» »

AMD Bulldozer

AMD Bulldozer

Temo vidijo: vsi
««
14 / 128
»»

SavoKovac ::

Tipom včasih manjka domišlije. Rabl bi ščepec (peska) ameriške miselnosti iz 70ih, ko so tam zadeti kurl 20l/100km.

Torej, nema Branch, dej v peto (o.p. 5 instructions per simple core cycle).
Ima Branch, ups, dej žmigavc, v drugo, pa včasih naravnost.

Sam ne upajo, šparajo s peskom, mislijo da ga morjo Gadafiju uplent. Madonca.

Samuel ::

http://www.xbitlabs.com/news/cpu/displa...

AMD FX-Series Top-of-the-Range Microprocessor to Cost $320 - Report.

Even though Advanced Micro Devices' next-generation FX-series microprocessors code-named Zambezi and powered by Bulldozer micro-architecture are projected to bring the company back onto the market of high-performance desktop microprocessors, the new chips will be relatively affordable. For example, the highest-performing model will cost $320, according to a media report.

As reported previously, the initial family of FX chips will include four models: two eight-core flavours, one six-core version as well as one quad-core chip. The top-of-the-line FX-8130P and FX-8110 will cost $320 and $290, respectively, six-core FX-6110 central processing unit will be priced at $240, whereas quad-core FX-4110 microprocessor will cost $190, according to a news-story by Donanim Haber web-site.

It is rather noteworthy that AMD will sell its highest-performing microprocessor for $190 - $320. Positioning of the chip in AMD's documents seen by X-bit labs clearly shows that AMD wanted to address the high-end desktop CPU market. In particular, AMD wanted to compete against Intel Core i7-2600-series microprocessors with its eight-core chip. Intel's quad-core Core i7-2600K costs $317. It remains to be seen how successful will AMD FX-8100-series be against Intel's six-core code-named Bloomfield Core i7 family chips.

Among the advantages that are mentioned by the AMD documents that X-bit labs has happened to see are "more overclocked cores", "more cores dual graphics, OpenCL and GPU" compute and others. By the end of the year the firm expects over 10% of its desktop products to be based on the Bulldozer micro-architecture and be in the AM3+ form-factor.

AMD Orochi design is the company's next-generation processor for high-end desktop (Zambezi) and server (Valencia) markets. The chip will feature eight processing engines, but since it is based on Bulldozer micro-architecture, those cores will be packed into four modules. Every module which will have two independent integer cores (that will share fetch, decode and L2 functionality) with dedicated schedulers, one "Flex FP" floating point unit with two 128-bit FMAC pipes with one FP scheduler. The chip will have shared L3 cache, new dual-channel DDR3 memory controller and will use HyperTransport 3.1 bus. The Zambezi chips will use new AM3+ form-factor and will require brand new platforms.

The Sunnyvale, California-based chip designer plans to introduce AMD 900-series chipsets compatible with Zambezi processors in Q2 2011. The Bulldozer processors, Radeon HD 6000 "Northern Islands" discrete graphics cards and AMD 900-series core-logic sets will power AMD's next-generation enthusiast-class platform code-named Scorpius.
If you notice this notice, you will notice that this notice is
noticably not worth noticing.

bluefish ::

Vsekakor bo zanimivo spremljati nadaljnji razvoj in prihajajoče teste.

x45 ::

še o top plati za AM3+ :

http://slo-tech.com/novice/t468472#crta

ravsek ::

Upam, da se ni bilo. Vir: http://vr-zone.com/articles/amd-a-serie...

kihc ::

Sranje je da čeprav se 290$ lepo sliši bo pri nas pomoje to kar lepo 300+EUR.
x

Machiavelli ::

Samuel je izjavil:

http://www.xbitlabs.com/news/cpu/displa...

AMD FX-Series Top-of-the-Range Microprocessor to Cost $320 - Report.

Even though Advanced Micro Devices' next-generation FX-series microprocessors code-named Zambezi and powered by Bulldozer micro-architecture are projected to bring the company back onto the market of high-performance desktop microprocessors, the new chips will be relatively affordable. For example, the highest-performing model will cost $320, according to a media report.

As reported previously, the initial family of FX chips will include four models: two eight-core flavours, one six-core version as well as one quad-core chip. The top-of-the-line FX-8130P and FX-8110 will cost $320 and $290, respectively, six-core FX-6110 central processing unit will be priced at $240, whereas quad-core FX-4110 microprocessor will cost $190, according to a news-story by Donanim Haber web-site.

It is rather noteworthy that AMD will sell its highest-performing microprocessor for $190 - $320. Positioning of the chip in AMD's documents seen by X-bit labs clearly shows that AMD wanted to address the high-end desktop CPU market. In particular, AMD wanted to compete against Intel Core i7-2600-series microprocessors with its eight-core chip. Intel's quad-core Core i7-2600K costs $317. It remains to be seen how successful will AMD FX-8100-series be against Intel's six-core code-named Bloomfield Core i7 family chips.

Among the advantages that are mentioned by the AMD documents that X-bit labs has happened to see are "more overclocked cores", "more cores dual graphics, OpenCL and GPU" compute and others. By the end of the year the firm expects over 10% of its desktop products to be based on the Bulldozer micro-architecture and be in the AM3+ form-factor.

AMD Orochi design is the company's next-generation processor for high-end desktop (Zambezi) and server (Valencia) markets. The chip will feature eight processing engines, but since it is based on Bulldozer micro-architecture, those cores will be packed into four modules. Every module which will have two independent integer cores (that will share fetch, decode and L2 functionality) with dedicated schedulers, one "Flex FP" floating point unit with two 128-bit FMAC pipes with one FP scheduler. The chip will have shared L3 cache, new dual-channel DDR3 memory controller and will use HyperTransport 3.1 bus. The Zambezi chips will use new AM3+ form-factor and will require brand new platforms.

The Sunnyvale, California-based chip designer plans to introduce AMD 900-series chipsets compatible with Zambezi processors in Q2 2011. The Bulldozer processors, Radeon HD 6000 "Northern Islands" discrete graphics cards and AMD 900-series core-logic sets will power AMD's next-generation enthusiast-class platform code-named Scorpius.

Kot sem napovedal že več kot pol leta nazaj :D
bla bla mi boste zdaj očital teli egoisti,TIHO!!

Še 17 dni !!! :D
Nigaaazz

Zgodovina sprememb…

Na papirju je to seveda vse tipi top. Bo pa potrebno počakati na konkretne primerke, da ne bo razočaranja kot v primeru PhI.

lej če bo 270-290eur 95w fx8 je jasno razvidno da je zadeva 15-30% boljša od 2600k kateri zdaj stane 235eur,nepozabimo na 970 i7 6/12 kateri je zdaj 460eur in bo še padal na nekje 340~380eur...

Bo zanimljivo :D
Nigaaazz

Še enkrat, na papirju je vse super.

Brane2 ::

Ni da navijam za Intla ( vse moje mašine v zadnjih 8 letih so AMD-based, razen prenosnikov) ampak ne hitet.

Tako kot vedno, Intel čaka na to, kar se bo pojavilo in že ima pripravljen možen odgovor.

Ali bo dal ven kak hitrejši 26xx ali bo spustil cene, mogoče celo oboje. Če bo AMD dovolj dober, seveda.

Nato sledi čez mesec-dva prva AMDjeva korekcija cen, ko se bo dalo kaj pametnega reći z dovoljšnjo zanesljivostjo.

Takrat bo za tiste, ki bi vsekakor radi to zadevo, pravi čas za nakup.

Jaz bi vsekakor počakal še mesec-dva zatem, torej ko se bodo pojavili novi highend čipi, predvidoma okt-nov.

Takrat bo znaj kar nekaj plat, cene se bodo ustalile, folk bo dodobra stestiral zadevo in če že hočeš res nov CPU, je takrat pravi čas.

Dobiš povsem nov CPU iz serije, ki je še zelo sveža.

Stara japonska modrost pravi "prvi kučići se bacaju u vodu"...

BTW: Jaz soebno bi raje BD-II.

BD je kul stroj, a nekaj stvari mi intenzivno ni všeč na njem.

Prvič, L1 je samo two-way in še ta je deljen med enotama. PH ima za vsako enoto svoj L1 in že to je bolj ubogo.
Res je, da lahko dve enoti delata kot celota, ki gate trga, ampak potem to ni več octal ampak quad core.

Pa to, da lahko vedno prefetchaš samo v L1 je tudi pain in the arse. Ampak ajde L1-D ni deljen, pa tudi 4-way associative je.

Meni se ne zdi zadosten preskok za zamenjavo. Star Phenom II X4 955 dela čisto v redu.
On the journey of life, I chose the psycho path.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Brane2 ()

V avtomobilskem smislu je BD čutit nekako tako kot da pri agresivnem pospeševanju poskušaš prešaltat iz druge v tretjo in bi se ti zalomilo tako, da bi pristal nekje v sredi...

Dr_M ::

da je zadeva 15-30% boljša

A lahko ze nehate s temi, da je neka zadeva x% boljsa od druge, ker se slisi kot najvecje PR sranje od nekoga, ki nima blage veze o cem govori.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

WarpedGone ::

Ej brane, kaj ti programiraš da si tolk v teh prefetčerjih in detajlih okol izvedbe L1? Če je za javnost, seveda :)

Se mi sliš kot neki precej procesorsko zahtevnega, kar je samo po sebi zanimivo.
Zbogom in hvala za vse ribe

Machiavelli, opozorilo pred nazivom.

Hvala.

Torej, ima kdo kaksno informacijo, kako je kej z ramom pri bulldozeru? Znano mi je, da podpira DDR3 1866, kaj pa LV (1.35, 1.25V)? Npr Gskill Sniper 8GB kit z 1.25V? Ni pretirano drag, ampak naj bi bil optimiziran za SB.

PrimozR ::

Machiavelli je izjavil:

lej če bo 270-290eur 95w fx8 je jasno razvidno da je zadeva 15-30% boljša od 2600k kateri zdaj stane 235eur,nepozabimo na 970 i7 6/12 kateri je zdaj 460eur in bo še padal na nekje 340~380eur...

Bo zanimljivo :D

Jasno. Kristalno jasno. Mi lahko še poveš, od kod (razen iz cene) je to jasno?? GTX 590 je izšel po 6990, stane ~enako, je pa znatno počasnejši. Toliko o jasnosti. Pa smo mnogi predvidevali, da se nVidia ne bot ako ustrelila v nogo (pričakovano je, da kasneje izdan model preiti prej izdanega, vsaj na vrhu).

Brane2 je izjavil:

Ali bo dal ven kak hitrejši 26xx ali bo spustil cene, mogoče celo oboje. Če bo AMD dovolj dober, seveda.

Nov procesr pride 10000% zagotovo. Je bilo že v leakanih slajdih za Sandy Bridge-E v rangu LGA-1155 do Q2 opaziti 2600k, v Q3 in Q4 pa >2600K.

EDIT: ampak če čakaš do oktobra, počakaš še dva meseca in dobiš iVy Bridge ki po prvih predvidevanjih lahko prinese orenk rušado na področju procesorjev... Okej, ne bo nekih blaznih arhitekturnih sprememb, ampak če so 3D proci res to, kar obljubljajo, bi lahko močno dvignili zmogljivost pri enakih W.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: PrimozR ()

slovenc5 ::

PrimozR je izjavil:

GTX 590 je izšel po 6990, stane ~enako, je pa znatno počasnejši.

ne nakladaj no-znatno počasnejša
zelo podoben performance s tem da se z popravljenimi driverji gtx boljše navija

glede bulldozerja
upam, da bo hitrejši od sandy bridga ampak brez testov nebom govoril nič

Zgodovina sprememb…

• spremenil: slovenc5 ()

EDIT: ampak če čakaš do oktobra, počakaš še dva meseca in dobiš iVy Bridge ki po prvih predvidevanjih lahko prinese orenk rušado na področju procesorjev..

Sej ves, kaj se je zgodilo z early adopterji pri SB (sicer problem s chipsetom, ampak vseeno). Torej, IB bo za kupit ene 3 mesece po izzidu, prej ne.

Sicer mene bulldozer zanima zgolj zato, ker naj bi delal na moji plati, ce bi kupoval cel sistem, bi pa zelo dobro premislil, na katero ladijo bi skocil.

jest10 ::

Mogoče bom pa le osvežil stanje na moji plati s kakšnim X4 640/945, če bodo cene opazneje padle.

Dr_M je izjavil:

EDIT: ampak če čakaš do oktobra, počakaš še dva meseca in dobiš iVy Bridge ki po prvih predvidevanjih lahko prinese orenk rušado na področju procesorjev..

Sej ves, kaj se je zgodilo z early adopterji pri SB (sicer problem s chipsetom, ampak vseeno). Torej, IB bo za kupit ene 3 mesece po izzidu, prej ne.

Sicer mene bulldozer zanima zgolj zato, ker naj bi delal na moji plati, ce bi kupoval cel sistem, bi pa zelo dobro premislil, na katero ladijo bi skocil.

Če gledaš tako bo Ivy Bridge itak pasal v obstoječe plate, ki so okej. Tiste nedelujoče so pa tako ali tako vse zamenjali (pa tudi napaka ni bila tako kritična). Ma ne vem, živi bili pa videli. Do izida ni več dolgo...

jest10 je izjavil:

Mogoče bom pa le osvežil stanje na moji plati s kakšnim X4 640/945, če bodo cene opazneje padle.

955BE prodajajo rabljene skoraj za drobiz :)

Če gledaš tako bo Ivy Bridge itak pasal v obstoječe plate, ki so okej. Tiste nedelujoče so pa tako ali tako vse zamenjali (pa tudi napaka ni bila tako kritična).

Kako pa ves, da bodo procesorji 100% ok?
In napaka v chipsetu je vec kot kriticna, koneckoncev bi lahko ostal s pokvarjenimi podatki na disku, pa nekaj casa sploh nebi vedel za to.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Dr_M ()

jest10 ::

955BE ne dela najbolje na M2N SLI-Deluxe. Je potrebno nekaj molitve, dosti sreče, ter programček za nastavljanje množilnika iz winseu. Zadnje ki delata brez težav sta 640 ter 945. Ostalo je loterija

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: jest10 ()

Dr_M je izjavil:

jest10 je izjavil:

955BE prodajajo rabljene skoraj za drobiz :)

Če gledaš tako bo Ivy Bridge itak pasal v obstoječe plate, ki so okej. Tiste nedelujoče so pa tako ali tako vse zamenjali (pa tudi napaka ni bila tako kritična).

Kako pa ves, da bodo procesorji 100% ok?
In napaka v chipsetu je vec kot kriticna, koneckoncev bi lahko ostal s pokvarjenimi podatki na disku, pa nekaj casa sploh nebi vedel za to.

Statistika, glede na pretekle neproblematične izdaje. Podatki so bili v nevarnosti zgolj pri najzahtevnejših uporabnikih, povprečen uporabnik z diskom ali dvema bi bil v težavah IIRC po petih letih.

Statistika, glede na pretekle neproblematične izdaje.

Sej ves, kako pravijo. Laz, velika laz, statistika :))

Podatki so bili v nevarnosti zgolj pri najzahtevnejših uporabnikih, povprečen uporabnik z diskom ali dvema bi bil v težavah IIRC po petih letih

To pravi intel? Torej problemi bi bili pri vseh uporabnikih. Zasledil pa sem ze porocila uporabnikov, da jim sata prikljucki ne delajo vec. Tist v petih letih je bilo verjetno mosljeno, da bodo vsi sata2 na vseh platah mrtvi v petih letih. Torej od dneva 0 :) Odvisno pa od srece, ane?

WarpedGone je izjavil:

Ej brane, kaj ti programiraš da si tolk v teh prefetčerjih in detajlih okol izvedbe L1? Če je za javnost, seveda :)

Se mi sliš kot neki precej procesorsko zahtevnega, kar je samo po sebi zanimivo.

Še nič takega, kar bi bilo za prodajo. Ukvarjam se s tem, ker sem prepričan, da moraš poznati temelje tega s čemer bi se rad ukvarjal.

PrimozR je izjavil:

EDIT: ampak če čakaš do oktobra, počakaš še dva meseca in dobiš iVy Bridge ki po prvih predvidevanjih lahko prinese orenk rušado na področju procesorjev... Okej, ne bo nekih blaznih arhitekturnih sprememb, ampak če so 3D proci res to, kar obljubljajo, bi lahko močno dvignili zmogljivost pri enakih W.

Seveda. Mišljeno je bilo za tiste, ki so se 100% odločili, da hočjo nujno samo BD. Kot sem uspel dojeti, naj bi šli tisti 3-D tranzistorji najprej samo v mobilne modele. Zdaj, če bo kje kak 2600k ali naslednik do takrat narejen z njimi, še toliko bolje.

Tisto bo nekje optimalna točka za odločitev.

Za tiste, ki pravijo, da bi potem lahko mirno čakal v nedogled- ni res. Tehnika gre naprej, a ne vsak dan enako hitro. Ima svoje hribčke in doline.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Brane2 ()

Brane2 je izjavil:

Seveda. Mišljeno je bilo za tiste, ki so se 100% odločili, da hočjo nujno samo BD. Kot sem uspel dojeti, naj bi šli tisti 3-D tranzistorji najprej samo v mobilne modele. Zdaj, če bo kje kak 2600k ali naslednik do takrat narejen z njimi, še toliko bolje.

Tisto bo nekje optimalna točka za odločitev.

Za tiste, ki pravijo, da bi potem lahko mirno čakal v nedogled- ni res. Tehnika gre naprej, a ne vsak dan enako hitro. Ima svoje hribčke in doline.

Najverjetneje prihaja še zmogljivejši Sandy Bridge (torej i7-2700K npr.), nato pa zgodaj v 2011 pride Ivy Bridge (ne bi bil vrag, če bodo to ix-3xxx proci). In kakor sem razumel jaz 3D tranzistorji ne bodo omejeni le na laptop proce. Zakaj bi bili, jedra so navsezadnje enaka, le različno binana.

še 16 Dni :D
Nigaaazz

st0jko ::

Bojim se množičnega samomora AMD fanov, če buldožer ne bo tako dober kot se pričakuje. In pričakovanja so verjetno pre_visoka.
keks?

jazbec ::

dobra stojko:D

Xserces ::

jazbec se pomoje kr trese sam da AMD nebo bols od Intel... xD

zdej bo seveda reku da sm fan ampak tezim k temu da grejo cene dol... in res upam da high-end povoz 2600 ali vsaj 2500
Intel i5-3570k @4.7GHz|MSI GTX 970 4G|MSI Z77 MPower|
G. Skill 8 GB 1600MHz|Corsair AX750|Seagate Barracuda 2TB|NZXT Gamma|

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Xserces ()

jazbec ::

ni res
zdej ko amd podpira sli bi ga če ima dobro ceno in bi bil boljši kupu

jazbec je izjavil:

ni res

AMD bo uber lepo skejlu z multi gpu konfiguracijo :D
Nigaaazz

Machiavelli je izjavil:

jazbec je izjavil:

ni res

AMD bo uber lepo skejlu z multi gpu konfiguracijo :D

in po cem si to pogruntu?? kristalna krogla?

Xserces je izjavil:

jazbec se pomoje kr trese sam da AMD nebo bols od Intel... xD

zdej bo seveda reku da sm fan ampak tezim k temu da grejo cene dol... in res upam da high-end povoz 2600 ali vsaj 2500

Za 300 USD mora DEKLASIRATI 2500k in znatno prehiteti 2600k. Če bo enako hiter za isto ceno ne bo dovolj, ker AMD enostavno nima takšnega ugleda, kot ga uživa Intel.

kuglvinkl ::

VSe kar me v resnici zanima je, ali bo zbil ceno 2500k.

Se spomnete, kako so dualcori zaradi AMDja kar naenkrat postali dostopni smrtnikom? :)

Tko da, fingers crossed.

Cene bo sle, kot plaz po hribu dol :))

Novi tdbit glede prihajajočih Bulldozerjev: KLIK !

Ni leak, ker tole se očitno dela po ukazu z vrha.

Sicer pa, če je res, sploh ni slabo. 3.8GHz + turbo za najhitrejši part.

Mitja358 ::

Tudi MSI ima ze nekaj plat.
http://geizhals.at/?cat=mbam3p&xf=544_M...

Siddh ::

za trženje so si v nekem krogu že pridobili visoko mesto če bodo proci res imeli 3.8GHz
folk v tem krogu bo gledal samo na frekvenco in na število jeder

x45 ::

cene so za predsplavitev zelo ugodne, plate so že za 44 eur:

http://geizhals.at/a631195.html

Siddh ::

če bi lepo pogledal bi videl da to ni nova plata ampak revizija z 760G chipsetom in pač novim črnim socketom big deal :|

imaš jo že pri nas
http://www.solo.si/racunalnitvo-10087/r...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Siddh ()

Je kdo opazil da na GA-990FXA-UD7 piše HT 3.0 namesto 3.1?
ostale informacije so ok...am3+,ati/sli,ddr3,4way sli/4way crossfire.....

ECS Z svojim dizajnom :
http://www.fudzilla.com/motherboard/ite...
Nigaaazz

Zgodovina sprememb…

Mitja358 ::

kr ql tale UD7 :)

Izi ::

Machiavelli je izjavil:

Je kdo opazil da na GA-990FXA-UD7 piše HT 3.0 namesto 3.1?

Tole glede HT 3.1 jaz prebiram že od leta 2008, ampak vedno samo po raznoraznih forumih. Uradno HT 3.1 ni bil omenjen nikjer in nikoli.
Najprej se je govorilo AM3 je HT 3.0, AM3+ bo HT 3.1.
Potem so prišle matične AM3+ serije 700 in serije 800 in so bile vse HT 3.0, in so govorili serija 900 bo pa sigurno HT 3.1
Sedaj pa imamo tudi matične AM3+ serije 900 in so spet HT 3.0

Kot kaže je šlo za napačne govorice skozi vsa zadnja leta. Uradno ni ne AMD ne izdelovalci matičnih niso nikoli omenjali HT 3.1.
Sem kaj spregledal?

Vsaj Wikipedia pravi drugače: Klik!

3.0 je šel do 2.6GHz, 3.1 pa naj bi šel do 3.2 GHz...

Izi ::

Ja, standard obstaja od 2008, saj sem napisal. Številke in zmogljivost so vse znane. Ampak nikoli pa ni bilo uradno omenjeno, kdaj in na katerih matičnih ga bomo sploh dobili. Vse so bile samo špekulacije.

3.1 naj bi bil ekvivalenten intelovi i7 seriji aka. 6,4gt/s,
3.0 je pa trenutno na procih 4,0gt/s in gre do 5,2gt/s.
V server levelju je že nekaj časa quad channel memory in pa HT 3.1....
Povsod kjer se omenja am3+ 900 pa je govora o ht 3.1....

April 5 :
There will likely be certain tradeoffs with using an AM3 board with AM3+ processors, and these look to be related to power efficiency and maximum turbo clockspeed targets. Current AM3 boards do not look to have the vast VCore switching that AM3+ boards will have, and we could see some limitations provided the HT 3.0 bus of current AM3 boards as compared to the updated HT 3.1 revision in AM3+.

Nažalost na revizijskih pbcjih in uradnih 900 še vedno natisnjen 3.0...je pa možno da je pipca odprta do 3.1....
Nigaaazz

Zgodovina sprememb…

««
14 / 128
»»