Forum » Programiranje » [C++] Secure ctime()
[C++] Secure ctime()
twom ::
time_t t; time(&t); // enovrsticna resitev printf("%s", ctime(&t)); // trivrsticna resitev char buf[32]; ctime_s(buf, 32, &t); printf("%s", buf);
Rad bi se ognil _CRT_SECURE_NO_WARNINGS direktivi zato iščem enovrstično zamenjavo za ctime().
Trivrstično sem s pomočjo googla in msdn helpa izumil sam
Lp,
Peter
twom ::
Še dodatno vprašanje:
ali uporabljate oziroma ali je priporočljivo uporabljati secure komande (ctime : ctime_s, sprintf : sprintf_s) ali je bolje uporabiti _CRT_SECURE_NO_WARNINGS direktivo?
Visual C++ 2008 ...
Lp,
Peter
ali uporabljate oziroma ali je priporočljivo uporabljati secure komande (ctime : ctime_s, sprintf : sprintf_s) ali je bolje uporabiti _CRT_SECURE_NO_WARNINGS direktivo?
Visual C++ 2008 ...
Lp,
Peter
Senitel ::
Mnja... Jaz sem kakšen teden ali dva iskal po kodi en lockup problem, kjer sta se dve niti zarolali v infinite loop zaradi funkcije "localtime". Tako da moj nasvet je: definitivno uporabit safe variante.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | izpisovanje datotek in sortiranjeOddelek: Programiranje | 804 (626) | cobrica |
» | Program za preimenovanje slikOddelek: Zvok in slika | 1142 (1069) | vratar |
» | [VC++] Uporaba INI fajla v isti mapi kot exe ?Oddelek: Programiranje | 1268 (1122) | Person |
» | Funkcije v dev-c++ - HElp neededOddelek: Programiranje | 1419 (1303) | bozjak |
» | Pointer-ji v C-juOddelek: Programiranje | 1787 (1485) | rokpok |