» »

Blog o dogajanju 1991-1994

Blog o dogajanju 1991-1994

Temo vidijo: vsi
strani: 1 ... 248 249 250 251

Matako ::

Drugače pa je na celi strani še vedno najboljša stvar Prižonjer. Sploh zadnje epizode, ko jim pobriše Gorenak so epske. :D

No komentarji bi znali biti tudi zanimiva popestritev...
/\/\.K.

gmajestix ::

Izsek iz predstave Republika Slovenija. Zanimivo postane bolj na koncu ko gre za zaigran prizor iz Depale vasi link.

Matako ::

gmajestix je izjavil:

Izsek iz predstave Republika Slovenija. Zanimivo postane bolj na koncu ko gre za zaigran prizor iz Depale vasi link.


Še posebno 5:35
"Kurac Njavro majorček zafukan! kaj je ti, kurčevarček majorski kratkohlačni!?"
:))

Epsko! Je Miki sodeloval pri scenariju... ali so barabe drpnili material iz Speciala brez dovoljenja?
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Matako ()

Matako ::

"Vsi avtorji predstave bodo ostali anonimni. Posameznik v tem kontekstu preprosto ni pomemben. Pomembna je drža(va)."

8-O
/\/\.K.

Gregor P ::

A knjiga je že?>:D
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

leiito ::

gmajestix je izjavil:

Izsek iz predstave Republika Slovenija. Zanimivo postane bolj na koncu ko gre za zaigran prizor iz Depale vasi link.


Kje najdejo to gledališko/filmsko Slovenščino, uniči še tisto malo atmosfere, ki jo je.

Ne štekam pa poante te predstave, kot da hočejo rečt, da je blo tisto početje sporno, ali pa nek slovenski unikum. "A kr sam je šel na banko?" Ja valjda, kako pa naj bi, s člani vladnega odbora za prodajo orožja državam pod embargom? Potem pa kao nedolžna naivnost in med vrsticami implicirano, da so kradli, ja logiš da so kradli, vsi kradejo, sploh če so skušnjave tako velike, Američani so s tovornimi avioni dovažal keš v Irak in je nepojasnjeno izginil, mogoče Miki ve kam. Kot da komunisti pa ne bi. Tisto o pridnih in poštenih Slovencih je pač mit, ne boš valjda sam zase razlagal, da si lopov.

https://www.theguardian.com/world/2007/...

Okapi ::

Tale je pa še večji džek. Ampak sigurno bi znal Miki tudi o njem kaj povedati.
... pravi Martinčić, ki nas je poklical iz urugvajskega zapora Libertad, kjer prestaja 13 let in pol zapora zaradi vpletenosti v nezakonite posle s kokainom.
...
Tudi v telefonskem pogovoru omenja posle z mamili in orožjem, terorizem, pranje denarja, celo umor Miša Vujičića septembra 2003 v aperitiv baru ljubljanskega hotela. V zgodbo, ki resnici na ljubo zveni neverjetno, je vpletel še Udbo, katere agent naj bi bil še kot mladoletnik, in posle, ki jih je v imenu Udbe sklepal s Pablom Escobarjem, Sadama Huseina, Darka Šarića, vojne zločine na Kosovu, haaško sodišče, ...

O svojem položaju v zaporu, kjer opravlja delo "redarja" in ima prost dostop do telefona in vsakodnevne izhode, pravi, da ima "pač tak status v podzemlju, da je najhujši bandit na svetu" in čeprav sem zaprt v najhujšem zaporu na svetu, imam vse. Pač za denar. Živim normalno življenje." V zaporu ima varnostnika, "enega Srba, morilca", Facebook profil pa mu ureja njegov "delavec".


Mimogrede, ko že o zaporih - kaj je pa s tistim v Romuniji?

Matako ::

Okapi je izjavil:Mimogrede, ko že o zaporih - kaj je pa s tistim v Romuniji?


Jebemti saj res, na Pisca smo pa čisto pozabili! In to ne edini. :|


EDIT: Nazadnje se je javil maja!

http://www.truth-teller.eu/zapor/264-i-...

"Šestnajst mesecev je v romunskih zaporih že tam nekje, ko me lahko izpustijo. Če bi imel eno zanesljivo osebo zunaj bi postopek izpeljal, dokler je ne bo, korakov ne bom izvedel, saj bi pomenili izključno lažno upanje, ki je pa tam nekje na koncu mojih trenutnih želja."

:(

Neverjetno, da ni ves ta čas niti enega v kateremkoli mediju zanimalo, kje je, čeprav je zgodba zanimiva tudi z novinarskega stališča. Kako to, da sorodniki ne delajo štale?
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Matako ()

Okapi ::

Mogoče je še danes, ne vem, v dobrih starih časih je bila na radiu oddaja "Kje so naše ladje", ki sem jo velikokrat poslušal, ker je bil en družinski prijatelj pomorščak pri Splošni plovbi.

No, sedaj bi pa lahko kje bila rubrika "Kje so zaprti naši". Opisi zgodb, zaporov ... Po mojem čisto zanimivo branje, in prikaz slovenskega svetovljanstva.;)

Matako ::

Okapi je izjavil:

Mogoče je še danes, ne vem, v dobrih starih časih je bila na radiu oddaja "Kje so naše ladje", ki sem jo velikokrat poslušal, ker je bil en družinski prijatelj pomorščak pri Splošni plovbi.

No, sedaj bi pa lahko kje bila rubrika "Kje so zaprti naši". Opisi zgodb, zaporov ... Po mojem čisto zanimivo branje, in prikaz slovenskega svetovljanstva.;)


No Piscu ne zavidam. Romunska keha ni Puščava. Upam, da nima po vrhu še kakega romunskega Milićescuja za cimra. :(

Zdaj, če njegova zgodba drži... je šel sedet za relativno manjši prekršek... ampak zdaj bo počasi 2 leti ne? Jebemti dolga je to...

Vseeno me čudi, da ni bil čisto nikjer omenjen. Vsak drugorazredni lopovček, ki so ga ujeli na srbski meji pride saj v kroniko, Pisec pa ravno sedaj pobira žajfo pod tušem (in to mrzlim!) pa nikome ništa.
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Matako ()

Okapi ::

Matako je izjavil:No Piscu ne zavidam. Romunska keha ni Puščava.

Vsekakor. Čeprav omenja pol-odprti režim.
vrnitev iz Gherle v zapor ob meji z Ukrajino.
...
Kakorkoli, tukaj je zapor pol odprtega tipa, samo 20 ležišč v celici, tudi razmere precej boljše od vseh v tem letu.


V glavnem, zanimivo bi bilo vedeti, a imamo kakšnega zaprtega na Tajskem, kje v Južni Ameriki ali kakšni podobni eksotični lokaciji. Pred nekaj leti (2009) so recimo tri zaprli v Peruju. Je prišlo v časopise, ker je bil en med njimi ex-fant od starlete Urške Čepin.

Matako ::

Kakorkoli... ne spomnim se, da bi Pisec omeni koliko je fasal skupaj? Letošnjega maja piše, da se po 16 mesecih že hodi ven... mogoče je bilo takrat 2/3 ali kaj takega in je dobil 2 leti? Potem bi moral biti enkrat proti NL doma.


Ja zanimivo bi bilo zvedeti kaj kaj počnejo naši prižonjerji po svetu in koliko jih je.
Pa kakšen dramaturg bi lahko sestavil slovenski Midnight Express (če poznate film) namesto da se zajebava z odrskimi uprizoritvami Speciala. Slabimi.
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Matako ()

čarli ::

Pričakoval bi, da bo krivec, ki sem ga imenoval z imenom in priimkom, poskušal oprati svoje ime in demantirati moje zapise.
http://www.mikstone.si/mikstone-report/...

Kdaj in kje je zapisal kdo je ubil Blaža?

Je pa spodaj komentar od Barbare, kjer se iz zapisanega da razbrati (vsaj tako sam razumem) kdo je bil:
Pa zelo zanimivo, da se ni oglasil Orazem sam, temvec se je moral kar Njavro in to sele zdaj, pa Nedeljski o njem pise ze kar nekaj let, pa ga doslej ni to zmotilo. Ocitno se jim je sele sedaj, po ze skoraj 20 letih, dobro stopilo na zulj.

čarli ::

Minule dni sem po različnih kanalih želel priti do Janše, da mu izročim kopije dokumentov, tako iskane beležnice in duplikat posnetka, ki ga mislim ob pravi priložnosti spraviti v javnost.
http://www.mikstone.si/mikstone-report/...

Le kdaj bo nastopila ta prava priložnost?>:D

Cervantes ::

Joj.
Not again.;((

msjr ::

Worf je to znal dobr povedat:

Cervantes ::

Tema je popolnoma zaspala.
V svrho oživljanja nekaj iz Armije:
Well, bom pa napisal še eno armijsko.
Bilo je že proti koncu šolanja na ŠROT, vsi smo nekako čakali na zaključne izpite, v učionoci je bil dolgcajt, TV dnevnik pa to, pol so nas pa itak nagnal spat. Pa plane not požarni: Momci, Brane dobio paket!
Branko je bil beograjčan, armijsko dete, foter pukovnik ali celo đeneral, tega seveda ni nobeden čisto dobro vedel, on pa tudi ni povedal, pa tudi ga nikoli nobeden vprašal ni. Kar je bilo pomembno, ...je bilo seveda tole: njegovih paketov niso nikoli prebrskali!
Posledično, ko je paket prišel na mizo, je bil deviško nedotaknjen. Branko je pomembno potegnil iz žepa swiss army knife in se lotil odpiranja. O, kakšni zakladi! Razne pite, najslajši deli kralja živali, ene potice plus vložene paprike in feferoni, da ne naštevam...
Carsko.
On top of this all...tri flaše rakije!
Alkohol je bil v šoli seveda strogo prepovedan. Dva tipca se že poslali v prekomando v Bilećo, ker sta se na mrtvo napila, which was no joke in those days... btw, oba moja kolega s faksa, šmrc. Kot sta mi kasneje pripovedovala, it was no joke indeed.
No ja, precej prasca smo pojedli, Brankota smo kovali v nebesa, rakija je tekla. Cajt za spat.
Meni pa kar nekaj ni dalo miru, rakija me je nabila z neko posebno energijo, in ko so se vsi že spravili spat, sem pobral šinjel v predsobi, obul "cipele" in se odpravil ven, na krug, kao na sprehod.
Seveda samo do vsem znane luknje v ograji.
Šola je bila ob eni najbolj prometnih zagrebških ulic, takoj zraven je bila tramvajska postaja, in baš, ko sem zakorakal (bolje: se optekel) ven... je pripeljal tramvaj. Jaz pa na tramvaj.
Težko opišem, kaj sem mislil takrat, spomnim se ne. Najbrž nič.
Vsedel sem se na zic... in zaspal.
Božja previdnost ali hudičeve spletke, kdo bi vedel. Zbudil se nisem na končni postaji, od koder bi me nedvomno takoj premestili v čuzo VP, zbudil sem se na... avtobuskoj stanici!
Opotekel sem se iz tramvaja, proti parkingu. Tam je, tik pred odhodom, stal avtobus z napisom LJUBLJANA.
Vsedel sem not. V tistih časih vojaki nismo plačevali prevozov. Zaspal sem kot ubit.
Ura je bila najbrž ene tri zjutraj, ko so me na ljubljanski avtobusni zvagonirali, malo sem se že streznil, kaj pa zdaj. Za taxi nisem imel, za telefon pač. Pokličem punco, glej čudo! Odgovori! Čez dvajset minut sem bil že v postelji, menda smrčal nepopisno...
Naslednji dan je bil kar malo čaroben, vse do ure četrte, ko se je bilo treba spraviti nazaj v Zagreb. Spet oblečem svojo priljubljeno uniformo, off we go! Ampak, benti!! Kje pa je kravata!? Kravate ni! Preiščeva vse, kravate ni. OK, pač brez kravate. V Zagrebu so me zagotovo že pogrešili, izdana je tiralica, fuck pa še kravata. Odprem vrata, še zadnji adijo, pogled v prostor... in jo zagledam! Bingljala je z lustra dol!
No pa na avtobus, nikjer VP, v Zagrebu spet na tramvaj do kasarne, not skozi znano luknjo v ogradi, v predsobi šinjel dol, cool k špricer v učilnico. Noben me niti ne pogleda, požarni reče "evo tu još malo ostalo od Brankota"... "kako može tako malo ostati od tako velikog ćoveka?"- jaz.
Kot da se nič zgodilo.
Naslednji dan sem zvedel, da so mi kolegi pod deke na postelji nabasali šinjele, podkapo zabasali s starimi smrdljivimi štumfi, da je vse izgledalo in smrdelo, kot da jaz tam spim.
Na zboru zjutraj so rekli, da mi je bilo slabo in da sem šel v stacionar.
"Nije ni čudo", je rekel vodnik.
Bili so dragoceni dogodki. Brezmejna lojalnost in solidarnost, razumevanje idiota, kakršnega nisem bil deležen mogoče kasneje nikoli več.
Hvala, generacijo.

OT pa kaj čem.

nevone ::

Luštna zgodbica. :)

o+ nevone
The best way to predict the future is to create it yourself.

Barbarpapa2 ::

Pozdrav

Takih luštnih pa špasnih jaz, ki sem tabornike služil, nimam :P

Cervantes, daj, če se tema ne bo več zmigala, objavi še kakšno, take prav rad berem...

LP

Jože

Pepca*Kardelj ::

Lahko se odpre nova tema: "Špasne zgodbe iz vojske".:D

Okapi ::

Tele "špasne slikce iz vojske" sem menda že lepil tu, ne?
Pri nas niso pretirano težili zaradi pijače. Nisi smel mrtvo pijan priti zjutraj na zbor, ali k pouku, sicer pa smo imeli kantino in v njej vedno na voljo pir. Šnopc je prihajal pa preko ograje.


Matako ::

Mikija niso razvedril niti Veselinovi momci.

http://www.mikstone.si/mikstone-report/...

Za VIPovce so tu menda tudi sočne podrobnosti o Meli. Kak namig mogoče? Ostane med nami. Tematika se mi zdi primerna za 91-94 v Mikijevih Piaggio časih (ok par let prej) je na vespi frčala po Ljubljani tudi Meli:

http://www.teaparty.org/melania-trump-s...

It was there that Peter Butoln, who prided himself on having Ljubljana's only metallic blue Vespa, noticed Melania one night among the regulars dressed in bleached jeans and Benetton shirts, drinking Mish Mash (Fanta and wine) and chatting each other up. Now 17, Melania was abstemious and more wholesome than the other girls, he said, and they started dating.


vendar kaj kmalu ...

Melania started dating one of his friends. "He had a red Vespa," Mr. Butoln said, shrugging.


A jebi ga. Kakorkoli, to sceno je Miki moral saj bežno (iz druge roke?) poznati. Ljubljana ni velika in časovno obdobje je ravno pravo!
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Matako ()

MoRp ::

Cveto ::

Pogledam vsake pol leta v tole temo in kot vidim ni še nič novega. Nobena stvar ni dokazana, knjige ni, posnetkov ni, iz zapisov se vidi da jih piše nekdo drug, po nekih izpovedih drogiranega Kunstlja.

Žalostno, kaj droga naredi iz človeka. Meni je bil včasih še simpatičen, zdaj je pa samo še patetičen.
i7-3770@4.3ghz, Asrock Fatal1ty p67, MSI GTX 1060 GamingX 6GB

leiito ::

Cveto je izjavil:

Pogledam vsake pol leta v tole temo in kot vidim ni še nič novega. Nobena stvar ni dokazana, knjige ni, posnetkov ni, iz zapisov se vidi da jih piše nekdo drug, po nekih izpovedih drogiranega Kunstlja.

Žalostno, kaj droga naredi iz človeka. Meni je bil včasih še simpatičen, zdaj je pa samo še patetičen.


Kako se "iz zapisov vidi, da jih piše nekdo drug"? Če nekdo jemlje mamile, še ne pomeni, da ne more biti dober pisec, umetnik, celo politik, cel kup takih je bilo, Byron, Walter Scott, Basquiat, Prešeren, Bobbie Kennedy...

Gregor P ::

Cveto je izjavil:

Meni je bil včasih še simpatičen ...
... to pa presega meje mojega razumevanja ... v kateri konstalaciji zvezd je lahko ta človek bil komurkoli simpatičen (razen morda njegovim staršem)?!? 8-O
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

Cveto ::

Kot nekdo, ki bi lahko malo razjasnil dogodke tistih dni. Poleg tega sem se ob branju vse poročil o aferi Depala Vas (vključno z knjigo Okopi) spraševal kakšen človek je ta razvpiti "Kunstelj".
i7-3770@4.3ghz, Asrock Fatal1ty p67, MSI GTX 1060 GamingX 6GB

Okapi ::

Danes sem gledal en dokumentarec o slavnem Metulju (Papillon - Henri Charriere), v seriji o veliki nategih. Ker je namreč njegova znamenita avtobiografija v resnici bolj izmišljena kot resnična. Oziroma so se v knjigi opisane stvari dogajale drugim zapornikom, ne njemu. Sam je rekel, da je v knjigi 75% resnice, drugi ocenjujejo, da kvečjemu 10%.

In sem se ob gledanju takoj spomnil na Mikija. Zanimivo bi bilo vedeti % resničnosti v Specialu;)

Pa še - kaj je z onim v romunskem pržonu?

čarli ::

Nekaj let kasneje je v kleti na Športni 17 v Zalogu v kletni sobi nastavil dva mikrofona in mini kamero, ki je bila ena prvih in slabe kvalitete.
http://www.mikstone.si/mikstone-report/...

Evo končno razjasneno ali je bil video ali audio snemalbik v tisti famozni kleti:)

Matako ::

Video je skoraj gotovo neuporaben, sploh če je bila "mini" - verjetno je v Kleti bila slaba osvetljava. Toliko romantike pa še celo Jajo premore, da ni Špelce brusil pod 1KW žarometi.

Bi bilo pa zanimivo raziskati za kak model kamere je šlo. Verjetno kak manjši CCTV ali VHS/Video8 adaptacija (ločen snemalnik).

Mimogrede, kaj berete stari mikiliks na mikstone1.blogspot.com? Izgleda, da sedaj na njem Miki agregira pispevke drugih piscev...


.. ja saj Pisec. Kdo ve, zdaj bi pa počasi že _moral_ ven priti! :8)
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Matako ()

čarli ::

Konec poletja 2000 sem šel iz zaključne zabave snemalne ekipe in igralcev filma No man's land. Nekje pod Jančami smo bili. Taksi me je našel in odpeljal na stadion za Bežigrad. Olimpija : Liverpool. Takrat smrkavemu branilcu Olimpije Enesu Handanagiću je Samy Hippia skoraj izbil oko iz glave. Rešilec ga je odpeljal v UKC. Aja, da dokončam. Od pričakovane kanonade zvezdnikov z otoka ni bilo nič. Ob polčasu je bilo 0:0, na koncu pa senzacionalnih 1:1!
http://www.mikstone.si/mikstone-report/...

Miki ima dober spomin razen v tistem najpomembnejšem delu, saj se je tekma dogajala tri leta kasneje:)) Sem ga na to opozoril pa mi je 2x napisal, da se motim glede datuma, čeprav sem mu nalimal link. Zdaj me pa res zanima kako je z drugimi stvarmi, ki jih je prej zapisal, če ima tako pomankljiv spomin>:D

Okapi ::

Jah, saj to vemo že iz prestopanja makedonsko-romunske meje, čisto iz začetka Mikijeve zgodbe. Druga hipoteza (prva je pač načet spomin) je, da to počne namenoma in imajo vse te časovno-prostorske "pomote" v resnici neke skrivne pomene, ki pa jih je treba šele dešifrirati.

leiito ::

To je normalno, pričevanja o dogodkih so že po par letih presenetljivo nenatančna in nezanesljiva, spomin je luknjičast in selektiven, različni dogodki se zlijejo v enega itd.

Okapi ::

Sem bil nekoč priča, kako hudo nezanesljiv je človeški spomin, že na kratki rok. V vojski sta se nekoč zjutraj dva stepla. Čez dan ali dva je prišel nek častnik uradno izprašati priče dogodka, in eni smo rekli, da sta se stepla pred zajtrkom, drugi pa, da po njem.;)

čarli ::

o.p. večna dilema. VIP ali report. VIP prinese prgišče evrov, report pa 10.000 obiskovalcev. VIP teksti se kopirajo in delijo po mailih. Če bo šlo tako naprej, se bo Mikstone prej ali slej poslovil. Več bo plačljivih tekstov in manj free zajebancije. Pa kar bo bo. Nisem prvič začenjal novo stvar iz nule. Me boste morali razumeti, če do tega pride. Tudi jaz moram jesti, plačevati najemnine, stroške in saj sami dobro veste ....
http://www.mikstone.si/mikstone-report/...

Mene zanima koliko naročnikov sploh še ima glede na tekste, ki so več ali manj polne jamranja:8)

Matako ::

čarli je izjavil:


Mene zanima koliko naročnikov sploh še ima glede na tekste, ki so več ali manj polne jamranja:8)


Pri nas ta tematika ima publiko.

Recimo na RTVSLO je ena najpopularnejših oddaj Tednik, ki je temelji na prikazu tarnanja naključnih socio- likov ob nezmožnosti nabave novega pralnega stroja ali preveč neplačanih položnicah.

To je zgolj en primer, na netu je tega sploh veliko. Recimo Miha Mazzini je umetnost prefinjenega jamranja v prozi in prosti obliki tako izpilil, da je to že dalj časa njegov kruh. Ni vrag, da kos te pogače ne bi mogel mazniti tudi Miki.

Ne vidim razloga.
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Matako ()

Oldi ::

Tale Janez J Švajncer pa ni kar tako. Je Miki kaj pisal o tem pospravljanju osamosvojiteljev
http://www.delo.si/sobotna/zakladi-in-s...

Še drugi del s pozivom organom, da zadevo preiščejo.
http://www.delo.si/sobotna/sence-zgodov...
Na Guglu se v zvezi s tem najde le en komentar pod prispevkom na nova24. V Sobotni pa dvoje pisem bralcev.

Si kar predstavljam zmedene antropologe, ko bodo sestavljali mozaik propada tega naroda.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Oldi ()

Okapi ::

Se mi zdi, da se tudi Spomenki na stara leta že malo kisa.>:D

Oldi ::

Če se Švajncerju in Mikiju tudi kisa, potem je logično, da niodziva.
Ima kdo idejo v kateri državi bi obtožba opozicijskega voditelja za naročilo vrste umorov junakov osvobodit, ostala neopažena.

Cervantes ::

Ja, naš Minister je model!
Don Corleone se skrije.
Zmeraj bolj verjamem, da je bil ves čas Palčkov implant.

Cveto ::

Odvisnika pač nihče ne bo jemal resno, Švajncar ima pa surlo, ker mu država ni financirala muzeja.

Sicer: kdor ve za kaznivo dejanje in ga ne prijavi, je ravno tako kriv, tako da dajte, rečite nas že tega JJ, ker ga imam tudi jaz že poln kufr.

Btw: kje so videoposnetki iz tiste kleti? Minila so leta (od takrat, ko je rekel da jih pokazal), pa nič...
i7-3770@4.3ghz, Asrock Fatal1ty p67, MSI GTX 1060 GamingX 6GB

leiito ::

Cveto je izjavil:

Odvisnika pač nihče ne bo jemal resno, Švajncar ima pa surlo, ker mu država ni financirala muzeja.

Sicer: kdor ve za kaznivo dejanje in ga ne prijavi, je ravno tako kriv, tako da dajte, rečite nas že tega JJ, ker ga imam tudi jaz že poln kufr.

Btw: kje so videoposnetki iz tiste kleti? Minila so leta (od takrat, ko je rekel da jih pokazal), pa nič...


Aja, če veš za kaznivo dejanje, si tudi ti kriv? Česa? Po katerem členu?

Matako ::

Cveto je izjavil:


Btw: kje so videoposnetki iz tiste kleti? Minila so leta (od takrat, ko je rekel da jih pokazal), pa nič...


Vprašanje naše in vaše mladosti.
/\/\.K.

Cveto ::

leiito je izjavil:

Cveto je izjavil:

Odvisnika pač nihče ne bo jemal resno, Švajncar ima pa surlo, ker mu država ni financirala muzeja.

Sicer: kdor ve za kaznivo dejanje in ga ne prijavi, je ravno tako kriv, tako da dajte, rečite nas že tega JJ, ker ga imam tudi jaz že poln kufr.

Btw: kje so videoposnetki iz tiste kleti? Minila so leta (od takrat, ko je rekel da jih pokazal), pa nič...


Aja, če veš za kaznivo dejanje, si tudi ti kriv? Česa? Po katerem členu?


Morda ne po zakonu (ne vem, ne poznam), je pa kriv da tak človek še vedno meša slovensko politiko.

Vedno bolj pa se mi dozdeva da ni od vsega skupaj nič in da pač samo nekomu ustreza da je tako "nedefinirano" stanje.

Škoda, saj je to samo recept da lahko vsakdo tupi svoje. Jaz osebno sem mnenja da JJ onemogoča razvoj neke pametne, konstruktivne in evropske opozicije v sloveniji in bi raje videl da se ga umakne, samo tako pizdakanje po časopisih brez nekih konkretnih dokazov ga ne bo odstranilo.

Torej: če imajo kaj povedat oziroma pokazat naj to naredijo na pravi način, če ne pa naj utihnejo in nehajo mešat drek. JJ se bo itak slej ko prej dobilo lgede finančnih zadev, samo spet ne na tak "k' bolan srat" način kot se to lotevajo sedaj (s čakanjem na volitne vred).
i7-3770@4.3ghz, Asrock Fatal1ty p67, MSI GTX 1060 GamingX 6GB

msjr ::

Cervantes je izjavil:

Don Corleone se skrije.


In spet priložnost za novo izdajo v zbirki Krimi-roman

 Don Corleone se skrije

Don Corleone se skrije

Cervantes ::

Msjr, živa legenda!

leiito ::

Res si nadarjen, msjr, v čem pa delaš te coverje?

msjr ::

leiito je izjavil:

Res si nadarjen, msjr, v čem pa delaš te coverje?


Postopek založbe je kompleksen. Algoritem skenira informacije in jih ločuje od dezinformacij, polresnic, fake-news in ostalega šuma, ko najde primeren naslov se aktivira drug algoritem, ki napiše sinpopsis zgodbe po vnaprej pripravljenih predlogah. Marketinško-konspirativni oddelek nato dobi informacijo, da je treba izdati novo knjigo, nato gre vse skupaj v grafični oddelek, kjer se v sodelovanju z oddelkom za vizualno psihologijo v najkrajšem možnem času izdela naslovnica. Pred objavo vse skupaj pregleda interni auditing (cenzura) in kontraobveščevalni oddelek. Nadalnji postopek pisanja, izdaje in distribucije je tako tajen, da se ga ne sme objaviti, že s tem da sem nakazal obstoj takega postopka je bilo mogoče povedano preveč. Drugače pa fotošop.

Matako ::

Še ena odlična izdaja legendarne založbe MSJR!

Meni osebno je tudi všeč ta rahlo 60/70s pridih naslovnic. Barvna paleta, tipografija. Dober primer je tudi recimo "Kurba in buldožer".
Edino... enkrat se moraš sprobat tudi v klasičnem 80s/90s stilu... Primer te estetike so vedno reklame v časopisih in tv - samo ne toliko pri nas, ker je bila produkcija mogoče še na nivoju kolidžk z belimi štumfi.

Drugače bi lahko založba MSJR tudi ponudila stiropor izdajo celotne kolekcije. Saj veste une "knjige", ki jih vidite na policah pohištva v razstavnih salonih. Bi super izgledalo tudi na domači polici vsakega mikislovca. Hej, dokler čakamo na pravo!
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Matako ()

tony1 ::

Oldi je izjavil:

Tale Janez J Švajncer pa ni kar tako. Je Miki kaj pisal o tem pospravljanju osamosvojiteljev
http://www.delo.si/sobotna/zakladi-in-s...

Še drugi del s pozivom organom, da zadevo preiščejo.
http://www.delo.si/sobotna/sence-zgodov...
Na Guglu se v zvezi s tem najde le en komentar pod prispevkom na nova24. V Sobotni pa dvoje pisem bralcev.

Si kar predstavljam zmedene antropologe, ko bodo sestavljali mozaik propada tega naroda.


Hudič je v tem, da Logatčani pravijo, da se je človeku malo zmešalo. Glede na to, da ni dal malo stvari skozi v lajfu, se mu to lahko nekako oprosti.

Nikakor pa to ne pomeni, da laže (s pretirano drobnjakarskim pisanjem o neprijetni resnici je že vse življenje enako tečen, kot kak Matevž Krivic). Ga je kar zanimivo brati, pa tudi pisati v zgledno berljivi slovenščini zna (kar je prava izjema v današnji publicistiki :|).
strani: 1 ... 248 249 250 251