mikija ignorirajo - ja na nek način se ga bojijo. Ampak to je strah za lastno rit!
/\/\.K.
Zgodovina sprememb…
Ne, ne, sploh ne gre za dalenjščino - ampak Jajo ima še zdaj tisti monotoni suhoparni ritem govorjenja, z značilnim naglašavanjem zlogom. Nekako sklada skupaj zloge, kot da bi govoril debilom.
Predvsem pa se mu ne smeje na ta način, kot se mu je na Ga Ga.
Mah procent ima resnici na ljubo slab. In ko te rečeno "tudi če je samo X procentov res, je dobro" v resnici ni dovolj dobro za nobeno sodišče in niti za medije ne. Jajovi bodo takoj se obesili na tistih 100-X procentov, ki spet resnici na ljubo, ni tako majhna cifra verjetno.
Zajebana igra.
Odstotek kredibilnosti je izrazito statistični podatek. Sodišča zanimajo bolj dejstva. Na popolnoma drugačna svetova.
Ja saj.
Ampak saj sem že razložil. Če se osredotočimo samo na obremenilne "dokaze" proti El Calvu, bi Miki na hipotetičnem procesu gotovo končal kot priča: zelo verjetno kar kot Jajove obrambe (gl. spodaj zakaj), kjer bi ga seveda celo kaka Debela zmasakrirala s tisto razliko do 100. EDIT: govorim o recimo tem, da bi bila tožba osnovana na tem, kar je liksal zadnje dve leti.
Na sodišču za priče velja predvsem _kredibilnost_. Ne moreš ti kot recimo tožilec reči "ok, tole sicer ni bilo res, kar je rekel.. ampak vse ostalo pa je! A je tako, Miki??".
Priča lahko samo pove svojo zgodbo, če ni kredibilna, je brezveze. Saj ravno zato verjetno (hipotetično) tožilstvo proti Jaju Mikija niti pod razno ne bi klicalo gor.
Se moraš pa po zakonu odzvati, če si pozvan...
EDIT: ampak tega procesa ne bo, ker kot si že ugotovil nihče nima dovolj jajc. Upravičeno, saj je možnost uspeha majhna.
Ampak saj sem že razložil. Če se osredotočimo samo na obremenilne "dokaze" proti El Calvu, bi Miki na hipotetičnem procesu gotovo končal kot priča: zelo verjetno kar kot Jajove obrambe (gl. spodaj zakaj), kjer bi ga seveda celo kaka Debela zmasakrirala s tisto razliko do 100. EDIT: govorim o recimo tem, da bi bila tožba osnovana na tem, kar je liksal zadnje dve leti.
Na sodišču za priče velja predvsem _kredibilnost_. Ne moreš ti kot recimo tožilec reči "ok, tole sicer ni bilo res, kar je rekel.. ampak vse ostalo pa je! A je tako, Miki??".
Priča lahko samo pove svojo zgodbo, če ni kredibilna, je brezveze. Saj ravno zato verjetno (hipotetično) tožilstvo proti Jaju Mikija niti pod razno ne bi klicalo gor.
Se moraš pa po zakonu odzvati, če si pozvan...
EDIT: ampak tega procesa ne bo, ker kot si že ugotovil nihče nima dovolj jajc. Upravičeno, saj je možnost uspeha majhna.
/\/\.K.
Zgodovina sprememb…
Najprej glede novinarjev. Tu Miki ni bistven, gre za njegove trditve. Novinarjevo delo ni, da citira, ampak da preverja resničnost trditev. Glede na udarnost Mikijevih trditev sem skoraj prepričan, da so bile preverjene, epizoda BG npr., in ovržene.
Glede tožilcev, če bi imek Janša res nadnaravno moč nad tožilci, ki mu jo pripisuješ, potem ne bi bil v kazenskih postopkih niti za druge stvari.
Ta fspnjevska in na drugi strani majerjanska doktrina preverjanja je v praksi bolj zaupanje ali največ kakšen klic vstran. Praksa je hitra, od danes jutri in se zato bolj ali manj zanaša na vire. Zato pa veliko krat preberemo najrazličnejše cvetke. Če že konkretneje preverjajo, so to potem že raziskovalni novinarji, ki jih pri nas skoraj, da ni. Ti spet lahko navržem primer, da en skesanec nekaj zatrjuje, novinar pa preveri pri drugih vpletenih njegove trditve. Jasno, da bodo zankali. Midva bi tudi.
Janez ni vsemogoč in nadnaravnih moči mu ne pripisujem. Imajo pa nekatere večje stranke svoje vojščake na tožilstvi, to so insajderske informacije z moje strani (jaz osebno stojim za njimi in imam največ povedati čez sdejeve tožilce). Ti predvsem skrbijo za odtekanje informacij in razna nagajanja. To je tam nekaj običajnega.
Jaz sem povsem logično sprašujem, zakaj zdaj nihče ne spravi v javnosti ugotovitev ekspertize od tistega pisalnega stroja ali vsaj preprostega odgovora v stilu: "Da" ali "Ne".
Potem bi veliko lažje špekulirali naprej (ker drugega vsi skupaj z novinarji vred ne počnemo).
[
Ti predvsem skrbijo za odtekanje informacij in razna nagajanja. To je tam nekaj običajnega.
Itak, to se dogaja. Liksanje je očitno nacionalni šport.
Plus velik problem je tako kot čisto pri vsem v Sloveniji, da se vsi preveč poznajo... tako zaposleni v sodstvu, kot odvetniki. Ampak to je težava res povsod. Familijarnost je kurac, čeprav se zdi simpatična.
Osebna poznanstva = adijo profesionalizem.
/\/\.K.
Zgodovina sprememb…
Osebna poznanstva = adijo profesionalizem.
To ravno ne drži povsod, samo pri nas. Pojdi v Anglijo in boš fasciniran, kako ne poznajo navzkrižja interesov, pač pa eno samo čast. Stvar zavednosti in kulture naroda. Mi smo bolj pri dnu.
Že samo pri nas ni _tradicije_ profesionalizma. Nikjer, še najbolj se to vidi v zasebnih podjetjih, ker je pomembnejše. No pa tudi v Angliji je med javnimi uradniki "not my job, man!" mentaliteta kar lepo razpašena. Mogoče jo malo uspešneje zatirajo, samo je.
EDIT: ta miselnost seveda lepo uspeva tudi v večjih podjetjih. Lik Wallyja v Dilbertu ni povsem iz trte zvit...
EDIT: ta miselnost seveda lepo uspeva tudi v večjih podjetjih. Lik Wallyja v Dilbertu ni povsem iz trte zvit...
/\/\.K.
Zgodovina sprememb…
Saj sem že napisal, nek naš Di Pietro pogleda Mikijeve posnetke, pozove priče, razglasi amnestijo do določene stopnje prekrška, nato pa zbere 100% relevantne dokaze in priče.
Problem je, da živimo v dveh paralelnih svetovih, eden se kaže skozi medije, drugi je pa ena sama igra tako ali drugače povezanih oziroma prepletenih bratovščin, od Opusa Dei, preko homičev, vsemogočih lastninarjev, do oldbojsev. Kar pride pred sodišče oziroma do aresta so napake ali pijončki, ki jih žrtvujejo (za rešitev večjih rib) ali kaznujejo. Skratka isto kot na Siciliji, zato rešitev preko regularnih sodišča nikakor ni možna. No tudi en Di Pietro ni nič in četudi Jajota strpajo v arest ali v Avstralijo, smo še vedno v dreku.
Je pa res frapantno, kako sedaj enačijo Jajotove in Jankovičeve referendume. Nihče ne problematizira kako so izigrali sindikate, ki so jim zavrnili zahtevo za referendum. Za nikogar ni več važno bistvo zakonov (holding in slaba banka) - nadaljevanje tranzicije s turbo orodji za zlorabe. Skratka na poti v brezno je vlada prešaltala v šesto, Jankovič bi jim pa rad nastavil skalo. Moje videnje, ki je sicer lahko tudi napačno in Jankovič lahko samo dela za svoje mafijce iz ozadja.
Problem je, da živimo v dveh paralelnih svetovih, eden se kaže skozi medije, drugi je pa ena sama igra tako ali drugače povezanih oziroma prepletenih bratovščin, od Opusa Dei, preko homičev, vsemogočih lastninarjev, do oldbojsev. Kar pride pred sodišče oziroma do aresta so napake ali pijončki, ki jih žrtvujejo (za rešitev večjih rib) ali kaznujejo. Skratka isto kot na Siciliji, zato rešitev preko regularnih sodišča nikakor ni možna. No tudi en Di Pietro ni nič in četudi Jajota strpajo v arest ali v Avstralijo, smo še vedno v dreku.
Je pa res frapantno, kako sedaj enačijo Jajotove in Jankovičeve referendume. Nihče ne problematizira kako so izigrali sindikate, ki so jim zavrnili zahtevo za referendum. Za nikogar ni več važno bistvo zakonov (holding in slaba banka) - nadaljevanje tranzicije s turbo orodji za zlorabe. Skratka na poti v brezno je vlada prešaltala v šesto, Jankovič bi jim pa rad nastavil skalo. Moje videnje, ki je sicer lahko tudi napačno in Jankovič lahko samo dela za svoje mafijce iz ozadja.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Oldi ()
Rahel OT, ampak glede državnih uradnikov, Virant (and by extension Janša) je že v prejšnji vladi dosegel navidez nemogoče. Vse več državnih uradnikov gre the extra mile, čisto nasprotje od "za pa to jaz žal nisem pooblaščen". Imam jih celo na sumu, da je, vsaj na nekaterih ministrstvih, postala praksa, da se uradniki na jutranjih pep talkih objamejo čez rame, sklenejo obroč in mantrajo "davkoplačevauc, davkoplačevauc".
Raziskovalnih novinarjev spet ni tako malo, predvsem pa so Mikijeve zgodbice mamljive, tako za novinarje kot Janšine nasprotnike. A ni najbolj logična stvar na svetu, da Janšini nasprotniki brskajo po njegovi preteklosti za čimerkoli, kar bi mu odvzelo kak glas. Valjda so Mikstonovo njivo preštihal dva metra globoko.
Raziskovalnih novinarjev spet ni tako malo, predvsem pa so Mikijeve zgodbice mamljive, tako za novinarje kot Janšine nasprotnike. A ni najbolj logična stvar na svetu, da Janšini nasprotniki brskajo po njegovi preteklosti za čimerkoli, kar bi mu odvzelo kak glas. Valjda so Mikstonovo njivo preštihal dva metra globoko.
Že samo pri nas ni _tradicije_ profesionalizma. Nikjer, še najbolj se to vidi v zasebnih podjetjih, ker je pomembnejše. No pa tudi v Angliji je med javnimi uradniki "not my job, man!" mentaliteta kar lepo razpašena. Mogoče jo malo uspešneje zatirajo, samo je.
Ti si govoril o profesionalizmu, jaz sem pač dal primer o navzkrižju interesov oz. načelnosti. Precej različni stvari, sem pa hotel povedati, da to izvira iz neke družbene zavesti, kulture in da ni zgolj pravilo, zakon narave.
Se strinjam, da sta lenoba in izmikanje povsod prisotna.
Saj sem že napisal, nek naš Di Pietro pogleda Mikijeve posnetke, pozove priče, razglasi amnestijo do določene stopnje prekrška, nato pa zbere 100% relevantne dokaze in priče.
Tudi NSi in SDS delata za cerkev, torej so cerkveni veljaki tudi njihovi strici. Ja in ne, skratka bučke. Tudi Kučan ni to, kar mu eni pripisujete. Glede nastavljanja politikov ima samo takšno moč, kot jo ima v očeh volilcev in volilk. Nič večje.
Povsem nepomembno je, kdo za koga dela. Veliko bolj pomembno je, da volimo ljudi po dejanjih in ne besedah ali še huje, pripadnosti.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: enadvatri ()
Pred časom sem bral nek članek ali sem pa gledal dokumentarec. No saj nima veze. Šlo se je o barabah, ki jih policaji niso mogli spraviti pred sodišče, ali pa je zaradi njihove nesposobnosti tam vse padlo. Kasneje se je množica poistovetila z barabami, tako da so začeli za njih prav navijati.
Ko gledam to norijo zveze komunistov, zaletavanje Musarce in pametovanje pravnikov z doktoratom (Turk, vendar v njegovo avtentičnost dvomim), si ne morem, da Janez ne bi postal junak.
Bo blesavim komunistom uspelo utišati Janeza? Več po posredovanju z Evrope.
Ko gledam to norijo zveze komunistov, zaletavanje Musarce in pametovanje pravnikov z doktoratom (Turk, vendar v njegovo avtentičnost dvomim), si ne morem, da Janez ne bi postal junak.
Bo blesavim komunistom uspelo utišati Janeza? Več po posredovanju z Evrope.
Niti slučajno to ni blizu dejstev. Poglej kako se je končal primer Rode, Peter po TV pove, da je Rode spolno zlorabil njegovo mamo, menda kot mladoletno veroučnico. In potem vse tiho je bilo, Peter ima mir, Delo, ki je samo držalo mikrofon, so pa abjajčali. Kako vam ni jasno, da smo čista banana oziroma mafijska država, v medijih pride, kar strici dovolijo.
Zgodovina sprememb…
Ja to je zanimiv psihološki fenomen. Mogoče enostavnejša, rustikalna različica: ko je nekaj časa nazaj ena podjetna nemška krava, pobegnila gotovi smrti v klavnici in se za kravo prav nenavadno domisleno mesece skrivala po podeželju in gozdovih... se je prikupila tudi siceršnjim mesojedcem, ki drugače prav radi zasadijo zobke v sočno govedino.
Pri Jaju obstaja enaka nevarnost. Če se mu bo uspelo izmikati Zokijevim zankam v Spy vs. Spy stilu ... bo nehote postal marsikomu simpatičen kljukec.
Če bo Miki še zraven stalno ponavljal, kako je njega dni pofukal vse živo bo pa itak počasi postal šampijon. Osnovna pishologija.
Pri Jaju obstaja enaka nevarnost. Če se mu bo uspelo izmikati Zokijevim zankam v Spy vs. Spy stilu ... bo nehote postal marsikomu simpatičen kljukec.
Če bo Miki še zraven stalno ponavljal, kako je njega dni pofukal vse živo bo pa itak počasi postal šampijon. Osnovna pishologija.
/\/\.K.
Zgodovina sprememb…
Ja in če folku ne povejo v čem je bistvo slabe banke in holdinga, bo ljudstvo za zakona - naj že enkrat prodajo vse tujcem, da bo mir pred temi tajkuni in dokapitalizacijami bank.
Zgodovina sprememb…
Niti slučajno to ni blizu dejstev. Poglej kako se je končal primer Rode, Peter po TV pove, da je Rode spolno zlorabil njegovo mamo, menda kot mladoletno veroučnico. In potem vse tiho je bilo, Peter ima mir, Delo, ki je samo držalo mikrofon, so pa abjajčali.
Ja saj. Pove. Mislim, da si je javnost od medijev zaslužila saj en TV intervju s Petrom. Pa saj lika nismo niti videli razen na tistih primerjalnih fotografijah. In telefonski pogovori, fsck dat! Gibljive slike, sicer se ni zgodilo!
To je isti nateg kot s Špelco in Jajem v kleti. Sicer Miki nikoli ni rekel, da gre za video (ali pač?)... vendar sem bil kar prekleto razočaran, ko se je izkazalo, da greza zvočni posnetek.
Ki ga še vedno ni.
/\/\.K.
Zgodovina sprememb…