Forum » Strojna oprema » AMD Bulldozer
AMD Bulldozer
Temo vidijo: vsi
clix ::
Kaj bi vi naredili na mojem mestu?
Crknila mi je AM2 plata (m2n-e ), sedaj pa rabim drugo. Najcenejša varianta, je izbrati rabljeno AM2+ plato, a jih zgleda nihče ne prodaja. (ni odziva)
Po drugi strani pa ravno prihaja bulldoser, tako da bi se morda splačalo kupiti AM3+ plato (imam phenoma2 945), prodati 4GB ddr2 rama in nabavit ddr3. Ampak z trenutnim cpu-jem sem zadovoljen, tako da bo po vsej verjetnosti preživel bulldozerja, in ko bodo prišli novi cpu-ji, bodo pa spet zahtevali novo podnožje...
Anyway, koliko denarja bi dobil za 2x2Gb adata vitesta extreme edition 800MHz CL4?
Od am3+ pa sta mi všeč gigabytovi GA-MA770T-UD3P ter GA-870A-UD3, samo kaj ko revizije 3.1 pri nas (še?) ni za dobiti...
Pozna kdo kakšno solidno AM2+ plato, ki omogoča spodobno navijanje in je dobavljiva?
lp
Crknila mi je AM2 plata (m2n-e ), sedaj pa rabim drugo. Najcenejša varianta, je izbrati rabljeno AM2+ plato, a jih zgleda nihče ne prodaja. (ni odziva)
Po drugi strani pa ravno prihaja bulldoser, tako da bi se morda splačalo kupiti AM3+ plato (imam phenoma2 945), prodati 4GB ddr2 rama in nabavit ddr3. Ampak z trenutnim cpu-jem sem zadovoljen, tako da bo po vsej verjetnosti preživel bulldozerja, in ko bodo prišli novi cpu-ji, bodo pa spet zahtevali novo podnožje...
Anyway, koliko denarja bi dobil za 2x2Gb adata vitesta extreme edition 800MHz CL4?
Od am3+ pa sta mi všeč gigabytovi GA-MA770T-UD3P ter GA-870A-UD3, samo kaj ko revizije 3.1 pri nas (še?) ni za dobiti...
Pozna kdo kakšno solidno AM2+ plato, ki omogoča spodobno navijanje in je dobavljiva?
lp
Mitja358 ::
Jaz imam v drugem računalniku še ASUS M4A78 PRO, ki ima DDR2 rame ter podpira tudi X6 CPU-je. Odlična plata za svoj denar. Nekje pod 90€ je sedaj cena.
Dr_M ::
Jaz imam v drugem računalniku še ASUS M4A78 PRO, ki ima DDR2 rame ter podpira tudi X6 CPU-je.
Imam se starejso Asusko, 780G, ki podpira x6 procesorje
Trenutno laufa gor 955BE C2, skupna poraba v idle je pa 70W.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.
x45 ::
Sli na novih AMD čisetih ! :
http://www.computerbase.de/news/hardwar...
lepo se prileže k najzmogljivešim cPU jem
še nekj o čipsetih:
lepo se prileže k najzmogljivešim cPU jem
še nekj o čipsetih:
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: x45 ()
D3m ::
lp
Zdravo pikoli. Poglej moj sistem v podpisu. Ko meni ni delal procesor na M2N-E, sem zamenjal plato in ram. Sicer sem vzel cenejšo V2 LE ampak mi deluje zelo dobro. Cena matične je bila okoli 43 EUR, cena ramov 2 x 2 GB GEIL Value pa okoli 45 EUR vse komponente sem kupil v Funtech.si
|HP EliteBook|R5 6650U|
Zgodovina sprememb…
- spremenil: D3m ()
M4N68T-M LE V2 je ddr3, pa bi moral še rame menjat. po drugi strani, pa če že menjam rame, bi pa morda raje vzel am3+ plato. Teh pa še ni pri nas, tako da spet pristanem na am2+. teh se pa tudi praktično več ne dobi, pa sem spet pri am3 platah z ddr3. Začaran krog....
ravno nepravi čas za umiranje starih matičnih... par mesecev nazaj so se am2+ še veselo prodajale, čez par mesecev pa pridejo am3+. jejhata
D3m, koliko si pa dobil za tvoje ddr2 rame? predvsem me zanima, koliko bi dobil za svoje 2x2Gb adata vitesta extreme edition 800MHz CL4, če že grem na ddr3.
ravno nepravi čas za umiranje starih matičnih... par mesecev nazaj so se am2+ še veselo prodajale, čez par mesecev pa pridejo am3+. jejhata
D3m, koliko si pa dobil za tvoje ddr2 rame? predvsem me zanima, koliko bi dobil za svoje 2x2Gb adata vitesta extreme edition 800MHz CL4, če že grem na ddr3.
klinker ::
lp
Asus M2N - SLI Deluxe 40,00 EUR
men se zdi 40€ za tako staro matično že kr ogromno, poleg tega pa nima AHCIja (želel bi za TRIM za SSD)
D3m ::
Prejšne RAMe sem prodal za 20 €, GEIL 4x1GB Black Dragon CL4. AMPAK sem jih prodal zelo poceni, lahko bi iztržil več.
|HP EliteBook|R5 6650U|
Machiavelli ::
AM2 rabljena plata za silo 15-25eur max
Nekupuj raznih asusk m2 serije ker so ŠKART na kvadrat!
Nova am2 te pa stane enako če ne celo več kot am3,in je težko dobavljiva.
Lepa AM3 z grafo se dobi za 50eur,tujina in ram 2x2gb za 35eur,
Trenutne revizije kao am3+ pa stanejo cca 70eur+,seveda tujina.
Te revizije bodo podpirale FX samo z pomanjkanjem določenih funkcij.
Če je vredno čakati na Bulldožerja in 900chipset?
Odgovor je ja in ne....
Če si normal user in občasno gejmaš,phenom II x4 je več kot dovolj.
Osebno nebi metal več kot 50-70eur za novo plato.
Buldožer in novice bi morale prihajati tekom aprila-maja
Sam sem v dilemi,ali je sploh vredno čakati ali ne....
Edino kar si želim je majhna poraba,več lepo izkoriščenih jeder za enak znesek,in hladnejši produkt,izid čimprej.
Nekupuj raznih asusk m2 serije ker so ŠKART na kvadrat!
Nova am2 te pa stane enako če ne celo več kot am3,in je težko dobavljiva.
Lepa AM3 z grafo se dobi za 50eur,tujina in ram 2x2gb za 35eur,
Trenutne revizije kao am3+ pa stanejo cca 70eur+,seveda tujina.
Te revizije bodo podpirale FX samo z pomanjkanjem določenih funkcij.
Če je vredno čakati na Bulldožerja in 900chipset?
Odgovor je ja in ne....
Če si normal user in občasno gejmaš,phenom II x4 je več kot dovolj.
Osebno nebi metal več kot 50-70eur za novo plato.
Buldožer in novice bi morale prihajati tekom aprila-maja
Sam sem v dilemi,ali je sploh vredno čakati ali ne....
Edino kar si želim je majhna poraba,več lepo izkoriščenih jeder za enak znesek,in hladnejši produkt,izid čimprej.
Nigaaazz
Jst ::
Jaz sem par let nazaj prodal Patriot 4GB DDR1 za 10 ali 15 EUR...
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|
PrimozR ::
Machiavelli za Bulldzoer proce nekako slabo kaže, da bi začeli prihajati v aprilu/maju. Mogoče čisti konec maja, po mnenju nekaterih analitikov pa bolj junij oz. celo julij.
Vprasanje kdaj bodo... Procesorji so verjetno pripravljeni, govorilo se je pa o nekih tezavah s chipseti. Ce bodo cakali na plate z novimi chipseti, potem se res zna zgodit, da pridejo procesorji kasneje, ce jih bodo zadovoljile AM3+ plate s starimi chipseti, znajo procesorji pridt ze kej prej.
Zanimljivo da proizvajalci plošč in nekateri server klienti imajo že neke sample,že lep čas...
Po zadnji informaciji 11-20 Julij kar je pozni q2 in za server v začetku q3.
900chipset bi pa lako izšel konec aprila,kar bi dalo veliko izbiro plošč in kasneje dinamični prehod.
Po zadnji informaciji 11-20 Julij kar je pozni q2 in za server v začetku q3.
900chipset bi pa lako izšel konec aprila,kar bi dalo veliko izbiro plošč in kasneje dinamični prehod.
Nigaaazz
Brane2 ::
Kvadrilijon postov, pa še čisto nobene uproabne informacije.
Ne morte počakat, da stvar dejansko pride ven ?
Sploh pa, kaj je tako noro dobrega na njej za navadnega uporabnika ?
V čem je tako zelo noro boljša od recimo 965-tke ?
On the journey of life, I chose the psycho path.
Novih uporabnih informacij ni, ker jih AMD ne izda.
Ce je zadeva res tako noro boljsa, bomo pa se videli, na dan uradnega izzida, oz malo kasneje.
Ce je zadeva res tako noro boljsa, bomo pa se videli, na dan uradnega izzida, oz malo kasneje.
Brane2 ::
Pa saj veš že zdaj.
V navadnih aplikacijah in za navadne uporabnike so obstoječi čipi čezinčez dost.
Fajn je imet kako konnjsko moč več ampak da bi se sedaj za to tresel ko kak heroinski odvisnik, vsaj meni je to malo mimo.
V navadnih aplikacijah in za navadne uporabnike so obstoječi čipi čezinčez dost.
Fajn je imet kako konnjsko moč več ampak da bi se sedaj za to tresel ko kak heroinski odvisnik, vsaj meni je to malo mimo.
On the journey of life, I chose the psycho path.
Kvadrilijon postov, pa še čisto nobene uproabne informacije.
Jah če je lepši pretok in izkoristek,to pomeni manj bottlenecka za sistem,hitrejši odziv in kalkulacije,v igrah z enako kartico več sličic na sekundo in podobno,nov process in tehnologija manjša poraba el. manj toplote oddane,več moči..
Recimo bulldožer bo imel opcije auto varčevanje izklop jeder,katera niso v uporabi+32nm,
trenutni procesori 45nm to samo downclockajo ali pa dajo par jeder v stanje spanja,kar še vedno papca el.
In vse to za enak znesek trenutni ponudbi.
FX 4/4 naj bi bil 90-120eur 95w
FX 6/6 naj bi bil 140-170eur 95w
FX 8/8 naj bi bil 190-270eur 95w-125w
i7 970 6/12 je 450eur ta bo še malce nižje
i5 2600k 4/8 je 250eur
I5 2500k 4/4 je 170eur
Nigaaazz
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Machiavelli ()
Samo vira novice ni.
FX-8100 8/8 ~ 50% več kot trenutni Phenom II x6 6/6(33% več zaradi več jeder in 17% arhit.clock.)
FX-6100 6/6 ~ 17% več kot trenutni Phenom II X6 6/6 kar je končno na 2500/2600 rangu
FX-4100 4/4 ~ 17% več kot trenutni Phenom II x4 4/4 kar je 2300/2400/x6
FX 8/8 bo pa v boju z 2600k 4/8 in pa 2xxxk 6/6, mogoče celo tudi z 6/12.
Glede na to da naj bi bil 20-25% boljši od trenutne intelove ponudbe.
Torej za fx 4/4 in 6/6 mislim da smo ceno kar zadeli :)
Če se spomnimo prejšnih FX,so imeli kar navite cene,samo če imaš enako močen procesor kot konkurenca ni logike imeti navito ceno,če jo konkurenca nima.lol
Pomnimo da izide še SB 6/6 6/12....
Nigaaazz
BigSmoke ::
Ali se ve približe izid buldozerjev? Namen jih imam kupit, še posebej ko sem prebral da podpora SLI prihaja v AMD chipset.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: BigSmoke ()
69charger ::
Nekaj postov nad tabo piše,Junij-Julij.
How many guys from a tech forum does it take to change a lightbulb?
Asus ima na voljo revizijo am3+ na 760g/710 z 3+1 faza in 4pin power za cpu,Torej kaj mislite bo potlej tudi bios update za staro serijo 700am3 ?
Ko gledam tole ploščo koliko je oskubljena pa ima podporo.....
http://www.asus.com/product.aspx?P_ID=T...
Se sprašujem ali bi lahko potlej bil tudi bios update za stare revizije,pač za večino starih.
Ko gledam tole ploščo koliko je oskubljena pa ima podporo.....
http://www.asus.com/product.aspx?P_ID=T...
Se sprašujem ali bi lahko potlej bil tudi bios update za stare revizije,pač za večino starih.
Nigaaazz
Tarzan ::
Hey samo dajem realne cene :)
DOBRA Novica iz MSI potrdili so BIOS update podporo za am3+ !!
http://emm.msi.com/display.php?List=44&...
Asus pravtako malo starejša novica:
http://event.asus.com/2011/mb/AM3_PLUS_...
DOBRA Novica iz MSI potrdili so BIOS update podporo za am3+ !!
http://emm.msi.com/display.php?List=44&...
Asus pravtako malo starejša novica:
http://event.asus.com/2011/mb/AM3_PLUS_...
Nigaaazz
Zgodovina sprememb…
jazbec ::
Machiavelli je izjavil:
Hey samo dajem realne cene :)
kolko bodo vredni ali kaj drugega
ker če misliš, da bodo tako poceni si pa res tapravi optimist
Jazbec,pomni da izide še SB 6/6 in 6/12 in cena i7 970 6/12 bo padla,top model 8/8 bo najdražji,nekaj let nazaj je fx bil recimo 800-1000 dolarjev top model.
Nepozabimo Audi klaso A Quad core+GPU.Ta bi znala biti privoščljiva.
Oh samo nepozabi SB z manj jedri je Clock-per-clock uber hitra zadeva za mal denarja,zdaj pa če maš produkt z več jedri pa je komaj 10-20% hitrejši lahko mal nabiješ ceno...če ti bo do kupil zadevo.
Dejstvo je da amdjev 4/4 mora biti vsaj na rangu z 2400/2500 serijo,6/6 pa krepko čez,8/8 pa na vrhu vsega,edino tako si lahko privoščiš dvig cene,drugače nebo nihče imel zanimanja.
Nepozabimo Audi klaso A Quad core+GPU.Ta bi znala biti privoščljiva.
Oh samo nepozabi SB z manj jedri je Clock-per-clock uber hitra zadeva za mal denarja,zdaj pa če maš produkt z več jedri pa je komaj 10-20% hitrejši lahko mal nabiješ ceno...če ti bo do kupil zadevo.
Dejstvo je da amdjev 4/4 mora biti vsaj na rangu z 2400/2500 serijo,6/6 pa krepko čez,8/8 pa na vrhu vsega,edino tako si lahko privoščiš dvig cene,drugače nebo nihče imel zanimanja.
Nigaaazz
Zgodovina sprememb…
Jest se bom pomojem odjavil od tele teme, ker je bilo v samo 20 postih toliko blodenj, da se mi že kar vrti.
69charger ::
Zgleda čist drugač kot pa kakšen AM3 proc :P
How many guys from a tech forum does it take to change a lightbulb?
Ja, pujska ma gor
x45 ::
Voltaža je ultral niska za 2400 mhz . Tole bo varčno.
Še nekaj:
http://www.xbitlabs.com/news/cpu/displa...
Še nekaj:
Voltaža je ultral niska za 2400 mhz . Tole bo varčno.
Še nekaj:
BWAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA.
Should i continue?
fireX88 ::
Yo
nekdo je spraševal po AM3+ platah, pa nevem če mu je kdo odgovoru, ker nisem skoz sledu pogovoru. Na dinokompu stane 180€... A je možno da so že zunaj?
nekdo je spraševal po AM3+ platah, pa nevem če mu je kdo odgovoru, ker nisem skoz sledu pogovoru. Na dinokompu stane 180€... A je možno da so že zunaj?