» »

Blog o dogajanju 1991-1994

Blog o dogajanju 1991-1994

Temo vidijo: vsi
««
113 / 256
»»

Matako ::

Miki sicer danes na mikstonepatriot.blogspot.com ni objavil knjige... je pa zato zamenjal ozadje. Sedaj prikazuje nabito polno knjižno polico. :))

Kmalu bomo listali!
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Matako ()

Oldi ::

Glede TR je definitivno isti, kot je bil za plačilo knjige pred dobrim letom. Ko sem nakazoval (iz SKB ma SKB), sem moral navesti naslov prejemnika in je šlo skozi sistem, torej 99% ziher stoji za vsem skupaj Miki.
Mi je pa kaka objava zlo podobna piscu resnice, ki roko na srce ne objavi nič kar ne bi izvedeli iz porumenelih masmedijev, poleg vsega jih pa še slepo ponavlja.

čarli ::

Matako je izjavil:

Miki sicer danes na mikstonepatriot.blogspot.com ni objavil knjige... je pa zato zamenjal ozadje. Sedaj prikazuje nabito polno knjižno polico. :))

Kmalu bomo listali!

Pa saj praznikov blog ima tudi knjige v ozadju
http://stranpoti-osamosvojiteljev.blogs...

Kaj pa če je miki v bistvu praznik?:D

Medtem, ko čakamo na Knjigo, lahko malo pogledamo Kraljeve aktivnosti letos. Končno smo že davno ugotovili, da sta povezana in nekateri so zmotno prepričani, da ne objavlja že lep čas.

Namreč, v komentarju na prispevek, ki primerja Kunstlaj s Pussy Riot je Kralj dal povezavo na precej obsežno kazensko ovadbo, vloženo avgusta letos proti glavnim akterjem jajčaste strahovlade. TUKAJ!

Stvar je dokaj dobro zastavljena z kupom zanimivih osvetlitev. Primer:
CIA, ameriška obveščevalna služba me je hotela v Švici tudi prepričati, da naj odpotujem v Ameriko v njihove vrste, vendar tega nisem hotel, ker se nisem hotel lokacijsko oddaljiti od problema v Sloveniji, poleg tega pa sem ugotovil, da mi hoče CIA podtakniti v takratni PAN AMERICAN bombo ter razstreliti letalo, krivi za to pa naj bi bili UDB-a in KOS iz Jugoslavije.

Torej je vzpostavitev 1. slovenske monarhije preprečila CIA. Čemu? Veseli me, da ste vprašali:
Tako bi imeli proti Jugoslaviji dva konflikta, enega na zunanje političnem prizorišču z razstreljenim letalom PAN AMERICAN in drugega notranje političnega, prav tako podtaknjenega s strani CIA-e, primer četverice, vojaški proces 31. maja 1988, katerega vsebinski povzetek je naredila in udejanjila CIA iz moje vloge za politični azil v Švici iz šestih dni prej.

To naše osamosvajanje je bilo še bolj pokvarjeno, kot je opisoval tomi. Kralj potrdi tragikomičnost pubertetniške slovenske osamosvojitvene vojne ravno na primeru Kunstelj:
Mitja Kunstelj je dlje časa stanoval pri meni na sedežu stranke SZSD, saj mi je razlagal kako so ga starši vrgli iz hiše in jaz sem mu hotel pomagati. K meni na sedež stranke SZSD pa je navlekel prve uvožene puške teritorialne obrambe SAR 80 in drugo orožje, neprestano ga je klical na moj telefon poveljnik TO Slapar in predsednik Milan Kučan, tako da je s silo postal sedež SZSD kar nekakšen vojaški štab, tudi mene so hodili kar naprej nagovarjati naj se vključim še jaz osebno v to 10 dnevno ,,puškarjenje" - igrico; vojna za Slovenijo.

In seveda je v ovadbi še marsikaj zanimivega. Priporočam branje!
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

enadvatri ::

Kaj ena gola bejba, predsedniška kandidatka žena tega kralja? :))

Je že spremenil deadline:D

V naslednjih dneh bo na tej strani objavljena knjiga PATRIOTSKE IGRE.

Deja vu?8-)

Če bi miki bil zaposlen kje kjer se bi moral držati rokov bi kmalu ostal brez službe, ker mu očitno to povzroča hude probleme:)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: čarli ()

Se posipam s pepelom na prejšnjo objavo ker nisem opazil, še zadnji stavek pri mikiju:) No vseeno ostaja samo še pol ure...

Še četrt urce do knjige! Kaj mislite, bo res?

ČAKAM
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

Matako je izjavil:

Še četrt urce do knjige! Kaj mislite, bo res?

ČAKAM

Mislim, da bo premaknil rok na zvečer:)
Samo vprašanje katerega leta:))

PS: Še en rok je šel ravnokar mimo...

Zgodovina sprememb…

Hm, mogoče smo narobe razumeli? Stavek "Do večera ali najkasneje jutri dopoldan bo objava" je mogoče mišljen splošno in ne velja samo za 2.9.2012.
/\/\.K.

Matako je izjavil:

Hm, mogoče smo narobe razumeli? Stavek "Do večera ali najkasneje jutri dopoldan bo objava" je mogoče mišljen splošno in ne velja samo za 2.9.2012.

Evo je že nova novica!:)

V naslednjih dneh bo na tej strani objavljena knjiga PATRIOTSKE IGRE.
Nisem se še odločil ali jo bom objavil v celoti ali po delih. Želel sem knjigo objaviti 1. 9. ,
pa se ni izšlo. Prva objava bo danes 3.9.!

Tekst v knjigi sem razdelil na 5 delov, da naenkrat ne objavljam vsega. Objave bodo sledile na 48 ur, medtem pa bo Aleš za zadnji del pripravil audio in video vsebine, kar večino najbrž zanima bolj kot sama zgodba. Usoda tiskane izdaje bo znana v prihodnjih dneh.

by00 ::

Je že! :)) (ampak ne v PDF-ju)

dronyx ::

enadvatri je izjavil:

Ja, to je žena in ne hči, kot nekateri zmotno mislijo. Po moje bi si prvi slovenski kralj tudi zaslužil vsaj svojo ločeno temo na tem forumu, če se že kamnitemu Mikiju dela taka reklama. Nenazadnje je pohvalno, da se prvi slovenski kralj poleg reševanja države in erotične fotografije v prostem času ukvarja tudi s programiranjem v lazarusu.

by00 je izjavil:

Je že! :)) (ampak ne v PDF-ju)

Ko že misliš, da ne more biti hujše:) Sam tole pa ne bo dovolj 5x objava, saj knjiga je dolga 300+ strani. Tle jih je v najboljšem primeru 10+...

Knjiga! Zaenkrat se bom vzdržal komentarjev, saj sem še pod vplivom koktejla močnih čustev, mogoče kasneje. In ja... pdf bi bil boljši. Upam, da bodo objave redne (saj samo kopira kose iz pdf-ja). Dodaten bonus je, da je za avatarja uporabil "Ace Ventura" slikico z Gizmom. Carsko. :D

BEREM

(Ne morem verjeti po vsem tem čakanju, letih. Res. Oprostite, ampak trenutno sem še malo v šoku, na dober način.)
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

dronyx je izjavil:

enadvatri je izjavil:

Ja, to je žena in ne hči, kot nekateri zmotno mislijo. Po moje bi si prvi slovenski kralj tudi zaslužil vsaj svojo ločeno temo na tem forumu, če se že kamnitemu Mikiju dela taka reklama. Nenazadnje je pohvalno, da se prvi slovenski kralj poleg reševanja države in erotične fotografije v prostem času ukvarja tudi s programiranjem v lazarusu.

Pa za potomce z modro krvjo je tudi poskrbel!

enadvatri je izjavil:

Pa za potomce z modro krvjo je tudi poskrbel!

Ja, glede na družinsko tradicijo me je že danes strah, kaj bo slovenski prestolonaslednik počel v najstniških letih. :D

dronyx, bo še zabavno, ja.

Drugače pa, vrag je vzel šalo. Prva petina knjige je že za mano. Vesel sem, da je luč ugledala knjigo. Še vedno pa si želim tiskane, če tudi nelektorirane, izdaje. Z avtogramom Mitje.

Sprašujem se, kdo je ta Dragan. Mitja omenja morebitni psevdonim, lahko pa je kar pravo ime, če mu dodamo še priimek Bavčar.

Oldi ::

A potem je to knjiga ali ne, sprašujem zaradi šampanca.:)
Glede efekta seveda ni, ker Blog ni medij, knjiga pa je v bistvu ekvivalent mediju in torej nekaj več, nekaj definitivno stoječega, črno na belem. V elektronski obliki pa le polarizacija magnetkov nekje na nekem trdem disku ponudnika in google kešu.
V bistvu pa čakamo na dokumente. Če bodo akterji protestirali, da to ni nič res, bo simpel, Miki objavi dokaze pa je.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Oldi ()

Ja glej Oldi, po želji, a ne? lahko odpreš že zdaj ob izidu (ja vem, malo je tak.. nespektakularen), lahko pa počakaš na prve sočne materiale! 8-)

Pa po pameti!
/\/\.K.

Ne bi rad izvedel preveč vnaprej, ampak to me pa kljub temu zanima. Kako je bilo potem s tem generalom Hočevarjem? Mikstone je v enem starem zapisu (ki še ni bil del knjige) napisal, da so ga ustelili, medtem ko nekateri trdijo, da se še vedno vrača v Slovenijo. V enih zgodbah se pojavlja kraj dogajanja hotel Jugoslavija, v drugih je hotelu ime Bristol. Po eni verziji naj bi žena generala ustrelila v hotelu sina, ker ni videla zanj več perspektive, po drugi naj bi bil ustreljen pomotoma, po tretji je v tem istem strelskem obračunu padel še nek varnostnik oziroma uslužbenec JLA.

Naj vas izzovem takole (citiram Slaka).

Ali to, kar je sedaj napisano v "knjigi" ustreza dejanskemu poteku dogodkov, ali gre spet za neko približno verzijo?

dronyx je izjavil:

Ne bi rad izvedel preveč vnaprej, ampak to me pa kljub temu zanima. Kako je bilo potem s tem generalom Hočevarjem? Mikstone je v enem starem zapisu (ki še ni bil del knjige) napisal, da so ga ustelili, medtem ko nekateri trdijo, da se še vedno vrača v Slovenijo. V enih zgodbah se pojavlja kraj dogajanja hotel Jugoslavija, v drugih je hotelu ime Bristol. Po eni verziji naj bi žena generala ustrelila v hotelu sina, ker ni videla zanj več perspektive, po drugi naj bi bil ustreljen pomotoma, po tretji je v tem istem strelskem obračunu padel še nek varnostnik oziroma uslužbenec JLA.

Ali to, kar je sedaj napisano v "knjigi" ustreza dejanskemu poteku dogodkov, ali gre spet za neko približno verzijo?

Lej glede hočevarja je taka stvar. Miki je enkrat zelo nerodno zapisal, da so gen hočevarja likvidirali. Kasneje se je popravil in je napisal, da so likvidirali njegovega sina po pomoti. Kar je tom iz tega foruma tudi potrdil, da nekdo je bil likvidiran (https://slo-tech.com/forum/t446423/p345... ). V javnost pa je prišla zgodba, da je sina likvidirala kar njegova mati kot si že omenil;)

Zgodovina sprememb…

Oldi je izjavil:

Glede efekta seveda ni, ker Blog ni medij, knjiga pa je v bistvu ekvivalent mediju in torej nekaj več, nekaj definitivno stoječega, črno na belem. V elektronski obliki pa le polarizacija magnetkov nekje na nekem trdem disku ponudnika in google kešu.
V bistvu pa čakamo na dokumente. Če bodo akterji protestirali, da to ni nič res, bo simpel, Miki objavi dokaze pa je.

Sam si jo lektoriraj, uredi prelom in oblikuj. Pa ne pozabi natisniti!

čarli je izjavil:

dronyx je izjavil:

Lej glede hočevarja je taka stvar. Miki je enkrat zelo nerodno zapisal, da so gen hočevarja likvidirali. Kasneje se je popravil in je napisal, da so likvidirali njegovega sina po pomoti. Kar je tom iz tega foruma tudi potrdil, da nekdo je bil likvidiran (https://slo-tech.com/forum/t446423/p345... ). V javnost pa je prišla zgodba, da je sina likvidirala kar njegova mati kot si že omenil;)

Glede družine gen. Hočevarja je veliko skrivnosti, ki očitno niso (bile) namenjene javnosti. Takšna tema pa je odličen agar za teorije zarot in natolcevanja.

Mitjina zgodba utegne biti en odtenek resnice. Kako resnična pa bo ta resnica je odvisno od njegove kredibilnosti, ki si jo IMO, mora še pridobiti. Morda s posnetki in dokumenti?

Zgodovina sprememb…

Veliko bolj me ta trenutek zanima, kaj se dogaja s pisalnim strojem.

Mitja ga je napol (videli smo nahrbtnik, stroja ne) javno predal NPU, ki naj bi opravil ekspertizo in jo posredoval tožilstvu. Če sem prav razumel, naj bi na podlagi dogovora z Mitjo tožilstvo javno razkrilo, ali so določeni dokumenti, uporabljeni kot dokazni material v nekaterih sodnih postopkih, napravljeni prav s tem strojem.

Sprašujem se, ali ni morda tožilstvo uporabilo prav Mitjine taktike molka oz. prelaganja na jutri.

enadvatri je izjavil:

Oldi je izjavil:

Sam si jo lektoriraj, uredi prelom in oblikuj. Pa ne pozabi natisniti!

čarli je izjavil:

dronyx je izjavil:

Glede družine gen. Hočevarja je veliko skrivnosti, ki očitno niso (bile) namenjene javnosti. Takšna tema pa je odličen agar za teorije zarot in natolcevanja.

Mitjina zgodba utegne biti en odtenek resnice. Kako resnična pa bo ta resnica je odvisno od njegove kredibilnosti, ki si jo IMO, mora še pridobiti. Morda s posnetki in dokumenti?

Seveda dokumenti in avdio/video posnetki so bistveni. Sicer folk bo lahko potem govoril, da so ponarejeni itd., samo vseeno se bo drgač gledalo na mikija in njegovo zgodbo. No sedaj ko smo dočakali tako želeno knjigo (pa še to samo v fragmentu) je že malo dala malo verodostojnosti njegovim glogom. Apak vseeno je še dolga pot...

PS: Meni je enkrat bilo zanimivo brati komentar pri mikiju (takrat je še dovoljeval takšne "norčije"), kjer je en model pisal, da si je čisti mimogrede pogledal posnetke, ker jih pač miki ni dal pod private in si jih prek gugla potem komot našel. No potem je seveda bil komentar kmalu izbrisan:) Takrat sem dobil upanje, da so posnetki res na netu. No mathai je takrat nekaj pisal, da bi zihr vedel, če so res na netu ker hekerska scena nič ne ve o tem:)

Okapi ::

AFAIK je policija zadevo takoj predala tožilstvu (z analizo pisalnega stroja bi se ukvarjali, če bi jim tako naročilo tožilstvo), kjer so ugotovili, da je zadeva zastarala in dali vse skupaj ad acta. Kaj točno se je zgodilo s pisalnim strojem, pa ne vem, ampak bi si upal stavit, da če ne prej, so ga letos prav potihem komisijsko uničili.;)

O.

Dokazno gradivo se po določenem času uniči kot za šalo. Sam sem na lastne oči videl, kako je hišnik odvažal iz ene sobe, kjer je pisalo: "Corpora Delicti", razno robo na vozičku. Ko sem ga vprašal, kam gre vse to (ker me je mučil en končni HI-FI ojačevalec), mi je pojasnil, da na smetišče (deponijo). Razmišljal sem, da bi se tja odpeljal, a nisem imel časa. Vmes so bile zračne puške, sekire, noži, kovčki z razno kramo, čevlji ... Skratka, ni, da ni bilo. Če so to tudi komisijsko popisali, nimam pojma, ker se nisem vtikal v delo drugih.

Morda bo pa končal pri kakšnemu hrčkarju doma ... :))

leiito ::

"Tekst v knjigi sem razdelil na 5 delov, da naenkrat ne objavljam vsega."

Vsega? Tole danes je torej najbrž samo nek kratek uvod, ker sicer bo to ena krajših knjig. Bolj črtica.

leiito je izjavil:

Vsega? Tole danes je torej najbrž samo nek kratek uvod, ker sicer bo to ena krajših knjig. Bolj črtica.

Dvomim, da bo samo 5 delov, če bo takole malo texta;) Možno, da je to res samo uvod ali pa bo nadaljevanj okoli 30...

PS: Je pa zanimivo, da je končal spet na prelomnem trenutku. Zna pač privabit ljudi k naslednjemu branju. V tem pa je mojster:)

Zgodovina sprememb…

čarli je izjavil:

leiito je izjavil:

Dvomim, da bo samo 5 delov, če bo takole malo texta;) Možno, da je to res samo uvod ali pa bo nadaljevanj okoli 30...

Sej ni povedal, kakšni so po obsegu ti deli. Počakajmo, zdaj nekaj imamo in raje preglodajmo napisano.

tereza ::

kaj zdej..šampanjček laufa al ne?...:-)

tereza je izjavil:

Verjetno je bil samo kakšen požirek:) Jaz ga bom odpiral ko bodo posnetki:D

ColdCat ::

Miki je vso to objavljanje dobro premislil. Pet delov si bo samo sledilo v enakomernih intervalih(na 48 ur), drugo pa je enakomernost obsega delov. O tem Miki ne govori.
Miki je moral že zelo zgodaj obvladati sistematičnost pri logističnih problemih.8-)Npr. organiziranje obiskov pri Jaju tako, da ne prihaja do prekrivanja (srečanja po pomoti8-)) je zahteven logistični problem8-)

donfilipo ::

Tkole je.

Nosove imamo(te:) dolge do tal.

Če bo verjel od začetka da knjiga lahko kaj spremeni (s posnetki seveda) bi si zdajle brizgal šnops v žilo8-) Šampanjec je za capitaljističke podkupljence8-)

Sicer pa svaka čast Mikstone. Zdaj se pa vidi da imaš muda, kot so včasih rekli.
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

Miki pravi, da je to tekst iz knjige. Kdo je Mikiju lektoriral knjigo? Dialogi brez narekovajev, namesto "od kje" je pravilno "od kod",...

Okapi ::

Na spletni strani piše 'po istoimeni knjigi'.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Okapi ()

ColdCat je izjavil:

Miki pravi, da je to tekst iz knjige. Kdo je Mikiju lektoriral knjigo? Dialogi brez narekovajev, namesto "od kje" je pravilno "od kod",...

a rabmo lektorje? gulp.....:-)

Se pravi tekst na blogu je na osnovi knjige.8-) Miki je govoril, da je knjiga nastala na osnovi teksta, ki ni bil sprva na knjiižni ravni, del tega teksta je bil že objavljen na razkrito.net. Potem je to ta tekst v celoti, oz. prvi od petih delov.8-)

by00 ::

ColdCat je izjavil:

Pssst. Ker bomo še na lektoriranje čakali n mesecev :)

tereza je izjavil:

Ej jaz sem svojega odprl, ker mu je že zdavnaj potekel rok. Sploh ni počil! :|

Drugače pa mislim, da je za tako delo (in vzdušje v katerem se nahajamo) primernejša spremljava naslednjega hita osemdesetih:

(remiksanega, ker take so tudi naše zgodbe)
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

leiito ::

Malo antiklimaktično morda res, najbrž napisano čez vikend, ampak tehnično, če bo vzdržal ta tempo vseh pet etap, je to knjiga (če nimamo izraza za novella): "The Science Fiction and Fantasy Writers of America Nebula Awards for science fiction define the novella as having a word count between 17,500 and 40,000."

"A novella generally features fewer conflicts than a novel, yet more complicated ones than a short story.[6] The conflicts also have more time to develop than in short stories. They have endings that are located at the brink of change.
(wiki)

Novella @ Wikipedia

Ok, da ne bo tema preveč neresna in OT.

Reza, mogoče ne veš, ampak veš, to niso heci. Tukaj imamo opravka z nevarnimi liki, ki lahko koga tudi pospravijo.

Knjiga. Ja ni slabo napisana. Ali je to novela, črtica, roman ali bo mogoče Miki začel ciklus v stilu Terryja Pratchetta... ni važno. Napisana je kar dobro in je.. napeta! Je pa zanimivo, da je Njavro v njej predstavljen kot nek hud organizator in motivator (EDIT: predvidevam, da se bo v nadaljevanju na neki točki vsral). Ne pozabimo, gre za lika, ki ga je skloftal kočevski mesar in mu vzel njegov Colt.
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

Matako je izjavil:

Reza, mogoče ne veš, ampak veš, to niso heci. Tukaj imamo opravka z nevarnimi liki, ki lahko koga tudi pospravijo.

Knjiga. Ja ni slabo napisana. Ali je to novela, črtica, roman ali bo mogoče Miki začel ciklus v stilu Terryja Pratchetta... ni važno. Napisana je kar dobro in je.. napeta! Je pa zanimivo, da je Njavro v njej predstavljen kot nek hud organizator in motivator (EDIT: predvidevam, da se bo v nadaljevanju na neki točki vsral). Ne pozabimo, gre za lika, ki ga je skloftal kočevski mesar in mu vzel njegov Colt.

jaz mislim da pretiravate...

Matako je izjavil:

tereza je izjavil:

Ej jaz sem svojega odprl, ker mu je že zdavnaj potekel rok. Sploh ni počil! :|

Drugače pa mislim, da je za tako delo (in vzdušje v katerem se nahajamo) primernejša spremljava naslednjega hita osemdesetih:

(remiksanega, ker take so tudi naše zgodbe)

Zadetek v polno glede komada:))

Matako je izjavil:

Ja saj tudi v "knjigi" ni pozabil napisati, da to niso heci:)
Marsikaj so nam pogledali skozi prste. Ampak po drugi strani smo marsikaj počeli, kar bi marsikoga stalo položaja, če ne kar glave. Trgovina z orožjem ni bila hec.

Matako je izjavil:

Hja, saj njavro je kozlal še preden se je kaj resnega začelo>:D

Že samo to je tema o barabijah zgodnjih dni samostojne Slovenije, ne o puncah in hobijih. Čeprav so nekatere glavne akterke Mikijevih dogodivščin kar proaktivne in imajo zanimive hobije ;)

Gre seveda za debato po vseh visokih, strogih S-T merilih in pravilih in najvišjo stopnjo profesionalizma, kot jo pričakuje ta forum. Zato ne moremo iti "iskat filmov". No ok, en filmček nam je Miki še dolžan. Iz kleti.
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

Ne, ne saj štekam argument samo žal. S-T Pravila zahtevajo OT debato in tematsko navezovanje vedno in povsod. Takle mamo. S-T žal ni demokracija (bolj nekakšna komuna). :D

Je pa res, da danes praznujemo in si lahko privoščimo malo fešte. ;)
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

Matako je izjavil:

Ne, ne saj štekam argument samo žal. S-T Pravila zahtevajo OT debato in tematsko navezovanje vedno in povsod. Takle mamo. S-T žal ni demokracija (bolj nekakšna komuna). :D

Je pa res, da danes praznujemo in si lahko privoščimo malo fešte. ;)

kje to piše pa kdaj? jaz nč opazla...lapam po feelingu...:-D ne men pogojev postavljat..postanem živčna...

https://slo-tech.com/ostalo/pravila/ ( Vključno zloglasni člen 2.2.)

Po teh zapovedih živimo. Bes administratorjev nad prestopniki je vedno hiter in sunkovit. :|
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

ker bumbar se je pa teh pravil spomnil?..:-) kerga sem sploh zafukala...:-D
člene si lahko veš kam vtaknete...jaz sem pa res čist na easy človek...:-)

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: tereza ()
««
113 / 256
»»