» »

Blog o dogajanju 1991-1994

Blog o dogajanju 1991-1994

Temo vidijo: vsi
««
27 / 256
»»

Keyser Soze ::

kuglvinkl je izjavil:

kot tipičnega kvazi intelektualnega newage trendy filozofa z lahkoto označim jaz tebe. Tako kot ti Mazzinija. Čist na suho. Zdej pa nazaj na temo.

Lahko, pa še vedno ne spremeni dejstva o Mazziniju in njegovih nebulozah oz. pakiranju očitnega v kup trendovskih nebuloz, ki jih marsikdo požira z telečjimi očmi.

Če je pa tvoj idol pa ne bit užaljen. Včasih so tudi izbori idolov precej faljeni.

P.S.: Na katero temo bi pa ti šel nazaj? Se mi zdi da je kar vse lepo povezano med sabo. Sploh en kup jamra nad "gospodarji" v tej temi in podpiranje tega z navajanjem avtoritete Mazzinija. All hail Mazzini al kako že?
OM, F, G!

poweroff ::

Mazzini sam po sebi ni avtoriteta. Kar pa pove, se je pa za zamislit.

Če se imaš seveda s čim. :))
sudo poweroff

kuglvinkl ::

1. še vedno nič vsebine od tebe. Mirno si lahko odpreš novo temo, in razložiš,
kateri točno drek Miiha paakira v celofan.

2. Ne podtikaj mi idolov oz. jih ne omenjaj v zvezi z mano. To je weak (glej 3.)

3. Nisi tolk hitr, kot misliš, da si.

4. Nazaj na naslov teme, v bolj dobesednem smislu. Vojaški udar pa te fore.

Keyser Soze ::

1. Sem več kot jasno povedal. Navajanje očitnega me ne impresionira. Tudi tebe ne bi smelo. Če pa misliš, da Mazzini navaja kakšne hude pogruntavščine oz. izjemne teorije, ki so popolna noviteta oz. zelo groundbreaking, pa izvoli ti odpret novo debato. Takšnemu runklnu kot je on ne mislim posvečat "spomenika" v obliki teme na tem forumu. Si je ne zasluži.

2. Si bolj hiter kot si misliš. Tak odziv je mogoče smatrat samo od nekoga, ki je precej osebno prizadet z navedenim. Ostalim, ki se ne najdejo v tem oz. ne govoriš čez "njihove" se precej gladko jebe za take replyje. Zato sklepam, da je tvoj idol. Sem lepo napisal ČE je tvoj idol. Beri bolje kuglvinkl. Malo manj čustveno.

3. Se mi nikamor ne mudi.

4. Smo čist lepo na temi. Državni udar, blodnje posameznikov, grdi "gospodarji", čudni filozofi. Ene hude rdeče niti ta tema nima. Nekako bolj sliči slabo spisani kriminalki na nivoju "Nakladalnice". (tam vsaj veš kje si, tle se pa zaenkrat fikcija prodaja kot fakti. In to kar uspešno.

5. Happy?
OM, F, G!

nnn ::

danes 12 h bo na valu 202 gostja oddaje "točno opoldne" Nataša Pirc Musar. Baje bo govor o blogu in prisluškovanju.

Jutri izide moja knjiga. Prijazno povabilo je bilo skenslano zato MONET odpade. Če je med vami kdo, ki je knjigo plačal jo bo dobil po pošti v nekaj dneh. Tisti, ki bi radi book dobili od mene naj pokličejo v petek 12.8. na mobilni telefon 051 792 841 ali 051 796 363 in se bomo dogovorili za kraj srečanja. Si bom v petek vzel čas za vsakega od vas, ki bo poklical in želel kupiti knjigo.

LP

Limit-sky ::

Shit. A pol tisto o nicku iz ST in brezplačni knjigi tud odpade?

čarli ::

nnn je izjavil:

danes 12 h bo na valu 202 gostja oddaje "točno opoldne" Nataša Pirc Musar. Baje bo govor o blogu in prisluškovanju.


A je kaj pametnega povedala?

Vajenc ::

Na koncu je nakazala, da bo njena naslednja služba morda ombudsman ;)
Not only is there no God, but try finding a plumber on Sunday.
Woody Allen

b ::

http://tvslo.si/predvajaj/razgaljena-in...

Punca pravi, da bere slo-tech :)

nnn ::

Limit-sky je izjavil:

Shit. A pol tisto o nicku iz ST in brezplačni knjigi tud odpade?


če nimaš keša in boš poklical v petek boš knjigo dobil for free!

Limit-sky ::

Bilo je bolj sarkasticno misljeno, glede na tvoje besede o tem.

Utk ::

poweroff je izjavil:

Mazzini sam po sebi ni avtoriteta. Kar pa pove, se je pa za zamislit.

Če se imaš seveda s čim. :))

Mazzini seveda kaj tudi prav pove, kaj preveč bister pa ni, če ne vidi, da je sam ravno tako tipičen Slovencelj. Jamra jamra in jamra. Samo da on jamra kako drugi jamrajo in vsi dobivajo nekaj zastojn in s subvencijami, in so nasploh neumni, ker jih ne zanima on, sam, če bi imel vsaj malo moči, bi pa takoj podeseteril subvencije za "kulturo". V čem je potem boljši, ali pa drugačen? Razen v tem, da iz principa noče kupit stanovanja, samo da ne bo Slovencelj. Ali je pa tipično slovenceljsko fauš, ker na njegovo vrsto dohodka nobena banka ne da posojila. Kdo bi vedel.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Utk ()

donfilipo ::

Mazzini seveda kaj tudi prav pove, kaj preveč bister pa ni, če ne vidi, da je sam ravno tako tipičen Slovencelj. Jamra jamra in jamra


No Mazzinijev IQ za tiste, ki smo rasli z njim gor, ni nobeno vprašanje. Poba je brihten ko sam satan:).

Tole o jamranju je pa druga reč. Jamranje je slovenski kruh:) Miha preživi od pisanja. A ti genijalec mu predlagaš, naj začne hvaliti kapitalizem in neoliberalizem, da bo preživel? Pa mu ponudi kakih 10k € na mesec, pa da vidimo. Drugače pa verjetno s silno hvalo, v današnji situaciji, s peresom ne bo dobil niti za burek! Niso vsi lastniki solidnih, ali manj solidnih firm. Ne gre, enostavno ne gre. Iz veliko razlogov.
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

Utk ::

No, počaki, napisal sem ČE NE VIDI...če to vidi, je pameten, ja. V tem primeru so pa neumni vsi ostali, ki ga berejo in mu kimajo.
Če dela to samo za to, da preživi, potem prav...nimam nič proti. Sem mislil, da ima globje motive...spravit kakšnega k pameti ali kaj podobnega. P

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Utk ()

donfilipo ::

Pisati za denar je umetnost. In on je eden tistih, ki zagotovo redno spremlja in ne samo redno, ....informacijsko analitično si upam trditi, kaj ljudje najraje berejo in kaj jim lahko ponudi, brez da bi se moral pljuvati sam sebe.

(Scena iz filma Butnskala, ki je sicer za svet precej neprebavljiv, za nas lokalce pa vendarle vsebuje drage bisere =....

Prof.Valentinčič: 'Najraje bi si sam pljunil v obraz. Pfuj. Pfuj.' -/In pljuva v zrak, da bi ga pljunek ob padcu zadel/-:))

E vidite. Slovenska inovativnost. Gre!>:D

Skratka Miha podaja popularne analize, Je problem. Popularne analize za bralca playboja, dnevnika in antene8-). To je bomo rekli rahlo težja o nekaterih latinskoslovničnih nerazumljivih disertacij, a po drugi strani, če uspe recimo v USA, tudi dosti bolj donosna reč!

Umetnik podobo svojo na pogled postavi in si želi, da vsi kopitarji, za skromnih par centov sodijo umetnini. Drugače za profija ne gre. Gre eventuelno za romantičnega advokata, ampak to je pa spet čisto druga pesem:))
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

hruske ::

Rad imam tole državico. <3

donfilipo ::

Ja Markež je pa drugi tak iz naše vasi.:) Drug slog, stanoval v dosegu duhovnika:)), študiral teologijo, a glej si glej, neverjeten novinar. Svaka čast.

In še ena pripomba na pripombe.

Po mojem, Mikstone nikoli ni bil resnično mnenja, da so nekateri slavni pacienti odvisneži in bolniki, čeravno vsi vemo, da je droga v filmskem svetu kot potica. Delno se to skriva, včasih se pa niti ne more več. Point je po mojem drugje.

Uživali so jo mnogi in jo še, niso pa zapadli v odvisnosti!
In ko enkrat odvisnost mine, je tudi stigamtizacija, vse prej kot produktivna v takem okolju.
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

Keyser Soze ::

donfilipo je izjavil:

Pisati neumnosti za denar je umetnost.

There, fixed.

Sej, če pogledava iz tega zornega kota pol je Mazzini res verjetno kar pameten. Da zna tako fino tržit svoje nebuloze. Samo, roko na srce, če bi se Mazzini pisal Pahor mu ne bi nihče več gledal skozi prste, ampak bi mi velika večina pritrdila, da je pa res en butl.

Dokler nisi "gospodar" je vsak klinc, ki ga sproduciraš oz. daš od sebe pohvaljen in toplo sprejet. Ker, to vsi vemo, "gospodarji" so iz neba dol pripeljani.
OM, F, G!

Okapi ::

Mazzini piše literaturo, ne gospodarskih programov, znanstvenih člankov, poslovnih načrtov ... No, od časa do časa napiše kakšen priročnik, in nekoč pred davnimi leti je tudi programiral in napisal prvi slovenski črkovalnik in pregledovalnik slovnice. Vsako stvar, ki jo počne, počne v skladu z merili in standardi, ki veljajo na tistem področju.

Če bi bil Pahor (Borut, ne Boris), ne bi pisal literature, tako da tvoja izjava več pove o tvojem intelektu kot o njegovem.

O.

Keyser Soze ::

Okapi je izjavil:

Če bi bil Pahor (Borut, ne Boris), ne bi pisal literature, tako da tvoja izjava več pove o tvojem intelektu kot o njegovem.

O.

Sej vem, ker Borut, ne Boris, ni sposoben spisat literature. To je zgolj v dometu Mazzinija in sličnih genijev. Intelekt dajo v klasične publikacije, gnoj pa spuščajo po blogih.

Pa dovolj rantanja preko idolov današnje srenje naše družbe, da ne bom fasal kakšnega naziva ali kaj sličnega na tem forumu, ker vidim da je izjemno priljubljen osebek tule gor.
OM, F, G!

Okapi ::

Sej vem, ker Borut, ne Boris, ni sposoben spisat literature. To je zgolj v dometu Mazzinija in sličnih genijev.
Kaj morem, pač ne razumeš. Nikjer nisem rekel, da Borut ne bi mogel pisati literature. Rekel sem, da po pisanju leposlovja ne moreš ocenjevati drugih človekovih sposobnosti. Poskusi Mazzinijevo pamet ocenjevati po recimo temle:



O.

Zgodovina sprememb…

  • zavaroval slike: kuglvinkl ()

Keyser Soze ::

Okapi je izjavil:

Rekel sem, da po pisanju leposlovja ne moreš ocenjevati drugih človekovih sposobnosti.

Si pa fino zavil bistvo v en čuden celofan. Če si hotel to povedat s svojim prejšnjim postom. Čist v stilu Mazzinija. Dopuščaš "umetniški manevrski prosto". Če se slučajno kje zajebeš lahko hitro zadevo zinterpretiraš v drugo stran. :)

Sodit Mazzinija po tejle sliki ne morem, lahko pa rečem, da je tak produkt iz njegove strani oz. bolje rečeno izpod njegovih rok, sodeč po njegovih duhovitih nesmislih, ki so bolj prosto dosegljivi in ni treba za njih plačevat denarja (precej bogokletno dejanje v njegovem primeru), nekaj kar bi označil kot "highly unlikely".

Pa brez zamere.;)
OM, F, G!

djordjevic ::

S čim se pa ti drugače ukvarjaš, o ti biser ustvarjalnosti in vsesplošnega znanja?
No grave is deep enough to keep us in chains.

Limit-sky ::

Okapi je izjavil:

Sej vem, ker Borut, ne Boris, ni sposoben spisat literature. To je zgolj v dometu Mazzinija in sličnih genijev.
Kaj morem, pač ne razumeš. Nikjer nisem rekel, da Borut ne bi mogel pisati literature. Rekel sem, da po pisanju leposlovja ne moreš ocenjevati drugih človekovih sposobnosti. Poskusi Mazzinijevo pamet ocenjevati po recimo temle:



O.


Zadnjič sem bral prispevek mazzinija o tabletih s kapacitativnim zaslonom. Je dal pametno opazko, da so zanič, ker je probal z nohti tipkat in je imel precej problemov pri tem. Pa za slabo stran tabletov je izpostavil dejstvo, da ne moreš sredi gozda sprintat zadeve, ki si jo pravkar natipkal (z nohti :))).
Po tistem prispevku se je njegova strokovnost in kredibilnost začela krepko bližati ničli.

Kar pa ne pomeni, da mi njegovo leposlovje ni všeč. Mi pa pade na pamet primerjava z enim "znanim" vremenoslovcem, ki po TVju vsak četrtek pri vremenski napovedi komentira aktualno politično dogajanje v Sloveniji. WTF??? Drži se naj vremena, kar mogoče obvlada, druge zadeve pa naj pusti strokovnjakom na tistem področju ali pa naj prestopi v notranje-politični "oddelek" in tam pove, kaj misli.

luli ::

Tisti je dober ja. V politiki je vsega kriva opozicija, pri vremenu pa globalno segrevanje. To je krivo za dež, sonce, sneg, tisočinko stopinje nad dolgoletnim povprečjem, pa tudi zdaj, ko je zelo pod tem istim povprečjem.

Človek bi mislil, da v pradavnini sploh ni bilo vremena.

ColdCat ::

A sedaj ste že pri Trontlju? Hehe
Tema je o temle človeku (Che Guevara style)

Zgodovina sprememb…

  • zavaroval slike: kuglvinkl ()

Limit-sky ::

Če me pa mazzini spominja nanj. In obratno. :))

luli ::

Glede knjige in dokazov se ne moremo.

joze ::

Je knjiga danes izšla?

Cervantes ::

Je Mitja še živ?

nnn ::

Mitja živ, startal je nov blog http://mikstoneprison.wordpress.com/201...




v naslednjem tednu knjiga pride na dom tistih, ki so jo plačali. Za nekatere iz tega foruma pa velja jutri na obeh številkah!

pozz

Cervantes ::

Sam pazi, da mi nenadoma ne izgineš. Upam, da imaš urejeno zavarovalno premijo!!!

:)

Pa ne zarad knjige!!!

Ma kakšnih obeh številkah??

Zgodovina sprememb…

čarli ::

Cervantes je izjavil:

Sam pazi, da mi nenadoma ne izgineš. Upam, da imaš urejeno zavarovalno premijo!!!

:)

Pa ne zarad knjige!!!

Ma kakšnih obeh številkah??


Ja poglej drugi komentar na tej strani. Tam sta objavljeni cifri;)

nnn ::

ne vem o čem nabijaš pa mi v bistvu dol visi nn skrit za nick name! Če mi bo pasal kam izginit, bom izginil !!!!!

Za tiste, ki mislite jutri poklicat za knjigo vas prosim, da to storite po 15 uri. Dopoldan imam srečanje na NPU, da ne bo kdo narobe razumel mojega neoglašanja na obe številki, ker ne vem do kdaj se bo srečanje zavleklo. Po 15 uri bom dosegljiv na obe številki kot sem obljubil. Tole velja za jutri, kdor jutri ne bo poklical naj knjigo naroči kot piše na blogu. Naslednje dni tole ne velja več, ker nimam časa za takšne stvari.

p.s. cervantes, kaj te muči??? ne skrbi za moje zavarovanje. če mi kaj sporočaš, se pobrigaj za svoje!!!

Cervantes ::

Sorry man, samo skrbi me zate, truly. BTW, če misliš da sem skrit za nickname, poglej svojo pošto. Jaz sem tisti butec, ki ni znal prevesti računa SKB v SI56.

Jaz zavarovanja niti ne rabim, vsaj ne takega, kot ti. Ko bom na kakšnem blogu začel pisariti o tem, kako D.N. okrog čveka o svojih uspešnih podvigih ali kako superadvokat snifa koko iz Kataranininega popka, bom pa tudi jaz poskrbel za to. Pa ne pri Triglavu.

Jaz sem na tvoji strani. 100%.

:)

Cervantes ::

@Čarli:

sem spregledal. Tolk ste OT zabluzil okol MM pisanja.

Mazzini je pa kul. Mogoče že mal v letih, pa preveč intelektualizira, rani radovi so pa OK.

No, pa sem spet OT.

Cervantes ::

@mikstone:

jaz te jutri zagotovo pokličem, samo da ti zaželim ATB- knjigo mi boš pa že poslal, ko boš utegnil. Jest sem caa 0.1kkm iz Ljubljane in sem penzionist, pa mi 20€ za bencin, no, kar nekaj pomeni.

Keep goin' !

Lahko se motim, ampak domnevam, da bojo tvoji bivši prjatučki poskrbel, da bosta tvoji številki nedosegljivi AoT.
Sam ne se sekirat.

:)

:)

Zgodovina sprememb…

nnn ::

Cervantes je izjavil:

@mikstone:

jaz te jutri zagotovo pokličem, samo da ti zaželim ATB- knjigo mi boš pa že poslal, ko boš utegnil. Jest sem caa 0.1kkm iz Ljubljane in sem penzionist, pa mi 20€ za bencin, no, kar nekaj pomeni.

Keep goin' !

Lahko se motim, ampak domnevam, da bojo tvoji bivši prjatučki poskrbel, da bosta tvoji številki nedosegljivi AoT.
Sam ne se sekirat.

:)

:)

just call, ok !!!

nnn ::

Da ne bo vsak posebej spraševal !!!! V torek popoldan sem v LJ, takrat si lahko vzamem čas, ponedeljek je pa še praznik. lp

čarli ::

nnn je izjavil:

Da ne bo vsak posebej spraševal !!!! V torek popoldan sem v LJ, takrat si lahko vzamem čas, ponedeljek je pa še praznik. lp


A to pomeni, da danes nimaš časa?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: čarli ()

Oldi ::

Ma tole prodajanje predno pridemo mi na vrsto, ki smo že plačali, se mi zdi mal sporno, kaj pa če knjigo prepovejo in jo na pošti zaplenijo. Pa tudi fer bi bilo, da smo mi prvi. Če pa že to ne bi se pa spodobilo, da po pošti dobimo vsaj linke na spletne dokumente, da jih prej zloudamo predno se z njimi kaj zgodi.

bluefish ::

kaj pa če knjigo prepovejo in jo na pošti zaplenijo
Zakaj točno? Ste nekateri še v času izpred nekaj desetletij?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: bluefish ()

Oldi ::

O prepovedi govori Mikstone.

Matako ::

No vsekakor je ta novi prižonjerski blog literarno precej boljši. Slovnično, stilsko, zelo berljiv... Vidim, da se Mitja razvija v pravega pisatelja!
/\/\.K.

ColdCat ::

:)Del pogovora med Kunstljem in Smolnikarjem nekaj minut pred aretacijo Smolnikarja:
...
Smolnikar: Ja, ja. A greš tukaj na pijačo?
Kunstelj: Kaj pa je tukaj?
Smolnikar: Tule je tak, ko pivo delajo sami.
Kunstelj: Nisem še bil, ne poznam, ne poznam sploh. A ti si že bil? Pa saj ti ne piješ, kva če ti to?
Smolnikar: Ne, ne. Grem včasih takole malo, veš, kaj imajo, domače klobase dobre, pa to.
Kunstelj: Aja, a bomo šli kdaj pogledat?
Smolnikar: Se bomo zmenl pol, ko bo moja ta mala večja. Pa tvojo ta malo pripelji zraven, samo pol enkrat, ko bodo bolj mirni časi...
...

Klobase so potem ostale cele.

Cervantes ::

Ja... domače klobase... pa en pir... mirni časi...

Where have all the flowers gone, long time ago..?

BTW, 051 796 363... številka ne obstaja, najbrž napaka.

@CC:

Naivno: pa kje vi dobite te transkripcije??

Zgodovina sprememb…

Cervantes ::

@mikstone:

Škoda da v petek nisi bil dosegljiv, sem se glih zarad tebe prpelov v Lj.

Pa še neki sem mel zate, haha.

No, se bo že najdu cajt-.

ColdCat ::

Cervantes je izjavil:


@CC:

Naivno: pa kje vi dobite te transkripcije??

Verjetno to sprašuješ mene.
Transkripte je objavil Vodušek v knjigi Operacija Marinec leta 1995. Objavljeni so le transkripti iz srečanj po novem letu 1994, nič pa iz decembra 1993 in prej, čeprav kolikor sem razumel iz bloga, je bil Mikstone ozvočen od samega začetka. Vodušek v knjigi napeljuje na to, da je Kunstelj sprva šel v kontakt s Smolnikarjem samostojno in da je šele potem, ko je bil razkrinkan sprejel, da bo delal po navodilih Voma. Iz Mikstonovih blogov je ta scenarij bolj verjeten za Smoleta.

V knjigi so tudi na roko napisana Kunstljeve poročila in izjave. Med temi izjavami je tudi tista o "Janezu in prodaji šibic", ki jo Mikstone omenja v zadnjem mikstone blogu.
Ni pa izjave o tem kako je Kos nagovarjal Kunstlja o pridobitvi prstnih odtisov dr. Zagožna. Ta izjava se je pojavila šele decembra 2009 v Odmevih. Reakcija na te Odmeve je potem tisti grdi članek iz Nedeljskega, ki sem ga linkal nekaj strani nazaj.

Predvidevam, da je to članek po katerem oče ne govori več z Mikstonom. Čeprav ga ni napisal Perić, ampak Bukovec.

Odmevi december 2009:
http://tvslo.si/predvajaj/kaksna-je-bil...

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: ColdCat ()

joze ::

Je kdo že videl knjigo? Je izid spet prestavljen?

hruske ::

Mikstone, zdaj si baje že Kučanov agent. ;)

Naj dodam, da je pri tem zločinu sodeloval Mitja Kunstelj, najprej Janšev človek, zdaj pa Kučanov agent. Bandit, težek bandit, enkrat me je celo ustrelil v nogo.


Vir: SiOL
Rad imam tole državico. <3
««
27 / 256
»»