Forum » Programiranje » [XSLT] Združevanje XML datotek
[XSLT] Združevanje XML datotek
mov ax 0x7c0 ::
Pozdrav!
Malo se mi je zataknilo. In bi rabil majhen nasvet... Torej imam x XML datotek, ki so relativno velike.
Vsebina vsake zgleda nekako takole:
Z razliko med datotekami ki imajo sub node noda "node Id="000095"" različne npr.:
Torej ker so datotke relativno velike sem poizkusil z xsl transformacijo.. vendar mi to dela kar težave. Če ima kdo kak predlog kako zgoraj navedene oblike XML datoteke spraviti v eno XML datoteko v obliki:
Prosim za vsak nasvet!
Hvala in LP, Slavko
Malo se mi je zataknilo. In bi rabil majhen nasvet... Torej imam x XML datotek, ki so relativno velike.
Vsebina vsake zgleda nekako takole:
<nodes> <node Id="000095"> <Id>000095</Id> <nodex>1</nodex> <nodey>1</nodey> </node> <node Id="000096"> <Id>000096</Id> <nodex>1</nodex> <nodey>1</nodey> </node> </nodes>
Z razliko med datotekami ki imajo sub node noda "node Id="000095"" različne npr.:
datoteka1: <node Id="000095"> <Id>000095</Id> <nodex>1</nodex> <nodey>1</nodey> </node> <node Id="000096"> <Id>000096</Id> <nodex>1</nodex> <nodey>1</nodey> </node> datoteka2: <node Id="000095"> <Id>000095</Id> <nodez>0</nodez> <nodef>a</nodef> </node> <node Id="000096"> <Id>000096</Id> <nodez>0</nodez> <nodef>a</nodef> </node> itd.
Torej ker so datotke relativno velike sem poizkusil z xsl transformacijo.. vendar mi to dela kar težave. Če ima kdo kak predlog kako zgoraj navedene oblike XML datoteke spraviti v eno XML datoteko v obliki:
<nodes> <node Id="000095"> <Id>000095</Id> <nodex>1</nodex> <nodey>1</nodey> <nodez>0</nodez> <nodef>a</nodef> </node> <node Id="000096"> <Id>000096</Id> <nodex>1</nodex> <nodey>1</nodey> <nodez>0</nodez> <nodef>a</nodef> </node> </nodes>
Prosim za vsak nasvet!
Hvala in LP, Slavko
Vsak dan nekaj novega :)
krneki0001 ::
Jst bi to programsko naredil. Recimo z Ruby-jem. Uporabl pa bi rexml knjižnico.
Program pa naj bi delal nekak takole. 3 datoteke, odpreš prvo in prebereš node z id-jem 0 v prvi datoteki, ga prepišeše v tretjo prazno in prepišeš vrstice do naslednjega nodap, odpreš drugo datoteko in poiščeč isti node, pa prepišeš iz nje vse do naslednjega noda v tretjo datoteko in to ponavljaš do konca prve datoteke.
Tak program se v Ruby-ju napiše v 10ih minutah ali še prej. Imam pa nekaj podonega narejeno, samo je za flat datoteke, ko smo moral nekaj na hitro uredit.
Program pa naj bi delal nekak takole. 3 datoteke, odpreš prvo in prebereš node z id-jem 0 v prvi datoteki, ga prepišeše v tretjo prazno in prepišeš vrstice do naslednjega nodap, odpreš drugo datoteko in poiščeč isti node, pa prepišeš iz nje vse do naslednjega noda v tretjo datoteko in to ponavljaš do konca prve datoteke.
Tak program se v Ruby-ju napiše v 10ih minutah ali še prej. Imam pa nekaj podonega narejeno, samo je za flat datoteke, ko smo moral nekaj na hitro uredit.
#!/usr/bin/env ruby -w begin branje = File.open("./datoteka1.txt", "r") pisanje = File.open("./datoteka3.txt", "w") while (line = branje.gets) #dodaš svojo kodo if node == pisanje.puts ... end branje1 = File.open("./datoteka2.txt", "r") while (line1 = branje1.gets) #dodaš svojo kodo if node == pisanje.puts ... end end end branje.close branje1.close pisanje.close
Akhna ::
Pozdrav,
Jaz sem nekaj programiral v Visual Basicu C# in sem zapisoval in bral datoteke v xml formatu in podatke shranil kot List v programu. Ko sem končal z vnosom podatkov sem samo shranil pod drugo ime in tako združil ali pa dodal podatke novi datoteki, kot je že nebivedu nakazal v prejšnem postu. Pri C# je podpora XML-ja dobra in če delaš z njim boš imel veliko podpore.
Lp Akhna
Jaz sem nekaj programiral v Visual Basicu C# in sem zapisoval in bral datoteke v xml formatu in podatke shranil kot List v programu. Ko sem končal z vnosom podatkov sem samo shranil pod drugo ime in tako združil ali pa dodal podatke novi datoteki, kot je že nebivedu nakazal v prejšnem postu. Pri C# je podpora XML-ja dobra in če delaš z njim boš imel veliko podpore.
Lp Akhna
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | kopiranje dela teksta iz večih datotekOddelek: Programska oprema | 811 (652) | kerrigh |
» | [C#] DeserializacijaOddelek: Programiranje | 1858 (1461) | Cvenemir |
» | c++ Branje dolocene vrstica iz .txt-jaOddelek: Programiranje | 1671 (1410) | technolog |
» | [c] Enaki datotekiOddelek: Programiranje | 1030 (890) | Spura |
» | [visual basic 05] - kreiranje datoteke in pisanje vanjoOddelek: Programiranje | 1506 (1302) | gzibret |