» »

Blog o dogajanju 1991-1994

Blog o dogajanju 1991-1994

Temo vidijo: vsi
««
29 / 256
»»

ColdCat ::

Frangež je v 2. delu svoje knjige Kaj nam pa morete na straneh 578-579 objavil dokument o mikstonovi storitvi kaznivega dejanja.
In sicer naj bi na silvestrovanju 1992/1993 v Opatiji našel Eurocard kartico. V januarju 1993 je v 14 dneh s to kartico obiskal butike, trgovine,.... v Zagrebu, Trstu, Veldnu, Borovljah, Trbižu in Gorici in "nakupil" svilene srajce, otroški komplet, čevlje, jakno, videokamero, videorekorder, škornje, hrano, parfume in smučarske vezi v vrednosti skoraj 300.000 takratnih SIT (to so bile takrat sigurno 3 dobre mesečne plače).
Nekaj teh predmetov je prodal na boljšem trgu v LJ, srajce, garancijo in navodila za elektroniko pa so mu zasegli. Eurocard je 19.1. prelomil in odvrgel.

Tole pomoje ni bil podvig "v okviru paravoma, da bi si pridobil zaupanje ostalih nepridipravov" za odkrivanje kdo trguje z orožjem.

Potem je objavljenih nekaj zapisnikov in uradnih zaznamkov ko naj bi '92 v Primožih in '93 na Grmezu in po LJ, v paru z nekaj različnimi kompanjoni ali sam, maznil nekaj vojaške opreme (vojaška oblačila,, radijsko postajo, usmernik, slušalke, zvočnik), cigarete, likalnike,... iz trgovin in bifejev
Verjamem, da je nekaj tega iz druge polovice '93 bilo kot je zapisano v blogu "za zavajanje kriminalistov".

Verjamem, da so kazniva dejanja iz novembra '93 ta, s katerimi bi se naj "zavajalo kriminaliste", ker je takrat primer Smolnikar že bil v teku, za leto '92 in začetek '93 pa ne.

B. Praznik je mikstonu dodelil le OŠ, ampak na teh objavljenih dokumentih je napisano, da je vsaj gradbeni tehnik, kar je mikstone že potrdil na enem drugem forumu.

ColdCat ::

Pa še nekaj: škoda ker mikstone ni v blogu pisal o obdobju '92 in '93 v natančnem kronološkem redosledju kot to počne zdaj.

Opazil sem tudi, da je v special blogu izpustil, ko je bil zaprt v Iranu. To je moralo biti v obdobju 1993-1997, saj je takrat bil veleposlanik Kunič. Nekaj malega o tem pove v mikstone blogu.
Še vedno mi ni jasno kdaj in ob kaki priliki je bil zaprt v Celovcu. Tudi to dogajanje je izpustil v special blogu. V tisti ekipi petih, katerih imena so je pojavila v javnosti njega ni-mogoče jih je bilo več kot pet, ali pa je šlo za drugo akcijo.
Zdi se, kot da bi vse to spadalo v to obdobje '92 in začetek '93.

Cervantes ::

In seveda mu to jemlje kredibilnost.

Tudi jaz sem enkrat ukradel flašo Ballantines-a v Maxiju.

In sem zato nekredibilen?

No, že to da se sploh ukvarjam s temi zadevami, govori o tem, da nisem samo nekredibilen, ampak čisto preprosto in samo DEBILEN

Zgodovina sprememb…

Oldi ::

Novinarje čisto razumem, že dejstvo, da je vse skupej ravno dovolj neverjetno in verjetno hkrati, je dovolj za molk, ko pa je zraven še popadljivost in zamerljivost Janše smo pa tam, kjer vsi raje molčijo. Ko bodo na planu prvi zares udarni posnetki bo pa drugač in takrat bo res zanimivo, v hipu bomo videli, kdo in katera redakcija je kupljena. Je pa že reakcija MMCja, SIOLa in 24Kur zlo zgovorna - seveda če res brišejo vse, kar se Mitje tiče - res bo treba začeti razmišljati o političnem azilu.
Bilo bi fajno, da se organizirano lotimo enega portala, da vidimo, kako to delajo, imajo softver, ki to samodejno briše??

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Oldi ()

ColdCat ::

Tisto prej sem bolj napisal zato, ker sem se spomnil filma Deep Cover in tiste znane dileme:
Am I a cop pretending to be a drug dealer, or a drug dealer pretending to be a cop?


Če "cop" zamenjam z "agent VOMA" in "drug dealer" z "vlomilec, preprodajalec,..." je asociacija očitna.

Matako ::

Ma ne vem no - teorija o obojestransko zagotovljenem uničenju ne razloži vsega. Končno nihče ne špara jezika v Aferi Patrija, tajkunskih zgodbah in pasjih fukarijah. Pa se še celo tožijo vsi povprek tam. Mislim, da je ta razlaga nekako pomankljiva... ne vem pa razloga zakaj, jasno. Glede udarnosti posnetkov... dokler jih ne vidimo ne vemo, ali sploh so udarni. To je dokaj subjektivno.
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Matako ()

PaX_MaN ::

Novinarje čisto razumem, že dejstvo, da je vse skupej ravno dovolj neverjetno in verjetno hkrati, je dovolj za molk, ko pa je zraven še popadljivost in zamerljivost Janše smo pa tam, kjer vsi raje molčijo.

No, eni so ga celo vprašali:
K dejstvom o tem, da mediji pišejo laži in nepreverjene informacije, pa bi dodali sledeča: 6. julija letos smo na Janšo naslovili vprašanje v zvezi s Kunstljevo objavo o Janševem prisluškovanju Ivu Hvalici. Ni odgovoril, ni zanikal. 13. julija smo nanj naslovili vprašanje v zvezi s prisluškovanjem Andreju Bajuku. Ni odgovoril, ni zanikal.

bluefish ::

Cervantes je izjavil:

Še tole: kdo pa dela na kvalitetnem raziskovalnem članku??

It's all news to me.

No pa še tole:

če samo omenim Mikstone-a na

MMC

SIOL

24Kur,

mi admin takoj zbriše.

Teorija zarote? I dont think so.
Eno je, da se tovrstno pisanje najbrž smatra za reklamo in lastniki strani imajo precej raje kak fičnik kot pa zastonj omembo.

mihaf ::

A je sploh kdo imel v rokah to knjigo?

čarli ::

mihaf je izjavil:

A je sploh kdo imel v rokah to knjigo?


Ja pa saj še ni bla natiskana a ne;) Je razložil zakaj...

ColdCat ::

bluefish ::

Ampak Njavaro se pa pojavlja povsod. Očitno posebna ljubezen med njima.

ColdCat ::

Iz današnjega DELA
"Z nami se ni želel sestati, češ da mu za vrat dihajo policisti in nekdanji kameradi., "

http://www.delo.si/zgodbe/ozadja/prijat...

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: ColdCat ()

ColdCat ::

dzinks63 ::

Nekaj iz zgodbe/ozadja/...:
Trdi, da je šlo za lasersko prisluškovanje, oziroma, kot je pojasnil: »Na steklo prilepiš ploščico, nanjo usmeriš laser in poslušaš.

Kaj takšnega bo težko dokazati, razen če obstojajo pristni filmsko ozvočeni posnetki.

hruske ::

@ColdCat, kot da ni povsod ista kopija iz STA. ;)
Rad imam tole državico. <3

ColdCat ::

Vse linke sem objavil zato, da se vidi, da so zadevo povzeli skoraj vsi medijski portali.

hruske ::

Ja, lepo se vidi, da vsi kopirajo iz STA.
Rad imam tole državico. <3

ColdCat ::

Ja to itak, da kopirajo :)
Čeprav je potem Delo šlo v akcijo - mnenje Njavra...
Tudi v Dnevniku je ista zadeva...pa ne bom linkal :D

Malajlo ::

In kje je Mitja? A so ga ali se je skril?

luli ::

Malajlo je izjavil:

In kje je Mitja? A so ga ali se je skril?


Naklada tistim, ki ga hočejo poslušat. Upam, da bo te državne organe nategnil vsaj tako dobro kot je vas.

MadMicka ::

luli, in zakaj upaš in si želiš, da bi Mitja "nategnil" državne organe?

luli ::

Knjiga ... nič
Obljubljeni dokazi ... nič

Dokazane laži (meje, letnice,...) ... veliko
Pobran denar za knjige ... nekaj

Ko bo človek dal prvi konkreten dokaz, ki bo obremenjeval bilokatero stran bom prvi, ki bom ga zaščitil.
Do tedaj mu lahko priznam le, da vas dobro mota.

Ampak enkrat bo pa moral dat nek dokaz ne? Glede na to, da pravi, da je bil v telefonskem stiku z Bajukom bi bil najlažji tisti izpisek iz Mobitela/Simobila... Kako dolgo ste pripravljeni čakat na nekaj konkretnega?

včeraj, danes, jutri, drugo leto?

čarli ::

Iz SDS so glede omenjenega primera sporočili, da je predsednik SDS Janez Janša opisani primer že pred časom predal odvetniku, ki pripravlja ustrezne pravne postopke zoper (anonimnega) pisca.
http://www.siol.net/slovenija/novice/20...

Tole se verjetno pripravlja za knjigo, ker dvomim, da ga bo direktno tožil;) No upam, da mu ne uspe. No če pa mu pol pa upam, da pride ven pdf...

luli ::

PDF česa?

poweroff ::

To je res. Do sedaj razen dobre literarne zgodbe premešane z nekaj dejstvi in veliko domnevami, urbanimi legendami in stereotipi o določenih politikih (ki naj bi jih avtor dokazal) - nismo videli še NIČ konkretnega.

Nasprotno, izid knjige je bil večkrat prestavljen z različnimi bolj ali manj verjetnimi pojasnili. Vsakemu posameznemu pojasnilu bi človek še verjel, vsa skupaj pa navajajo na misel, da iz vsega skupaj ni in ne bo nič. Še več - način zbiranja denarja je zelo podoben klasičnim internetnim prevaram.

Skratka, Mikstone. Razen tvoje zgodbe, ki jo je mogoče brati kot dokumentarno zgodbo ali pa kot fikcijo, ni bilo še nič konkretnega. Objavljen ni bil niti en dokument ali karkoli drugega, kar naj bi dokazovalo resničnost tvojih navedb.

Dopuščam možnost, da je v ozadju kakšna zarota. Da nekdo skuša preprečiti izid knjige, in da je pri tem uspešen. Ampak če se ne bo pojavilo kaj (karkoli), kar bo dalo tvoji zgodbi kredibilnost, se verjetno strinjaš, da ti ne moremo več verjeti in da si svojo kredibilnost zapravil.

Brez zamere, ampak če se postaviš v kožo nekega naključnega bralca, bo zaključek tak kot sem zapisal. S tem, da bi marsikdo verjetno potegnil še dosti bolj ostre zaključke...

Žogica je pri tebi.
sudo poweroff

hruske ::

> PDF česa?
Vsega.
Rad imam tole državico. <3

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: hruske ()

donfilipo ::

Po moje je tu problem malce bolj zaguljen. Namreč tisti, ki je prisluškoval, če je, je nezakonito. In to je kaznivo dejanje, ki ga mora preganjati policija. Če kdo naznani. In naznanila je menda Nataša Pirc Musar. Ne glede, če je vse RES!

Če je vse res, kar zagotovo ni niti v bibliji:), pa tudi prisluhi, niso noben dokaz in so pravno neuporabni. Uporabni bi bili le v okviru predvolilne kampanije.

Pomeni policija bi rabila povsem druge prijeme, da bi dokazala kaj takega! Izjave prič, Kunstlja samega, ki pa bi ga na drugi strani morala zapreti?

Skratka situacija za Mitjo ni enostavna. Enostavno je tule nam drukati, lesti senci JJ-ja v rit, ali pa navijati za sesutje. On dvomim, da prebere kako vrstico foruma. Niti bloga.

Je pa seveda tudi treba dopustiti možnost kot sem že omenil, da mu je CIA ali udba8-) direktno namestila tako Patrio, in to s pomočjo odličnih fac, ki jim ob pogledu na 10.000 dolarjev dobesedno prihaja (ne večini NE, pa verjeli ali ne:), in tule tudi s pomočjo nekdanjega obveščevalca in kolega, ki pa ga je, kot sem videl na sliki, horse tako načel, da se vidi direkt na faci. Mi je prav žal da to moram rečt, tudi trdim, da se vse to da odpraviti, le da se je obrnil na povsem napačne.

Forumaši ne bodo pomagali nič. In precej samozavestni JJ in ekipa, premorejo ves pravniško morilski aparat, ki ga zlahka zlomil. Ja tudi advokatom prihaja, le za manjše vsote:)) In res je. Ne vsem;((

Šele potem, če bi glasovi kogarkoli vpletenega, zaradi tega padli, pa v primerih določenih mračnih fac politike, zna priti do pravih kontraktov!

Tako da boste vedeli katero potezo zdaj eventuelno tuhta Mikstone. Potezo narodnega heroja, ki nemara ne bo prepričala nikogar praktično res vrednega resnice, njemu pa nakoplje na grbo bes vse jare gospode kar je premore slovenija, praktično!
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

luli ::

donfilipo : Verjameš v marsovce, bosanske piramide in/ali samega sina božjega?

Saj veš dokazi šele pridejo, ampak najprej bo pa treba umreti.

Double_J ::

Lahko bi imel na blogu možnost za prostovoljne prispevke in goljufija glede knjige ne bi bila potrebna.
Dve šivanki...

donfilipo ::

Ma kot rečeno. Ali eno ali drugo. Tudi nek miks dopuščam.

Se pravi levaki sveta proti JJ-ju z več podlimi aferami, ali pa sam Mikstone proti slovenski mafiji. Dokazi pa, videli jih ne bomo razen, če .... no ja sem povedal, jih ima in se mu jebe za grožnje. In 100 ljudi ali 1000 ljudi, ki bodo že v fazi ekonomske depresije bo šlo na ulice, ko ga bodo zaprli;((.

No takrat grem pa jaz v samostan:)), ker to bo pa zame zadnji dokaz, da je hudič zavladal in da lahko samo še molimo. Pa sem zdaj agnostik!

Poudarjam JJ lahko samo izgubi volitve. Glede na to, da ima dojenčka in je cel svet pred prepadom, kaj šele Slovenija, ga MK nič ne prizadane8-) Celo če poda linke!!!

Kar pomislite malo!
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: donfilipo ()

poweroff ::

Zdaj sem šel brati main blog. Pfravi, da knjiga vsekakor bo, do konca meseca.

Možnosti sta dve.

1. knjiga bo res.

2. knjige ne bo, ker se bo pojavil nov izgovor. Npr., da so knjigo zaplenili.
sudo poweroff

Okapi ::

Einstein.:))

O.

CHAOS ::

Kakšna je možnost, da bi knjigo npr. dal tiskat v sosednji Avstriji, če bi se pri nas pač izkazalo, da ga minirajo na vsakem koncu. Povsem razumljivo je namreč, da so akterji zastrigli z ušesi in poslali v akcijo vse težko topništvo, da preprečijo tisk.
'They have computers, and they may have other weapons of mass destruction.'

MadMicka ::

Tiska niso skorajda nikoli mogli preprečiti, danes pa še manj. Danes ni problem, da ne pride informacija v javnost, temveč je kvečjemu problem, da pride v javnost preveč informacij, tudi napačnih.

ColdCat ::

Iz SDS so glede omenjenega primera sporočili, da je predsednik SDS Janez Janša opisani primer že pred časom predal odvetniku, ki pripravlja ustrezne pravne postopke zoper (anonimnega) pisca.
...
Tako je zadnja dva meseca preko svojega transakcijskega računa na veliko pobiral denar za svojo knjigo Patriotske igre (25 evrov po glavi), a "naročniki" še do danes knjige niso videli, čeprav je Kunstelj obljubljal knjigo že sredi junija. No, morda bo sedaj Kunstlja kdo ovadil tudi zaradi kaznivega dejanja goljufije...


http://www.politikis.si/?p=32014

Vanich ::

borko ::

Mene pa zanima ali se ta knjiga o akciji v Beogradu nanaša na "akcijo" umora generala Ivana Hočevarja? V blogu je namreč omenjena ta akcija, Nedeljski dnevnik pa je razkril, da omenjeni gospod še živi. Nisem pa uspel najti Kunsteljevega odgovora na ta članek.

Druga stvar, ki me je zmotila pa je:

Jaz po vaše še BlackWater ne znam zapisat !!! Na pogodbah je sicer novejše ime Xe ampak kaj bom jaz vam razlagal.

BlackWater pa je bil aktualen 2007, šlo je za eno šest mesečno pogodbo in ne tri.


Blackwater se je preimenoval leta 2009.

luli ::

Mene pa zanima ali se ta knjiga o akciji v Beogradu nanaša na "akcijo" umora generala Ivana Hočevarja?


Predlagam, da vplačaš prednaročilo. Izid knjige je v petek.

PaX_MaN ::

Mene pa zanima ali se ta knjiga o akciji v Beogradu nanaša na "akcijo" umora generala Ivana Hočevarja? V blogu je namreč omenjena ta akcija, Nedeljski dnevnik pa je razkril, da omenjeni gospod še živi.

Za to piše da se mu je sanjalo.

Vanich ::

luli ::

Vanich je izjavil:

V tujini tole afero doživljajo kot zelo veliko - tu v Sloveniji pa samo z rameni migamo...


V tujini so komunisti zlo 2. svetovne vojne, pri nas pa narodni heroji!

Kaj si že hotel povedati?

borko ::

PaX_MaN je izjavil:


Za to piše da se mu je sanjalo.
Torej je celotna knjiga fikcija? Zakaj ima potem linke na dokumente? Nič mi ni jasno :O

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: borko ()

Malajlo ::

Pri nas so narodni heroji borci NOB, zmagovalci v II. WW. Nekateri so bili tudi komunisti. Nekateri pa krščanarji. Nekateri pametni, nekateri pa samo iz prave familije. Kaj hočeš povedati? A da JJ je tudi heroj in ga je potrebno enačiti s fanti, ki so se tolkli 4 leta?

čarli ::

borko je izjavil:

Mene pa zanima ali se ta knjiga o akciji v Beogradu nanaša na "akcijo" umora generala Ivana Hočevarja? V blogu je namreč omenjena ta akcija, Nedeljski dnevnik pa je razkril, da omenjeni gospod še živi. Nisem pa uspel najti Kunsteljevega odgovora na ta članek.


Tukaj imaš odgovor;)
http://forum.bmwslo.com/showpost.php?p=...

PS: In zgodba v knjigi ni fikcija;)

luli ::

Hočem povedati, da so res bili zmagovalci, le ljudstvo je bilo poraženec.

In drugo. Eni bi tako radi verjeli, da dokazov sploh ne rabijo.

Malce me spominjajo na "one", ki so vsako nedeljo na seansi in bi radi verjeli v enega, katerega niti slike ne obstajajo.

Karaya 52 ::

Dejan Steinbuch, In memoriam Andrej Bajuk
Pišem ti zato, ker obljube nisem izpolnil. Nisem je mogel, saj naju je prehitelo tvoje izčrpano srce. Pišem ti, ker mislim, da ti to dolgujem. Poskušam si obnoviti najin zadnji pogovor, v katerem sem ti resignirano dejal, da je v Sloveniji mogoče vse. Tvoja žalost, ki sem jo v zadnjih treh letih, ko sva negovala iskrene in prijateljske stike, občutil vedno, ko je beseda nanesla na slovensko politiko in družbo, je izhajala iz vedno glasnejših namigovanj, da so tvoji nekdanji prijatelji in zavezniki v nekem obdobju brutalno posegli v tvoje osebno dostojanstvo, v svetost tvoje družinske zasebnosti.
...
Toda vse to je zdaj nepomembno zate, ki si vedel, da so naš največji blagoslov ljudje, ki jih ljubimo. Čutečemu človeku se zdi nepredstavljivo, da bi se v njegov intimni odnos z ljubljeno osebo vtihotapil neznanec, agent s slušalkami na ušesih. Si kdaj gledal odličen nemški film Das Leben der Anderen? Če si ga, potem mi je jasno, kako si se moral počutiti v zadnjih dneh. Kajti častnega in dobrega človeka prizadane že misel, da bi si nekdo drznil oskruniti njegovo zasebnost, da bi neznanec posegel v intimne odnose, ki so zgolj in samo njegovi. V demokratični državi je to nezaslišano. Kot je nezaslišano tudi prisluškovanje predsedniku vlade.

luli ::

Eni gredo v nedeljo v hram, da jih lahko pastirji obrijejo. Samooklicana slovenska left wing intelegenca pa svojo katarzo doživi že, če na tr specialnega nakaže 25€.

Kmalu boste oboji praznovali veliki petek.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: luli ()

djordjevic ::

Karaya 52 je izjavil:

Dejan Steinbuch, In memoriam Andrej Bajuk

Pišem ti zato, ker obljube nisem izpolnil. Nisem je mogel, saj naju je prehitelo tvoje izčrpano srce. Pišem ti, ker mislim, da ti to dolgujem. Poskušam si obnoviti najin zadnji pogovor, v katerem sem ti resignirano dejal, da je v Sloveniji mogoče vse. Tvoja žalost, ki sem jo v zadnjih treh letih, ko sva negovala iskrene in prijateljske stike, občutil vedno, ko je beseda nanesla na slovensko politiko in družbo, je izhajala iz vedno glasnejših namigovanj, da so tvoji nekdanji prijatelji in zavezniki v nekem obdobju brutalno posegli v tvoje osebno dostojanstvo, v svetost tvoje družinske zasebnosti.


...

Toda vse to je zdaj nepomembno zate, ki si vedel, da so naš največji blagoslov ljudje, ki jih ljubimo. Čutečemu človeku se zdi nepredstavljivo, da bi se v njegov intimni odnos z ljubljeno osebo vtihotapil neznanec, agent s slušalkami na ušesih. Si kdaj gledal odličen nemški film Das Leben der Anderen? Če si ga, potem mi je jasno, kako si se moral počutiti v zadnjih dneh. Kajti častnega in dobrega človeka prizadane že misel, da bi si nekdo drznil oskruniti njegovo zasebnost, da bi neznanec posegel v intimne odnose, ki so zgolj in samo njegovi. V demokratični državi je to nezaslišano. Kot je nezaslišano tudi prisluškovanje predsedniku vlade.


Pa ti je jasno, na koga leti to?
No grave is deep enough to keep us in chains.

Karaya 52 ::

Jah seveda, vcasih si rad kompliciram zivljenje.
««
29 / 256
»»