Forum » Strojna oprema » AMD Bulldozer
AMD Bulldozer
Temo vidijo: vsi

x45 ::
Machiavelli je izjavil:
X45 umiri se Srečnega pa zdrauga :D
http://www.techpowerup.com/reviews/AMD/...
no pa si prlimal en dober link ( najvišja resolucija ). enako za voščilo :D

eieieie1 ::
Machiavelli je izjavil:
X45 umiri se Srečnega pa zdrauga :D
http://www.techpowerup.com/reviews/AMD/...
no pa si prlimal en dober link ( najvišja resolucija ). enako za voščilo :D
Ja in pri tej resoluciji, ki jo zelo malo ljudi uporablja je 1 FPS razlike. Medtem ko je pri 1920 x 1200, ki jo uporablja večina razlike 20 FPS...
Še enkrat: Faildozer!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: eieieie1 ()

Machiavelli ::
karkoli že večina folka ima pod 1920 x 1200...čeprav postaja počasi standard...ni še toliko razširjen..
http://www.stealth.com/blog/2011-10/the...
http://www.stealth.com/blog/2011-10/the...
Nigaaazz

Isotropic ::
mja, 27" monitor je nekaj nad 600e, ne vem vec kuk. 30" pa ~1100.
saj tuk so bli vcasih (no, in so se) tadobri IPS
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Isotropic ()

gendale ::
sj že za 260e dobiš 24" 1920x1200 ips monitor

seznam zanč moderatorjev in razlogov da so zanč
http://pastebin.com/QiWny5dV
gor je mavrik apple uporabniček (mali možgani in mali penis)

mja, tist je e-ips, se mi zdi. so pa se tiste tadruge (s-ips), k majo monitorji konstantno vrednost nad 400e.

osebno 19-22" max vse kar je več se mi zdi že brezveze pol bolš met tv lol....
Dobr monitor HD LED 120hz 3d je tam 300-400eur,seveda pa dan danes dobiš monitorje nove od 70eur-150eur čist gut varjante...
Dobr monitor HD LED 120hz 3d je tam 300-400eur,seveda pa dan danes dobiš monitorje nove od 70eur-150eur čist gut varjante...
Nigaaazz

Dr_M ::
Heh, eni hocemo dober monitor in zato takega kupimo. Tisti, ki jim je pa ze dovolj ze samo nekaj, kar priblizno nekaj prikazuje, pa lahko dobijo monitor ze za 150€.
Predvsem je problem to, ker ne zivimo vsi pod mostom in enostavno ni prostora za TV.
Predvsem je problem to, ker ne zivimo vsi pod mostom in enostavno ni prostora za TV.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

PrimozR ::
Machiavelli je izjavil:
Zakaj klobasajo z tem da ma 1155 2x 8 Pci ex ?
I could imagine it being interesting for users who want to use other benefits of the platform, like multi GPU gaming with two graphics cards connected via PCI-Express x16 each - Sandy Bridge LGA 1155 supports only 2x x8. Another incentive for Bulldozer could be the native six SATA 6 Gbps ports with RAID 0, 1, 5, 6 support, which would make a hell of a server.
Kakor jaz vem imam na z68 2x 16x pci ex 3.0 ready....in delno sata 3.0 in usb 3.0
Seveda čakam ivy bridge :D
70 chipset pa bo imela še native USB 3.0 in pa Sata 3.0
Veš narobe. Kot že mnogokrat.
Sandy (in Ivy) imata v integriranem kontrolerju podporo za 16 stez (Sandy za PCIe 2.0, Ivy za 3.0), ki se nato delijo v 2x8. Tako je bilo že na LGA-1156. In Sandy Bridge ni kar naenkrat dobil podpore za PCIe 3.0, samo plate naj bi to podpirale, seveda v navezi z Ivy Bridge procesorjem. In z68 tukaj nima nobene veze, ker čipset pri Intelu danes da samo mislim da 4 ali nekaj več PCIe stez, seveda za tiste dodatne x1 slote.
Machiavelli je izjavil:
mja samo sb-e je tak plata je cca 100eur več in še ram 50eur več torej 150eur več,samo je 32nm medtem ko pa ivy bo pa že 22nm,res da na lga 2011 boš imel še boljšo upgrejd opcijo samo trenutne plate baje pregorevajo in so neki bios popravki....drugače pa mislim da na lga2011 zgubiš grafično na procu tak da če čakaš kako grafo moraš neko buđet not usekat...540eur za 6/12 brez grafe pa ni lih vredno...
Ja, vsi se grejo hard core navijanje z dviganjem napetosti jedra procesorja v višave (situacija za pregorevanje napajalnega dela)...
mja, 27" monitor je nekaj nad 600e, ne vem vec kuk. 30" pa ~1100.
534 (za 2560 x 1440 resolucijo z IPS panelom) oz. 972, oboje Dell, oboje v Avstriji.
mja, tist je e-ips, se mi zdi. so pa se tiste tadruge (s-ips), k majo monitorji konstantno vrednost nad 400e.
Bolje E-IPS kot pa 27'' 1920 x 1080 TN za 300+ €.
Machiavelli je izjavil:
osebno 19-22" max vse kar je več se mi zdi že brezveze pol bolš met tv lol....
Spet bluziš, zakaj bi imel 30+ colski TV s 1920 x 1080, če imaš pa lahko 27'' z resolucijo 2560 x 1440? Očitno ti še vedno ni jasen koncept diagonale in resolucije oz. nepovezanosti med njima.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: PrimozR ()

Pipi 27" monitor je že preseravanje če mene prašaš.....pa razni eyefinitiji...pa nimamo vsi opernih dvoran samo za nek komp lol
Nigaaazz

Jst ::
1920x1080 je meni osebno katastrofa od resolucije za monitor. Za TV nič ne rečem, ampak delo na 16:9 je zame oteženo zaradi premalo vertikale. jaz bi ga obrnil za 90 stopinj na 9:16. :)
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

Machiavelli je izjavil:
Pipi 27" monitor je že preseravanje če mene prašaš.....pa razni eyefinitiji...pa nimamo vsi opernih dvoran samo za nek komp lol
Kaj si ti pol se vedno na 14" CRTju?
30" bi z veseljem imel, ce bi imel jurja odvec.

Machiavelli je izjavil:
No ja, teli tvoji 'če mene prašaš' in 'pomojem' so itak bolj tako-tako. Pa kdo pravi da potrebuješ operno dvorano za komp? Za 27'' 100% ne.

že nekaj časa 5 let imam 22"lcd ekran in po tolikšnem času še vedno mam filing da je prevelik ....
pa čeprav kot otrok sem igrau konzole na velikem tv-ju...
kasneje imel 19" monitor dolgo let....
Nwm okusi so različni.. kokr do...
Jst mam svoj pc kotiček in karkoli večjega od 23-24" sploh nepride not...poleg tega pa je nesmiselno vsaj meni...
pa čeprav kot otrok sem igrau konzole na velikem tv-ju...
kasneje imel 19" monitor dolgo let....
Nwm okusi so različni.. kokr do...
Jst mam svoj pc kotiček in karkoli večjega od 23-24" sploh nepride not...poleg tega pa je nesmiselno vsaj meni...
Nigaaazz

Na trenutnem 24'' sem imel občutek, da je prevelik, tam nekje 3 dni. 24'' je zamenjal dvajsetko.

cjoj bujna domišlija madonca......od monitorjev do spolnih klobas in nazaj na FX železo xD
Nigaaazz

Machiavelli: svet se ne vrti okoli tebe, veš.
---
Kar se tiče eyefinity-ja. Sicer ne vem, ali ima en znanec ATIjeve ali Nvidijine kartice, ampak ima tri 120Hz monitorje in aktivna očala.
Enkrat sem imel priliko sprobati zadevo in kar lahko rečem je samo WTF!! Prvič je to samo za kur*enje, ker tudi sam pravi, da z očali ne more igrati več kot pol ure. Drugič so sami problemi z igrami. Jaz sem oddigral eno stopnjo BFBC2 in še en starejši špil.
Zakaj ima to oz. zakaj je zmetal veliko denarja za gimmick?
Tako kot ima drug znanec ene 10 različnih objektivov in dva fotoaparata in ko Canon najavi nove modele doživi orgazem.
Da gremo cenovno višje, ko ljudje zmečejo na avto pol njegove vrednosti.
Vsakemu svoje.
---
Kar se tiče eyefinity-ja. Sicer ne vem, ali ima en znanec ATIjeve ali Nvidijine kartice, ampak ima tri 120Hz monitorje in aktivna očala.
Enkrat sem imel priliko sprobati zadevo in kar lahko rečem je samo WTF!! Prvič je to samo za kur*enje, ker tudi sam pravi, da z očali ne more igrati več kot pol ure. Drugič so sami problemi z igrami. Jaz sem oddigral eno stopnjo BFBC2 in še en starejši špil.
Zakaj ima to oz. zakaj je zmetal veliko denarja za gimmick?
Tako kot ima drug znanec ene 10 različnih objektivov in dva fotoaparata in ko Canon najavi nove modele doživi orgazem.
Da gremo cenovno višje, ko ljudje zmečejo na avto pol njegove vrednosti.
Vsakemu svoje.

BALAST ::
Vsakemu svoje... +1

"You may fool all the people some of the time;
you can even fool some of the people all the time;
but you can't fool all of the people all the time."

Jst Eyefinity ni samo gaming tech, je uporaben v profesionalnih okoljih, ko prikazovalne površine enostavno ni dovolj, še vedno pa lahko do 6 monitorjev pokrije ena grafična kartica. Sicer pa za gaming pride prav pri simulacijah, predvsem letalskih in/ali dirkaških.

ej pipi imas mogoce oz. ves, kako se obnese tisti 27" dell? skrbi me, da ni prevelika resolucija na premajhni povrsini...

Rippy ::
ej pipi imas mogoce oz. ves, kako se obnese tisti 27" dell? skrbi me, da ni prevelika resolucija na premajhni povrsini...
To je recimo tako, kot da bi te skrbelo, ker imaš preveč denarja v denarnici. Preveliki pixli so prej težava...v roku nekaj let naj bi se resolucije šle samo gor (mislim, da proizvajalci monitorjev zavirajo postopek:). Mobiteli imajo danes veliko višji dpi (dots per inch), kot računalniški monitorji.
Edit: Edino, kar te lahko skrbi je to, da višja resolucija pri igrah zahteva zmoglivejše in dražje komponente (predvsem grafična).
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Rippy ()

gendale ::
Jst Eyefinity ni samo gaming tech, je uporaben v profesionalnih okoljih, ko prikazovalne površine enostavno ni dovolj, še vedno pa lahko do 6 monitorjev pokrije ena grafična kartica. Sicer pa za gaming pride prav pri simulacijah, predvsem letalskih in/ali dirkaških.
koliko pa je novih letalskih simulacij?
po možnosti s kakimi vsaj približno modernimi scenariji
ne trollam, ampak se mi zdi da jih je veliko manj kot 10 let nazaj
seznam zanč moderatorjev in razlogov da so zanč

To je recimo tako, kot da bi te skrbelo, ker imaš preveč denarja v denarnici. Preveliki pixli so prej težava...v roku nekaj let naj bi se resolucije šle samo gor (mislim, da proizvajalci monitorjev zavirajo postopek:). Mobiteli imajo danes veliko višji dpi (dots per inch), kot računalniški monitorji.
Edit: Edino, kar te lahko skrbi je to, da višja resolucija pri igrah zahteva zmoglivejše in dražje komponente (predvsem grafična).
Niti en toliko proizvajalci monitorjev kot proizvajalci TV-jev oz. standardi, povezani s TV-ji. Ampak tukaj se nam v roku parih let itak obeta revolucija. 4k baby! :D
Kako se obnese tisti Dell ne bi vedel (ampak bi rad :D), čeprav po specifikacijah velikost pike med 1920 x 1200 na 24'', 2560 x 1440 na 27'' in 2560 x 1600 na 30'' ne variira bistveno. Torej v praksi pridobiš več ali manj samo na prikazovalni površini, tako fizični v centimetrih kot v, kako bi rekel, 'grafični', ko gre za prikaz števila pikslov (spletne strani npr. vidiš v večji širini in, bolj pomembno, višini).
Damn, čisto smo offtopic...
koliko pa je novih letalskih simulacij?
po možnosti s kakimi vsaj približno modernimi scenariji
ne trollam, ampak se mi zdi da jih je veliko manj kot 10 let nazaj
Saj važno je, da je ena za hard core igralce. Pa magari če je rahlo bolj stara, ampak ima vseeno boljši model. Če je stara je v bistvu za igralce še boljše, ker potem ni tako grafično zahtevna in že top of the line današnja grafa zmore poganjati veliko površino monitorjev z gladkim številom slik na sekundo.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: PrimozR ()

čeprav po specifikacijah velikost pike med 1920 x 1200 na 24'', 2560 x 1440 na 27'' in 2560 x 1600 na 30'' ne variira bistveno.
2560x1440 na 27" ima bistveno manjso piko (0.2335mm), kot 1920x1200 na 24". 2560x1600 na 30" je pa lepo umes med tema dvema (0.2524mm).
Ceprav se zdijo stevilke zanemarljive, je dejansko razlika precej velika.

FireSnake ::
Machiavelli je izjavil:
Pipi 27" monitor je že preseravanje če mene prašaš.....
Od kje ti pa ta neumnost?
Če se tebi oči nič ne smilijo, potem ne pomeni, da se nam ne.
Trenutno imam 22' wide ... naslednji monitor zagotovo ne bo manjši od 27'.
Poglej in se nasmej: vicmaher.si

čeprav po specifikacijah velikost pike med 1920 x 1200 na 24'', 2560 x 1440 na 27'' in 2560 x 1600 na 30'' ne variira bistveno.
2560x1440 na 27" ima bistveno manjso piko (0.2335mm), kot 1920x1200 na 24". 2560x1600 na 30" je pa lepo umes med tema dvema (0.2524mm).
Ceprav se zdijo stevilke zanemarljive, je dejansko razlika precej velika.
U, pa res. Kr kul fičr! :)

M-XXXX ::
Poraba in zadovoljstvo parksi:
http://geizhals.at/eu/?sr=689396,-1
Piše 10 takih fanatikov kot ti, pa smo tam... Nothing to see, move along!

Intel kr klecne ko se zadev polno obremeni z rendenjem tud v igrah.
http://www.anandtech.com/show/5174/why-...
Če bi tole testiral kdo drug kod anad v bi blo še boljše za AMD.
Machijeve trač novice is fudzile pa noben ne jemlje resno.
http://www.anandtech.com/show/5174/why-...
Če bi tole testiral kdo drug kod anad v bi blo še boljše za AMD.
Machijeve trač novice is fudzile pa noben ne jemlje resno.
Zgodovina sprememb…
- predlagal izbris: iloveboobz ()

No pa naj nebo iz fudzile,evo link kjer je novica bila prej objavljena ;D
http://www.overclockersclub.com/news/30...
Pa nehi že sleparit z tem usranim fx-om....
http://www.overclockersclub.com/news/30...
Pa nehi že sleparit z tem usranim fx-om....
Nigaaazz
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Machiavelli ()

Rippy ::

D3m ::
Machiavelli je izjavil:
AMDju gre samo še na slabše lool
http://www.fudzilla.com/home/item/25439...
Kriv je quanta.
|HP EliteBook|R7 8840U|

Zgleda da enim grejo adeve hdo v nos tamko je AMD boljši.
Svet ni čno bel.... in intel ni najboljši.
Svet ni čno bel.... in intel ni najboljši.

Po kakšni logiki so reultati enega testa zdaj merilo, kater proc je najboljši nasploh? Me pa močno zanima, zakaj so rezultati taki - SNB-E se namreč s 6 jedri ni skaliral popolnoma nič v primerjavi s SNB, kar je zelo zelo čudno, sploh ker j Civ V očitno igra, ki se odlično skalira čez jedra.

JC Denton ::
Z anandtechovga foruma
Vsi imajo neke pričke, ki jim neki govorijo, benti. Jaz sem pa moral na kosmatga staruha čakat da mi je mal dnarja prnesu, da si lahk zdej nabavim x6-ko. Čez dve leti, pa s5 kaj druzga.
I had a little birdie tell me that a big part of the reason that the current bulldozer stepping is so underperforming is because AMD is having to fix a lot of process/yield problems at the firmware/microcode level (having to take slower paths for certain instructions and increase latency on lots of buffers/caches due to signal integrity issues etc.) and that an improved process and new stepping could dramatically improve bulldozer's performance characteristics.
Vsi imajo neke pričke, ki jim neki govorijo, benti. Jaz sem pa moral na kosmatga staruha čakat da mi je mal dnarja prnesu, da si lahk zdej nabavim x6-ko. Čez dve leti, pa s5 kaj druzga.

BALAST ::
p(r/t)ički > kosmati staruhi

"You may fool all the people some of the time;

win64 ::
a kdo ve kakšen procesor naj bi bil to, po rezultatu ni preveč zmogljiv, nekako spodnji srednji razred:
http://www.cpubenchmark.net/cpu.php?cpu...
http://www.cpubenchmark.net/cpu.php?cpu...

Nekaj sem nasel.
http://www.planet3dnow.de/vbulletin/sho...
Ce je to res, kar so ugotovili, potem niti ni tako slab rezultat. Je pa bolj kot ne samo ugibanje.
http://www.planet3dnow.de/vbulletin/sho...
Ce je to res, kar so ugotovili, potem niti ni tako slab rezultat. Je pa bolj kot ne samo ugibanje.

Ziher laufa na 4.0 Ghz stock + turbo 4.8 Ghz lol ?
ZM232263C4450_32/23/16_9900_654 Sodeč po cifri je to ZM Zambezi FX4450 Kar se da razbrat je višja cifra in nekako logično višji clocki....
Bo še zanimivo ...
ZM232263C4450_32/23/16_9900_654 Sodeč po cifri je to ZM Zambezi FX4450 Kar se da razbrat je višja cifra in nekako logično višji clocki....
Bo še zanimivo ...
Nigaaazz

Saj piše da deluje pri 2.3 Ghz.
Prašanje ZM232263C4450 ZM zambezi,2 Modul aka 4 core,3226Mhz.3c stepping,FX4450 ?
na 2,3Ghz dvomim da bi jim ratalo d bi bil tako dober,na 3,2 pa že možno.
Če jim je ratalo popravit potlej fx8150 ima zdj 8K score in z tem bi imel 11K kar bi lih za dlako prehitelo 2600k...zanimivoo
Nigaaazz
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Machiavelli ()

glede na to, kako dolg cevovod ima bulldo, je cudno, da jim lavfa na samo takih frekvencah...

Z anandtechovga foruma
I had a little birdie tell me that a big part of the reason that the current bulldozer stepping is so underperforming is because AMD is having to fix a lot of process/yield problems at the firmware/microcode level (having to take slower paths for certain instructions and increase latency on lots of buffers/caches due to signal integrity issues etc.) and that an improved process and new stepping could dramatically improve bulldozer's performance characteristics.
Tole sem jaz napisal in dal ASM primer pol leta nazaj, še pred izidom. Pobrskajte. Brane je pa povedal kaj ASM naredi. Point, ki sem ga hotel prikazati je, kako isti ukaz traja več korakov v 32bit kot v 64bit in se mi je zdelo tako nesmiselno... Sedaj mi je postalo jasno, da imajo probleme in so jih reševali na takšen način. Zato sem tudi prepričan, da BD ni slaba arhitektura, je pa očitno kakšne probleme so morali reševati.

Sam kakorkoli že....predougoo se vleče....tud če bo q3-q4 2012 je že prepozno.. prej pride ivy z izboljšavami + 2013 ma intel že novo arhitekturo......če je trenutni fx škart zakaj potem ni cena polovična ?
Nigaaazz

Kdo pa pravi da ni? Primerjaj velikosti AMD-jevega in Intelovega čipa. Fizične velikosti, to je namreč to, kar šteje.