» »

Pošiljanje emaila

Pošiljanje emaila

DeeCoy ::

LP!
Naj najprej povem, da sem že vprašal strica googla, malo brskal po forumu, ampak nikej ni nihče objavil funcije za pošiljanja maila iz html strani! Vem da pride zraven vključena še datoteka php, in sem s tem že poskušal, a sporočilo ne prispe na mail. Vem da je trena nastavit SMTP server, ampak kako? Sem še začetniške narave, zato sprašujem.

KoMar- ::

Malo opiši, na kakšnem strežniku to počneš. PHP na njem mora bit namreč pravilno nastavljen, da dela mail() funkcija ;) (za katero praviš, da je nihče na širnem spletu ni objavil, lol)

maastermedia ::

En hiter preprost test, če mail deluje, je lahko kar tak:
<?php
$to      = 'prejemnik@example.com';
$subject = 'Naslov';
$message = 'Lorem ipsum dolor sit amet.';
$headers = 'From: from@example.com' . "\r\n" .
    'Reply-To: from@example.com' . "\r\n" .
    'X-Mailer: PHP/' . phpversion();

mail($to, $subject, $message, $headers);
?>

Vstavi svoj email namesto "prejemnik@example.com".

Če mail ni dostavljen, moraš nastaviti smtp strežnik in php-ju sporočiti nastavitve ali pa uporabiti recimo Swift Mailer:
http://swiftmailer.org/
in uporabiti kak obstoječ delujoč smtp (npr. gmail).

HardFu ::

http://codeable.io

gostujem na owjej.net, ki uporablja Direct Admina! Kje lahko nastavim smtp nastavitve, se mi niti ne sanja, imam pa gor svoje maile, tako da nebi smelo biti problemov z smtp! maastermedia, email ni prišel, iskal sem na tem panelu če se da kje nastavit smtp, pa ne gre! Mislim da bom uporabil swiftmailer, če bo delal

Čisto slučajno, preveri, če email s katerega pošiljaš (from), tudi dejansko obstoja in niso za nepošiljanje krive spf dns zapisi.

nene, vse 100% dela.. doma hostam eno stran ki ima opcijo retrieve password prek maila, sem nastavil na novi mail, ki je hostan na owjej.net in dela bp! Zdi se mi, da sem videl eno skripto, ki je imela že kar zraven konfuguriran smtp port in server.. pa ne vem kje sem jo našel :D

končno nekdo, točno to funkcijo sem iskal :D A rabim swift mailer zraven, ali je zadosti ta skript?

Ja, potrebuješ celoten swift library še zraven.

ja, sem opazil, ker ima tista funkcija include file.. amm.. a rabim kej konfigurirat v mapi od swifta?

a mi lahko sličajno kdo spiše funkcijo, ki jo dam v moj html file od strani? Se pa še enkrat opravičujem, ker sem res začetnik :/

evo, rešil s temle: www.emailmeform.com

Zgodovina sprememb…

• spremenil: DeeCoy ()

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

[PHP] Nedelujoči mail()

Oddelek: Programiranje
51512 (1382) Miko55
»

Funkcija mail() v PHP