» »

AMD Bulldozer

AMD Bulldozer

Temo vidijo: vsi
««
112 / 128
»»

x45 ::

še kr mal dražji je 3770k:

http://www.agt.si/racunalniska-oprema/p...
AMD x4 965 BE, 8 gb ddr3 1600, SSD Samsung, 960 GT
Xeon x3430, 8 GB DDR3, Matrox grafa

D3m ::

Če bi bil Intel normalna konkurenca bi zdele grajal AMD, ampak zaradi nepoštenosti s strani Intela (leta nazaj) me testi obeh NE ganejo.
|HP EliteBook|R5 6650U|

Zgodovina sprememb…

• spremenil: D3m ()

fr4nc ::

Krigl je izjavil:

Naredil sem en test z mojim FX 8320:

Integer Math 8-O!? INSANE >:D!
Vsaj nekje se lahko Intel skrije :P...

Drugače pa pri ostalih testih večino poraz gledano na FX-8150 (vsaj jaz tako vidim):8).

Lp
"Rad pomagam, če je le možno" by Fr4nc; blog(2): http://cpuwars.wordpress.com/
"I just love to share the truth!!" by Fr4nc; http://intelvsamd.wordpress.com/

no verjetno ni navil pa sam neka dva testa. itak 8 jeder pokaže svoje nekje.

54j0 ::

fr4nc je izjavil:

Krigl je izjavil:

Naredil sem en test z mojim FX 8320:

Integer Math 8-O!? INSANE >:D!
Vsaj nekje se lahko Intel skrije :P...

Drugače pa pri ostalih testih večino poraz gledano na FX-8150 (vsaj jaz tako vidim):8).

Lp

Nič čudnega, ravno v tem je bistvo teh AMD modulov.

Procesor je sestavljen iz štirih modulov, vsak od teh ima dve integer enoti in eno floating point enoto. Vem, da veste, samo ponavljam "vajo" :).

Integer bi v tem testu "moral" dati še višji rezultat.

če bi bila jedra enak zmogljiva kot intelova bi bil score x2 od 3770. sedaj pa je malo večji.

Krigl ::

x45 je izjavil:

gled ena ceno torej P/P je boljši od 3770k ( 164 vs 280 eur ), kaj tole je stock tj 3,5 ghz?

Daj izpiši konfiguracijo prosim in nastavitve ter os in popravke.

Lp

GA-990FXA-UD3
Fx 8320
8GB 1600 MHz RAM
3 leta stara grafična (ena bedna pasivna, pisarniška)
Windows 7 Pro, vsi možni popravki
Intel SSD 330, 180 GB

Kaj si mislil z nastavitvami? Vse je na original, frekvence, latence....

Se pa kar segreva reč. Pa še različni programi kažejo različne temperature. Sicer sem bil površen s termalno pasto, pa tudi 3 leta stara tuba je bila, tako da jo moram zamenjati (hladilnik je Shuriken Rev.B). Bom še sporočil če so se temperature kaj znižale. Stock hladilnik je pa direkt za v smeti, ko se procesor segreje je kot da bi sedel zraven turbine.

lp andraz

Dober dan ::

Mogoče malo bedno vprašanje, ampak me zanima in bom kar vprašal. Ne bom zameril, če se mi bo kdo smejal kasneje.
FX 8320 ima 8 jeder oz. modulov 4x2 modula. Kaj bi se zgodilo z performansom, če bi 4 module izklopil? Bi pridobil kaj več moči na posamezno nit ali ne bi bilo razlike? Torej bi potem fural dejansko samo 4 jedra.. Bi delovala 2 modula kot eno jedro ali je to prazna slama? Če bi to delovalo tako, bi potem bilo bolje furat 4 niti namesto 8...

fireX88 ::

zanimivo vpr.. sicer tudi sam nevem, ampak predvidem, če se da, boš potem izklopil celotno jedro in bi blo dejansko isto kot kot da bi kupil enega 4xxx FX-a. 2x2 modula.. nekaj takega. dvomim da dobiš kaj perf, ker pri INTLU če ht izklopiš tudi ne dobiš nič več!
tisti, ki to veste je nekaj takega?
ANY OF MY POSTS ARE RESEARCHED AND/OR COMPILED BITS OF INFORMATION*
AND YOU SHOULD FOLLOW THEM AT YOUR OWN RISK.
*EXCLUDING SARCASTIC AND OR SUBJECTIVE RESPONSES!

Brane22 ::

Lahko bi laufalo bolje, če bi izklopil "taprave" 4 module - torej 1 modul na vsakem jedru.

Mislim, da je early fix na Windowsih počel točno to. Winsi so CPU obravnavali kot 4-thread mašino, kernel je pa alociral taprave module in to je blo to.

8-O
ok čist mimo kiksnu :))

Buggy ::

Dober dan je izjavil:

Mogoče malo bedno vprašanje, ampak me zanima in bom kar vprašal. Ne bom zameril, če se mi bo kdo smejal kasneje.
FX 8320 ima 8 jeder oz. modulov 4x2 modula. Kaj bi se zgodilo z performansom, če bi 4 module izklopil? Bi pridobil kaj več moči na posamezno nit ali ne bi bilo razlike? Torej bi potem fural dejansko samo 4 jedra.. Bi delovala 2 modula kot eno jedro ali je to prazna slama? Če bi to delovalo tako, bi potem bilo bolje furat 4 niti namesto 8...

Jaz se poigravam sedaj z eno tako situacijo, zal pa sem v to primoran :(

Sem kupil 8120 ter mATX plosco Asus m5a88-m, ki pa ima s tem procesorjem ze na default probleme, ceprav je dizajnirana do 140W. Namrec, ko poganjam prime95 se zaradi presvoh napajlnega sklopa (VRM 4+1) le ta pregreva, saj na njem ni tudi hladilnih reber in procesor zacne pod obremenitvijo throtlat. Multi na trenutke vrze na vseh jedrih iz 16 na 7 ter nazaj. Bojda je to kar pogosta tezava plosc z 4+1 faznim napajanjem. Sem razrezal en star AMD stock hladilnik in ga postavil na mosfete, pa je bila situacija malenkost boljsa, nisem pa uspel hladilnik postaviti cez vse.

Skratka, da sistem sedaj funkcionira kot tak, sem izklopil 4 jedra, zal pa plata nima moznosti da bi jih izklapljal kot bi si zelel in sicer, da bi laufali vsi lihi, torej na vsakem modulu izklop po enega.

Sem pa zato z undervoltanjem 1.25V, ko je procesor tekel 4c/4t za razliko od 8c/8t pridobil neprimerno nizje temperature (do 15 stopinj) s tem, da so vsa 4 jedra laufala na 4.2Ghz prime95 brez problema.
Za stock hladilnik, poceni plata in mini ohisje je stvar cisto zadovoljiva za to kar sem rabil in po kaksni ceni sem dobil, grenak priokus pa seveda ostaja :)

nekaj na to temo pa lahko preberes tudi tukaj

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Buggy ()

tamale poceni plate niso ravno za buldija optimum. . daj stranico dol pa velik 120mm ventilator naj piha na one dele ki se grejejo pa bo. Z takim undervoltom mora delat bp potem.

Dober dan ::

Brane22 je izjavil:

Lahko bi laufalo bolje, če bi izklopil "taprave" 4 module - torej 1 modul na vsakem jedru.

Mislim, da je early fix na Windowsih počel točno to. Winsi so CPU obravnavali kot 4-thread mašino, kernel je pa alociral taprave module in to je blo to.

Če bi dejansko zadeva delovala kot sem jaz omenil, bi se AMD nasploh zelo splačal, saj itak več kot 4 threade ne potrebuje nihče, ti bi pa lahko bili kar močni. Glede na to ceno bi pa bil fx super nakup.. Če bi se to dalo, vržem takoj mojo i3-ko ven in si nabavim to zadevo :)

PrimozR ::

x45 je izjavil:

fr4nc je izjavil:

filip007 je izjavil:

Win8 naj bi prinesel neke čudeže, pa jih ni?
http://uk.hardware.info/reviews/3549/2/...

Se niti ne čudim, če to drži... saj je tudi logično. Če nimaš konkurence se prilagajaš tistemu, ki ti več ponudi oz. da...
Optimizacija za AMD procesorje je tak že dolgo v kur**.

Drugače pa tudi hotfixa naj bi prinesla čudeže... pa jih tudi nista, v bistvu je šlo za nasprotno - zmanjšanje performanca... le zakaj? Zelo verjetno je to zato, ker je denar sveta vladar.

Drugače pa še me čudi, kako še ima lahko sploh AMD procesorje v vrhu na p/p lestvici...

Lp

ja kaj si PROČAKOVAL ? itak je intel v navezi win-tel "nardil" že SP1 tako da je drastično padel prefo buldozerju. brez SP1 je bil precej boljši pa ponekod v linuxu tud. so testi tu gor, tud tvoji.

ja pa fajn da ostaneš kar na win 7 ki so itaq boljši.

p/P pa pač amd rullz

Mja, Intel in Microsoft naveza je TAKO močna, da Microsoft na veliko oglašuje Windows RT, ki je narjeen za ARM-e, Intel se je pa šel spečat z Applom in se močno boji dneva, ko jih bodo oni odpikali za celotno ARM platformo. Tega se bojijo tako močno, da so šli razvit svoj standard Ultrabookov, ki so v bistvu zelo podobni MacBook Airom.

Zresni se že enkrat no.

x45 je izjavil:

fx 8320 8 JEDER STANE 165 eur pr nas, kaj se dobi za to pr intelu ??

4 spodobna jedra?

54j0 je izjavil:

Do ene 180EUR AMD res nima konkurence, predvsem zaradi (zoprne) odločitve Intel-a, da odklene množilnik le svojim "top" modelom.

edit: Recimo raje do 220EUR. Dolgo nisem spremljal cen in sem nekako pričakoval, da bo cena kakšnega 2500K padla na 180EUR, pa vidim, da je v povprečju 10EUR dražji, kot lansko leto (???).

Kako bi pa zaklenjen množilnik bil slab za konkurenčnost? Aja, to bo zdaj spet una fora z navijanjem, ki se ga gre 1% enega procenta vseh uporabnikov računalnikov, ane? :)

x45 je izjavil:

če bi bila jedra enak zmogljiva kot intelova bi bil score x2 od 3770. sedaj pa je malo večji.

Torej priznaš, da so AMD-jevi moduli fail? :)

Pa vidim, da vam dela probleme dojemanje AMD-jevih jeder/modulov. En modul ima, kot rečeno, eno FP enoto in dve integer enoti ter se obnaša kot dvojedrnik. FX-8000 serija torej nima '4x2 modulov', temveč 4 module. In 'efektivno' 8 jeder. Če bi izklopil 4 module bi imel točno nič.

Na kratko, modul > jedro. Oz. modul = 2 x jedro.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: PrimozR ()

pegasus ::

Bom še enkrat to povedal ...

To, kar se prepucavate tu glede številk, je popoln nesmisel. Prepucavate se samo zato, ker je številke enostavno primerjat, še posebej, če so manjše od 10. A to prepucavanje nima nikakršne veze z realnim stanjem.

AMD je zdizajniral te module na podlagi opazovanja realnega stanja v svetu aplikacij. Vsi, ki vedo, kaj delajo, izbirajo AMDje (HPC svet, naslednja generacija gaming konzol). Na žalost softverski svet čisto prepočasi dohaja razvoj hardvera. FP enote imamo v procesorjih že 30+ let, pa so še vedno čisto premalo uporabljane. Za ilustracijo bom ponovno pripel ta video:

Stranka, ki je plačala za razvoj teh "počasnejših" procov, jih uporablja za računanje aerodinamike s custom fluid dynamics kodo, maksimalno zoptimizirano. Več si oglejte v mojem hpc talku v pipi, ko bo video objavljen.

Btw, nihče ne omeni, da je amdjeva FP enota 2x širša kot intlova ter tako lahko požre 2x večje podatke, torej zadovolji vseh "8 jeder".

No ja, konzol tukaj jaz ne bi izbiral kot reprezentativnega predstavnika za izbiro procesorja na arhitekturi x86, ki se bo uporabljal na dekstopu. HPC pa, jasno, še manj.

Zakaj konzole? Ker je tukaj važna cena, nek spodoben performance ter predvsem količina, ki jo je moč proizvesti. Zdi se mi, da gresta Sony in Microsoft na x86 predvsem zaradi lažjega dizajniranja iger, torej da bodo založniki/razvijalski studii srečni, da bodo praktično z eno potezo naredili igro za vse tri platforme. Tako Intel kot AMD ponujata enoten paket CPU-ja in GPU-ja, ampak ima tukaj AMD dve oz. tri bistvene prednosti - ima mnogo boljše grafične čipe (pravzaprav ima za razliko od Intela vsaj spodobne, obenem pa razvijajo cel rang grafičnih kartic, vse do serije 7900, ki bi ji načeloma lahko zapakirali ob CPU, če bi bila potreba), niso tako popularni, torej se bodo bolj grebli za vsak biznis, nimajo svojih proizvodnih zmogljivosti, torej le-te kupujejo drugje. S tem se lahko načeloma, če bo RES nuja, prilagajajo ponudnikom, torej Global Foundries, TSMC, Chartered in morda še komu, vse to pa omogoča, da naj ne bi bilo pomanjkanja čipov za konzole. Intel e tega skoraj zagotovo ne bo šel, jim preveč denarja prinesejo Xeoni, ki se jih še vedno proda bistveno več, kot Opteronov, ne glede na popularnost v HPC-ju.

Pegasus pa lepo, da AMD zmaguje v HPC. Ampak kaj za vraga to pomaga nam, namiznim uporabnikom, kjer je v ogromno primerih še vedno več kot dovolj dvojedrnik, sploh če sta obe jedri hitri?

PrimozR je izjavil:

No ja, konzol tukaj jaz ne bi izbiral kot reprezentativnega predstavnika za izbiro procesorja na arhitekturi x86, ki se bo uporabljal na dekstopu. HPC pa, jasno, še manj.

Oboji ti narekujejo razvoj tega, kar imaš na desktopu. Jaz, npr., sem popolnoma zadovoljen z zmogljivostmi grafične kartice iz leta 1996, ki ne rabi niti pasivnega hladilnika. A danes sploh ne moreš kupiti grafične kartice, ki ne rabi hlajenja. Kar so diktirali gamerji. In zame to ni razvoj v pravo smer. Na srečo se z mobilnimi napravami sedaj zadeve normalizirajo.

V 5-10 letih se bodo tudi pisci desktop softvera (če bo ta takrat še obstajal) spametovali in se priučili tehnik programiranja, ki se danes že uporablja v hpc svetu. To, kar imamo na desktopih danes, lahko večinoma že postavimo v muzeje, ne bo nič narobe. In prerekanje, kter cpu najbolje poganja muzejski softver je ... well, tragikomično.

Isotropic ::

kaksen softver si pa predstavljas, da bos lahko bolj ucinkovito poganjal na 10-jedrniku kot na enojedrniku (na avg user desktopu)? pa da bo price/perf vsaj za silo dobro skaliran? za vecino compute-intensive aplikacij (video editing recimo) se bolj splaca namenski hardver na procu pa je. (aes, quicksync...)

intel itak nakazuje, da bo sel v smeri SOC in verjetno AIW (samo monitor) desktopov, ce se bo dalo kam stlaciti se graficno).

pegasus je izjavil:

PrimozR je izjavil:

Oboji ti narekujejo razvoj tega, kar imaš na desktopu. Jaz, npr., sem popolnoma zadovoljen z zmogljivostmi grafične kartice iz leta 1996, ki ne rabi niti pasivnega hladilnika. A danes sploh ne moreš kupiti grafične kartice, ki ne rabi hlajenja. Kar so diktirali gamerji. In zame to ni razvoj v pravo smer. Na srečo se z mobilnimi napravami sedaj zadeve normalizirajo.

V 5-10 letih se bodo tudi pisci desktop softvera (če bo ta takrat še obstajal) spametovali in se priučili tehnik programiranja, ki se danes že uporablja v hpc svetu. To, kar imamo na desktopih danes, lahko večinoma že postavimo v muzeje, ne bo nič narobe. In prerekanje, kter cpu najbolje poganja muzejski softver je ... well, tragikomično.

Kako ne moreš, kaj pa tista, ki je v procu? Danes lahko kupiš procesor z grafičnim čipom, krmilnikom pomnilnika in PCIe vodila s porabo do 35 W.

Vse lepo in prav, kaj pa problemi, ki se _ne_ dajo paralelizirati? File:AmdahlsLaw.svg @ Wikipedia

Isotropic ::

amdahlov zakon niti nima take veze za desktop, ce lahko za zadeve, za katere predvidevas, da jih bodo uporabljali, zapeces na proc ustrezen namenski hardver (x264 encoder/ decoder, aes).
na desktopu paralelizma niti ne rabis toliko.

oz. za tiste, ki bodo rabili kaj vec, bo pa pac naslednik lga-2011...

filip007 ::

Da bi imeli 10 jeder, zato ker je software preveč len, nima smisla. No saj verjamem tisto kar pač rabi parelelnost jo uporablja, ostalo pa ne ker pač ni potrebe za to. Saj bi lahko imeli lahko recimo 64 jeder pa bi lahko vsak program na svojem jedru deloval, nekaj takega ima ARM se mi zdi, pa bi lahko zafilali RAM do konca in imeli skoraj neomejeno odprtih programov.
Prenosnik, konzola, TV, PC upokojen.

PrimozR je izjavil:

Vse lepo in prav, kaj pa problemi, ki se _ne_ dajo paralelizirati?

Gustafson's law @ Wikipedia

barocco ::

Ali je potrebno oz.dobro ,da inštaliram hotfix - http://www.techpowerup.com/158534/New-W.....html
za 8120FX?

filip007 ::

Niti ne, OS bo sam nadgradil z novejšimi revizijami, kar bo pač treba.

Drugače pa ni tako slab...
Prenosnik, konzola, TV, PC upokojen.

Sem sam inštaliral oba hotfixa,ker sem pregledal vse(updejte) in nista bila še inštalirana.
Updejti,pa so bili inštalirani vsi do tega trenutka.
Upam ,da ni nič narobe.
RangerVIII|6700k|Corsair16GB|
Msi1070|pm961|BX5001TB|RM650x|H100iv2|

barocco je izjavil:

Ali je potrebno oz.dobro ,da inštaliram hotfix - http://www.techpowerup.com/158534/New-W.....html
za 8120FX?

Sam jih ravno ne priporočam - imam isti procesor in sem naredil teste:

BLOG: http://intelvsamd.wordpress.com/

Jaz sem jih po testiranja takoj odstranil...res je, da ni neke ogromne razlike, ampak zakaj bi bil slabši, če je lahko boljši ;).

Lp

je kaj novga v blugu, npr kaki OC scori preden prodaš cpu in nabaviš 8320 FX ?

@fr4nc,Hvala za te teste,res izčrpno.
Kako pa je pri igrah?
a tele hotifixi, kaj zavirajo sam performance pri igrah..
pa še kako naj odpravim pri zagonu un posting(ni klasičen ) ampak "slika" pol temain namizje.
Ni klasičnega podatka-posta npr: ASUS megatrends...
ampak tole:

v biosu spremeniš to zadevo

x45 je izjavil:

je kaj novga v blugu, npr kaki OC scori preden prodaš cpu in nabaviš 8320 FX ?

Ne nič ni novega, ker še vsega kar sem potestiral ni objavljenega, saj od bloggerja (charger69) ni že kar nekaj časa popolnoma nobenega odziva.

Nov blog bom naredil in urejal sam, tako da bo redno updatan ;)

barocco je izjavil:

@fr4nc,Hvala za te teste,res izčrpno.
Kako pa je pri igrah?
a tele hotifixi, kaj zavirajo sam performance pri igrah..

Hvala za pohvalo:D.
To pa ne vem... si na žalost nisem vzel časa še za to, saj so me že tukaj hotfixi dejansko preveč razočarali.

Lp

Aha Hvala,bom kr pustu ,ker ne vem kje.
Me pa zanima zakaj se ne dvigne 8120FX na 4Ghz,kot je v review-ih.
Sm obremenil z Aido64Extreme Edition pustil dobrih 12Min.
A delam kej narobe?

Zraven MBO dubu program AXTU za OC ,kaj naj samo drsnik CPU-Ratio ali še kaj drugega??

Globalfoundries to Start 14nm tests:

http://www.xbitlabs.com/news/other/disp...

M-XXXX ::

Globalfoundries seems to have a clear roadmap for both SOI as well as fully-depleted SOI at 28nm and 20nm. But those technologies use traditional planar transistors, not innovative FinFET transistors, which means that AMD will not be able to match Intel’s performance and power saving capabilities.

Kot kaže bo zgodba ostala ista...

boolsheat ::

Samo to je namenjeno za ARM in gre za hibridno 20nm-14nm proizvodnjo.

vaščan ::

Lep pozdrav
Najbolje da kar v tej temi vprašam, kjer ste amd poznavalci. Sam namreč od amd 64 ne spremljam več amdja in nimam pojma.
Za kolega sestavljamo en rač. Nič ocja pač nov tih pc, ki bo služil mnogo let in da bo človek odšpilal kakšno igro na medium detajlih. Nekaj sva gledala recimo če vzame A8 5600 in ati hd 7770 bosta od procesorja grafična in 7770 delovali skupaj kot na crossfire varijanto ali kako to sploh deluje na tej plošči Matična plošča Gigabyte GA-F2A75M-D3H, FM2 http://www.mimovrste.com/artikel/238010...

Vse skupaj naj bi izgledalo takole https://www.mimovrste.com/checkout/show...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: vaščan ()

prvo vzem samo ta apu bo verjetno kr dovolj... potem pa dokupiš grafo.

Pro_moted ::

x45 je izjavil:

prvo vzem samo ta apu bo verjetno kr dovolj... potem pa dokupiš grafo.

Se strinjam. Jaz bi vzel takole :

AMD A10-5800K (3.80Ghz, 4MB) BOX Black Edition.....129.60 €
ASRock FM2A75 Pro4-M.....70.80 €
Kingston HyperX LoVo 8GB 1600Mhz cl9 - 1.35V....44.40 €

+ ostalo po želji.

Skupaj: 244.80 € , v Dinokomp.si

Če bo pa zmanjkalo moči pa pač dokupi grafo.
AMD FX8120;GB 990FXA-UD3
FirePro V4900 ;Corsair Vengance 16Gb
XFX 650W;Corsair Force GT, Asus Xonar DGX

rdecaluc ::

Kupi najhitrejši spomin 1866mhz! Pozna se pri grafi, ki je v procesorju - več FPS!
Est modus in rebus. ,typos

boolsheat ::

Hmm, kdaj namerava AMD podpreti DDR4, ker sklepam, da bi precej izboljšalo performans APUjem.

M-XXXX ::

boolsheat je izjavil:

Hmm, kdaj namerava AMD podpreti DDR4, ker sklepam, da bi precej izboljšalo performans APUjem.

Aha in kje lahko ti navadni uporabniki kupijo DDR4? In kaj ima potem tukaj AMD kaj za podpirat, če ga sploh še zunaj ni??

boolsheat je izjavil:

Ko pride ven. Predvidoma enkrat za časa Excavatorja (2014).

Reycis ::

Res ne razumem kako ima nekdo jajca da predlaga 1600 rame za APU. Še sploh glede na to, da za 2 evra več dobiš 1866 in zares konkretno izboljšanje performansa. In potem še ni gumba za "Predlagaj izbris". Trenutno je za budget gaming Trinity tako dober, da sploh nima konkurence. V bistvu je po mojih testiranjih Trinity dovolj dober že tudi za večino resnega igranja. MMOje ki jih jaz igram poganja brez problema na high details. Splača se pogledat tudi LLanota, ki je kar dosti cenejši (30 evrov cenejši CPU in 10 evrov pri plati) in je komaj kaj počasnejši.

+1

RAMom so res padle cene. 2133MHZ tudi sploh ni več tako drag.

BTW: opazu sem, da se v reportih za neke FM2 MoBoje navaja najvećja kapaciteta RAM-a 4x16GiB=64GiB, z opombo, da tega še ni bilo mogoče testirati, in da se ta funkcionalnost pričakuje KO 16GiB moduli pridejo ven.

Kar da slutiti, da se pričakujejo nekje naslednje leto.

54j0 ::

In kakšna je realna razlika v fps, ko menjaš 1600 z 1866 MHz pomnilnikom? Če z 20 preide na 23 fps, sploh ni važno, kateri ram uporabljaš.

To je 15%. Če te to stane samo par ekstra € za RAM, zakaj ne ?

Kaj pa, če dobiš še 15% s prehodom na 2133MHz ?

To ti je lahko razlika med igro, ki jo še lahko spodobno igraš in tako, ki je ne moreš več...

D3m ::

Predlagam 1866 MHz ali več. Konkretno se pozna pri igrah.
|HP EliteBook|R5 6650U|

Buggy ::

Brane22 je izjavil:

To je 15%. Če te to stane samo par ekstra € za RAM, zakaj ne ?

Kaj pa, če dobiš še 15% s prehodom na 2133MHz ?

To ti je lahko razlika med igro, ki jo še lahko spodobno igraš in tako, ki je ne moreš več...

tole se mi zdi pa malce prevec performance boosta s samo hitrejsim RAM-om. Kaksen link bi bil zazeljen...
««
112 / 128
»»