» »

Adaptec RAID 2405

Adaptec RAID 2405

]Trix[ ::

Postaviti si imam namen "pravi" hardwerski mirror, ki mora biti neodvisen od sistema in mora delovati prav tako v Linuxu (Gentoo) kot tudi v Windows 7.

Matična plošča na katero imam namen priklopiti kontroler je ASUS P5Q Pro... Nisem čisto prepričan a bo to delal na moji plati sploh?

Ogledal sem si RAID kontroler - Adaptec RAID 2405 - ki omogoča priklop 4ih SATA diskov.

Kakor vem je potrebno dokipti tudi nek SFF kabel vendar nisem čisto sigurn ker bi bil pravi...

mSASx4 (SFF-8087) to SATA (4)x1 with sideband (SFF-8448) --- nimam pojma za kaj je tale sideband...

al čist običan

mSASx4 (SFF-8087) to SATA (4)x1

Pa seveda predvidevam da bom moral dokupiti tudi bolši napajalnik sej z GTX 460 grafično komi sfolgam (850W upam da bo dovolj)

Kakršne koli ideje ali pomoč pri odločanju so dobrodošle...

LP. Matej
Conscience is what hurts when everything else feels so good.
  • poskusil klonirati: integral15 ()

ender ::

Sideband je dodaten priključek če imaš backplane (za hotplug). Če nimaš, ga pač ne priključiš.
Kar se plate tiče, problemov ne bi smelo bit - vtakneš v en x16 slot. Preveri pa, kako je z gonilnikom za Linux (čeprav za hardware RAID ponavadi ni problemov).

Glede napajalnika, v svoji mašini imam i7 930, 4xHDD (na Areca ARC-1210), SSD, GTX470, pa še 3 druge razširitvene kartice, pa mi vse skupaj dela na Enermax ELT620AWT.
There are only two hard things in Computer Science:
cache invalidation, naming things and off-by-one errors.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Poceni HW za virtualizacijo

Oddelek: Kaj kupiti
5871 (590) klinker
»

Izbor napajalnika - low power

Oddelek: Strojna oprema
161444 (1065) Omelo
»

RAID PCI KARTICA

Oddelek: Kaj kupiti
191685 (1315) darkolord
»

Gradnja/sestava diskovnega polja (strani: 1 2 3 4 )

15317705 (14037) levaky
»

Rack ohišje za diskovno polje

112408 (2284) levaky

Več podobnih tem