Forum » Pomoč in nasveti » Windows xp in zvok v starih igrah
Windows xp in zvok v starih igrah
Quickbeam ::
Imam osnovno ploščo MSI k7t turbo z integriranim zvokom in Windowse xp.
Ko zaženem kakšno staro igro za DOS ki uporablja sound blaster takoj dobim blue screen:
Hardware malfunction
Call your vendor for support
System has halted
To je skoraj sigurno zaradi zvočnega čipa ker dobim isto napako če hočem instalirat podporo - driver za stari soundblaster v Win xp.
Se mi pa tako bolj medlo dozdeva da se to ni dogajalo preden sem zamenjal grafično kartico. Mislim da je to edina sprememba zadnje čase, ampak ni nevem kaj ker sem namesto geforca MX vštekal TI.
V biosu imam vklopljen zvočni čip in sound blaster emulacijo z nastavitvami address 220, IRQ 5, DMA 1 kar je običajno za blasterje in v sound setup preden igro zaženeš se da to komot nastavit. In ko dam tam test sound zvok je, ampak ko zaženem igro se pa obesi in objavi tisto sporočilo (Duke 3D naprimer).
Windowsi so bili pa nedavno na frišno posneti.
Se da kaj naredit glede tega al ni druge kot da dam notri "pravi" sound blaster?
Ko zaženem kakšno staro igro za DOS ki uporablja sound blaster takoj dobim blue screen:
Hardware malfunction
Call your vendor for support
System has halted
To je skoraj sigurno zaradi zvočnega čipa ker dobim isto napako če hočem instalirat podporo - driver za stari soundblaster v Win xp.
Se mi pa tako bolj medlo dozdeva da se to ni dogajalo preden sem zamenjal grafično kartico. Mislim da je to edina sprememba zadnje čase, ampak ni nevem kaj ker sem namesto geforca MX vštekal TI.
V biosu imam vklopljen zvočni čip in sound blaster emulacijo z nastavitvami address 220, IRQ 5, DMA 1 kar je običajno za blasterje in v sound setup preden igro zaženeš se da to komot nastavit. In ko dam tam test sound zvok je, ampak ko zaženem igro se pa obesi in objavi tisto sporočilo (Duke 3D naprimer).
Windowsi so bili pa nedavno na frišno posneti.
Se da kaj naredit glede tega al ni druge kot da dam notri "pravi" sound blaster?
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Ms-DOS igre na Windows 98 (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 6118 (4884) | Enron x86 |
» | Star računalnik MS-DOS igre v Windows 98 SEOddelek: Igre | 6036 (4524) | opeter |
» | katero zvočno kartico ? (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 12622 (8481) | Janac |
» | windows 7 audio driveriOddelek: Operacijski sistemi | 5083 (3725) | skyspy |
» | Zatikanje zvoka v DOS igrahOddelek: Pomoč in nasveti | 1123 (1048) | R33D3M33R |