» »

Blog o dogajanju 1991-1994

Blog o dogajanju 1991-1994

Temo vidijo: vsi
««
105 / 256
»»

poweroff ::

Okapi je izjavil:

Sicer Miki verjetno nima prav dosti denarja, ampak tiste donacije na TRR bo sodišče z veseljem zaseglo
Menda ne misliš, da denar hrani na banki? Takšne, kot je Miki, zaseg trr, na katerem itak nimajo nobenih prihrankov in nobenih rednih prihodkov, niti malo ne prizadane. Če bo hotel še naprej nabirati prispevke, bo objavil račun kakšnega prijatelja. Tudi internet lahko plačuješ z gotovino na pošti, ali pa gostuješ pri znancih (ali na nezavarovanem sosedovem wifiju:-).

Pametni oz. dovolj motivirani izvršitelj zna urediti te zadeve. ;)
sudo poweroff

Okapi ::

Pametni izvršitelji se z ljudmi brez nepremičnin, avta in redne službe sploh ne ukvarjajo, ker dobro vedo, da se ne splača.

O.

Karaya 52 ::

Dzizs v kaj se je spravil, ekonomsko situacijo si je zabetoniral do smrti poznavajoc njegov odnos do sveta. Resi ga edino zunajsodni odpis, odlog dolga, ki bi se iztrejal, ko bi prvic uporabil SP, VV imeni v "blogih".

donfilipo ::

Pametni oz. dovolj motivirani izvršitelj zna urediti te zadeve.


Čaki...montenegriner obveščevalna pod nadzorom bundesradia:)), je javila, za enega našega, da naslednike že preusmerja v dilanje. Misliš, da bi tu Mikstone lahko pomagal s strokovnimi nasveti? Dvomim.

Jaz menim glede na slike, da je ven iz horsija. Ampak hudič še niti prilbližno takoj ne popusti. Premnogim se resne težave šele začnejo. In Mikstone zna biti tak tip.

No glede na kazni zagotovo. Praktično prisilili so ga v desperado style. No pravzaprav ne prisilili...a kaj veliko izbire ni imel, če je slišal od te iste gornje obaveštajne:), ki sistemsko tudi dezinformira, ...da mu nekdanji firendi vsi po vrsti zabijajo kajlo.
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

Matako ::

Jp to je res. Če Miki še konjička je potem definitivno najbolj fit džanki na svetu. Po mojem je tip čist ko zapakirana vileda - ker pri teh stvareh se dejansko da soditi po videzu.
/\/\.K.

gmajestix ::

poweroff ::

Okapi je izjavil:

Pametni izvršitelji se z ljudmi brez nepremičnin, avta in redne službe sploh ne ukvarjajo, ker dobro vedo, da se ne splača.

Pozabljaš, da so tule drugi motivi. Če so tožniki zapravili kup denarja za odvetnike in sodbo, dosegli pa niso še praktično ničesar, si lahko prepričan, da bodo nekaj denarja namenili tudi izvršitelju.

Poleg tega se da vključit še davčno in policijo... če objavi TR od kakšnega prijatelja, se temu prijatelju pošlje davčno inšpekcijo, ki preveri, če je v zadnjih 5 letih prijavil vse dohodke... hkrati gre morda za pomoč pri kaznivem dejanju razžalitve, kar bo spet pritisk na tega prijatelja. Na koncu bo ostal sam.

Tisti pozitivni komentarji pa ne pomenijo nič. Ko bo tip rabil konkretno pomoč, bo ostal sam. Tako je to v Sloveniji.

Poleg tega mu lahko pošljejo še kakšnega privat detektiva, ki naj bi skušal ugotoviti ali morda ne skriva kje premoženja, kar bo pritisk tako nanj, kot na njegovo partnerko, ki mi tudi ne izgleda najbolj čustveno stabilna oseba. To bo utegnilo še poslabšati njune odnose, to pa vemo, kam vodi. In ko smo že pri videzu - tip mi definitivno ne izgleda zdrav. Daleč od tega. Pa tudi iz njegovega pisanja se vidi, da ga te stvari prizadevajo bolj, kot si je pripravljen priznati.

Skratka, če so tožniki dovolj motivirani - in zaenkrat kaže, da so - in če imajo dovolj sredstev (če je v ozadju Mayer, jih verjetno imajo) - so stvari zajebane.

Pa tole je "samo" civilka. Ko pade še kazenski, del, se zna zgoditi kakšen uklonilni zapor. Tam je pa spet jeba...

Pa brez zamere, jaz samo povem kako stojijo stvari. Ne pravim, da si želim, da se mu to zgodi ali da si želim, da se izmaže iz tega. Samo naštevam dejstva in realne možnosti.

Če bi Miki določene zadeve vsaj malo razmislil in se s kom pametnim posvetoval, bi se še danes, ko vse skupaj izgleda zelo zavoženo, lahko začel lepo vleči ven iz tega. Samo tega filma je konec.
sudo poweroff

ColdCat ::

NOV SPECJAL

V družbi, ki izvaja dela za ameriško veleposlaništvo so mi dali službo. Financirali so moje zdravljenje in reintegracijo.


Nekaj podobnega je že pisalo na S-T
Ali ima S-T res tako dobre analitike, ali pa Miki še kaj (tajno) pokuka S-T in potem nastane nova epizoda Specjala:)) Kdo bi vedel8-)

donfilipo ::

To bo utegnilo še poslabšati njune odnose, to pa vemo, kam vodi. In ko smo že pri videzu - tip mi definitivno ne izgleda zdrav. Daleč od tega. Pa tudi iz njegovega pisanja se vidi, da ga te stvari prizadevajo bolj, kot si je pripravljen priznati.


Hm da je konfliktna oseba ni kriv heroin. Ta zadeve poslabša ko postaneš odvisen in rabiš. Trdim da horse (ker je bil odvisen:) ne 'poje' več. Da pa je miljon skrbi nemara, ..posebna psiho desperado taktika, pa tudi ni dvoma.

To pomeni, da je Haronu v jedru že dal cekine, rabi samo še podravit prijatelje:).

No da prideš do tega stanja, je treba kar nekaj jajc in butastih glav naokoli. Se pa zgodi in ne konča vedno po slovenski folklori s samomorom.
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: donfilipo ()

poweroff ::

Saj ne pravim, da je na heroinu. Pravim, da mi ne izgleda zdrav in psihično dovolj stabilen za težave, ki ga čakajo...
sudo poweroff

donfilipo ::

Jap nekaj podobnega pravim v bistvu tudi jaz.

Ampak če se postaviš v njegovo kožo.....popolnoma v dreku iz nekega denarja polnega frajerja do junkija ...in potem vsi postanejo pedri (ne homo ampak karakterni:), škrti in sovražni...pa še leviathan z zamiki par let začne kresati, po možnosti za random budaleštine, v katerih niti nisi bil vedno ti kriv, za druge velike, kjer si bil, pa niso niti spisali kurirčkove pošte ...no potem se začne svet logike podirati rapidno.

Takole teoretična in praktična obramba pred hackerji s cucom, je le malo druga reč (ne trdim da ni vedno bolj pomembna!), kot ko stojiš in zreš direkt poosebljeni smrti v oči.

Ne reče se zastonj, da horse nosi vedno Haronov brat in zahteva nek predujem8-)
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

čarli ::

Se obeta nova knjiga o jajotu?:)
http://razkrito.net/to-moras-prebrati-o...

Matako ::

Britanski poveljnik je v trenutku napetosti, ki se je stopnjevala, ukazal, da izročimo orožje. Kar se seveda ni zgodilo in prišlo je do kaotične situacije, ko smo merili eden v drugega. Incident je pridno snemal kamerman Fox TV.


Kakšni zakladi se skrivajo v arhivih FOX TV! To bi bila prvovrstna novica takrat. In še

Zaradi dogodkov v Tikritu in prej v Afganistanu sem bil news of the day na omenjeni televizijski postaji.


Tole bi moralo priplavati celo na površje navadnega neta. Naši nesposobneži seveda tega niso znali povzeti (čeprav to je bilo za časa prve Jajove strahovlade, tako da ...).
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Matako ()

Matako ::

Mimogrede, ste opazili naslovno novico? Miki je za vas izbrskal novi "liks".
/\/\.K.

luli ::

Skratka, če so tožniki dovolj motivirani - in zaenkrat kaže, da so - in če imajo dovolj sredstev (če je v ozadju Mayer, jih verjetno imajo) - so stvari zajebane.


ČE ČE ČE...

Daj povej lepo po resnici! Se zadaj skrivate vi ptičjeglavci ali je vse skupaj naklučje? Če pogledaš Praprotnika, je imel vedno "dokaze", zdaj pa naenkrat ne ve več nič.

Koliko se kasira za molk?

ColdCat ::

Luli strikes again :D

ColdCat ::

Reporter: Mitja Kunstelj se ima za slovenskega Juliana Assangea

Miki danes konča z besedami
Upam, da mi ne bo treba na Prešernovi potrkati in prositi za azil pred lastno državo!


Julian po protektorat Ekvadorju, Miki Amerom. Potem Ameri Mikija skupaj z ostalimi zajetimi Ekvadorci menjajo za Juliana. Miki na Ekvadorju dobi novo identiteto.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: ColdCat ()

bluefish ::

ColdCat je izjavil:

Upam, da mi ne bo treba na Prešernovi potrkati in prositi za azil pred lastno državo.
Ni kaj, očitno neka osebnostna motnja ali kompleks večvrednosti, da ima utvaro o pomembnosti svoje male persone.

ColdCat ::

poweroff je izjavil:

...kar bo pritisk tako nanj, kot na njegovo partnerko, ki mi tudi ne izgleda najbolj čustveno stabilna oseba.


Na Rezinem blogu TUKAJ izvemo, da je tudi imela težave z odvisnostjo

TUKAJ pa se vidi, kako punca razmišlja danes :P

Karaya 52 ::

Matthaijeve navedbe se ponavadi ujemajo z ColdCatovo bazo podatkov, materialnimi dokazi. Pozna strategijo obrambe, Mikijevo zdravstveno stanje, psihicno stanje partnerice ... Kje si dobil Matthai te podatke ne bom vprasal, gledam vstran! In berem.

bluefish je izjavil:

ColdCat je izjavil:

Upam, da mi ne bo treba na Prešernovi potrkati in prositi za azil pred lastno državo.
Ni kaj, očitno neka osebnostna motnja ali kompleks večvrednosti, da ima utvaro o pomembnosti svoje male persone.


Prisotnost v medijih in nagrajevanje pretiravanj, drugace se mi pa zdi kar stabilen. Po obdobju horsanja se je zgleda pobral, kar ni ravno enostavno, me pa zanima, kaksno custveno vrednost imajo pri njemu blogi.

Rado1 ::

V današnji debati ste dobro povzeli prihajajoče možne težave za Mikija. Pošteno bi bilo da bi levi politični pol prispeval vsaj (anonimno) pravno pomoč, glede na to da jim je Miki prispeval veliko "štofa" in Jajota vsaj malce zaposlil.

ColdCat ::

Po dolgem času se je na temo Mikija oglasil Kralj. Takole med ostalim pravi kralj:
..Tako kot sem že omenil, se bom o njem še razpisal, ko bom pač imel čas za to. Pisanje o takšnem nepridipravu mi res ni prioritetno...

Nestrpno čakamo! 8-)
Zanimiva je tudi takoimenovana ovadba (link v komentarju kralja)
..osnutke plakatov A4 za prireditve katere sva organizirala z...

Miki na Čopovi? 8-)8-)8-)

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: ColdCat ()

Cervantes ::

@C.Cat:

Pa od kje zaboga zmeri ven potegnete to Rezo??

Matako ::

ColdCat je izjavil:

Po dolgem času se je na temo Mikija oglasil Kralj.


Mačk... to je to! Kraljeva vrnitev. Dočakali smo jo. Kar je bilo le teden nazaj plaho upanje je resničnost postalo. In da, zagotovo se bo Kralj vrnil v breščansko obdobje in razkril skrivnost mladega Mikija na Čopovi. Hej, morebiti začne izdajati svoj "liks". Rex Lix bi mu jaz rekel!
/\/\.K.

Malajlo ::

Mačk je med bolj pronicljivimi analitiki. Včasih pušča vtis, kot da sta z Mikijem ravno kavo spila. C.Cat že ve, zakaj Rezka. Tistega decembra, ko se večina obesi, se Miki (niti ona) ni.

čarli ::

Cervantes je izjavil:

@C.Cat:

Pa od kje zaboga zmeri ven potegnete to Rezo??


Pa saj jo miki sam promovira na svojem blogu;)

leiito ::

Glede speciala, spet nerodne nedoslednosti. Angleži v Iraku 07 niso mogli vedeti za "nove XE kode", ker se je Blackwater v XE preimenoval šele 2009. Težko tudi verjamem, da bi nekomu brez dejanskih izkušenj in z ne prav dobro angleščino zaupali operativno izvedbo transporta VIPja (z nesrečo klicočim imenom "operation black journey").

Miki govori tudi o "bivših bassovcih in pripadnikih bivšega režima", kar je sicer eno in isto, ampak če mi, ki to middle-east jebo spremljamo iz foteljev, vemo da gre za Ba'ath in ne Bass Party, kako tega ne ve nekdo, ki je bil bojda tam in bral politične in varnostne analize.

Poleg tega, če smo se na Discoveryju kaj naučili o VIP transportih, je doktrina, da se avto z VIPjem za nobeno ceno ne ustavi, tudi samo za kebab in cigareto, dokler "čistilec" dela svoje, ne.

Fox tv je pa najlažje preverljivo, nisem čekiral, ampak dvomim, da bo kaj o XE v Iraku 07.

Fikcija pač, saj končno ima, ali pa je vsaj imel nekje disclaimer, da se to, kar opisuje, ni nujno tudi zgodilo. V bistvu me ne bi presenetilo, če bi podobno zgodbo našel v kateri od mnogih knjig Andy McNabba, kjer je glavni junak (tako kot avtor) bivši SAS specialec z imenom Nick Stone.

Cervantes ::

Kje da je imel Miki disclaimer? Jaz ga nisem opazil, bi mu pa te cajte verjetno prav prišel..

Zanimivo, jaz sem tudi dobil asociacijo na McNabba, že prec od začetka :))

ColdCat ::

Predzadnji odstavek zadnjega Mikiliksa je odziv Mikija na TA ČLANEK.

Pozornejši bralci Mikiliksa so opazili na zadnjih dveh prispevkih dodatno ponudbo. Z miško se postavite na posamezno sliko in glejte končnice imen linkov8-)

Cervantes ::

nice lol!!

leiito ::

Cervantes je izjavil:

Kje da je imel Miki disclaimer? Jaz ga nisem opazil, bi mu pa te cajte verjetno prav prišel..

Zanimivo, jaz sem tudi dobil asociacijo na McNabba, že prec od začetka :))


Ne vem če je še, na alterju ga nekdo citira v enem zadnjih postov, preden je zanimanje ugasnilo:

"Vse kar napišem in objavim v spletnem blogu, je izključno moje mišljenje in mnenje! Ne trdim, da je vsaka stvar resnična ali zgodovinsko utemeljena, gre le izključno za moje mnenje, ki mi po ustavi pripada in ga lahko po zaslugi svobode govora objavljam brez kakršnih kolih sankcij ali tožb."

McNabov Nick Stone dejansko zveni znano:
Nick Stone is the main fictional character in a series of books written by Andy McNab, who is an ex-member of British Army regiment the SAS. Nick has undertaken many missions including kidnapping a powerful Russian Mafia lord and killing a money-laundering Algerian business man.

Nick Stone left the SAS in 1988, soon after the shooting of three IRA volunteers in Gibraltar. Once working for British Intelligence as a 'K' on deniable operations, he also briefly worked for an American agency. Now he roams the world as somewhat of a mercenary just trying to keep his head above water.

donfilipo ::

O tem smo že razglabljali. Pa ne vem:

Nick Stone je nick podoben Mikstone. Drži.
Ampak McNab je bil pa vseeno tudi pravi specialec. In Mikstone tudi.
Mcnab je imel baje dokazano nekaj pravih medalj in zaslug, veliko si jih je pa izmislil.

In zdaj...naj to pomeni, da si je Mikstone vse izmislil in nikoli ni delal za Blackwater - Xe, ali da naj vprašamo na Pentagon kako točno, kje in kdaj so potekale operacije in če je bil naš junak zraven?
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

poweroff ::

luli je izjavil:

Daj povej lepo po resnici! Se zadaj skrivate vi ptičjeglavci ali je vse skupaj naklučje?

Koliko se kasira za molk?

Luli, hočeš reči, da delaš za SOVO? Ali pa so to sanje o kukuruzu? :))

Plačilo za molk... zadnje čase si res nekam tiho, ja.

Karaya 52 je izjavil:

Matthaijeve navedbe se ponavadi ujemajo z ColdCatovo bazo podatkov, materialnimi dokazi. Pozna strategijo obrambe, Mikijevo zdravstveno stanje, psihicno stanje partnerice ... Kje si dobil Matthai te podatke ne bom vprasal, gledam vstran! In berem.

Pozna strategijo obrambe - poznam razmišljanje zlasti pa znanje odvetnikov.

Mikijevo zdravstveno stanje - je očitno iz njegovih fotk (ne pozabi, da za ST občasno pišem medicinske novice)

Psihicno stanje partnerice - je omenjal večlkat sam (jok ob aretaciji,...) poleg tega so ženske itak vse iste, ko je treba dedca sekirat... ;)
sudo poweroff

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: poweroff ()

luli ::

Matthai : Ali so to že tisti klasični prijemi. Diskreditacija, potem ga razglasite za neprištevnega,... Upam, da se to ne bo končalo tragično.

P.S. Miki : Ne daj se, mi smo s tabo. To jajčeglavo hobotnico je potrebno razkrinkat.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: luli ()

poweroff ::

Potem pa začni pri sebi, luli.>:D
sudo poweroff

luli ::

poweroff je izjavil:

Potem pa začni pri sebi, luli.>:D


Vidim, da si malce zašel. Tukaj je govora o švercanju orožja. Nič se zdaj ven ne vleči.

Karaya 52 ::

Medtem ko se na Mikijevih knjigah nabira prah, Jajo v protiofenzivo s tretjim ponatisom Premikov? Mislite, da ima Miki Premike? Kot darilo ob pistoli?

leiito ::

donfilipo je izjavil:

O tem smo Ĺže razglabljali. Pa ne vem:

Nick Stone je nick podoben Mikstone. DrĹži.
Ampak McNab je bil pa vseeno tudi pravi specialec. In Mikstone tudi.
Mcnab je imel baje dokazano nekaj pravih medalj in zaslug, veliko si jih je pa izmislil.

In zdaj...naj to pomeni, da si je Mikstone vse izmislil in nikoli ni delal za Blackwater - Xe, ali da naj vpraĹĄamo na Pentagon kako toÄno, kje in kdaj so potekale operacije in Äe je bil naĹĄ junak zraven?


Ne vem. Niti tega ali je bil specialec dejansko ne vemo. Praznik npr je enako goreč kritik Janše, vendar za Kunstlja ne najde ravno prijaznih besed,
http://stranpoti-osamosvojiteljev.blogs...

Veliko kredibilnosti bi si lahko Miki povrnil z objavo dokumentov, slik ali posnetkov, katerih objava ne more biti sporna, npr. Foxove posebne oddaje o njem, ampak če ga prav razumem bo ravno o tem tekla beseda (in morda slikce) naslednjič.

donfilipo ::

Aha zdaj vidim.

Brane Praznik. No to je pa že tisti del, ki je popolnoma resen, dokumentiran in profesionalen. Načeloma bi vse knjige lahko NPU vzela v roke in prepisala v ovadbo...če8-)....

Tako pa so peli, kaj nam pa morete;((

Ok kak glas in kak vzdih ogorčenja zbudijo in nemara je tako tudi edino se reče profesionalno pravilno. Za profesionalce8-)

No mene je nekako pritegnil Mikstonov desperado style, na eni strani vidno domišljijski, (ker ste ga profiji analizirali:), na drugi strani fake dokumentarni, (ker ni nekih dolgih pisateljskih slik in podob!), ...stil. Zgleda ono, ...res iz srca. Dokler ni začel z onim političnim. Tisto je bilo pa spričo silnih drugih še žoftnejših komentarjev, na praktično vseh portalih, pa že over the top:)
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

donfilipo ::

No cela zgodba gledana malo bolj načelno, filozofsko, je pa vendarle zgodba o pravni državi.

Nekaj SKRAJNO resnih obtožb o popolnem...ampak popolnem razpadu pravne države. Na eni strani, naj bi bilo tožilstvo na strani Janše, na drugi strani marsikateri sodnik na strani Kučana:), (pač širši pojem pred delitvijo za levico:).

Pravno velja seveda, dokler ni obsodbe, ...velja domneva nedolžnosti, če je sistem pokvarjen, obsodb ne more biti:), ...na drugi strani pa med narodom vseeno velja ljudska obsodba, kjer pa je VSE, kar je vplivno in bogato, ...pokvarjeno in povampirjeno! Poleg narodne iz dobe fevdalnosti, do novih pol-dokumentiranih še dodatnih potrditev.

Kar nekaj reči, v takem vzdušju ne deluje dobro.

Zdaj imamo probleme, ko je narod že tako navajen na praktično perfektno demokracijo, da v bistvu reagira samo na marginalne fizične predznake kandidatov, ki jih skozi filtre spusti kapital8-)... to so problemi razvitih demokracij, ..... ampak problem, ko nič ne deluje od temelja naprej, ...no to pa so problemi failed states in flawed democracys.

Te dni se bom lotil analize našega amaterskega analitika Boštjana M.Zupančiča, ki kolikor sem na hitro videl, bisto kreše z vsemi orodji po jedrih pokvarjenosti, (problem znajo biti za lase privlečene metode:), ... vendar je mož videl in prebral morje, ... je bister in razgledan in če vzamemo v obzir, da je njegov svet, svet ki je strogo omejen na domnevo nedolžnosti, ki pa seveda ob trhlem aparatu realno vendar ni ravno taka,:), ...no potem se bo zagotovo dalo iz zapisov videti, kje nemara vendarle, (poleg povratka v macho paternalnistični svet:), znajo tičati rešitve?

Še nekdo drug je namreč že pisal o narcisih in kako je to že skoraj bolezen, ... pozabljajo pa vsi, (no ta niti mislim da ni, na žalost sem videl samo reklamne izseke:), da verjetno že od nekdaj, nekdo ki ni karakterno blizu narcisa, niti ne more v politiki dolgo preživeti.

Metode plašenja in odstranitve nasprotnika, so od popolnoma norega terorja brez nekega vzroka, nad skoraj naključno izbranimi, v primerih stalinizmov, do sistematičnega in prefinjenega zatiranja z najperfidnejšimi metodami, ponavadi komunistov, ali anarho oblik:))

Pomeni neka karakterna, ali kolektivna karakterna napaka, ali nevroza, je praktično zakonitost, kot v vojni borbeni duh, ki omogoči potem v realu zverinsko klanje!
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

Matako ::

Cervantes je izjavil:

nice lol!!



He, ja slike so mi bile vedno carske na Mikiliksu - ne samo zaradi imen datotek, dobro so izbrane.

Recimo na tej se Jajo prav tako cinično smehlja bralcem v faco, češ "kaj je fantje, kaj vas jebe?".

 ******

******

/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Matako ()

Fritz ::

donfilipo je izjavil:

O tem smo že razglabljali. Pa ne vem:

Nick Stone je nick podoben Mikstone. Drži.
Ampak McNab je bil pa vseeno tudi pravi specialec. In Mikstone tudi.
Mcnab je imel baje dokazano nekaj pravih medalj in zaslug, veliko si jih je pa izmislil.

In zdaj...naj to pomeni, da si je Mikstone vse izmislil in nikoli ni delal za Blackwater - Xe, ali da naj vprašamo na Pentagon kako točno, kje in kdaj so potekale operacije in če je bil naš junak zraven?

Mc Nab je bil res pravi specialec, udeležen v vojni, ujet, malo maltretiran in to je bilo to. Verjetno je v tistem nesrečnem bljuzu, ki je botroval kalvariji njegove ekipe, vzgojil zamero do Leviathana in vse fame okrog vojaščine ter ugotovil, da se da bolje živeti s pisanjem fikcije (ker so ga zaradi pisanja resnice tudi maltretirali).

Kunstelj pa je bil pripadnik specialne enote, ne nujno tudi pravi specialec po vseh standardih. Kakšna je bila ta specialna enota pa sam opiše po njihovih akcijah (in ta del je, po mojih informacijah, precej točen). Če so bili razni šminkerji in ritolizniki ala Njavro med glavnimi akterji te specialne enote, potem že ni mogla biti kaj prida. Bili so tam tudi zelo dobri in sposobni posamezniki vendar pa so zadeve le vodili drugi.

Kunstlju ne zamerim toliko to, da je bil zraven - pač mlad, neumen, zaveden...ne zamerim mu, da se je kasneje vdal drogi in kriminalu, se lahko zgodi...zamerim pa mu, da je zapravil možnost podati resnično razlago tedanjih dogodkov, z njegovega zornega kota. Kdor hoče brati pravljice in se ob tem smejati, si lahko vedno vzame Terrya Pratchetta. Za razliko od začetnega Mikijevega (polpismenega) pisanja, je Prattcheta vedno užitek brati.
"Težav ne moremo reševati z isto miselnostjo,
kot smo jo imeli, ko smo jih ustvarili."
A. Einstein

donfilipo ::

Kunstlju ne zamerim toliko to, da je bil zraven - pač mlad, neumen, zaveden...ne zamerim mu, da se je kasneje vdal drogi in kriminalu, se lahko zgodi...zamerim pa mu, da je zapravil možnost podati resnično razlago tedanjih dogodkov, z njegovega zornega kota


Zanimivo. Mene je pritegnil ravno kot sem ga krstil (fake documentary style:), kjer človek enostavno prisiljeno misli: 'ta je bil zraven, to je to'.

Pisatelji so danes tako strenirani v jeziku, da ga kolegica prebuta, lektorica pretepe, kolegi pa dajo za pijačo:), če na vsakih 20m pisanja, ne uporabijo pesniško pisateljskih slik, ali podob. V tem se potem dokažejo obrtniki. Sama fabula, motiv in tematika, je pa danes že skoraj nemogoča, kot čisti original. Samo variacije. Tako da ko se nekje tega prenaješ, (jaz sem se preko filmov prenajedel rutinsko izpiljenih pripovedi:)) in pokuril center, ki pri branju nadomešča danes na pogled enostavno čudo tehnike, pred 150 leti pa si brez tega centra bil zabit ko aksa:)) No saj se počasi tudi povrne! ...torej ko se tega prenaješ, je tudi 'polpismenost' super. Samo da obeta rušiti carstvo zla:)) in zgleda real. Knjige ala 'V imenu države' sem ja že videl in samo par kolajn so dobili tamkajšnji junaki8-)

Zdaj ali bi realno lahko zrušil carstvo zla, je pa tudi kleč teme.
Rabili bi videti, da mu je nekdo prepovedal knjigo! (ne blogov o veskotu ki preganja kužka in špeci, ki ujame vse s činom nad polkovnikom8-) S tem tudi, če bi dotična za velike denarje dala sebe posneti, ne bi spremenil nihče nič!!!

Knjiga s prilogami pa je velik vihar. Vseeno. Zaradi prilog.
In zdaj, ....enostavno namesto, da bi kdo (recimo mačk:), izbrskal, ali JE prepoved knjige, ali je samo splošni random pregon ex-junkija, ....po tem bi vedeli, da ne baše na suho:) in da nekaj od knjige nekje je. E potem bi bilo tudi marsikaj jasneje.

Ali bi to kaj dejansko spremenilo?
Kaj vem. Jaz dobim mladostne želje recimo, da bi bil jager>:D
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

donfilipo ::

Kaj vem. Jaz dobim mladostne želje recimo, da bi bil jager


Eto vidiš. Pesniška prispodoba, zahebal me je Matej Bor pa še dosti njih:))


Nikakor pa potem zagotovo ne bi branil, ali zagovarjal NIČ, kar se SDS dotika, dokler se ne bi zadeve počistile. Če bi se. Če ne, pa nič. Bi pa z Jankotom pela Žiga žaga:))

Tako pa sem vedno v dvomih, ali so propagandne metode, ali real. Na obeh straneh, v večini vprašanj. Razen očitnih in seveda globalnih.
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: donfilipo ()

poweroff ::

luli je izjavil:

poweroff je izjavil:

Potem pa začni pri sebi, luli.>:D


Vidim, da si malce zašel. Tukaj je govora o švercanju orožja. Nič se zdaj ven ne vleči.

A pri orožju si bil tudi zraven? Ali imaš kakšen fetiš na pištole? :))
sudo poweroff

Matako ::

poweroff je izjavil:

A pri orožju si bil tudi zraven? Ali imaš kakšen fetiš na pištole? :))


Tisti mikstone brez 1 ima eno fajno pištolo za lulija :D
/\/\.K.

poweroff ::

Pa ker je STONE, je tudi ravno prav trda za lulija. Sploh pa pri luliju morda velja nomen est omen?
sudo poweroff

ColdCat ::

čarli ::

ColdCat je izjavil:

REPORTER: Odvetnik Žiga Klun postavlja na laž Mitjo Kunstlja


Na vprašanje, ali mu je Kunstelj plačal za odvetniške storitve, je odgovoril, da je to »kompenziral s tretjo osebo«, vendar nam imena te osebe ni zaupal.

Zanimivo bi bilo izvedeti kdo je ta tretja oseba:)

Okapi ::

Še bolj pa, na kakšen način je kompenzirala.8-)

O.
««
105 / 256
»»