» »

Glasen TX650?

Glasen TX650?

LordPero ::

Pozdrav!

Imam problemcek z novim Corsairom TX650 -ventilator je (pre)glasen.

Pred tem sicer nisem imel daljsega stika z nobenim Corsairovim PSUjem, tega pa sem kupil za en starejsi racunalnik in je dalec najglasnejsa komponenta v tem racunalu (ta mala EK pumpa, 3X180mm@5V -niso ravno tihi, Seagate .12 serije). Tudi brez obremenitve se ventilator kar hitro vrti in iz PSUja kar mocno piha (hladen) zrak, kar se mi zdi odvec.

Mi lahko kdo cca opise TX/HX napajalnik in kako je glasen?
Naj ga dam na servis glede npr. temperaturnega senzorja (to verjetno traja)?

Kupil pa sem ga, ker se mi je zdela Modu87 serija predraga za starejsi abakec.
LordPero

Mitja358 ::

Si ga izpihal?

Nov je.
Praha ni sploh, če je bilo to mišljeno. Zagnan je bil znotraj minute po odstranitvi iz embalaže in je že bil glasen.
LordPero

batista ::

jah mam corsair VX550w, ki ma najbrž enak vent not in meni je bil tudi glasen, sploh ko se je bol začel vrtet. Ne vem zakaj dajejo not ene pocen ventilatorje. No jest sem pač razdrl napajalnik in dal not drugi ventilator.

Ja, točno to je bila moja prva misel, ampak nisem, ker je zadeva nova in naj bi bila tiha.

Ampak me res čudi, zakaj bi vent na neobremenjenem PSUji toliko zraka pretakal skozi.

Kaj pametnega pa mi preostane od drugih PSUjev (poleg Enermaxov Modu/Pro 87/82 -BTW, koliko je razlike med 82 in 87?)?
LordPero

minimus ::

Jah kakor je meni znano so napajalniki Corsair TX malo bolj glasni že veliko bolje bo će bzameš verzijo HXali celo AX.
Dobi in tihi so tudi Antec napajalniki npr.:TruePower Quattro 850 za tega vem da je dokaj tih.

Vanadium ::

Probaj seasonic napajalnike sploh gold serija so vrhunski. Drugače je pa SPCR stran alfa in omega za nasvete okoli tihih računalnikov tako da tam malo počekiraj komponente.

Ja, ampak ravno od tam meni ideja, da je TX tiha serija blizu neslisnosti ... :)
Ker pac ja, Corsairov nisem nekako imel v mislih do nedavnega, ker sem mislil, da dajo vec na vse drugo, kot pa tisino.

In ravno zaradi sPCr se mi se vedno nekako zdi, da imam mogoce samo jaz tak beden primerek thus ta tema tukaj.
LordPero

Na podobno temo: kaj je tisje (obicajen i7, single GPU sistem), Seasonic X650 ali Modu87 600W?
LordPero

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kateri napajalnik kupiti? (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
659652 (7686) KTr1sk
»

zelo tih napajalnik

293983 (3181) gregor
»

Tih napajalnik

132410 (1804) mr1two
»

Nasvet za hlajenje in utišanje PCja... (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
10033664 (31709) kuglvinkl
»

Napajalnik za crossfire

221635 (1356) BuBBle.D

Več podobnih tem