» »

SEO vs Web programer?

SEO vs Web programer?

Ventil ::

Zdravo!
Zanima jo me mnenja o razlikah med SEO in web programerjem:
1. Kaj se je lažje naučiti?
2. S katerim imaš manj dela(prej končaš projekt)?
3. Kje so bolj pomembne izkušnje?
4. Kje prej dobiš zaposlitev?
5. Kaj je manj stresno?
6. Bolj zanimivo?
7. Kaj je boljše plačano?
8. itd.

Ventil ::

Sam znam programirat HTML in CSS zelo dobro. PHP in MYSQL nekje srednje. PHP se trenutno učim še objektno programirat. Mislim da ne bo pretežko, ker je skoraj isto kot pri javi, ki sem se jo učil na faksu. Trenutno pa se učim tudi javascript. V prihodnje imam namen še Ajax in JQuery. Problem je v tem da nimam nobenih izkušenj. Brez prakse pa vidim da se počasi izgublja še to kar sem se naučil. Službe pa nemorem dobit, ker vsi zahtevajo delovne izkušnje, ki pa jih nimam kje pridobit. Zato razmišljam, če bi blo smiselno se raje naučit SEO.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Ventil ()

Gandalfar ::

s SEO bos mel isti problem .. kje pa tam mislis dobit izkusnje? :)

Tody ::

Dobre izkušnje boš težje dobil za SEO, ker moraš tam celo kaj prodat da vidiš če zadeva dobr deluje. Drugače pa naredi kako spletno stran društvu, al pa komu ki za to prosi na forumu, lahko tudi ponudiš da se lotiš kakega projekta za zelo malo denarja. Ljudje so dobival tudi karte za fitnes za izdelavo spletnih strani. Vse to so lahko tvoje reference.

Če ne drugega si sam sebi postavi spletno stran in tam pokaži vse svoje znanje.

Mipe ::

Z Web programiranjem se nisem kaj prida ukvarjal. Zdaj, ko za službo delam SEO, pa sem se v teh mesecih naučil o web programiranju več kot v celem življenju. O SEO pa se mi še vedno bolj malo sanja. :8)

Ventil ::

Še kakšen odgovor mogoče?

keworkian ::

Podučen si v obeh stvareh, s tem zrineš nesposobne ljudi stran.
Obscenities in B-Flat

technolog ::

SEO ni programer. pika. To je nek šalabajzer skill, ki se prodaja drago, nauči se ga pa v pol urce. Nobena umetnost vse skup, vsak zna tiste ključne besede pa opis vnest.

Če je web programer dober, bo seo delal sproti, ko bo pisal HTML. (sepravi bo uporabljal blockqoute, h-je in druge semantične značke sproti).

p.s.: Dober seo je samo to, da imaš v lasti čimveč spletnih strani, ki jih potem med sabo povežeš. Ker v velikem procentu Google upošteva uglavnem samo to.

Zgodovina sprememb…

WarpedGone ::

. Zdaj, ko za službo delam SEO, pa sem se v teh mesecih naučil o web programiranju več kot v celem življenju. O SEO pa se mi še vedno bolj malo sanja.

A tole gre smiselno skup? Delaš stvari o katerih se ti bolj malo sanja? In to ti še plačajo?
SEO in web "programiranje" sta dve precej ločeni zadevi, kot japke in hruške. Dober boš v tistem, kar te potegne in delaš z veseljem in užitkom.

1. Kaj se je lažje naučiti? - WebDev
2. S katerim imaš manj dela(prej končaš projekt)? - Not Applicable
3. Kje so bolj pomembne izkušnje? - neodločen izzid
4. Kje prej dobiš zaposlitev? - WebDew
5. Kaj je manj stresno? - neodločen izzid
6. Bolj zanimivo? - lovljenje rib
7. Kaj je boljše plačano? - SEO, če si dober in to res obvladaš in dobiš pravega naročnika. SEO lahko v prejšnjem stavku tut zamenjaš z WebDev.

To je nek šalabajzer skill, ki se prodaja drago, nauči se ga pa v pol urce. Nobena umetnost vse skup, vsak zna tiste ključne besede pa opis vnest.

Tkole rataš kvečjemu povprečen SEO, ker povprečni SEOti delajo kot:
Če je web programer dober, bo seo delal sproti, ko bo pisal HTML. (sepravi bo uporabljal blockqoute, h-je in druge semantične značke sproti).

Verjetno je za veliko večino naročnikov to dovolj dobro, da jih google pač izvrže tam nekje na 30. strani, najdi.si pa na 15.
SEO ni samo določanje ključnih besed, ampak določanje Pravih™ ključnih besed. Pravih po trenutem okusu in preferencah ciljnih iskalnikov. Vsak webdev je po avtomatiki tudi SEO - usually a shitty one though.
Zbogom in hvala za vse ribe

technolog ::


p.s.: Dober seo je samo to, da imaš v lasti čimveč spletnih strani, ki jih potem med sabo povežeš. Ker v velikem procentu Google upošteva uglavnem samo to.


Warped one, tole pri besedah ti dam pa vseeno prav, samo jih ni umetnost zbrat. Itak pa pametnejši iskalniki sami izberejo besede glede na content in ti tistga meta taga sploh ne gledajo.

Gandalfar ::

Dober SEO zna analizirati kljucne besede, delat link building, poganjat A/B eksprimente, funnele in goale, pripravljat strategijo spletne pristotnosti v okviru KPI-je in se kaj. Sluzba je ubistvu spletni analitik. SEO je samo drobcek tega.

WarpedGone ::

Res dober SEO zna vse karkoli je pač v nekem trenutku potrebno znat, da te spravi željeno blizu začetka seznama v iskalniku. Niso vsi sposobni strani tipa "Moje ime je Janez Novak, to je pa moj pesek" spravit na prvo mesto pri iskanju "teen sex" ali pa "dogfood". Res dober SEO ™ to lahko.
Zbogom in hvala za vse ribe

Gandalfar ::

w1: to je le zelo majhen del njegovih delovnih nalog.

Mipe ::

1. On-site SEO - optimizacija spletne strani (ključne besede, meta tagi, H1 tagi, notranja link shema, load time itd.) - tu znanje web programiranja pride še kako prav!
2. Off-site SEO - backlinki. Mnogo backlinkov. Čim več, tem bolje. Vsak SEO izvajalec pridobiva backlinke na različne načine; nekateri gradijo svoje mreže spletnih strani, drugi spamajo bloge in forume, spet tretji flirtajo z socialnimi omrežji a la Facebook itd.

Žal največji učinek SEO prinese off-site SEO, torej backlinki, to pa je tudi najbolj moralno sivo območje, kjer se krešejo mnenja belokapcev in črnokapcev (white hat, black hat). Tu je SEO skill najbolj pomemben; najti način za pridobivanje kvalitetnih backlinkov z čim manjšim tveganjem. Tu SEO znanje največ doprinese.

Osebno imam raje on-site SEO, ker mi je bolj zanimivo optimizirati spletno stran samo skozi web programiranje.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kako povečati obisk?

Oddelek: Izdelava spletišč
5863 (608) neoserv
»

Best Makeup Ideas 2012 - kaj menite?

Oddelek: Izdelava spletišč
202629 (1864) Elemen_T
»

Pomoč pri optimizaciji!

Oddelek: Izdelava spletišč
223793 (3192) Housy
»

Cena manjše spletne trgovine

Oddelek: Izdelava spletišč
4217163 (16035) Spy
»

Optimizacija spletne strani

Oddelek: Izdelava spletišč
397723 (2027) uroszo

Več podobnih tem