» »

Blog o dogajanju 1991-1994

Blog o dogajanju 1991-1994

Temo vidijo: vsi
««
8 / 256
»»

Double_J ::

Pri nas je bila po padcu komunističnega režima, še vedno izjemno spretna propaganda, v nekaterih pogledih celo bolj kot v Srbiji.

Tam Djindjic nikoli ni bil kaj posebno osovražen, medtem ko je Milošević to kar kmalu postal.

Če vlečemo vzporednice s Slovenijo, kjer imamo Janšo in Kučana kot dobro preslikavo, vidimo da je šele v zadnjem času res začelo padati po Kučanu(oziroma vladi) tudi v glavnih medijih, nekoliko manj pa je pod kritiko opozicija.

To je kar dober znak... čeprav tistim pisunom iz Dela in Dnevnika pa še kar ne gre. Če bi bili oni novinarji v Rusiji bi kritizirali Ano Politkovsko, ne pa Putina.
Dve šivanki...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Double_J ()

Karaya 52 ::

Slovenci so svobodomiselni ko pride do legalizacije marihuane ali aktualnega družinskega zakonika, to je njihova niša ko se primerjajo z drugimi evropskimi narodi. Za ekonomsko svobodo ti svobodomisleci še niso slišali. V letih 68, 69, ko so se vrstili študentski protesti, so zahtevali še več socializma, komaj jih je Tito pomiril z zagotovilom, da se kaj takšnega kot je "odpiranje privatnih podjetij" ne bo več ponovilo. Ta miselni vzorec so jim vsadili po drugi svetovni vojni, pred tem smo bili čisto spodobna kapitalistična družba, ki se je lahko kosala s takratnim Zahodom, ki sicer kot politični termin še ni obstajal.

WireMess ::

Karaya 52 je izjavil:

Slovenci so svobodomiselni ko pride do legalizacije marihuane ali aktualnega družinskega zakonika, to je njihova niša ko se primerjajo z drugimi evropskimi narodi.


Ta t.i. svobodomiselnost je le napredovana dekadenca (druzinski zakonik), ali v najboljsem primeru marginalno brezvenjakarstvo (legalizacija marihuane). Kaj potem se ostane od svobodomiselnosti? Worshipanje tekovina ter doslednih diktatorjev?

Vajenc ::

Ta miselni vzorec so jim vsadili po drugi svetovni vojni, pred tem smo bili čisto spodobna kapitalistična družba, ki se je lahko kosala s takratnim Zahodom, ki sicer kot politični termin še ni obstajal.
Kapitalistična družba kot družba, ki trguje, smo ljudje od prve blagovne menjave naprej. Kapitalizem kot prosti trg pa je bil bolj bogi v monarhiji (kar ni enako ustavna monarhija!). In še nikoli v zgodovini Slovenec ni bil tako pomemben v svetovnem merilu kot je sedaj. jfyi
Not only is there no God, but try finding a plumber on Sunday.
Woody Allen

Karaya 52 ::

Težko se primerja kapitalizem leta 1925 s tem kar imamo danes. Ampak takrat smo relativno dobro držali tempo z bolj razvitimi državami. Imeli smo razvito meščanstvo, ki je premoženje plemenitilo skozi ustvarjanje dodane vrednosti na trgu - od trgovcev (npr. Urbanc z veleblagovnico na Prešercu), kup industrijalcev in ostalih, ki so vlagali od turizma (Rogaška Slatina) do bančništva. Kmetije, ki so bile večje od današnjega povprečja (med dvema in tremi hektarji), you name it! Pridejo rdeči intelektualci (tudi danes jih imamo, le da se motajo v neke liberalne noše, pri dvajsetih so pa peli "tito, partija, omladina, armija) in vse skupaj zaprejo, zdaj bodo oni gradili boljši svet! Ko bi teh 50 let vsaj na mesto stali, tako so pa še nazaj rinili.

Okapi ::

Slovenci so svobodomiselni
Ne vsi Slovenci, mladoslovenci. Staroslovenci ste, kakršni pač ste. Vzorec se ponavlja že 150+ let.

O.

Karaya 52 ::

Mladoslovenski omladinci so nas uspeli ekonomsko zapreti za 50 let še prej pa stlačiti v južnoslovansko kletko. Sj nič ne pravim, naj gojijo afiniteto do civilnih svoboščin (in ker je klasičnih povečini že zmanjkalo jim preostanejo res samo še dekadentne teme) ampak lesenost na ekonomskem področju jih tepe že 150 let.

The trouble with our liberal friends is not that they're ignorant its just that they know so much that isn't so

Okapi ::

ampak lesenost na ekonomskem področju jih tepe že 150 let.
Že mogoče, zato pa staroslovenci ne znajo uživati v življenju (ora et labora rulz) in zato skoraj vedno popušijo.

O.

Karaya 52 ::

Na dolgi rok bi rekel da je ravno obratno. Zgodovina Evrope pozna obdobja popolnega razvrata (mislim že na postromansko Evropo), ki so se v skrajni točki sesedla sama vase, samo da malokdo za to sploh ve, ker se v šolah v "detajle neke druge polovice 16. stoletja" pač ne spuščajo.

Double_J ::

Ah dajte no, kakšni liberalci neki. Tej so liberalni samo kar se garažnih zadev tiče...
Dve šivanki...

poweroff ::

Problem slovenske desnice je, da je socialistična, le da bi v svojem socializmu rada ustoličila svojega TiteJJa.

Slovenska desnica praviloma ni libreralna. Slovenska desnica je proti svobodi veroizpovedi (razen če je ta veroizpoved večinska), je proti gejem, proti Romom, proti pravni državi (razen, če se slučajno strinjajo z razsodbami - primer kako so proti pravni državi je recimo Ambrus), za nadzor, za povečanje policijskih pooblastil, itd. Slovenski desničar (no, pa saj tudi ostali Slovenci niso nič boljši) si sploh ne more zamisliti življenje brez osebnih izkaznic! Ali življenje v državi,kjer te policaj ne sme kar brez razloga legitimirat.

Zato primerjave z ameriškimi libertarci sploh niso na mestu. Na splošno je slovenska desnica precej manj liberalna kar se tiče teh zadev kot ostali del Slovencev.

Kaj pa ekonomska svoboda?

No, tukaj je pa stanje še nekoliko hujše. Levica vsaj odkrito priznava, da bi rada mamo Državo, desnica pa - razen marginalnega kroga libertarcev - v praksi zagovarja trdi socializem.

Biti bogat je slabo, biti inovativen je slabo, država daj to pomoč, država daj ono pomoč, država je kriva za nezaposlenost, zdravstveni sistem je slab - Država uredi, itd... Edino kar ostane od ekonomskega liberalizma je zahteva po nižjih davkih.

Dejansko pri nas povprečni desničar ni nikakršen svobodoljub (kot npr. v ZDA), zavzema se le za nižje davke. Sicer je pa ravno tako zadrt sovražnik svobode kot kakšen star okoreli partijec. Ob tem pa ne pozabimo, da se je marsikateri star partijec danes prebarval v kao desničarja.

Wire je tipičen predstavnik takšne desnice.

Pa še to - slovenski desničar je skrajno zafrustriran, zato vedno pljuva. Zmerja politične nasprotnike (namišljene ali prave), besni, vpije, hkrati pa se izgublja v lastnih fantazmah kako bo nekoč bolje (ko bo nastopila "pomlad", ko bo "levica padla", ko "bomo prevzeli oblast"). Pri tem pa ne stori absolutno nič za to, da bi se obstoječe stanje spremenilo - samo pljuva, bruha in vpije. Krivi so pa seveda drugi (ja, tudi Država). Tle se lepo vidi odnos do svobode in odgovornosti.
sudo poweroff

Limit-sky ::

"Pa še to - slovenski desničar je skrajno zafrustriran, zato vedno pljuva. Zmerja politične nasprotnike (namišljene ali prave), besni, vpije, hkrati pa se izgublja v lastnih fantazmah kako bo nekoč bolje (ko bo nastopila "pomlad", ko bo "levica padla", ko "bomo prevzeli oblast"). Pri tem pa ne stori absolutno nič za to, da bi se obstoječe stanje spremenilo - samo pljuva, bruha in vpije. Krivi so pa seveda drugi (ja, tudi Država). Tle se lepo vidi odnos do svobode in odgovornosti."

Lepo predalčkanje. Je pa tole zelo značilno za prejšnjo vlado in lajanje raznih Tavžovih ipd, da nas vlada pelje v propad in da je hitro treba zamenjati to vlado, da bomo lahko začeli živeti kot človeka dostojno življenje. Verjetno z "bomo" ni mislila celotne populacije Slovenije, ampak zgolj "nekaj nas".

lexios ::

Slovenska desnica je proti svobodi veroizpovedi (razen če je ta veroizpoved večinska), je proti gejem, proti Romom


Matthai, kljub temu, da imaš v mariskaterem pogledu mogoče celo delno prav, mi deluješ preveč biased! Pa še to, zakaj je vedno govora o gejih? Veš kakšno krivico se s tem dela lezbijkam, ki so pri "srcu" tudi desničarjem (če se med desnico smatra pretežno moško populacijo) - mogoče vam manjka le pravi pristop! :D

Lepo predalčkanje. Je pa tole zelo značilno za prejšnjo vlado in lajanje raznih Tavžovih ipd, da nas vlada pelje v propad in da je hitro treba zamenjati to vlado, da bomo lahko začeli živeti kot človeka dostojno življenje. Verjetno z "bomo" ni mislila celotne populacije Slovenije, ampak zgolj "nekaj nas".

:D

poweroff ::

Biased ti delujem ker se ne strinjaš z mano, ne? In ker pšovem stvari tako kot mislim, da je prav in ne kimam raznim "desničarjem"?

Jebiga - ni moj problem.
sudo poweroff

WarpedGone ::

Biased ti delujem ker se ne strinjaš z mano, ne? In ker pšovem stvari tako kot mislim, da je prav in ne kimam raznim "levičarjem"?
Jebiga - ni moj problem.
Zbogom in hvala za vse ribe

Karaya 52 ::

Matthaiev opis razočara. Pozabil je dodati fizični opis, naj ga dopolim v njegovem stilu. Povprečni desničar zraste do višine 160cm, njegovo telo je poraščeno, zlasti zadnji del ki preide v rep. Na glavi ga krasita dva rogova s katerima natika v paritvenem obdobju t.i. "komunajzerje". V povprečju ima 3 mladiče, živi v tropih, ki v povprečju štejejo med 5 in 10 osebkov. Na vsakih sedem dni občasno opravlja rituale, njegovi naravni sovražniki so poleg raznih mikrobov že omenjeni komunajzerji.

Mislim, da je spis z dopolnilom vred pripravljen za objavo na wikipediji.

T-h-o-r ::

karaya, beri raje tvoje prispevek in potem še prispevke raznih lulijev in uss nimitzev



kako se sploh ti lahko postavljaš na isto stran, kot ta 2 pajaca :D



povprečen desničar v sloveniji ne na žalost zaljubljen v janšo in je fanatik

povprečen levičar pa je trenutno na žalost zaljubljen v pahorja in je fanatik

naši so dobri, vaši so slabi


tako je, zgleda pa, da bo v slo. tako še dolgo časa
Why have a civilization anymore
if we no longer are interested in being civilized?

poweroff ::

Si to opisoval sebe ali koga drugega? :))
sudo poweroff

Balandeque ::

Čeprav ne podpišem čisto vsega, kar je Matthai naštel, pa moram dodati, kar je zagotovo pozabil:

naši desničarji si popolnoma enako kot prejšnje komunjare želijo trpati mladino s tekovinami revolucije. Tistih deset dni vojne nam je dalo tisoče zaslužnih veteranov, pa otroci bi morali pol šolskega leta posvetiti učenju junaštev '91, vsi drugi pa z obvezno udeležbo pri spomenikih s proslavami obhajati dogodke tistega poletja.

Meni se je to gravžalo že v Jugi, zdaj pa še bolj.
Involvement and commitment is like an eggs-and-ham:
the chicken was involved - the pig was committed.

Manu ::

RedDrake je izjavil:

Humm, nehal prebirati tam ko je opisal kako je iz Makedonije (sicer ni eksplicitno napisano, je pa implicirano) oz. Jugoslavije pobegnil v Romunijo in nato preckal Donavo da je prisel v Bolgarijo in konco iz Bolgarije na Madzarsko.

Evropa 1990


Poleg tega pise da je leta '91 star 18 let in da se spominja obsedenega stanja v kasarni zaradi Ceauseca (ki je slucajno bil "odstavljen" ze leta '89). S tem implicira da je bil kar prekleto dolgo tam dol. Pa tudi da je prekleto mlad ze zacel.

Ne vem, ampak ko se zacno pojavljati take ocitne napake se clovek vprasa, ali gre za pravo osebo, ali pa je ta oseba malo prevec zadeta.
Diskreditacija 101.

Sicer malo pozno, ampak tud jaz sem šel enkrat iz Slovenije v Poljsko. Če razumeš kaj mislim ...

Zgodovina sprememb…

  • zavaroval slike: kuglvinkl ()

Poldi112 ::

>povprečen levičar pa je trenutno na žalost zaljubljen v pahorja in je fanatik

Potem ti najbrž ne bo težko najti hlavospevov Pahorju na tem forumu (recimo v zadnjem mesecu)?
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.

Okapi ::

Kaj je bistvena razlika med povprečnimi levičarji in desničarji? Povprečen levičar je jezen na Pahorja (ali Golobiča, Kresalovo, Jankoviča ...), ker dela napake, povprečen desničar pa ni nikoli jezen na JJ, ker dela napake. Za vse njegove napake sta kriva murgelski palček in komunajzarska zarota.

O.

thramos ::

Če Janša ne dela napak, doh.

Karaya 52 ::

Jezni so že, samo iz napačnih razlogov, kot tale prevratniški kavbojc. Prvi dve leti sta bili namenjeni, kot pravi Pahor, reševanju socialne problematike. Kot da je, dragi levičarji, sociala na prvem mestu, z gospodarstvom se bo pa ubadal nekdo tretji. NE BO SE. To je realnost v kateri živimo, skozi ta zid ne bo šlo. Mimogrede, sindikati ki trenutno tolčejo po vladi so par let nazaj uživali veliko podporo levice, ko je bilo potrebno rušiti reforme JJ. Kdor drugemo jamo koplje sam vanjo pade, v tem primeru kar Slovenija.

Karaya 52 ::

Ne se zdj delat Francoze. Jokali ste ko se je nameravalo urediti malo delo, z ukinitvijo študentskih servisov, jokali ste ko je bila na mizi liberalizacija trga dela (sam Svetlik je pisal v Sobotin prilogi o padcu socialne države), 4 leta kasneje sprejemate podobne ukrepe nasproti pa stojijo bivši Semoličevi zavezniki. What goes around comes around.

lexios ::

Biased ti delujem ker se ne strinjaš z mano, ne? In ker pšovem stvari tako kot mislim, da je prav in ne kimam raznim "desničarjem"?


Daleč od tega! In se celo strinjam, sicer ne v vsem, a vseeno... Hehe, ne vzet tega resno, a biased si po defaultu, če kaj pomnim povprečno usmerjenost tvojih postov! :D


Biti bogat je slabo, biti inovativen je slabo, država daj to pomoč, država daj ono pomoč, država je kriva za nezaposlenost, zdravstveni sistem je slab - Država uredi, itd... Edino kar ostane od ekonomskega liberalizma je zahteva po nižjih davkih.

...

Pa še to - slovenski desničar je skrajno zafrustriran, zato vedno pljuva. Zmerja politične nasprotnike (namišljene ali prave), besni, vpije, hkrati pa se izgublja v lastnih fantazmah kako bo nekoč bolje (ko bo nastopila "pomlad", ko bo "levica padla", ko "bomo prevzeli oblast"). Pri tem pa ne stori absolutno nič za to, da bi se obstoječe stanje spremenilo - samo pljuva, bruha in vpije. Krivi so pa seveda drugi (ja, tudi Država). Tle se lepo vidi odnos do svobode in odgovornosti.


...predvsem pa zato ker naštevaš vsepovprek, lastnosti v katerih se po malem lahko prepozna 95% Slo-Techa, ne glede na versko, etično, rasno ali politično pripadnost. Kot rečeno, zadaneš, vendar nič bolj kot kakšna branjevka, ki se v popoldanskem času ukvarja še s šloganjem! Zanimivo bi bilo recimo videti kam glede na tvoje predalčkanje padem sam, glede na to mi trenutna politika ne diši - najbrž bolj desno; glede na to da mi pred štirimi leti ni dišala niti "desna" politika - bi takrat padel bolj v levo?;(( >:D Ciljam na to, kar veš že sam - da levih in desnih sploh nimamo, in razen parih fanatikov to imho v grobem velja tudi za volilno bazo...

T-h-o-r ::

Poldi112 je izjavil:

>povprečen levičar pa je trenutno na žalost zaljubljen v pahorja in je fanatik

Potem ti najbrž ne bo težko najti hlavospevov Pahorju na tem forumu (recimo v zadnjem mesecu)?


ne, ker se povprečni levičarji preveč ukvarjajo z nebulozami povprečnih desničarjev, ki sploh nimajo nobene veze z realnostjo in trenutno politično+gospodarsko situacijo v slo

thramos je izjavil:

Če Janša ne dela napak, doh.



janši so vse napake podtaknjene s strani kučana in vos
Why have a civilization anymore
if we no longer are interested in being civilized?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: T-h-o-r ()

Double_J ::

Matthai itak ni relevanten... on je bil nek zagrizen anti NATO aktivist in ga je čas že zdavnaj povozil. Brezpredmetno kaj on govori.
Dve šivanki...

Poldi112 ::

T-h-o-r je izjavil:

Poldi112 je izjavil:

>povprečen levičar pa je trenutno na žalost zaljubljen v pahorja in je fanatik

Potem ti najbrž ne bo težko najti hlavospevov Pahorju na tem forumu (recimo v zadnjem mesecu)?


ne, ker se povprečni levičarji preveč ukvarjajo z nebulozami povprečnih desničarjev, ki sploh nimajo nobene veze z realnostjo in trenutno politično+gospodarsko situacijo v slo


Torej svoje trditve ne moreš podkrepiti z dokazi. Ampak boš vseeno vztrajal pri njej, ane?


Double_J je izjavil:

Matthai itak ni relevanten... on je bil nek zagrizen anti NATO aktivist in ga je čas že zdavnaj povozil. Brezpredmetno kaj on govori.


In kaj točno je narobe z anti-NATO usmeritvijo?
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Poldi112 ()

poweroff ::

Poldi112 je izjavil:

In kaj točno je narobe z anti-NATO usmeritvijo?

Kako lahko to vprašaš? Pri nas vendar nimamo svobode govora in mišljenja. Ne samo da nihče ne sme govoriti proti NATU, celo vsi morajo biti za NATO.

Sej rečem - komunizem par exellence.
sudo poweroff

T-h-o-r ::

ne, ker je bolj hinavsko

v komunizmu se je jasno in glasno povedalo, kako bodo stvari tekle


tukaj se pa dela vse hinavsko, "demokratično" in za "zaščito ljudstva" (madžarska pa take fore)
Why have a civilization anymore
if we no longer are interested in being civilized?

Double_J ::

In kaj točno je narobe z anti-NATO usmeritvijo?


Ni več aktualen, čas ga je povozil. Zato si je pač neke nove neumnosti izmislil, ki naj bi bile v toku časa. Čez par let bodo smešne in bo spet kaj novega treba.

Nobene potrebe po ukvarjanju s takšnimi ljudmi.
Dve šivanki...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Double_J ()

poweroff ::

Vstop v NATO je bil povsem nepotreben. Jasno - eni tega nočjo priznat. Po drugi strani pa je določene desne idole, npr. JJ-ja povozil čas, kar smo lepo videli na Wikileaks "okrogli mizi".

Zdaj pa "kognitivna disonanca" seka fanboye, doh!
sudo poweroff

Double_J ::

Moli da ne bodo ljudje šli brati tiste histerije okoli NATA iz današnje perspektive, prava sramota...

Pa tudi sedanja stališča izgledajo kot od nekoga, ki pogodbeno skrbi za neko "varnost" na katerem izmed ministrstev, kak Janšev minister bi pa take nepotrebnosti ukinil, tako da bi potem seveda ostalo za tako osovražene "predvolilne bombončke".
Dve šivanki...

poweroff ::

LOL, pojma nimaš kaj počnem in tudi prav je tako.
sudo poweroff

Double_J ::

LOL, pojma nimaš kaj počnem in tudi prav je tako.


Sedaj bo vse pregledno, če bo Klemenčič držal besedo. Za vsak cent bomo vedeli, ki ga je država plačala zasebnikom.

Se slišimo takrat.:D
Dve šivanki...

poweroff ::

LOL, da ne boš potem s stola padel. :))
sudo poweroff

Double_J ::

Dobro bi bilo preveriti, koliko je raznih Grošljev, ki so donedavno predavali neke obramboslovne predmete na FDV, sedaj pa so kar naenkrat glavni nadzorniki na pošti?

A se pošta po novem usmerja predvsem v trgovanje z orožjem ali kaj, da je potreben tak kader?
Dve šivanki...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Double_J ()

Karaya 52 ::

Precej, polovico ekonomske fakultete, pravne, celoten energetski sektor takisto obvladuje nekaj profesorjev, zbornice prav tako. Incesti kamorkoli pogledaš, slovenska garaža požegnana s strani KAS.

poweroff ::

Double_J je izjavil:

A se pošta po novem usmerja predvsem v trgovanje z orožjem ali kaj, da je potreben tak kader?

Hm, a so se politiki nehali ukvarjat s temi posli, pa se morajo sedaj akademiki? :))
sudo poweroff

Vanich ::

Mene pa zanima; a se akterji (in njihova dejanja), ki jih v svojih blogih razkriva Mitja: Lovšin, Janša, Krkovič, Njavro itd, itd...sploh kaj sekirajo zaradi tega? Bo to imelo sploh kakšen vpliv na njih? Kazensko-pravni? Je to sploh možno? Obstajajo kakšni takšni pogoji?

[odstranjeno na željo ŠP in VV]

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Primoz ()

Vajenc ::

Plus smo izvedeli še en bonus: Špelo Predan poriva vsaj pol Slovenije. Fino.

Še jaz se spomnim, da je bila Špela zelo fukiš v tistih časih :)
Not only is there no God, but try finding a plumber on Sunday.
Woody Allen

Vanich ::

Vajenc je izjavil:

[odstranjeno na željo ŠP in VV]

Še jaz se spomnim, da je bila Špela zelo fukiš v tistih časih :)

[odstranjeno na željo ŠP in VV]

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Primoz ()

bluefish ::

Vanich je izjavil:

Mene pa zanima; a se akterji (in njihova dejanja), ki jih v svojih blogih razkriva Mitja: Lovšin, Janša, Krkovič, Njavro itd, itd...sploh kaj sekirajo zaradi tega? Bo to imelo sploh kakšen vpliv na njih? Kazensko-pravni? Je to sploh možno? Obstajajo kakšni takšni pogoji?

Plus smo izvedeli še en bonus: Špelo Predan poriva vsaj pol Slovenije. Fino.:))
Zakaj bi se sekirali, ko pa se gre za nek blog, kjer je vse skupaj zapisano v nekem zadrogiranem slogu?

Vanich ::

bluefish je izjavil:

Vanich je izjavil:

Mene pa zanima; a se akterji (in njihova dejanja), ki jih v svojih blogih razkriva Mitja: Lovšin, Janša, Krkovič, Njavro itd, itd...sploh kaj sekirajo zaradi tega? Bo to imelo sploh kakšen vpliv na njih? Kazensko-pravni? Je to sploh možno? Obstajajo kakšni takšni pogoji?

Plus smo izvedeli še en bonus: Špelo Predan poriva vsaj pol Slovenije. Fino.:))
Zakaj bi se sekirali, ko pa se gre za nek blog, kjer je vse skupaj zapisano v nekem zadrogiranem slogu?


Tip pravi, da ima poleg tega tudi cel kup zelo kočljivih dokazov.

Keyser Soze ::

Vanich je izjavil:

Tip pravi, da ima poleg tega tudi cel kup zelo kočljivih dokazov.

Ja, upam da so vsaj uporabni oz. imajo določeno težo.

Se pa strinjam z BlueFishom. Tip ne daje glih vtisa ene hude zanesljivosti oz. kredibilnosti. Prej dobiš občutek, da je z njim kaj narobe, sodeč po slogu pisanja. Kar sploh ni dobro za to kar hoče napisat, ker izpade vse skupaj na nivoju enega "dvornega norčka, ki kuje teroije zarote ko mu je dolgčas".

Škoda. Zadeva bi bila lahko v primernem vsebinskem in časovnem kontekstu zelo uporabna.
OM, F, G!

bluefish ::

Tip pravi, da ima poleg tega tudi cel kup zelo kočljivih dokazov.
Fino. To pravi tudi določen uporabnik na ST o dokazih zoper Jankoviča. Seveda teh dokazov ni od nikoder.

oldguy ::

Se pa strinjam z BlueFishom. Tip ne daje glih vtisa ene hude zanesljivosti oz. kredibilnosti. Prej dobiš občutek, da je z njim kaj narobe, sodeč po slogu pisanja. Kar sploh ni dobro za to kar hoče napisat, ker izpade vse skupaj na nivoju enega "dvornega norčka, ki kuje teroije zarote ko mu je dolgčas".


Eh, precej bolj je legitimen, kot bi bila pa kaka leposlovna sranja. Ravno zato, ker se od bloga ne pričakuje ravno Tolstoja.

Najbolj verjeten od vsega pa je opis razmer, ki so takrat vladale po kvazi-ustanovah - kupe dreka smo premetavali, da smo tu, kjer smo in da so določene stvari še vedno fucked-up, kot so. Ali pač mislite, da so se sedanje strukture ustvarile kar by the book po učbeniku? Ne, nastale so iz anarhije, takorekoč.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: oldguy ()

Keyser Soze ::

oldguy je izjavil:

Eh, precej bolj je legitimen, kot bi bila pa kaka leposlovna sranja. Ravno zato, ker se od bloga ne pričakuje ravno Tolstoja.

No vidš. Tole je bistveni problem pri vsem tem. Ker je folku več do poljudnosti, kot pa do strokovnosti. Nobenga ne zanimajo suhoparna dejstva, bistvo zdeve.

Vse pa zanimajo čim bolj začinjena "kozlanja" naključnega mimoidočega. Resnica, ali pač ne, zvita v en kup blodenj. Ker je večini bližje tak tekst, kot pa neka primerno zastavljena efektivna analiza. Tist ni zanimivo. Boli te k.... za Tolstoja, važn da maš Požara in 24ur. =/

A je čudno pol da gre vse v 3PM?
OM, F, G!

poweroff ::

Mikstonovo pisanje je vsekakor precej zanimivo, jasno, biased v njegovo smer, ampak po mojem je notri precej resnice.

Zanimiv je odziv desnice. Najprej so pisali, da ni verjetno, da blog piše tip sam. Da ga piše nek "Kučanovec". In pol cela teorij zarote o Kučanovem klanu. Potem so novinarji šli k Mikstonu domov in preverili, da se je res on logiral v blog.

Pol je bila tišina. Zdaj bluzijo o tem, da je tip zarogiran. Ampak on je jasno povedal, da je imel težave z drogo, zakaj je do tega prišlo, itd. Glede tega ima Mikstone karte odprte. Slog pisanje je kakršen je. Meni osebno je všeč, nekoliko grob, ampak berljiv.

Idealno bi seveda bilo, če bi spregovoril še kdo od tedanjih "tovarišev". Dejstvo pa je, da se marsikatere podrobnosti, ki jih Mikstone navaja ujemajo. Sem govoril z nekom, ki pozna te stvari in mi je potrdil kup podrobnosti iz Mikstonovega bloga.

Tisti opis Janše s spuščenimi hlačami pa itak zmaga... sem se pošteno narežal ob branju. :D

P. S. wget in cron are your friends... 8-)

Vanich je izjavil:

Bah, saj bi jo še danes, ampak bi se mi gravžalo za Janšo porivati...bljak!

Hmm, Pepca, če si res Kardeljeva, ti čist verjamem. :))
sudo poweroff

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: poweroff ()
««
8 / 256
»»