» »

Blog o dogajanju 1991-1994

Blog o dogajanju 1991-1994

Temo vidijo: vsi
««
43 / 256
»»

Marat ::

mikhaair je izjavil:

http://dnevnik.si/novice/slovenija/1042...


In kaj bodo ugotovili policisti? Da pisalni stroj NI pravi. In Jajo bo spet imel polna usta besed o tem kako mu poskuša Udbomafija s podtaknjenimi dokazi škoditi, tako kot v primeru Patria.

Marat je izjavil:

ColdCat je izjavil:

Ultraspecial dobiva konkurenco:
http://www.reporter.si/slovenija/z-absu...


Le zakaj me to spominja na tisto ponarejanje dokumentov v aferi Depala vas. Takrat je paravomo pisal lažne dokumente, ki so inkriminirali janšo&co., seveda z namenom da se kasneje izve da so dokumenti lažni, ter v javnosti ustvari dvom v verodostojnost ostalih (resničnih) dokumentov. Kunstljev blog in tile plakati mi delujejo podobna fora :P

donfilipo ::

Pogledal posnetek. Moram rečt, da je po mojem nekdo basal, da hodi po metadon. Ali pa mu hudičevo dobro pomaga8-)

Ker sem imel par znancev trdih junkijev in vem kako se to hitro pozna na koščeni faci, tokrat sodim, da slika, ki sem jo videl nekje drugje, izvira iz obdobja izpred 3-4 let. Tu se mi zdi kar lepo zdrav. Posnetek je pa today.

Dalje kaj že za hudiča naj bi ta pisalni stroj dokazal???

(Evo dokaz, da mi je vse skupaj prej zabava kot resna obsodba kogarkoli:) Drugače bi si zapomnil.
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

Okapi ::

Vsak pisalni stroj ima svoj "prstni odtis", se da brez težav ugotoviti, ali je bil določen dokument napisan (ponarejen) z njim ali ne.

O.

residual ::

če je zaradi problemov s tiskarjem sedaj sam namnožil knjigo (ki je na poti) s tem pisalnim strojem, bo forenzična analiza padla ;) in s pet bo vse v zraku.. na NPU ga je nesel torej ker ga ne potrebuje več ;)

dajmo počakat še kakšen teden na knjigo da vidim ali je res natipkana...

Poldi112 ::

In kaj naj bi ta pisalni stroj dokazal? Čigav sploh je?
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.

čarli ::

Poldi112 je izjavil:

In kaj naj bi ta pisalni stroj dokazal? Čigav sploh je?


O pisalnem stroju je pisal tle:
Pojavil se je očitek, da blog ne pišem jaz! Tisti, ki me poznajo, ki delijo življenje z menoj, tisti, s katerimi delam, vejo, ostali pa ste si že ustvarili mnenje, v večini kot ste popredalčkani, kar je unikum v Sloveniji, pa se ne bom obremenjeval še s tem. Stvari sem si malo drugače predstavljal, ampak bom sprejel izziv, da ne prodajam megle, kot sem nekje zasledil! Nadaljeval bom z objavljanjem zgodb o podvigih skupine, v kateri sem deloval, gre za operacije v vojnem času na balkanskem bojišču, kako smo se vpletli v obveščevalno kloako vojne v BiH, Njavro ima gotovo za povedat, kako je bil poslan kot obveščevalni agent na “Maslenički most”, bom jaz namesto njega, obljubim.
Prva resnica, ki bo marsikoga šokirala ! Paravomo je obstajal v resnici, Njavro je bil vodja, ukaze smo dobivali neposredno od Njavra ali Krkoviča, v večini z žegnom ministra Janše. Vse sporne dokumente je ponaredil Paravomo, točneje Njavro, Suhadolnik, Otoničar in jaz. Ponaredke je sestavljal Njavro, vsebinske tu mislim, vedno je prinesel prazne ožigosane liste, jaz sem priskrbel pisalni stroj. Uradni VOMO o tem ni imel pojma. Uradnemu šefu operacije, Simonu Krejanu sem moral lagati in se delati neumnega, od kod prihajajo ponaredki. Enako Andreju Podbregarju in Dušanu Mikušu. Omenjeni niso pripadali Paravomu, sledili so dokazom, igro je vodil nekdo drug. Ko mi je dopizdilo nategovanje uradnega VOMA, sem Krejanu izročil Njavrovo prazno kopijo z žigi, Njavro je pobesnel, provokacija! Upal sem, da bo Krejanu potegnilo, več si takrat nisem upal drkat okoli tega. Verjel sem, da sem v elitni skupini ministra Janše, tako sta Njavro in Krkovič predstavljala ukaze, zame je bila to čast in izziv, da delam pravo stvar, nič drugega. Če sem iskren, od ministra Janše razen pred tiskovno konferenco O dogodku v Depali vasi, nikoli nisem dobil direktnega navodila ali ukaza, verjeli smo Njavru in Krkoviču, tudi Krejan nikoli ni klical ministra, če je res ukazal to in to, pa vem da ga je Njavro večkrat zavajal na ta način. To so bili naporni časi, pod krinko proti posameznikom iz Policije in politike, pod krinko zaradi pridobivanja obveščevalnih podatkov, izleti v tujino, kar je bilo najtežje, nategovati svoje, Krejana v prvi vrsti, pa šefa VOMA Mikuša, težkih stvari so se lotili moji šefi. Zavajali smo Krejana in Podbregarja, ki sta v dobri veri skrivala pisalni stroj na Vrhniki, res umazana igra. Kako vem, da je Janša vedel za to? Zakaj bi sicer Brezigarjeva zavrgla ovadbe zoper mene in ostale? Tu je bila zadaj politika, hvala bogu, kaj naj bi pa naredil narobe, če sem poslušal ukaze nadrejenih v “top” tajni operaciji.
Še resnica o pisalnem stroju in zgoraj napisani zgodbi. Pisalni stroj sem vzel babici takratnega dekleta, vse dokumente je Njavro, nekaj pa jaz ali Suhadolnik, natipkal na ta stroj. Vedno sem ga prinesel iz Tabora do Ljubljanice, kjer je čakal Njavro z ekipo v zelenem Cheerokeju, potem pa sem odprl sivo plastično škatlo, vzel ven pisalni stroj oranžne barve italijanske znamke in tipkanje se je začelo. Pisalni stroj sem vedno vrnil na svoje mesto, zato sem prepričan, da do tega trenutka ne ve, kaj je bilo narejeno na njenem pisalnem stroju. Zdaj sem povedal dovolj, pisalni stroj čaka. Njavro, ne drzni si, zdaj ve ves svet. Če se bo kdo lotil ekspertize ali jemanja odtisov, takih in drugačnih, bo neizpodbitno potrdil, da je zgoraj zapisano resnica.
Ta stroj sem nekoč že hotel servirati Periću kot enega od dokazov, pa me je ocenil za ……, ne bom ponavljal več te oznake, to naj govori svojemu sinu! Torej, povedal sem dovolj za začetek, da ubijem dvome o tem kdo laže in ali si imamo kaj povedati po vsem tem času, gospoda? Pisalni stroj je še vedno na Taboru v centru Ljubljane, kulturno prosim, če se bo kdo odpravil ponj, gospa je v letih, pojma najbrž nima, kaj se je dogajalo z njenim pisalnim strojem, gospe res ne vpletajte v zarote, pisalnega stroja se pa ne bo oklepala.

http://mikstone1.wordpress.com/2011/01/...

Mene bolj zanima kaj je njavro počel na masleničkem mostu, ker imam filing da je bla tam ornk pizdarija:D

leiito ::

Sploh glede na to, da so Srbi jeseni 91 Maslenički most porušili in je bil obnovljen šele l. 05

Vanich ::

Knjige ni in je tudi ne bo - ampak vsaj pisalni stroj je izbrskal.
Dokaže lahko z njim enkurc - je pa to jasen signal Janši, da bo moral malo globlje pogledati v denarnico.
Oziroma - da bo sploh začeti gledati v denarnico. Časa ima pa Jajček samo do volitev. Zanimiva situacija. Dokaj napeta.

leiito ::

Ma kakšna napeta, Zokita so določil, že vse zmenn, že zdavnaj.

Edino to se bo še moralo dokazati, da la famiglia ni vpletena v te tax-free ciprske posle, ampak to so samo najbolj zavržene insinusacije.

čarli ::

leiito je izjavil:

Sploh glede na to, da so Srbi jeseni 91 Maslenički most porušili in je bil obnovljen šele l. 05


No saj takrat ko je bil porušen je bilo pri nas že zdavnaj vse končano;)

Matako ::

Mitja je že mesece nazaj trdil, da v svoji ropotarnici skriva marsikaj - če sodim po sebi, bi za večino bil najzanimivejši umetniški opus Špele in Janeza, a skriva se še vse kaj drugega - pustimo se presenetiti, kot že ničkolikokrat doslej!
/\/\.K.

leiito ::

čarli je izjavil:

leiito je izjavil:

Sploh glede na to, da so Srbi jeseni 91 Maslenički most porušili in je bil obnovljen šele l. 05


No saj takrat ko je bil porušen je bilo pri nas že zdavnaj vse končano;)


To je res, vendar dogodki, ki jih omenja Mitja so v kontekstu sodelovanja HVO in ArBih, česar pred '93 tam ni bilo, vsaj uradno ne. Pa pri teh specialcih itak nikoli ne veš, Njavro bi znal narediti ponton iz palčk za ušesa.

čarli ::

leiito je izjavil:

čarli je izjavil:

leiito je izjavil:

Sploh glede na to, da so Srbi jeseni 91 Maslenički most porušili in je bil obnovljen šele l. 05


No saj takrat ko je bil porušen je bilo pri nas že zdavnaj vse končano;)


To je res, vendar dogodki, ki jih omenja Mitja so v kontekstu sodelovanja HVO in ArBih, česar pred '93 tam ni bilo, vsaj uradno ne. Pa pri teh specialcih itak nikoli ne veš, Njavro bi znal narediti ponton iz palčk za ušesa.


Aja še to. Baje da je javna tajna, da so most zrušili hrčki in ne srbi;) kaj pa če je bil njavro v to vpleten?:D

donfilipo ::

Torej, da je neke sorte paravomo obstajal, vem že kar nekaj časa. Mogoče je bil Otoničar iz iste oštarije svoje cajte8-)

In kot rečeno, za Njavra si upam trditi, da je bolj namazan, kot Kos. Pa je Kos veljal za top Copsa takrat in ni se mu poslabšalo, le da bo težko kjerkoli drugje tako dober. Drnovšek, je moral pospraviti dobre copse, sicer bi mu ti gledali v nekaj kar ne bi smeli? Odstavil ga je namreč drnjo in ne njavro.

Kaj hudiča pa lahko počne tipos znamke geschenk, je pa po moje za celo slovenijo, razen za 10 izbranih misterjev. Prisluškuje? Za koga. Komu se to splača. Me spominja na tisto:
Tehnično je možno ugotoviti elektronski glas.
Tako laično gledano in tu in tam.
Lahko. Za miljončič evrov. In kaj boš s tem glasom? In kaj ima recimo JJ od tega, da je stresel iz žepa 200k in ugotovil, da Hvaleški prdi in prepeva: Mater Janez ti si pizda mi te' mo zamenal, narod čvrsti nepokvarjen in do jajc pošten8-)
Kako pravi teta iz male klinike. Žena od Đura. Ni ekonomske računice.... In take reči si je lahko privoščil le top mafiozo, Tito recimo. Iz čiste megalomanije in bomo rekli psihotične paranoje. Pa še ta je parkrat kresnil po rankovičih, da pretiravajo:)

Malo sem tudi gledal, da bi mogoče levica, cel mrzki stroj še bolj pri tleh od palčka, namestila zadevo za zokija in njegov prodor. Nekaj ne klapa preveč dobro. Kresalova se žrtvuje? Mitja namreč tu namigne parkrat na volivsko usodne zadeve. Đuro je podpornik Zokija in to skupaj z Magnificom tako simpatičen, da vendarle tajkuna z nasmeškom ne gledam skozi daljnogled;(( In Đuro tu tudi nekako pade ven malce čudno.

Je kriminalka. Triler. Ampak ne za vse. Za ene je očitno resen postopek, za druge, se reče tiste, ki so zelo blizu paramafiji, pa farsa. Lepo.

Kaj lahko pa NPU pokaže na podlagi ekspertiz, mi bo pa presenečenje.

Da smo imeli napol mafijski stroj, ki je snoval nekakšne zarote proti drugemu napol mafijskemu stroju, ki je naredil vse, da bi se polastil kar lepega kupčka, do takrat skupnega premoženja?

Zanimivo je, kako lahko 75% slovencev ve, ali vsaj sluti resnico, pa ta ne bo spremenila ničesar. Priljubljen je JJ na enem delu, IN Milan na drugem. Ne glede na to kako in zakaj sta mahinacije vršila.

No represija pa dejansko rabi trdne in oprijemljive dokaze, zgodbo morajo preveriti z vseh vidikov, sicer lahko pošljejo samo pismo dedku mrazu:)

In še potem je tu zabavišče uz disco kuglu Čefurji Inn, in dokazali bodo težko kaj, tam se namreč pod kontroliranim okoljem drage pijače, tudi kontrolirano mora, v smislu posla in dostojanstva ne tako lepih, a zelo potrebnih, marsikaj>:D Vse po propisima.

Eno priznam. Nemogoče je bit pameten. Posebej v takih paramafijskih zadevah, kolikor te sploh dejansko so. Da lahko so, so pokazali kontejnerji orožja. Ampak ti so takrat imeli smisel. Pozneje je to razpadlo totalno????? Malce dvomim. Mičkeno:) Ampak pametovati je pa ponavljam verodostojno praktično nemogoče.

Lažje je vzeti daljnogled na puški in tako šefom butastih mafij poslati svinčen pozdrav8-). Če jim gre pa dobro, pa glas. Na volitvah.

Takole za otožne noči in sherlockovska ugibanja, je pa kar super:)
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: donfilipo ()

Popusenko ::

Tale luzer Mitja nosi neke železje za dokaz, za primere ki so zastareli in nikoger to ne zanima več. Klasični mamilarski manipulant. Vse bolj se mi zdi verjetna zgodba "kralja" , da je Kučanov ovaduh. Mal razmislitr. Knige ni , ki se jo da na trgu natisnit v 5 dneh, nategnil je veliko ljudi za 25 eur Klasična mamilarska. Pejte v Studenec vprašat kako se ti obnašajo.
Merni se zdi s tistim pederskim glasom ena pussy, ki sam neki nabija. K je treba se pa userje.
Sej sem se pozanimal tam v morisu res ni bil nič več kot stražar. Vprašte ga koliko metkov je sprašil med vojsko? Razen tistega v "kralja".
Sorry tudi sam sem skoraj eno leto z veseljem bral tisi blog, sedaj pa vidim , da je en navaden ,luzer, k ga noben ne jebe.

donfilipo ::

Ampak en tako kar trd pokazatelj, pa iz vseh teh štorij le razberemo. In to je zame še najbolj pomembno.

Enakost se v liberalizmu nekako še bolj podre, kot v socializmu. Tista prava funkcionalna. Ne glede na blebetanja postrazsvetljencev.

Nismo enaki. Eni so mafija pri koritu in počnejo marsikaj, drugi pa na 4 leta izbirajo ne primiera, če 30% Mitjevega drži. ampak šefa mafije;((
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

leiito ::

Če si za ta doumetek rabil Mitjin blog, mu pošlji še €50.

Brane2 ::

Popusenko je izjavil:

Mal razmislitr. Knige ni , ki se jo da na trgu natisnit v 5 dneh, nategnil je veliko ljudi za 25 eur Klasična mamilarska. Pejte v Studenec vprašat kako se ti obnašajo.


O ostalem ne bi sodil, le tole: Knjigo ni problem natisnit prej ko v 5 dneh, če gre za manjše serije, neke normalne zahteve, če imaš tiskarja ki ve kaj dela in ima ustrezne stroje. Ni pa to vedno nujno, seveda.

Popusenko je izjavil:

Tale luzer Mitja nosi neke železje za dokaz, za primere ki so zastareli in nikoger to ne zanima več.


Mene zanima. Če se folk lahko zaj*ava s 60 let starimi kostmi, zakaj nas ne bi smeli zanimat 10+ let staro "železje" ?
On the journey of life, I chose the psycho path.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Brane2 ()

donfilipo ::

leiito je izjavil:

Če si za ta doumetek rabil Mitjin blog, mu pošlji še €50.



Ne bom, rajše tebi fuck you:))

Mitji nisem poslal niti 25. Ima pa zato zagotovilo, da ko bo in če bo knjiga v kakršnikoli obliki na trgu, jo bom tudi kupil. In podporo za dosedaj natipkano.
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: donfilipo ()

Matako ::

donfilipo je izjavil:


Zanimivo je, kako lahko 75% slovencev ve, ali vsaj sluti resnico, pa ta ne bo spremenila ničesar. Priljubljen je JJ na enem delu, IN Milan na drugem. Ne glede na to kako in zakaj sta mahinacije vršila.


Ja saj. Mislim, da smo že pred meseci ugotovili, da se drug drugega držijo za jajca.

Vsi imajo po omarah "Olympije" in "Špeline posnetke" - zato nikogar ne zanima, da se ta igra začne.

Ko v času Hladne vojne in vzajemno zagotovljenega uničenja v primeru spopada.
/\/\.K.

donfilipo ::

Ah ni tako hudo. Hudo je če vse to verjameš dobesedno.

In zabavno, če jih nekdo vse skupaj, v kolikor toliko čitljivem stilu pošlje v piz.. materino.

Kaj čem, toliko anarhista po videnem in prebranem o svinjarijah vseh svetovnih vladarjev, je v meni.

In nekako čutim odpor do tistih, ki za 2 kavi čutijo potrebo poleg represije status quo še braniti.

Je pa res, da niti Mitja niti kdo drug tega ne bo tudi za 2 procenta spremenil.

In veliko vprašanje ali morda kak Žižek, Naomi Klein, Chomsky ali Michael Moore lahko kaj naredijo. Pa ne za naše pajace. Za cel svet.

Koliko so ljudje siti in levice in Janše bodo pa pokazale volitve. Se pravi koliko bodo pobrali povsem drugačni in originalni Virant in Jankovič.

Jebela. To so novi ljudje:D
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: donfilipo ()

ColdCat ::


Hkrati želi, da bi na sodišču Janšo soočil z nekdanjim pripadnikom Morisa Mitjo Kunstljem. Ta na svojem blogu namreč opisuje domnevno sporna Janševa ravnanja v preteklosti.

http://www.zurnal24.si/percic-za-kunstl...

poweroff ::

Kolikor se jaz spomnim, naj bi s tem pisalnim strojem "paravomo" ponarejal dokumente. Pisalni stroj je policija nekako zasegla in je bil eden ključnih dokazov v sodnem postopku proti paravomovcem. Potem je pa primer menda prevzela znana tožilka. In menda se je potem ta pisalni stroj izgubil (izginil iz dokazov).

Tako sem vsaj slišal. Naj pa pove kdo, ki je bolj spremljal te zadeve.
sudo poweroff

Brane2 ::

Saj zaradi tega me to zanima.

Una tam se kaže kot svetilnik pravice in profesionalnosti.

Kot sem spremljal zadeve kamorkoli se je ona uštulila "pomagat", tam se stvari niso končale korektno.
On the journey of life, I chose the psycho path.

Okapi ::

In menda se je potem ta pisalni stroj izgubil (izginil iz dokazov).
Ali je Mikstone že spet nekaj po svoje nafantaziral, ali pa sta bila dva pisalna stroja, s katerimi so ponarejali dokumente. Tisti s tožilstva je električen in je bil last Romana Kordiča. Po nalogu Brezigarjeve so ga vrnili lastniku. Ta od Mikstona je pa očitno nek drug, mehanski.

O.

leiito ::

donfilipo je izjavil:


In veliko vprašanje ali morda kak Žižek, Naomi Klein, Chomsky ali Michael Moore lahko kaj naredijo. Pa ne za naše pajace. Za cel svet.

:D


Veliko vprašanje res. Se pa trudi, tudi Naomi Campbell.

mikhaair ::

Pisalnega stroja niso nikoli nasli.

donfilipo ::

Se pa trudi, tudi Naomi Campbell.


Ne verjamem. Premal zadnje čase kaže levi jošk svobode. Pa za Marxa misli, da so bili trije igralci zraven Chaplina8-)

Naomi Klein je pa kar pridna na drugem področju. Pisanju. No Logo, The Shock doctrine ....

Tole z Wall streetom in ostalimi borzami po svetu, mi pa ni čisto jasno, kakšen je točen namen. Ustaviti kapitalizem? S sedenjem pred borzo? Ali zbrati take mase, da se bodo resno začeli pogajati o reformah? Ne vem in odgovora ne najdem.

Naomi Campbell pa pokaže jošk in je vse jasno8-)

Pisalnega stroja niso nikoli nasli
.

Katerega zdaj. Eden je bil od Romana Kordiča pravi Okapi. Tega so vrnili Romanu Kordiču, ko so verjetno naredili forenziko. Drugi pravijo da je izginil iz dokazov. Ta je bil verjetno od dedka mraza. In tretji je bil pa od tete sestrične žlahte Mikstona, ta je pa na NPU.

Zdaj pa resno vprašam, kateri bi bil lahko dokazni material. Eden je po moje tu nekako viška in obenem domnevno preveč v pomanjkanju.
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: donfilipo ()

poweroff ::

donfilipo je izjavil:

Tole z Wall streetom in ostalimi borzami po svetu, mi pa ni čisto jasno, kakšen je točen namen. Ustaviti kapitalizem? S sedenjem pred borzo? Ali zbrati take mase, da se bodo resno začeli pogajati o reformah? Ne vem in odgovora ne najdem.

Ti ljudje nimajo nobenega konkretnega cilja. Nimajo vodje, nimajo idelologije in nimajo strategije. Kar celo sami priznavajo.

Njihov edini cilj je - protestirati. Se pravi destrukcija. Potem bo pa že nekako.

Razlog tega obnašanja je v tem, da so ti ljudje v prededipalni fazi. Gre za nedorasle otroke, ki niso sposobni ustvarjalnosti, niso sposobni delavnosti, nimajo nekih moralnih načel ali ciljev za katere se je vredno boriti.

So pa sposobni destrukcije (protestiranje, bentenje po forumih,...), hkrati živijo pri mamici do 35 leta in niso ne sposobni in ne pripravljeni vzeti svoje usode v lastne roke.

Lacan bi rekel, da gre za množično orgijo patoloških narcisov.

Evo, mojih 5 minut psihoanalize... ;)
sudo poweroff

Okapi ::

Njihov edini cilj je - protestirati. Se pravi destrukcija
Če bi bil cilj destrukcija, bi ponoči prevračali smetnjake in zažigali avtomobile. Njihov cilj je čisto navaden žur. Pač kampirajo sredi mesta, pijejo pir in se imajo fajn.

O.

leiito ::

poweroff je izjavil:

donfilipo je izjavil:

Tole z Wall streetom in ostalimi borzami po svetu, mi pa ni čisto jasno, kakšen je točen namen. Ustaviti kapitalizem? S sedenjem pred borzo? Ali zbrati take mase, da se bodo resno začeli pogajati o reformah? Ne vem in odgovora ne najdem.

Ti ljudje nimajo nobenega konkretnega cilja. Nimajo vodje, nimajo idelologije in nimajo strategije. Kar celo sami priznavajo.

Njihov edini cilj je - protestirati. Se pravi destrukcija. Potem bo pa že nekako.

Razlog tega obnašanja je v tem, da so ti ljudje v prededipalni fazi. Gre za nedorasle otroke, ki niso sposobni ustvarjalnosti, niso sposobni delavnosti, nimajo nekih moralnih načel ali ciljev za katere se je vredno boriti.

So pa sposobni destrukcije (protestiranje, bentenje po forumih,...), hkrati živijo pri mamici do 35 leta in niso ne sposobni in ne pripravljeni vzeti svoje usode v lastne roke.

Lacan bi rekel, da gre za množično orgijo patoloških narcisov.

Evo, mojih 5 minut psihoanalize... ;)


Mi lahko kdo razloži zakaj je Lacan (ali, še huje, Derrida) tak favorit slovenskih "razumnikov"?

Prededipalcev smo se pa dobesedno najedli pri BMZ-ju, 2-3 leta ni objavil ničesar, kar ne bi vsebovala zgražanja nad prededipalnim. In pomanjkanjem krščankskih vrednot, nikoli mi ni bilo jasno, kako da tak veleum verjame v transubstanciacijo ipd.

donfilipo ::

Hm. Nekako sem pogruntal, kar je potrdil celo POPtv, da so programi favoritov nekako podobni na mm. Vsi nekako sredinski kopija od JJ-jevega. Zdaj Virant ga je pomagal delati, Jankovič ima pa za ženo Virantovo sestrično, se pravi rodbinske veze;((

Torej prava levica je pred borzo v šotorih.
Matthai pravi da so patološki narcisi, Okapi pa da pijejo pir in se imajo fajn.

A jebi ga. Nima perpektive levica. Grem po štrik:))

Pa pizda zakaj sem se moral odreči pira in meti se fajn?

Patološki narcizem si lahko Lacan vtekne v Foucaltovo rit8-) Moraliziranje s kulturmarksističnim kugellagrom oblike Lacanova psihoanaliza, je zame priložnostni zdrs na desno. Nikoli nisem maral ne Freuda ne Lacana. No Žižek je pa drugače zame posrečen patron.

Mi lahko kdo razloži zakaj je Lacan (ali, še huje, Derrida) tak favorit slovenskih "razumnikov"?


Praktično obvezna snov našega družboslovja.

Priprava na obdobje po in brez revolucije. Kulturmarksizem s poljubnim zdrsom v desno ali levo:)
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: donfilipo ()

poweroff ::

Okapi je izjavil:

Njihov edini cilj je - protestirati. Se pravi destrukcija
Če bi bil cilj destrukcija, bi ponoči prevračali smetnjake in zažigali avtomobile. Njihov cilj je čisto navaden žur. Pač kampirajo sredi mesta, pijejo pir in se imajo fajn.

Aja, destrukcija je samo razgrajanje po ulicah?

Kaj pa sesuvanje institucij? ;)

leiito - Lacan je bil pri neki profesorici napol obvezno branje.

Kakorkoli že - tile, ki protestirajo proti kapitalizmu in borzi so navadne brezciljne izgube. Protestirajo, pa niti ne vedo dobro proti čemu. Niti ne vedo kaj naj bi bil njihov cilj.

Cilj je pa v bistvu "destruktivni" žur - torej orgija patoloških narcisov.
sudo poweroff

Brane2 ::

Ne strinjam se s tem.

Povprečen Amer lažje prizna da je peder, kot da je socialist.

Sedaj gre za igro živcev.

Folk čaka na odgovor. Sami ga nimajo. Zakaj hudiča bi ga imeli ? Ga je kdo iskal kdaj pri njih ?

Sedaj pač protestirajo. Uni tam, job-makerji pa naj poskrbijo za njih. Tako kot so se tem kurčili v preteklosti.

Ker pa ne bodo oziroma to stanje ne more trajati večno, bo nekomu počil film in takrat bodo demonstranti dobili odgovor in s tem tudi program.
On the journey of life, I chose the psycho path.

Okapi ::

Po drugi strani pa lahko rečemo, da se zgodovina ponavlja. Tudi v 19. stoletju so bili najprej luditi in neorganizirani delavci, ki so vedeli samo, da slabo živijo, ne pa tudi, zakaj je tako in kako bi svoj položaj lahko izboljšali, šele potem sta prišla Marx in Engels in razdelala teorijo.

O.

poweroff ::

Meni gre na ku*** to pretvarjanje. Če bi bili tile protestniki na mestih tipov iz Wall streeta bi počeli iste ali še hujše stvari.

Matjaž Gatar, gospod v rekelcu in lastnik KD Group je bil v mladih letih član punk skupine Lublanski psi. Punkerji so bili pa menda nasprotniki Sistema...

In ja, kar pravi Okapi samo potrjuje mojo teorijo.

Tile protestniki so kanonfuter. Ko bo prišel pravi ideolog jih bo lepo nategnil, da bodo zanj izvedli revolucijo in ga spravili na oblast. Njim bodo pa ostali junaški spomini in polito pivo. :))
sudo poweroff

Brane2 ::

poweroff je izjavil:

Meni gre na ku*** to pretvarjanje. Če bi bili tile protestniki na mestih tipov iz Wall streeta bi počeli iste ali še hujše stvari.
:))


In če bibili ti tipi z Wall Streeta postavljeni v brezperspetktivno vlogo brez službe in možnosti zaposlitve, bi verjetno počeli to, kar počnejo protestniki.

So what ?
On the journey of life, I chose the psycho path.

poweroff ::

Spartak.

V bistvu ne gre nikomur za spremembo sistema (kar se debelo lažejo), pač pa za zamenjavo vlog.
sudo poweroff

Brane2 ::

Tudi prav.

Pač še ena stopnica na poti spremembe USA.
On the journey of life, I chose the psycho path.

poweroff ::

No, ampak protesti pri nas so pa bolani do skrajnosti.

V bistvu bi pri nas borzniki morali protestirati! Kot prvo imamo itak dogovorno državno ekonomijo, kot drugo je pa promet na LJ borzi tako majhen, da je čudež, da ni ta ustanova že zdavnaj crknila.
sudo poweroff

amigo_no1 ::

Odprita novo temo o protestih pred LB.

leiito ::

Vem kdo je Lacan, tudi meni so ga dali v 1. ali 2. letniku faksa, ampak se ne spomnim,da bi kaj posebej novega zvedel, niti ni znal profesor razložiti v čem je fora. Da o Derridaju ne govorim, slednji je pa povsem neberljiv.
Štekam da je v principu neka fuzija psihoanalize in marksizma, ampak pri velikih filozofih običajno lahko poveš v dveh stavkih kaj je njegova verzija realnosti, pri Lacanu tega še nisem videl, vsi se pa izjemno radi sklicujejo nanj, ko želijo zveneti razumniško.

Karaya 52 ::

poweroff je izjavil:

Lacan bi rekel, da gre za množično orgijo patoloških narcisov.


Je se kdo sokiran nad Matthaijevim izvajanjem? 8-O Pricakoval sem vsaj tihi suport. Mogoce pa ne mara Kurnika? 8-O

leiito ::

absolutno. Lacan bi rekel, "če kdo reče, da si že 30 let prepeva Hej brigade hitite", podvomitetudi v vse druge njegove izjave. Če bi rekel Hej hej Ljubljančanke pa ajde, ne pa Hej brigade.

ColdCat ::

Back on topic:
Iz policist.si foruma

Napisal/-a mikstone >> So okt 22, 2011 9:49 pm
se nadaljuje next week. pisalni stroj je bil za uvod, da nisem blefer...!!!

Matako ::

ColdCat je izjavil:

Back on topic:
Iz policist.si foruma

Napisal/-a mikstone >> So okt 22, 2011 9:49 pm
se nadaljuje next week. pisalni stroj je bil za uvod, da nisem blefer...!!!


Počasi bodo prišli posnetki s Špelco ! :P

Drugače pa da, to ni še ena tema o filozofih. Tukaj govorimo o operativcih, tajnih akcijah ipd. Filozofija nima tukaj kaj iskati.
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Matako ()

ColdCat ::

@don:
ti praviš, da veš za nekaj đankijev. A je metadonska terapija tista, zaradi katerega dolgoletni đankiji izgubijo zobovje ali je kaj drugega?
Se še komu zdi, kot bi imel Miki spredaj protezo? Pozna se, ko manevrira z ustnicami med govorjenjem.

EDIT: don, prosim za kratek ne-filozofski odgovor.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: ColdCat ()

ColdCat ::

@Matako, čakava na isto stvar. Miki v 28. delu speciala za dvig dramatičnosti uporabi naslednje figurativne besede:

Nastal je posnetek zaradi katerega odstopajo kralji!


Ocenjujem, da bo "the posnetek" naslednji na NPU. Obdobje je še nekaj let starejše kot pisalni stroj, torej je greh že zastaral. :D
Malo me edino muči, ker ne vidim direktne povezave med eksistenco paravoma in Jajo-Špelca igricami. Matako pomagaj!!

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: ColdCat ()

leiito ::

ColdCat je izjavil:

@don:
ti praviš, da veš za nekaj đankijev. A je metadonska terapija tista, zaradi katerega dolgoletni đankiji izgubijo zobovje ali je kaj drugega?
Se še komu zdi, kot bi imel Miki spredaj protezo? Pozna se, ko manevrira z ustnicami med govorjenjem.

EDIT: don, prosim za kratek ne-filozofski odgovor.


Ne, zobe izgubijo, ker ne skrbijo zanje.

Če ima pa protezo, potem pa ku_c pa tak paravomo, da jim še vsadkov niso plačali.

ColdCat ::

Kdo pa pravi, da si je vsadke moral sam kupiti ?? Če jih res ima? Sicer Paravomovec bi moral zobe zgubit zaradi kakega pretepa, ne pa zaradi nehigiene in drog. Pa Paravomovci bi morali drugim izbijati zobe.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: ColdCat ()
««
43 / 256
»»