Forum » Pomoč in nasveti » Problem z routerjem
Problem z routerjem
nikec12 ::
Mam eno težavo.
Mi imamo Internet s prenosom 2 MB/s. Ko pa priključim rutar pa mi vleče samo 400kb/s dol z utorrenta. Če pa priključim na direkt v računalnik pa mi vleče 2MB/s. Imamo 2 računalnika in static IP. Tko da nevem kaj je narobe.
Prosim za pomoč !!!!
Lp, nikec12
Mi imamo Internet s prenosom 2 MB/s. Ko pa priključim rutar pa mi vleče samo 400kb/s dol z utorrenta. Če pa priključim na direkt v računalnik pa mi vleče 2MB/s. Imamo 2 računalnika in static IP. Tko da nevem kaj je narobe.
Prosim za pomoč !!!!
Lp, nikec12
- spremenil: bluefish ()
kalko ::
Predlagam, da najprej naštudiraš razliko med bit (b) in byte (B). Potem bo verjetno marsikaj bolj jasno.
zee ::
grammar-nazi mode=on
Ni "ruter" ampak eno od tega dvojega: usmerjevalnik (uraden slovenski izraz), router (ti. kalk).
grammar-nazi mode=off
Ni "ruter" ampak eno od tega dvojega: usmerjevalnik (uraden slovenski izraz), router (ti. kalk).
grammar-nazi mode=off
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.
sajko ::
Torej,če prav razumem imaš ti 20 mega povezavo, kjer ti utorrent vleče samo 400kb/s? Si sprobal še kaj drugega kot torrent?
Arto ::
Če iz modema potegnem kabel direkt v računalnik in vpišem ip mi vleče 2MB/s, Če pa iz modena v rutar in potem v računalnik mi vleče samo 400kB/s.
Probal sem tudi nekaj aplikacij pa je isto.
Sam fora je pa to k sm jest rutar prkluču prvič mi je normalno dol vleku 2MB/s, sedaj pa samo 400kB/s
Probal sem tudi nekaj aplikacij pa je isto.
Sam fora je pa to k sm jest rutar prkluču prvič mi je normalno dol vleku 2MB/s, sedaj pa samo 400kB/s
zee ::
Nekdo se ti slepa na wireless delu.
zee
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: zee ()
sandmat ::
imaš zaklenjen wifi dostop do routerja? (ne bi rad bil tudi jaz naci, ampak rutar je trgovina ... :P Rutar. in pika. :D)
Sims ::
Ja, ko sem prebral naslov teme sem tudi sklepal, da ima morda težave s kuhinjo iz Rutarja. Težava je lahko v številu povezav na torrent clientu in "ruter" :D ne premelje tega?
sandmat ::
Ja, ko sem prebral naslov teme sem tudi sklepal, da ima morda težave s kuhinjo iz Rutarja. Težava je lahko v številu povezav na torrent clientu in "ruter" :D ne premelje tega?
mislim, da majo winsi ponavadi večjo omejitev, kakor, da bi se ti router obešal. sicer ne vem specifično za tega, imam pa kakih 5 let starega linksys WRT54G in lepo deluje.
verjeno ima WiFi odklenjen in nekdo drug(n >=1) vleče dol in se čudi, kako hitro deluje :D
@Avtor teme: poskusi zaklenit wifi(imaš tutoriale na netu že za vsak pomivalni stroj, ni hudič, da ne boš našel za router) oz. spremenit geslo, v kolikor že imaš zaklenjenega. nato poskusi potegnit dol kako večjo datoteko od nekoga, ki ima več kot 20Mb/s povezavo.
to bi moral bit nek indikator za začetek(p.s.: to ni ULTIMATE merilec hitrosti, ampak veš približno, kje si).
mislim, da majo winsi ponavadi večjo omejitev, kakor, da bi se ti router obešal. sicer ne vem specifično za tega, imam pa kakih 5 let starega linksys WRT54G in lepo deluje.
verjeno ima WiFi odklenjen in nekdo drug(n >=1) vleče dol in se čudi, kako hitro deluje :D
@Avtor teme: poskusi zaklenit wifi(imaš tutoriale na netu že za vsak pomivalni stroj, ni hudič, da ne boš našel za router) oz. spremenit geslo, v kolikor že imaš zaklenjenega. nato poskusi potegnit dol kako večjo datoteko od nekoga, ki ima več kot 20Mb/s povezavo.
to bi moral bit nek indikator za začetek(p.s.: to ni ULTIMATE merilec hitrosti, ampak veš približno, kje si).
EDIT: poskusi potegnit preko nečesa, kar NI torrent. Npr. FTP ali kaj podobnega.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: sandmat ()
wifi mam zaklenjen in mam "veliko" geslo za vstop. pa vsak teden geslo spreminjam. Sm probal tud s FTP-ja pa je isto. Pri rutarju sem naredel hard reset pa je isto. Tko da nevem ka je narobe.
Sims ::
Pa ti se to povezuješ malo wifi malo kabel, ali vedno wifi? Oziroma probaj na kabel in na wifi pa povej, če je enako ...
Oba računalnika mam povezana s kablom, pa mi vleče 400 kB/s. wifi mam sam telefon povezan kokr kdaj
virtuality ::
imam ist router jaz in mi use dela ok, tudi wireless idi tja pod nastavitve routarja v brskalniku (pač 192.168.1.1) in pošiči bandwidth control pa poglej če maš vklučeno ali obkljukano Enable Bandwidth Control! Če ga imaš odkljukaj.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Linksys WRT160NL izkušnjeOddelek: Strojna oprema | 8907 (3103) | fxman11 |
» | Problem s povezavo. Wireless adapter. Pomoč!Oddelek: Omrežja in internet | 2473 (2381) | xmudelx |
» | Čuden problem z nihanjem WIFIja - TL-WR1043NDOddelek: Omrežja in internet | 7164 (5995) | krop |
» | Imam povezavo 100/10mb, preko routarja dobim samo 20mb downlada (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 6133 (5345) | novuporabnik |
» | bittorrent hitrostOddelek: Programska oprema | 1164 (1016) | GA_PI |