Forum » Strojna oprema » AMD Bulldozer
AMD Bulldozer
Temo vidijo: vsi
Brane2 ::
Saj zaradi tega bo Piledriver zanimiv. Dobil boš še vsaj 5-ti modul, če ne bodo že še 6-tega stlačili gor.
6 izboljšanih modulov in 12 threadov pa je že počasi zanimivo, za tak denar kot je zdaj FX-8150.
Osebno se mi zdi, da ej vse pod 8 bolj kilava konkurenca in sam bi raje videl kaj takega, čeprav mogoče z manj L3, ampak...
6 izboljšanih modulov in 12 threadov pa je že počasi zanimivo, za tak denar kot je zdaj FX-8150.
Osebno se mi zdi, da ej vse pod 8 bolj kilava konkurenca in sam bi raje videl kaj takega, čeprav mogoče z manj L3, ampak...
On the journey of life, I chose the psycho path.
win64 ::
Mhm,30% nikol.....
5-10% v določenih scenarijih ....light threaded kjer se pač modul obnaša kot jedro...
Ivy bridge ma povišan performanc za 10% na jedro kar je dodatno vodstvo naprej lol
Ciljal sem na take izpade, je bilo pa mišljeno sarkastično:
Mogoče pa le ni vse tako črno ?
KLIK!
OMG --- iz tvojga linka :
AMD FX-8150 Passmark CPU Score has jumped from 8500 to 13000 using REG Patch. But it is not stable yet.
TOLE JE 53 % GAIN SAMO Z TEM PATCEHM !!
AMD FX-8150 Passmark CPU Score has jumped from 8500 to 13000 using REG Patch. But it is not stable yet.
TOLE JE 53 % GAIN SAMO Z TEM PATCEHM !!
Kar je IMHO možno, če gre za ptch, ki rešuje cache aliasing.
Ampak samo v kakih patoloških primerih, jasno.
Pšenični ::
http://downloads.guru3d.com/download.ph...
Tole....
"AMD Bulldozer gets hotfix from MicrosoftMicrosoft has rolled out a hotfix to optimize the performance of AMD's Bulldozer processors on Windows 7 and Windows Server 2008 R2 based systems.
The hotfix enables Bulldozer to use Simultaneous Multithreading (SMT)."
Tole....
"AMD Bulldozer gets hotfix from MicrosoftMicrosoft has rolled out a hotfix to optimize the performance of AMD's Bulldozer processors on Windows 7 and Windows Server 2008 R2 based systems.
The hotfix enables Bulldozer to use Simultaneous Multithreading (SMT)."
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Pšenični ()
Machiavelli ::
So ga že dol potegnil ker ni vredu....Module je slabo programirat da se vedejo kot SMT....
Kolk pridobiš prav toliko izgubiš lol
http://translate.google.com/translate?h...
Kolk faking je težko napisat kodo da se Modul vede kot jedro in ne ht ??
Kolk pridobiš prav toliko izgubiš lol
http://translate.google.com/translate?h...
Kolk faking je težko napisat kodo da se Modul vede kot jedro in ne ht ??
Nigaaazz
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Machiavelli ()
@Machiavelli:
Ti sploh ne razumeš zadev. Pri tem ti ne bo pomagalo branje novičk. Ni zamenjave za delo možganov.
Saj sem ti poskušal razložiti, pa me ignoriraš in brkljaš po tem nekih "virih" ko kura po dreku.
Fajn, če mi pač ne verjameš, ampak potem pa odpri direkt buklo proizvajalca in poglej sam, a ne.
Kot sem ti že reku ene 500x, je M$ implementiral le DELNO rešitev.
Ti sploh ne razumeš zadev. Pri tem ti ne bo pomagalo branje novičk. Ni zamenjave za delo možganov.
Saj sem ti poskušal razložiti, pa me ignoriraš in brkljaš po tem nekih "virih" ko kura po dreku.
Fajn, če mi pač ne verjameš, ampak potem pa odpri direkt buklo proizvajalca in poglej sam, a ne.
Kot sem ti že reku ene 500x, je M$ implementiral le DELNO rešitev.
Eh ebat ga....Kokr kaže tud radeonke bodo samo 25-30% boljše od trenutne serije ......cena pa previsoka..
Nigaaazz
Jaz sem upal na 15% pohitritev glede na prejšnjo in enaka cena... :/
nižja torej 7800 bo nekje 5-8% hitrejša in bolj varčna za podoben oz nižji znesek kot trenutna ponudba...
Nigaaazz
Dr_M ::
Bodo mogl pa kr navit frekvence, da bo toliko hitrejsa
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.
Jah
Core clock 6970 ima 880Mhz na 7870 bo 950Mhz
Memory clock 6970 ima 1375Mhz na 7870 bo 2100Mhz
6970 tdp 250w, 7870 tdp 150w
cena pa pač tam tam 260-280eur
žalost pa je 7600 serija....cena visoka glede na trenutno ponudbo..
Nigaaazz
Zgodovina sprememb…
Cena? Kaksna cena?
Cena? Kaksna cena?
7670 katera bo kot 6850 bo stala 160-170eur kar je smešno....7850 pa je 6950 bo pa 200-230eur
Nigaaazz
PrimozR ::
Machiavelli je izjavil:
Jah
Urlpls.
Nerabš url-ja logično je da bodo mal kloknil in da bo varčnejša ;D Cena pa enaka
Nigaaazz
Ej, ti si pomoje mal pomesal cifre.
Vse kar je pod 7800, je narejeno cisto nanovo, tko da nehi bluzit ze no.
hojnikb ::
A ni glih 7900 nov arc, ostalo pa rebrand/repack na novem procesu ?
#brezpodpisa
Zgodovina sprememb…
- spremenil: hojnikb ()
Jao jao. Pri 6000 seriji je bila najvecja sprememba pri 6900, vse ostalo je bilo enako kot prej. Zdej pa tudi nizje serijo dobijo enako zasnovo, kot ima 6900. Torej ce povzamemo. 7900 bo popolnoma nova arhitektura, 7800 bo enaka kot 6900, nizje serije pa tudi dobijo enako zasnovo, kot ima 6900, torej drugacno kot so bile 6800 in nizje.
nop 7600 je pomanjšana predelana navita rahlo oskubljena 6700-6800 serija,
7800 je pomanjšana navita 6900 serija,
7900 je pa nova izvedba...
Nigaaazz
Zgodovina sprememb…
69charger ::
Radeon 6770 je bil recikliran 5770,sedaj pa bo isto z 7770. Isto sranje,drugo pakovanje z manjšim popravkom na jedru,še vedno ni vredno denarja.
How many guys from a tech forum does it take to change a lightbulb?
Jst ::
Jaz sem med tistimi, ki pravijo, da z BDjem lahko dosežeš tudi do 30% več, kot pa out od the box na windowsih.
Če se napiše namenski kernel (i/o memory) scheduler, aplikacijo optimiziraš za takšno delovanje (ni problem za HPC trg) in ji daješ dato, ki jo ima rada, si iz BDja potegnil vse. Od 25 do 30% več.
Odvisno kaj bo AMD sedaj storil, ampak če bodo single thread zaostajali 10%, naslednjih nekaj let pa samo dodajajo module, je BD (za AMD - arhitekturno) čisto dobra naložba za naslednjih nekaj let.
Če se napiše namenski kernel (i/o memory) scheduler, aplikacijo optimiziraš za takšno delovanje (ni problem za HPC trg) in ji daješ dato, ki jo ima rada, si iz BDja potegnil vse. Od 25 do 30% več.
Odvisno kaj bo AMD sedaj storil, ampak če bodo single thread zaostajali 10%, naslednjih nekaj let pa samo dodajajo module, je BD (za AMD - arhitekturno) čisto dobra naložba za naslednjih nekaj let.
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|
Kaj biksate z optimizacijo ...? SB ko je vn pršu je takoj seku...z SP1 pa so dodal AVX podporo...
Res da nekoč so bili neki patchi za nekatere proce ampak 25-30% da boš stisnu ni šans.....mogoče za neko aplikacijo katera je že zdaj vredu recimo winrar-winzip xD z totim pachom boš pridobil v povprečju 8% boosta V določenih scenarijih...in pri lahkih obremenitvah rahlo nižjo porabo,30% pa nwm..pipe pregloboke predouge...cach latence visoke....
Res da nekoč so bili neki patchi za nekatere proce ampak 25-30% da boš stisnu ni šans.....mogoče za neko aplikacijo katera je že zdaj vredu recimo winrar-winzip xD z totim pachom boš pridobil v povprečju 8% boosta V določenih scenarijih...in pri lahkih obremenitvah rahlo nižjo porabo,30% pa nwm..pipe pregloboke predouge...cach latence visoke....
Nigaaazz
Rippy ::
@Machiavelli glede na "zanimivo" arhitekturo BD modula bi lahko bilo možno. Ampak dvomim, da je to nekaj izven striktno sintetičnega benchmarka. V vsaj trenutnih real world aplikacijah se to lahko samo sanja.
PrimozR ::
http://vr-zone.com/articles/report-amd-...
A ti sploh veš kakšen problem ima Bulldozer, ki ga s Scheudlerjem lahko rešiš?
Machiavelli je izjavil:
Kaj biksate z optimizacijo ...? SB ko je vn pršu je takoj seku...z SP1 pa so dodal AVX podporo...
A ti sploh veš kakšen problem ima Bulldozer, ki ga s Scheudlerjem lahko rešiš?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: PrimozR ()
Machiavelli je izjavil:
nop 7600 je pomanjšana predelana navita rahlo oskubljena 6700-6800 serija,
7800 je pomanjšana navita 6900 serija,
7900 je pa nova izvedba...
Cela 5000 serija je bila VLIW 5 (oz od 2000 do 5000 so bile vse VLIW 5), 6900 je VLIW 4, 6800 in nizje VLIW 5, pri 7000 bo pa 7900 NGC (karkoli naj bi ze to bilo, verjetno celo pri AMDju ne vejo), ostale pa VLIW 4, kar ni enako kot VLIW 5, tako da lahko nehas bluzit, hvala.
Machiavelli: BD ima problem, da se OSu predstavi kot osemjederni procesor, OS pa ko razporeja naloge, si misli, da je vsako jedro enako zmožno in temu primerno poganja programe/servise/... OS bi moral zaposlevati Module in kar ostane frej pri določenem modulu, potem dodatno nalogo z zmanjšano prioriteto poslati na ta modul. Tako bi se glavna naloga lepo hitro izvršila, kar je pa še poslal in obdelal na tem modulu, se pa da v višjo prioriteto in tako krožiš v krogih.
x45 ::
Ta patch še ni to in ga odsvetujejo. Če ima gdo buldija lahko testira. Celovito rešitev upjamo čimprej.
Bolje je ostat pri omenjenih maskah od prej, kjer je pohitritev kar obetavna.
Bolje je ostat pri omenjenih maskah od prej, kjer je pohitritev kar obetavna.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: x45 ()
D3m ::
To me spomni na takrat, ko sem si kupil Athlon X2 4200+ je bil od AMDja dual core-optimizer patch oz. program.
|HP EliteBook|R5 6650U|
Tist patch je bil predviden samo za igre, drugje je stvar delala bp.
D3m ::
Aha, no pač tudi takrat se je šlo za nekaj problemov pri novi arhitekturi.
|HP EliteBook|R5 6650U|
FireSnake ::
Ta patch še ni to in ga odsvetujejo.
Neznalec: tako v pismenosti kot poznavanju hardvera (večkrat dokazano v tej temi) prišparaj nam sive lase in nehaj pisarit.
Poglej in se nasmej: vicmaher.si
Aha, no pač tudi takrat se je šlo za nekaj problemov pri novi arhitekturi.
Ubistvu je bla ta arhitektura ze kar nekaj casa, slo je samo za DC procesorje, se vedno pa K8.
Sorry
hojnikb ::
Mogoče malo offtopic amapak vseen; kak se je stvar rešla softwaresko oz če je sploh pri teh zlepljenih quad corih pr intlu (q9xxx,q8xxx,q6xxx), glede na to da so po dve jedri za sebe in so bridgani skupi.
A so naredl tut tak patch za Win al to aplikacije same upoštevajo ?
pa niso tile tanovi AMD opteron tut zlimani FX skupi, kak je pa s tem ?
A so naredl tut tak patch za Win al to aplikacije same upoštevajo ?
pa niso tile tanovi AMD opteron tut zlimani FX skupi, kak je pa s tem ?
#brezpodpisa
Isotropic ::
jst je govoril enkrat, da je fajn pospesil en program, ko mu je rocno dopovedal, da se mora izvajati na core 1,2 ali 3,4 in nic drugace.
>Was I right or was I right ?
You weren't alone... Imam znanca, ki dela v MS Core Team. Ta mi je povedal, kar sem zgoraj napisal. W8 bo najverjetneje, za W7 SP, pa še ni dorečeno.
You weren't alone... Imam znanca, ki dela v MS Core Team. Ta mi je povedal, kar sem zgoraj napisal. W8 bo najverjetneje, za W7 SP, pa še ni dorečeno.
macgajver ::
A ma kdo buldija win7 in black ops? Prašam zato ker je black ops na 7ki eden slabše optimiziranih špilou in so ogromni fps dropi bi blo zanimiv vidt da nekdo kakšen screen s frapsom nrdi. Vem kakšna razlika je med sandijem in intelovimi zlimanimi quadi Q.. serijo pri tem špilu bi blo pa zanimiv vidt kako se odreže buldožer špil je hudo hudo cpu bound.
tenstan krompir je pa zakon
A ma kdo buldija win7 in black ops? Prašam zato ker je black ops na 7ki eden slabše optimiziranih špilou in so ogromni fps dropi bi blo zanimiv vidt da nekdo kakšen screen s frapsom nrdi. Vem kakšna razlika je med sandijem in intelovimi zlimanimi quadi Q.. serijo pri tem špilu bi blo pa zanimiv vidt kako se odreže buldožer špil je hudo hudo cpu bound.
Sem gledu test z patchom in brez 6970 CF na 3 displeye,z patchom pridobiš 5-15fpsa,
Torej primer iz 25-35 fpsa na 30-45.
Samo jemlji si takole 1 modul = skorej kot 1 SB jedro brez Htja
Zanimljivo pa je da ta patch je tudi na Intelu pospešil AVX..
What's really mind blowing is that some SB users allegedly installed this patch and are also reporting some performance improvements on their machines in newer, threaded and AVX enabled applications (source), one of them said:
"intel burn test gflops is up bigtime with hyperthreading and avx enabled.I broke 112gflops at only 4.9ghz. I couldnt break 100gflops at that speed before the hotfix"
Nigaaazz
MS lahko doseže nekje povprečno 15% pohitritve, v določenih primerih celo 20%. Ostalo je pa odvisno od programa in podatkov.
BD ima ene podatke (int) rajši kot druge (DP). :)
>Vem kakšna razlika je med sandijem in intelovimi zlimanimi quadi Q
macgajver: Kakšna? Meni je čisto lepo delal na Q66@3.2, 5850... (ps: če izklopiš Aero, pridobiš nekaj FPSjev, mogoče tudi reši problem FPS dropov.)
---
>Veze in poznanstva
Hja, ko že nekaj časa programiraš, si aktiven na dev forumih in s tem pridobiš poznanstva, ki včasih prerastejo v kolege.
BD ima ene podatke (int) rajši kot druge (DP). :)
macgajver: Kakšna? Meni je čisto lepo delal na Q66@3.2, 5850... (ps: če izklopiš Aero, pridobiš nekaj FPSjev, mogoče tudi reši problem FPS dropov.)
---
>Veze in poznanstva
Hja, ko že nekaj časa programiraš, si aktiven na dev forumih in s tem pridobiš poznanstva, ki včasih prerastejo v kolege.
macgajver ::
Sej ne rečem da bi špil slabo delal samo švoh je optimiziran na 7ki in visti. Smo testiral xp vs win7 40-50fps razlike. špil na xpjih delo lepo razporedi med gpu in cpu na windows 7 pa samo CPU švica in zato posledično fps dropi na intlovih quadih prejšne generacije. Zato sem omenil da bi blo zanimiv vidt v takem špilu kolk je šel amd kej naprej kjer je res samo surova moč cpuja potrebna.
tenstan krompir je pa zakon