» »

Blog o dogajanju 1991-1994

Blog o dogajanju 1991-1994

Temo vidijo: vsi
««
77 / 256
»»

Primoz ::

@čarli:
originalni citat je bil:

General Ivan Hočevar,nekdanji šef RŠTO je prestopil na jugoslovansko stran,kot trofejo so ga čuvali v hotelu Jugoslavija v Beogradu.Hudo,če general,ki ve vse ključne podatke,prestopi na drugo stran!
Vsaka resna država bi poslala likvidatorje na izdajalca te vrste.Slovenija hoče biti resna država,zato je general Hočevar odšel rakom žvižgat.Davno davno v začetku devedesetih sem bil v ekipi,ki je odšla v Beograd.Zgodbo iz tistega časa so povzeli časopisi:general Ivan Hočevar je storil samomor v hotelu Jugoslavija,strel v glavo...........konec.Pa je bilo res tako,sem sanjal,da sem tam,da je bilo vse še bolj zapleteno,ga je obiskala družina iz Slovenije,poleg nas seveda!

Mislim, da je stvar dost nedvoumna. Pa tudi preverljivo neresnična (razen, da je morda res to sanjal).
There can be no real freedom without the freedom to fail.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Primoz ()

čarli ::

poweroff je izjavil:

NeoNeo je izjavil:

Minister za notranje zavede (danes) : "Če vam spletni anonimneži grozijo ali vas žalijo, podajte policiji predlog za pregon"
vrag je uzeo šalu. enim se bo fino rit tresla zdaj, ane Marat? >:D

Desnica promovira Spletno Oko?

Danes je velik dan. :))

Ja gorenak pospešeno dela na tem da bomo imeli pravno državo;)
http://slo-kronika.si/novice/policija-p...
Seveda bo ta pravna država samo za no name osebe...

Primoz je izjavil:

@čarli:
originalni citat je bil:

General Ivan Hočevar,nekdanji šef RŠTO je prestopil na jugoslovansko stran,kot trofejo so ga čuvali v hotelu Jugoslavija v Beogradu.Hudo,če general,ki ve vse ključne podatke,prestopi na drugo stran!
Vsaka resna država bi poslala likvidatorje na izdajalca te vrste.Slovenija hoče biti resna država,zato je general Hočevar odšel rakom žvižgat.Davno davno v začetku devedesetih sem bil v ekipi,ki je odšla v Beograd.Zgodbo iz tistega časa so povzeli časopisi:general Ivan Hočevar je storil samomor v hotelu Jugoslavija,strel v glavo...........konec.Pa je bilo res tako,sem sanjal,da sem tam,da je bilo vse še bolj zapleteno,ga je obiskala družina iz Slovenije,poleg nas seveda!

Mislim, da je stvar dost nedvoumna. Pa tudi preverljivo neresnična.

Lej jaz vem kaj je bil originalen text tako, da ga meni ne rabiš limat;) Meni sicer ni jasno zakaj je to napisal, ker iz zapisanega sklepa, da so ubili generala in ne sina. Zakaj je tako zapisal kot je pa ga sam vprašaj.
Amapak še vedno me zanima kaj ima hočevar opraviti v zvezi s tem pravnim obvestilom? A torej trdiš, da zadeva B potrjuje zadevo A al kao? Al si spet kaj preskočil innisi dovolj prebral?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: čarli ()

Pač ena izmed stvari, ki jih je očitno sanjal -- kot je to napisal v (umaknjenem) pravnem obvestilu. Pozitivno pripomore h kredibilnosti.

Precej stvari je bilo tudi resničnih. Samo je meja precej zabrisana ... in stvari so precej pomešanje.

In potem imaš še fantomsko knjigo. Pa seveda fantomske posnetke ter dokumente. In ne-fantomski pisalni stroj :D

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Primoz ()

Matako ::

poweroff je izjavil:

Matako je izjavil:

Brigaš se zase ... live and let live.

Recimo, da si ne želim tega. Saj ni narobe?

Ni, samo potem pač odgovarjaš za svoja dejanja.

Težko razumet?

Odgovarjam! Naj me tožijo. Prav z veseljem prekrižam roge z Vaščijem!

EDIT: Aja čakaj malo, kaj pa če Vašči kot kompenzacijo zahteva... saj veste kaj! :S

Ups, stvar moram še razmisliti.
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Matako ()

Malajlo ::

Prekrižam noge ;) Ne vem, če bi to pomagalo, ampak izpod ženskih prstov natipkano bi bilo nedvoumno

No saj v sodni dvorani upam tožeča stranka stoji zraven obtožene in ne _za_ njo, kar je lahko kočljivo.
/\/\.K.

Primoz je izjavil:

Precej stvari je bilo tudi resničnih. Samo je meja precej zabrisana ... in stvari so precej pomešanje.

Čakaj malo Primož, tole je pa precej... informirana izjava! Da nimaš mogoče kake dodatne informacije, ki so ostali javnosti neznane? No, če boš želel jih kdaj deliti s sočlani... :P

Da nisi tudi ti operativec? ;)
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

Okapi ::

Precej stvari je bilo tudi resničnih. Samo je meja precej zabrisana
Kaj češ, temu se reče postmodernizem. Everything goes. Vsak ustvarja svojo lastno resničnost. Nič ni tako, kot se zdi na prvi pogled, in vse je tako.

Iz wikipedije:
Postmodernism postulates that many, if not all, apparent realities are only social constructs and are therefore subject to change. It emphasises the role of language, power relations, and motivations in the formation of ideas and beliefs. ... it holds realities to be plural and relative, and to be dependent on who the interested parties are and the nature of these interests. It claims that there is no absolute truth and that the way people perceive the world is subjective.

Kako točno bi s takšnim filozofsko utemeljenim zagovorom uspeval na sodišču, pa ne vem. 8-)

O.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Okapi ()

Saj morda se bo kdaj komu od novinarjev, ki so na začetku resno vzeli ta blog dalo napisati ... kaj vse se je dalo potrdit (tega ni bilo malo). Samo potem se je izkazalo tudi da obstaja kup stvari, ki se jih je dalo potrdit za neresnicne. Vmes je seveda velik del nepreverljivih navedb ... ampak če veš, da bereš nekoga, ki sanja, se tega na žalost ne da več jemat preveč resno.

In potem se nikomur več ni dalo obdelovati tega (ker je škoda časa).

Okapi: +1

TASO ::

ma kdo ma pravico cenzurirat karkoli na takem forumu. nabijem jih vse na kurac. ce se pogovarjamo in iznasamo razlicne poglede na stvari, ki jih je negdo napisal...in pol gres popravljat in brisat stvari za pol leta nazaj....admin pusi kurac. ok.
evo pa cenzuriraj kolk hoces.........

No saj za potrditev dvomov v Mikstonu smo zalužni ravno mi - večinoma smo to storili z natančno analizo kronologije dogodkov, ki se večkrat ni ujemala. Dostikrat smo ravno mi našli prvi take stvari. Kajne, Maček? ;)

Tega ne bi bili mogli storiti brez zapisov za nazaj. Tako na Mikstonu kot na S-T. Zato se mi zdi pomembno, da objave ostanejo kar se da blizu prvotnim, da bomo lahko še naprej analizirali in iskali napake v Mitjinih zgodbah - ali pa jih potrdili. Kdo ve.

Drugače pa ... kaj pravite na to izjavo v Mikstonu 2.0:

Posnetek, kjer *biiip* zapeljuje *biip* v uniformi oz. zgornjem delu uniforme , ki ji jo je poklonil kapetan Dragan, pa poiščite na spletu.

???
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

TASO ::

ja to sem tudo jaz opazil, pa me je ta cenzura vrgla iz tira in sem pozabil....to pomeni da je ze na spletu?

Je možno, da se je Miki naučil stvar ali dve o normalni internetni praksi objavljanja in anonimo spustil kaj na Tubo, Vimeo, kako obskurno verzijo teh ....?
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

JohanP ::

Že zdaj so iskalni predlogi googla v zvezi s ŠP zanimivi...
Pomojem zna kak rekord past... (a ga še drži Nina Osenar?)

cilpet ::

"Tako sem začela..., bi *** lahko poimenovala posnetek! Na posnetku *** oIo sprašuje, zakaj ima umetne zobe pri teh letih in še in še ........... smeha!!!"

Mater Miki, si nam pa dal hujšo zagonetko kot je Da V. šifra.

cilpet je izjavil:

Mater Miki, si nam pa dal hujšo zagonetko kot je Da V. šifra.

Da Vaščijeva šifra?

A vidite, kako je vse skupaj težje razumljivo, če je treba stalno nekaj krajšati in maskirati.
/\/\.K.

gslo ::

mrzlično sprašujem google že par ur, pa mi vrača sam Špelco v Denijevih zvezdah. mogoče morm tist pogledat, da dekodiram naslednji namig.

Hehe, enako. Pa drugje tudi... mimogrede, kaj je s to Špelco, da se tako drži, eeem.. feminilnih tipov kot sta Vašči in Danny? Ima mogoče slabe izkušnje s kakim gospodovalnim, avtoritativnim tipom?
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

Matako, sej se oba strinjava, da si Vašči ne zasluži predpone Da...
Bolj me je strah da me bo Dan Brown zatožil administratorju.

Zgodovina sprememb…

• predlagal izbris: Matako ()

V Italiji je bila predpona "da" bolj geografsko vezana in jo niso imeli samo plemiči (če misliš na tisti "von").

Recimo Vinko Da Vašči (Vinco da Vasca) bi lahko pomenilo "Vinko, ki izhaja iz kraja Vašče".
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

cilpet je izjavil:

Matako, sej se oba strinjava, da si Vašči ne zasluži predpone Da...
Bolj me je strah da me bo Dan Brown zatožil administratorju.

Mene bi bolj skrbelo, da bi mi Dan Brown ukradel Mikijevo zgodbo in se z njo gmotno okoristil!

Sploh se ne zavedate, na kakem zakladu sedimo z (Ultra)Specialom...
/\/\.K.

A ma kdo veze na Sazasu?

Tom1991 ::

Me pa ob vseh dogodkih zadnjih dni pravzaprav fascinira slednje... dotični pisec blogov še naprej vztrajno izziva vse ožaloščene in osramočene stranke v postopku prepovedi, cenzure in raznih želja...
Torej me silno zanima sledeče:
a.) ali ima človek res vse dokaze o tem kar piše in se mu sladko jebe...
b.) ali pa mu kdo res dobro drži štango in krije hrbet

Človek enostavno rine in rine...

gslo ::

pomoje bo ponesreč dobil zlati šus. :) sam je treba počakat na primernejši trenutek..

Karaya 52 ::

Zapor je neke vrste ekvivalent parkirisca pred halo Tivoli samo intimnosti je neprimerno vec.

Marat ::

Zanimivo da sorodna debata na BMW forumu ni bila moderirana za nazaj (v stilu spremenjeno na željo ŠP in VV). Zakaj je temu tako? Možne variante so:
a) **** ******, ** ***** ***** ***** * **** ****
b) *** **** *****, ** ****** * ***** ****
c) **** **** ***

(cenzurirano na željo **)

Kaj? **** **** ***!

Dosti si upa!
/\/\.K.

Admini, kaj pa če bi se tema zaprla za javnost in bi jo lahko brali ter v njej sodelovali le člani foruma? Pa se slo-tech potem ne bi rabil bati sodne odredbe, Primož pa bi si prihranil mnogo spanca :)

ColdCat ::

Ver2.0 se je začel udarno....športno!

**ortna *****stavnica iz ŠPortne ulice 8-)

BTW, Miki omenja akcijo na sedemnajstici. Ali šteje "akcija" med športe?
Bom brazilca vprašal. Ali pa raje ne bom...8-)

BTW2: adm. PrimEž si zasluži mesto v Ultraspecialu.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: ColdCat ()

mogoče je pod akcijo mislil brazilski ju-jitsu

leiito ::

Šele zdaj sem opazil, da je tudi Praznik pisal blog, iste oz. podobne teme kot Kunstelj, samo manj bombastično, a vsaj na videz bolj argumentirano. Zanimivo kako neopaženo je šel ta blog mimo v primerjavi s Kunstljevim, ki konec koncev ni izpolnil obljube, da:

"V nadaljevanju zgodbe boste izvedeli,kakšne naloge in podvige smo izvajali v imenu države,doma in v tujini.Trgovanje z orožjem je zahtevalo,da smo prisotni tam,kjer nismo imeli kaj iskati,Hrvaška,Bosna in še marsikaj.Med drugim smo se srečali z razvpito srbsko enoto,rdeče beretke.Izvedeli boste,kdo v Bosni je bil kupec orožja in kdo naročnik naših prepovedanih misij.V napol zapuščeno in razdeljeno Veliko Kladušo smo dostavili naročeno,ravno v času,ko so "rdeče beretke" v operaciji PAJEK dostavile Fikreta Abdića,potem ko je pobegnil iz Kladuše in pustil na cedilu zaveznike srbe.Precej je še skritega,pa v nadaljevanju ne bo več.
Dovolj mi je sikanja,groženj in jamranja,ne smeš o tem pisat,pusti okostnjake pri miru,ne drezaj kjer ni treba.....,evo vam kurac težaki prestrašeni,vse kar smo počeli v imenu države bo napisano tukaj,nič pomembnega ne bom izpustil."

Praznik, btw, sicer ne kaže nikakršne zamere do Kunstlja, prikaže ga kot pijona višjih sil, trdi, "da Kunstelj ni končal nadaljevalnega tečaja za poklicnega vojaka. Za dokončanja tega drila je bil preležeren, prekomoden in muhast. Kaj kmalu so ga dali na stranski tir in vse pogosteje je stražil objekte v Primožih, v Spodnjih garažah, poslali so ga na varovanje na Grmez..."

http://stranpoti-osamosvojiteljev.blogs...

Marat je izjavil:

mogoče je pod akcijo mislil brazilski ju-jitsu

Ziher, le da sta imale čudne kimone oblečene. *** gornji del uniforme , medtem ko je imel oIo oblečen modrček kapetana Dragana.

Iz Praznikovega bloga:

leiito je izjavil:

"V nadaljevanju zgodbe boste izvedeli,kakšne naloge in podvige smo izvajali v imenu države,doma in v tujini.Trgovanje z orožjem je zahtevalo,da smo prisotni tam,kjer nismo imeli kaj iskati,Hrvaška,Bosna in še marsikaj.Med drugim smo se srečali z razvpito srbsko enoto,rdeče beretke...

Za info, Rdeče beretke alias Knindže je bila kap. Draganova enota. Kap. Dragan, s polnim imenom Dragan Vasiljković je prvotni lastnik (dela) uniforme, v kateri je **** domnevno **** *****. Obtožen vojnih zločinov na Hrvaškem je po daljšem izmikanju od 2010 v zaporu v Avstraliji kjer je avstralsko visoko sodišče že zavrnilo njegovo pritožbo glede možne izročitve Hrvaški, tako da zna biti, da prihaja domov ;)

Vprašanje, kaj bo vse sčvekal!
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

Rabim pomoč pri iskanju videa. Koliko časa je po vaše trajal "brazilian jiu jitsu" v kleti?

Kratko (0-4 min)
Srednje dolgo (4-20 min)
Dolgo (vsaj 20 min)

8-)

No, nekaj je jasno. V 2.0 bo več erotične akcije in to ne samo tiste homo na kavču ampak tudi hetero v kleti!

Komaj čakam nadaljevanje!
/\/\.K.

Nope, vsaj delno. Morda je Kapetan Dragan poveljeval kaki enoti, sicer pa so bile Crvene beretke posebne enote Službe (državne bezbednosti) pod direktno komando Jovice Stanišića oz. Miloševića, torej praktično paravojaške enote. Njihov pripadnik je na koncu "overil" Đinđića.

Tom1991 ::

Matako je izjavil:

Iz Praznikovega bloga:
Za info, Rdeče beretke alias Knindže je bila kap. Draganova enota. Kap. Dragan, s polnim imenom Dragan Vasiljković...

Spoštovani Matako, kapetan Dragan ni imel popolnoma nič z operacijo kodnega imena "Pauk". Operacijo je izvedla SDV Srbije na čelu z Jovico Stanišićem in Frankom Simatovićem - Frenkijom... Enoti "rdečih beretk" je poveljeval Milorad Luković Legija, v akciji pa je sodeloval tudi Željko Ražnatović Arkan z svojimi "tigri". Legija in Arkan sta bila pod neposrednim poveljstvom SDV Srbije (Stanišić) in Miloševića.
Cilj akcije je bil zlom 5. korpusa vojske BiH in ponovno ustoličenje Fikreta Abdića v bihaški enklavi.
Te "rdeče beretke" niso bile več popolnoma ista ekipa, katero je ustanovil oz. izučil kapetan Dragan pod imenom knindže leta 1991, kajti "knindže" so tega 1993 leta v osnovi priključile "rdečim beretkam" potem ko je počilo na relaciji Stanišić - Vasiljković. Iz "rdečih beretk" je kasneje nastala enota JSO, kateri je poveljeval Legija in katere pripadniki so likvidirali dva predsednika Srbije, Ivana Stambolića in Zorana Đinđića...
V vsej zgodbi pa stoji v ozadju SDV Srbije...

Saj ni pomembno, Miki je tudi bil "glasbeni manager" od baje malog kninđe.

Mater ste pa iz Špelinega šinjela naredili že skor V3.0...
Sej vem da me boste zdej popravili, češ da je imela (oz. ni imela)gor sam Draganov reklc, ampak nekako se beseda šinjel bolj vklaplja v scenarij V3.0.

Poštar zvoni. Sam mal. Eh. Spet ni prinesel knjige.

Zgodovina sprememb…

• predlagal izbris: Matako ()

Za Mikija ne, je pa JSO zanimiva enigma in ključ do odgovora kdo je ubil Djindjića. Za Stanišića se je kasneje izkazalo, da je bil ameriški človek, ameriški ambasador v BG, s katerim je imel Stanišić redne stike, je po atentatu izstopil iz diplomacije in poniknil, Šešelj je napovedal atentat in tik pred njim sam odletel v Haag itd itd, vsekakor intrigantno.

ZaphodBB ::

Veste kaj se meni dodzeva.

Veste kaj pravijo "Hell has no fury like a homo scorned".

Glede na to Mitjevo fantazijo kdo vse je "bil v ******* kleti". Klet štekate?

Pomojem je Mitja pecal *******, ***** pa ju je želela le spravit skupaj, pa je predlagala pot v Iran (da se fantka spoznata). No med potjo je šlo nekaj očitno hudo narobe. Mitja je izgubil ljubezen svojega življenja in je zdaj jezen na cel svet.

Jajo je pa zgolj kolateralna škoda. Or is it.

Tukaj je Cached članek izpred 2 let, ko je Miki obljubil o čem vse bo pisal 8-). Takrat še ni pisal špeciala.

Tom1991 je izjavil:

Spoštovani Matako, kapetan Dragan ni imel popolnoma nič z operacijo kodnega imena "Pauk".

Spoštovani Tom1991 - se oproščam za to napako. Kot prvo, nisem se hotel navezati na op. Pauk - samo na Rdeče beretke! V primeru, da sem s tem nehote oklevetal kap. Dragana... hja, naj me toži! Kaj naj rečem?

Do napake je prišlo, ker me je zavedla ta slika:
 kap. Dragan

kap. Dragan

Videč rdečo baretko sem prehitro sklepal da so Rdeče beretke = Draganove Knindže. Oz. nisem vedel za razne reorganizacije, ki ste jih omenjali. Hja, na koncu bomo zvedeli, da ni bil zraven "nikjer", kot na koncu trdijo vsi ti junaki, tudi ****. Prepričan sem, da je to velik del njegove obrambne strategije na sodišču!

Moja napaka tudi služi kot lep primer, kako zelo hitro se majhen trenutek nepazljivosti, kratek premor v faktografski disciplini prevede v napačno zapisano ime, napačno leto (ali dve) ali nepravo državo - tako kot se je pogosto zgodilo Mikiju pri pisanju bloga. Sedaj ga povsem razumem!

Bi pa rekel, da je fraza "ni imel _popolnoma_ nič" kar malo prepogumna. Končno menda tudi **** ni imel popolnoma nič z *********** posli. Smo res lahko tako zelo prepričani? Dogodki in kraji so si bili takrat tako prekleto blizu, zelo hitro se je kdo znašel sredi nečesa nečednega!

Mimogrede, verjetno vam je jasno, zakaj sem sploh iskal sliko kap. Dragana? Zaradi njegove uniforme, seveda. Mislil sem, da bi mi to pomagalo pri iskanju posnetka, kjer **** **** *****.
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

cilpet je izjavil:

Poštar zvoni. Sam mal. Eh. Spet ni prinesel knjige.

Si ga pozval za reklo-geslo? Precej tvegaš.
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

A je kaka finta v googlu, da copypastaš uniformo Kapetana Dragana + sliko od Janšata, in da potem išče posnetke, kjer se pojavlja oboje. On the off chance, da je Miki res uploadal karkoli razen samba boy-a.

Google Images ima pod vsako sliko, če greš z njo z miško (lebdiš) povezavo "Similar". Nakar dobiš seznam "Visually similar".

Samo ne pričakuj preveč. Tu so rezultati za zgornjo sliko

Le še več kap. Dragana. Vključno ena kjer Draganu podoben tip hrani medveda z jabolkom iz ust. WTF? ;((

EDIT: plus zdaj mi niti ni več jasno, ali gre za avdio ali video posnetke. Miki nazadnje govori o tem, kako lahko _slišimo_ ***** kako sprašuje **** o njegovi estetskih stomatoloških posegih. Sploh če gre za video (vhs?) mora biti zelo slabe kvalitete - oprema, ki bi v slabih svetlobnih kletnih razmerah iz prikritega mesta snemala visoko-razpoznavne video posnetke je bila imo predraga celo za ***** proračun.
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

ColdCat je izjavil:

Tukaj je Cached članek izpred 2 let, ko je Miki obljubil o čem vse bo pisal 8-). Takrat še ni pisal špeciala.

Zaprt je bil v Iranu? Tega nisem vedel. Je kdaj pojasnil zakaj oz. za kaj?

Če gre za audio, bo takoj nastopilo vprašanje avtentičnosti, ker ima **** nešteto imitatorjev. 8-)

Ja vse tri naj bi dali pod kluč za nekaj dni. Potem bi jih naj reševal veleposlanik.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: ColdCat ()

Če gre za Iran sem skoraj prepričan, da pride to zdaj na vrsto v 2.0.

Bil sem varnostnik **** ****,vas zanima kod in kje sem ga vozil,to sicer nebi smel omenjati,pa mi dol visi,tako kot je njemu,ko so me zaradi njega zaprli,vas zanima katere vrle novinarke so kariero začele v postelji z našim prvim abrambnim ministrom,to je bolj rumen tisk,pa ni panike,tudi to obvladam,Kasneje sem to pofukano Slovenijo predstavljal v Iranu,pa so me zaprli,si predstavljate kako izgleda zapor v jebenem islamu,raje ne."

Se še spomnete Ross Kempovega intervjuja z zapornikom v Pollsmoor zaporu (Cape Town), John Mongrel imenovanim?

Ni dvakrat za reči, da nima Miki podobne zgodbe iz Irana - če jo je do zdaj hranil zase.. povsem razumem!!

EDIT: imena, imena!
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

ColdCat je izjavil:

Če gre za audio, bo takoj nastopilo vprašanje avtentičnosti, ker ima **** nešteto imitatorjev. 8-)

Ja saj. Hribarju je odlično uspevalo vsak teden - še sam **** ne bi znal ločiti sebe od imitacije.
/\/\.K.
««
77 / 256
»»