Forum » Programiranje » Java - problem povezave na FTP
Java - problem povezave na FTP
igor0203 ::
Imam problem s povezavo na FTP server in sicer javi mi:
Rad bi se povezal na Ajpesov ftp in dol potegnil RAR datoteke. Z neta sem potegnil čisto osnovni FTP program za povezavo na FTP s pomočjo apache.commons.
Spodaj prilagam še izvorno kodo:
java.net.UnknownHostException: ftp://prenos.ajpes.si/rtr/
at java.net.PlainSocketImpl.connect(PlainSocketImpl.java:177)
at java.net.SocksSocketImpl.connect(SocksSocketImpl.java:366)
at java.net.Socket.connect(Socket.java:529)
at org.apache.commons.net.SocketClient.connect(SocketClient.java:176)
at org.apache.commons.net.SocketClient.connect(SocketClient.java:268)
Rad bi se povezal na Ajpesov ftp in dol potegnil RAR datoteke. Z neta sem potegnil čisto osnovni FTP program za povezavo na FTP s pomočjo apache.commons.
Spodaj prilagam še izvorno kodo:
package javaapplication2; import java.io.IOException; import org.apache.commons.net.ftp.FTPClient; import org.apache.commons.net.ftp.FTPFile; public class DLFile { public static void saveZIP() throws Exception { FTPClient client = new FTPClient(); try { client.connect("ftp://prenos.ajpes.si/rtr/"); client.login("rtrjavni","javnidostop"); String[] names = client.listNames(); for (String name : names) { System.out.println("Name = " + name); } FTPFile[] ftpFiles = client.listFiles(); for (FTPFile ftpFile : ftpFiles) { // // Check if FTPFile is a regular file // if (ftpFile.getType() == FTPFile.FILE_TYPE) { System.out.println("FTPFile: " + ftpFile.getName()); } } client.logout(); } catch (IOException e) { e.printStackTrace(); } finally { try { client.disconnect(); } catch (IOException e) { e.printStackTrace(); } } } }
keworkian ::
Kaj pa če bi probal z ip-jem? Napako ti javi zato ker ne prepozna host-a, verjetno ne more resolvat.
Obscenities in B-Flat
keworkian ::
Zato ker si se ti povezal na ftp://193.77.110.99/ moral bi se pa na ftp://193.77.110.99/rtr/
Obscenities in B-Flat
Zgodovina sprememb…
- spremenil: keworkian ()
Živjo!
Popravil sem kodo in dodal tisti /rtr/ na konec IP-ja in mi ponovno izpiše napako:
Popravil sem kodo in dodal tisti /rtr/ na konec IP-ja in mi ponovno izpiše napako:
Exception in thread "main" java.net.UnknownHostException: ftp://193.77.110.99/rtr/
at java.net.PlainSocketImpl.connect(PlainSocketImpl.java:177)
at java.net.SocksSocketImpl.connect(SocksSocketImpl.java:366)
at java.net.Socket.connect(Socket.java:529)
at org.apache.commons.net.SocketClient.connect(SocketClient.java:176)
at org.apache.commons.net.SocketClient.connect(SocketClient.java:268)
Spajky ::
Kaj pa up.ime in geslo; ne pusti anonimus prijave ...
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...
ftp://rtrjavni:javnidostop@prenos.ajpes.si/rtr/
Se pravi, user je rtrjavni, pass pa javnidostop? To pa vpisujem z client.login("rtrjavni","javnidostop"); ?
A evo je ratalo. Zadevo sem rešil tako, da sem vpisal samo IP naslov in se potem z changeWorkingDirectory premaknil v /rtr/.
Hvala!
Hvala!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: igor0203 ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Web services - Neveljavni karakterji v XMLOddelek: Programiranje | 4134 (3246) | boolsheat |
» | [JAVA] HTTPS clientOddelek: Programiranje | 3177 (1907) | peterv6i |
» | java datapool - derbyOddelek: Programiranje | 2322 (2171) | jlpktnst |
» | tomcat in datasourceOddelek: Programiranje | 1998 (1755) | infiniteLoop |
» | Kako pošiljanje datotek v JAVI.Oddelek: Programiranje | 1837 (1708) | kopernik |