» »

Kako do zasedene domene?

Kako do zasedene domene?

psyke ::

Zdravo,

na firmi hočemo kupit domeno www.bertart.com ampak je zasedena. Toda, če greste na to stran vidite da je ta stran brezvezna oz. so samo neke reklame gori, problem je pa v tem da ne morem kontaktirati lastnika te domene, da bi jo odkupil, ker je nek čuden, dolg email naslov dal v kontakte. Kako bi sploh lahko videl kdaj lahko to domeno dobim?

http://www.whois-search.com/whois/www.b...

zgleda, da je ta stran registrirana preko BudgetNames.com. V čem je fora tega sploh. recimo -> Please note that BudgetNames.com is a wholesale registrar, and the minimum order is 100 domain name registrations.

Domain Name: bertart.com
Created: 2005-12-06 07:14:56
Expires: 2010-12-06 07:14:56

A to pomeni da bo po decembru na voljo ali bodo modeli spet registrirali 100 domen vključno s to za 5 let? kake bedne fore........ Prosim za kak nasvet. :)
  • spremenil: psyke ()

St235 ::

Pri domenah načeloma velja princim poštene uporabe. ČE nekdo squota na določeni domeni za katero imaš ti legitimen razlog za uporabo predlagam, da kontaktiraš registratorja in preveriš kako je s tem. Malo poglej po arnesovi strani, imajo precej o tem napisanega.

psyke ::

hvala,

če mene osebno vprašate bi jaz prepovedal tako masovno kupovanje domen oz. omejil na maksimalno 10.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: psyke ()

680x0 ::

1.) Počakaj do decembra, morda se domena izteče in jo boš po mesecu ali dveh od preteka lahko dobil po normalni ceni (ali pa jo bo registriral kdo drug).

2.) Pošlji ponudbo lastniku domene, vendar si v tem primeru lahko prepričan, da bo domeno podaljšal in jo poizkusil čim bolje iztžiti.

3.) Posluži se arbitraže, kar te bo stalo $1500. Možnost, da domeno dobiš je sicer kar velika, če imaš blagovno znamko ali servis, ki je identičen domeni, ostala dva pogoja za prevzem domene boš glede na status domene najbrž izpolnil:
(i) the domain name registered by the domain name registrant is identical or confusingly similar to a trademark or service mark in which the complainant (the person or entity bringing the complaint) has rights; and

(ii) the domain name registrant has no rights or legitimate interests in respect of the domain name in question; and

(iii) the domain name has been registered and is being used in bad faith

Več o tem: http://www.wipo.int/amc/en/domains/guid...

Soprano ::

Tako kot je napisal C=64, z dodatkom, da boš moral za uspeh pri arbitraži verjetno dokazati, da imaš veljavno blagovno znamko Bertart, registrirano *pred* 6.12.2005. Te zadeve res dobro preveri, da ne vržete 1500$ skozi okno. Pri domenah na srečo (ali pa na žalost) še vedno velja pravilo first come, first served, kar marsikdo pozabi.

Glede na to, da vaše podjetje nima registrirane niti bertart.si domene, nisem čisto prepričan, da imate v rokah dobre karte.

psyke ::

Hvala fantje, tako resno pa tega spet nisem vzel in se v te fore ne bom spuščal. PAč se mi zdi nesmisel da nekdo ima take strani...razume se če kdo nabavi domene kot so pep.si in podobne fore, da bi lahko iztržil maksimalno ampak bertart pa res ni neko ime, oz ta beseda nima nobenega pomena in jo niti z nobenim podjetjem ne moreš povezat. mislim v čem je fora takih strani, a služijo s tem? take strani samo smetijo www. verjetno kake refferal fore... :)

Tarzan ::

mogoče ti jo pa lastni proda za kakih 100 dolarjev. Lahko ga informativno vprašaš.

fosil ::

Raje počakat do decembra, če jo bo sploh podaljšal.
Če enkrat začneš spraševat bo navil ceno in sigurno podaljšal.
Tako je!

c3p0 ::

Pazi, ker tudi spremljajo obisk in podaljšujejo tiste z več obiska. Zato dogajanje spremljaj le preko whois.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Google poražen

Oddelek: Novice / Tožbe
487271 (1994) Red_Mamba
»

Išče se nov registrar domen .net

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
204568 (2970) Mare2
»

SiOL? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
11320278 (12741) goba
»

SIOL - zapira stacuno !? :-)

Oddelek: Omrežja in internet
293762 (2630) FastWIND
»

Poziv za zaščito Whois baze

Oddelek: Omrežja in internet
63912 (924) Bakunin

Več podobnih tem