» »

AMD Bulldozer

AMD Bulldozer

Temo vidijo: vsi
««
113 / 128
»»

D3m ::

Ni točna primerjava ampak ok.
|HP EliteBook|R5 6650U|

Buggy ::

ok za APU se strinjam, ker izkorisca sistemski RAM. Sem razumel, da je bila opazka s hitrejsim RAM-om misljena na splosno za FX serijo in diskretno grafiko.

Govorili smo drugače za APU. :) Za ostalo ni razlike.
|HP EliteBook|R5 6650U|

Pro_moted ::

Reycis je izjavil:

Res ne razumem kako ima nekdo jajca da predlaga 1600 rame za APU. Še sploh glede na to, da za 2 evra več dobiš 1866 in zares konkretno izboljšanje performansa. In potem še ni gumba za "Predlagaj izbris". Trenutno je za budget gaming Trinity tako dober, da sploh nima konkurence. V bistvu je po mojih testiranjih Trinity dovolj dober že tudi za večino resnega igranja. MMOje ki jih jaz igram poganja brez problema na high details. Splača se pogledat tudi LLanota, ki je kar dosti cenejši (30 evrov cenejši CPU in 10 evrov pri plati) in je komaj kaj počasnejši.

Maš prav in se opravičujem. Sem res naredil napako. RAM-i za APU morajo biti čimhitrejši.
AMD FX8120;GB 990FXA-UD3
FirePro V4900 ;Corsair Vengance 16Gb
XFX 650W;Corsair Force GT, Asus Xonar DGX

x45 ::

Pro_moted je izjavil:

x45 je izjavil:

prvo vzem samo ta apu bo verjetno kr dovolj... potem pa dokupiš grafo.

Se strinjam. Jaz bi vzel takole :

AMD A10-5800K (3.80Ghz, 4MB) BOX Black Edition.....129.60 €
ASRock FM2A75 Pro4-M.....70.80 €
Kingston HyperX LoVo 8GB 1600Mhz cl9 - 1.35V....44.40 €

+ ostalo po želji.

Skupaj: 244.80 € , v Dinokomp.si

Če bo pa zmanjkalo moči pa pač dokupi grafo.

super. edino rame ker zlo vplivajo dobiš g skill 2133 mhz 8 gb za 48 eur - agt. tele vzemi.
AMD x4 965 BE, 8 gb ddr3 1600, SSD Samsung, 960 GT
Xeon x3430, 8 GB DDR3, Matrox grafa

Ne rabi 2133 MHz. On rabi hitrejši ram.

Crucial BX Tactical 8 GB(1600 MHz CL8)
http://www.funtech.si/si/vsi-oddelki/ko...

ali

Kingston HyperX 8 GB (1866 MHz CL9)
|HP EliteBook|R5 6650U|

Ne rabi 2133 MHz. On rabi hitrejši ram.

Crucial BX Tactical 8 GB(1600 MHz CL8)

ali

Kingston HyperX 8 GB (1866 MHz CL9)
|HP EliteBook|R5 6650U|

filip007 ::

Kaj ne obstaja CL8 1866MHz...

Vzameš 2400MHz CL11 pa nastaviš na 1866MHz CL8?
http://www.ceneje.si//racunalnistvo/kom...
Prenosnik, konzola, TV, PC upokojen.

Obstaja.
|HP EliteBook|R5 6650U|

Brane22 ::

V bistvu je za APU pomembna frekvenca AFAIK.

Pri CPU je CL najpomembnejši faktor, pri GPU delu pa prepustnost, in ta je odvisna od frekvence.

Torej bi bil 1866 MHz CL9 dovolj?

P.S.

Tukaj je test za A10-5800K z 2133 MHz rami.

http://hexus.net/tech/reviews/cpu/46073...
|HP EliteBook|R5 6650U|

Zgodovina sprememb…

• spremenil: D3m ()

PrimozR ::

Reycis je izjavil:

Res ne razumem kako ima nekdo jajca da predlaga 1600 rame za APU. Še sploh glede na to, da za 2 evra več dobiš 1866 in zares konkretno izboljšanje performansa. In potem še ni gumba za "Predlagaj izbris". Trenutno je za budget gaming Trinity tako dober, da sploh nima konkurence. V bistvu je po mojih testiranjih Trinity dovolj dober že tudi za večino resnega igranja. MMOje ki jih jaz igram poganja brez problema na high details. Splača se pogledat tudi LLanota, ki je kar dosti cenejši (30 evrov cenejši CPU in 10 evrov pri plati) in je komaj kaj počasnejši.

Na high na 800 x 600?

Mitja358 ::

Pred dvema tednoma sem sestavil A-10 5800K + ASRock FM2A75 Pro4 A75 (69,90EUR) + Kingston 8GB KIT PC3-19200 DDR3-2400 CL11 HyperX Predator XMP (45,90EUR).

Privzeta frekfenca pomnilnika ob zagonu je bila 1333 MHz. Zaradi opcije XMP se v BIOS-u pojavita dve pred-nastavljeni frekvenci (2133 MHz ter 2400 MHz). Izbral sem 2400 MHz, nato pa je prevzelo CL11 ter 1.65V samodejno in vse skupaj je bilo 10 sekund šarjenja po BIOS-u.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Mitja358 ()

DDR3 gre z klikom navit na 2600 preko XMP 1,2 , 1,3 od amd ja.
seveda rabiš rame DR3 2600 ( ali manj 2400 2133 )

http://www.asrock.com/mb/AMD/FM2A75%20P...

Samo to je že vprašanje kolk se splača. Kupiš APU nato pa zaženeš precej za hiter RAM.

Blago navitje na tistih 2133 se meni zdi OK, skrajnosti pa manj. Sploh ker bi zafilal vse 4 sockete.

razlika v ceni hitrega DDR3 je zelo mala. zati jas priporočam 2133.

vaščan ::

Ok sedaj sva vkup zmetala tole.
proc A10-5800K BLACK EDITION 124,49 €
plata ASUS F2A85-M LE 76,04 €
Ostalo imava zanima me samo še za rame kje v sloveniji se da dobit hitre in poceni rame ok 1866 so cene še sprejemljive naprej pa pri nas cene nenormalno poskočijo. Iz tujine pa res nebi naročal.

Zakaj ne ?

Čekiraj recimo tele RAM-e:

2133MHz CL9

Visoka frekvenca dobro dene GPUju, CL9 je fajn za CPU del. Pa to na 1.5V za malo čez EUR200 za 32GB. Se pravi malo čez EUR100 za dva modula po 8GiB.
Kje v SLO dobiš kaj takega za podoben denar ?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Brane22 ()

agt ima 2133 g skill rip jaws 8 gb kit za 50 eur. tole vzemi če ciljaš na ugodno. 1866 so par evrov cenejši 45.

http://www.agt.si/racunalniska-oprema/s...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: x45 ()

Tole pa bi se po moje dalo lepo navit, samo ni xmp profila za npr 2133

http://www.agt.si/racunalniska-oprema/s...

Sc0ut ::

V čem je razlika med black edition? Je spet to da imajo odlenjen množilnik? Ker turbo vidim da imajo oboji, black in nonblack.
1231 v3, Z97 A, 16GB ram 1600mhz, 3070 RTX, HX850

fireX88 ::

dobro veš kako je z agt-jem, tako da nevem zakaj še vedno limaš linke od njih...
ANY OF MY POSTS ARE RESEARCHED AND/OR COMPILED BITS OF INFORMATION*
AND YOU SHOULD FOLLOW THEM AT YOUR OWN RISK.
*EXCLUDING SARCASTIC AND OR SUBJECTIVE RESPONSES!

Isotropic ::

sam res, x45, kako lahko sploh pomislis na to, da bi kupil katerikoli drugi ram kot AMD-jev?

fire, verjetno je 18-leten geek s fajn oprano glavo, hence...

Zgodovina sprememb…

amd jev ram je super ker dela na 1600 , scori pa so aka 1866 vsaj, kr je prilagojen pa CL ma 8 do 9 ...

no jas raje dam g skill za oc.

boolsheat ::

Čakamo na...

Kdo ve kako se imenuje program za C&C za amd je ki ima mislim da ene 10 stopnej najmanj?

phenom msr tweaker ima 4, to imam

Sploh nevem kaj toliko blebetamo okoli jeder in modulov, tukaj je vse razloženo.
http://support.microsoft.com/kb/2646060

Pa še register popravki, po želji seveda...
http://lmgtfy.com/?q=amd+disable+core+p...

boolsheat ::

Naj nekdo z Bulldijem bencha tole, zgleda zanimivo. Tudi za Intel procesorje bi bilo tole za stestirat, pri i7 so očitno drastične razlike.
http://bitsum.com/about_cpu_core_parkin...

pegasus ::

Če te skrbi, da ti OS schedula tvoj proces na drugo jedro, ga enostavno pripneš na določen core z numactl. Enako z numactl poskrbiš, da ta proces uporablja jedru lokalni ram in ne oni od soseda.

Aja, a winsi sploh vejo kaj je to numa?

RejZoR ::

Jezst bom za hec naložil oba updejta kljub temu da imam Core i7 920. Koneckoncev imam 8 threadov in če mi jih Polkna prekmalu izklapljajo je tud bedno.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

bdoxx ::

hm to je uporabno za phenoma x6 tudi?

Buggy ::

na FX8120 v win8 ter cinebenchu 11.5 ni nobene razlike v rezultatu z enable ali disable core parkingom

it was Intel that came to Nvidia to ask for GeForce GPU to be integrated with the Intel x86 CPU for products which you know today as Sandy Bridge, Ivy Bridge, Haswell and all.

prvic slisim lol
ce bi se takrat nv in amd zdruzila (merger, ne takeover), bi bila sedaj slika verjetno popolnoma drugacna.

a intel je kopiral do neke mere n vido za igp ?

PrimozR ::

Isotropic je izjavil:

it was Intel that came to Nvidia to ask for GeForce GPU to be integrated with the Intel x86 CPU for products which you know today as Sandy Bridge, Ivy Bridge, Haswell and all.

prvic slisim lol
ce bi se takrat nv in amd zdruzila (merger, ne takeover), bi bila sedaj slika verjetno popolnoma drugacna.

Ker nVidia pa komaj čaka, da se združi s svojim največjim in praktično edinim konkurentom, kar se tiče GPU-jev, kajne?

Kakšne ideje ma folk...

x45 je izjavil:

Morda do te mere, kot AMD kopira Intel pri procesorjih, AMD kopira nVidio pri grafah, itd. itd.

Intel je dolgo svoje GPU-je kar outsourcal pri npr. Imnagination Tech. (PowerVR GPU-ji) in podobnih firmah.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: PrimozR ()

JC Denton ::

PrimozR je izjavil:

Isotropic je izjavil:

prvic slisim lol

Ker nVidia pa komaj čaka, da se združi s svojim največjim in praktično edinim konkurentom, kar se tiče GPU-jev, kajne?

Kakšne ideje ma folk...

x45 je izjavil:

Morda do te mere, kot AMD kopira Intel pri procesorjih, AMD kopira nVidio pri grafah, itd. itd.

Intel je dolgo svoje GPU-je kar outsourcal pri npr. Imnagination Tech. (PowerVR GPU-ji) in podobnih firmah.

Mišljeno je bilo, preden je AMD prevzel ATI. Ker kolikor vem, so šli najprej do nVidie, ampak so dobli košarico in so se potem obrnili na ATI.

Dr_M ::

Seveda, Huang je hotel bit direktor celotne firme, pa se Ruiz ni strinjal.
Slabo za AMD.

napisal sem takrat. ce bi se amd in nv zdruzila (kar pomeni nic debta za takeover), bi imo lahko bp konkurirala intelu. verjetno bi potem ta popapal ATI.
zal je stvar preprecil hector ruiz :D, ki ni prenesel, da bi bil sef nv CEO tega zdruzenega podjetja.

intel ni nic kopiral.
pred izidom oz. med fazo nacrtovanja so prisli oni do nvidie in jih povprasali, ce bi bil pri njih interes, da bi (intel) vgrajeval v proce nv graficne kartice (basic modele). nvidia je rekla ne :))

Zgodovina sprememb…

pegasus ::

Ouch ... moramo skor novo temo odpret za tele hpc politične igrice ;)

BTW, zdele sem nekaj brskal po idealo.de za FM2 bordi za Trinity in opazil,d a se navaja kot eden od iskalnih parametrov "6-core ready".

KO ga klikneš, ti ostane nekaj bordov: 6-core ready FM2

Ve kdo kaj več o tem ?

To bo verjetno naslednik Trinityja. Je bilo o tem govora, da bo FM2 podpiral novejši procesor po Trinityju.
|HP EliteBook|R5 6650U|

Ja, ampak nikoli ni bilo nič konkretnega o tem.

Če proizvajalec za določen board pravi, da je "6-core ready", pomeni da je neke podatke o novem čipu že dobil ali mogoče že kar engineering sample.

Če bodo nasledniki na bazi Steamrollerja in bodo imeli en modul več ter GCN, je to kar konkreten, velik skok naprej...

najhitrejsi naslednik trin bo trin 2.0, samo izboljsan PD, glede grafike pa ne vem. SR se kar dolgo casa ne bo.
lahko pa pomeni samo, da imajo bolj robusten power delivery, ki je zmozen podpirat npr. 130w.

najhitrejsi naslednik trin bo trin 2.0, samo izboljsan PD, glede grafike pa ne vem.

maš kak link za tole ? Kot mi je ostalo v spominu, delajo na APUjih s polno paro. Tudi Trinity je prišel ven pred polnim Steamrollerjem.

lahko je tud 8 core trinity zakaj pa ne, čip je po moje dovolj velik za cpu in gpu.

kaj pa bodo nardil pa bomo vidli.

Dober dan ::

Če naredijo 6 ali 8 jederni Apu z 7850 gpu delom, si pa rezerviram tak čip, samo da ga dobim. Že 4 jederni bi bil dovolj, če bi le bil dovolj hiter.

SuperVeloce ::

ja, super bi bilo, da dobimo kakšen GCN gpu core na tele APUje. Kolikor vem, so tile ubistvu stari (dobri?) VLIW5. Nekako tako kot 76xx in nižje dedicated grafe iz te serije.

Zgodovina sprememb…

• predlagal izbris: Siddh ()
««
113 / 128
»»