» »

Slovenska levica

Slovenska levica

Temo vidijo: vsi
««
212 / 219
»»

donfilipo ::

Še enkrat ponavljam, da bo tokrat res držalo kot pribito - dokler bom le mogel, bom izkoriščal vse svoje (tudi za družbo, ne le mene) produktivne potenciale, da preskrbim sebe in immediate family. Čim bolje, tem bolje. Vsekakor pa ni moj cilj tavati naokoli in deliti drugim nauke, kako morajo živeti in za koga vse se morajo razdajati ter kako naj se samoaktualizirajo.

To drži ko jezus na križu:))

Vprašamo se, ali nekdo, ki mora gledati na vas, krajino, deželo, evropo in svet...lahko brez problem razmišlja enako...ali se pojavi kvalitativna in ne samo kvantitativna razlika!!!

In potem, ko je minister trobi, kako bo tlačil v svoj žep, ker je to edino naravno;(( Ali še huje je, če je kar 'šuti i radi to':D
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

Randovci (neolibsi, libertarci in take:) trdijo ponekod, da družbe ni.

Thacher: 'There is no such thing as society'. In se potem na skrivaj gledajo v ogledalo, ko majmuni8-).

Pomeni vsa sociologija je bull in če gre strahopetni Jurij na hokej je po defaultu nemogoče pretep in absolutno nemogoče, da je zdaj on na stanici pijan in pretepen;(( Pa led se ne premika;((

Ali drugače....med družbo in nizom posameznikov, so kvalitativne in ne samo kvantitativne razlike!!!!

djordjevic ::

Okapi je izjavil:

Še enkrat ponavljam, da bo tokrat res držalo kot pribito - dokler bom le mogel, bom izkoriščal vse svoje (tudi za družbo, ne le mene) produktivne potenciale, da preskrbim sebe in immediate family.
In davke boš plačeval? Ker te je strah, da bi te dobili pri goljufanju, ali ker se ti zdi, da s tem, ko koristiš družbi, koristiš tudi sebi?

O.

Dokler sem davke primoran plačevat, jih bom plačeval, jasno. Next.
No grave is deep enough to keep us in chains.

Fritz ::

djordjevic je izjavil:

Okapi je izjavil:

menda je ja jasno, da vse 'znotraj od družbe določenih pravil igre'. Zakaj je treba take reči sploh pojasnjevati?
Zato ker sicer tvoja izjava ne pomeni popolnoma nič. Kot bi rekel, da boš, dokler bo v tvoji moči, dihal. Samoumevna dejstva k razpravi ne prispevajo dosti, ali sploh nič.

O.

Ni res. Nekdo se je spraševal, kaj je poanta človekovega obstoja in impliciral, da si prasec, če težiš k čim večji gmotni preskrbljenosti, medtem ko je na svetu milijavžent ljudi, ki iz takih ali drugačnih razlogov, recimo, stradajo. Še enkrat ponavljam, da bo tokrat res držalo kot pribito - dokler bom le mogel, bom izkoriščal vse svoje (tudi za družbo, ne le mene) produktivne potenciale, da preskrbim sebe in immediate family. Čim bolje, tem bolje. Vsekakor pa ni moj cilj tavati naokoli in deliti drugim nauke, kako morajo živeti in za koga vse se morajo razdajati ter kako naj se samoaktualizirajo.

Verjetno se nanaša na moj post. Seveda imaš vso pravico do svojega pogleda na svet. Tudi sam se trudim poskrbeti za svoje bazične potrebe in pomagam svojim bližnjim in mislim, da mi kot ne posebej premožnemu državljanu, z redno službo, nič bistvenega ne manjka. Imam dovolj hrane, streho nad glavo, varnost in možnost, da se poleg vsega še izobražujem. Ali je potemtakem nujno imeti še jahto, majhen dvorec etc. A je to tisto kar me bo samouresničilo? Ali je to moralno, v času, ko tisti, ki so si 'itaq sami krivi', stradajo? In ali je to pot k pravični in trajnostni družbi ali pa tlakujemo pot k novim masovnim tragedijam? Vsi bomo enega dne umrli. Ali je bolj pomembno, da ta čas odmakneš čimbolj v prihodnost in živiš v strahu za življenje in lastnino ali pa je bolj pomembno, da živiš življenje v spoštovanju do sebe in sveta okrog sebe? Veliko vprašanj, ki kažejo, da se staram :) Zdi se mi, da je proti tem vprašanjem, ekonomistična miselnost zelo plitva. Zelo pomembna je tam do zagotavljanja bazičnih potreb, potem pa bi lahko nadaljevali na višji ravni.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Fritz ()

Greed is bad?

Jesus loves you:)

Ne resno povem, .....kako za vraga so že judje pred 2000 let lahko kaj takega skalkulirali, in vtepli v mem, kar danes težko kdorkoli lepo eksplicitno pokaže????

Okapi ::

Ali drugače....med družbo in nizom posameznikov, so kvalitativne in ne samo kvantitativne razlike!
Ja, to je značilna redukcionistična napaka. Se dogaja na skoraj vseh področjih, zlasti fizikom;) Nekateri nikakor ne uspejo doumeti, da ljudje nismo zgolj preprosta vsota genov, in da družba ni zgolj preprosta vsota posameznikov (niti preprosta vsota posameznih družin). In potem kvasijo raznorazne bedarije.>:D

O.

Karaya 52 ::

Teoreticar ze spama s pop predavanji, nekaj je prebral zdaj pa mora to deliti z vsemi. Seveda ta predavanja nimajo veze z realnostjo in nimajo nobene prakticne vrednosti. To je problem.

Aha drek so spucal. Ga je treba še mal nazaj potegnt?:))

Ti ne rabiš seveda nikoli nič brat. Je kar v naravi dano vse znanje? in potem postaviš kar tako pavšalno sodbo?

Katero pop predavanje? Ne uspem več dobro slediti.:))

O.

Na trenutke se je potrebno ustaviti, si malo umazati roke z namenom preveritve prve faze dela. Ce rec ne deluje jo menjas, preprosto. Repeat funkcija nicesar ne opravi.

Pomeni randovstvo je nekaj unikatnega nikoli videnega in je treba sprobati?

E.... niti ni tako zelo novo, da se ne bi dala predvideti katastrofa, in seveda tudi bazična nekompatibilnost z našimi (pa tudi isalmskimi:) memi. Ki se jo lepo sicer stručno obide, a ne za dolgo.

Ce rec ne deluje jo menjas, preprosto.
Nedvomno;(( Sem v svoji karieri sodeloval tudi pri nekaj projektih, ki niso bili ravno uspešni. In se je večinoma dogajalo to, da so pač nekaj menjali, ne da bi dobro vedeli, zakaj bo to dobro (pač v tvojem slogu - če ne deluje, zamenjaš) in se je večkrat kot ne zgodilo, da je šlo potem še slabše.

Zato sem postal rahlo alergičen na takšen pristop, ko ne veš točno niti tega, zakaj nekaj ne deluje tako, kot bi moralo, in potem to popraviš na način, za katerega ne veš točno, a bo (in zakaj) stvar popravil.

Pri načelu, nekaj bomo naredili, če bo špičasto, bodo vile, če bo ploščato pa lopata, se največkrat na koncu izkaže, da si zapravljal trud, čas & denar.

O.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Okapi ()

Glej ti to, Filipo bi randovstvo testiral, svoje ideje pa pustil na meta meta teoreticnem nivoju. :))

Kaj pa ces drugega naredit kot menjati? Cakas da te zasuje oz. isces nov pristop.

Zgodovina sprememb…

Randovstvo je že testriano. V dovolj dobrem približku.

Moje ideje pa tudi če ostanejo, na meta nivoju ali samo ideje, zasejano je, stoji v dovolj jasni obliki in pojavilo se bo v 6 variantah neodvisno od nas.
No big deal. Dokler seveda ne bi res stal za tem:)

Zgodovina sprememb…

Zdaj razen če nisi mislil, da Janina vlada ne dela dobro, da ga je treba zamenjati z Radom in bo potem bolje:)).

Aha v sestih variantah kot v apokalipsi. >:D Problem je seveda, da so te ideje ze kolapsirale.

Kaj je kolapsiralo?
Apokalipsa?

Hu se motiš in podcenjuješ meme:D
Kot da je Thomas okupiral comp>:D

Karaya 52 je izjavil:

Aha v sestih variantah kot v apokalipsi. >:D Problem je seveda, da so te ideje ze kolapsirale.

Heh, Fukuyama in njegovi prehitri zaključki. Se mi pa zdi, da so gospod Fukuyama spoznali svojo zmoto, za razliko od nekaterih...
"Težav ne moremo reševati z isto miselnostjo,
kot smo jo imeli, ko smo jih ustvarili."
A. Einstein

Apokalipsa je sicer jemana kot nek fetiš split, kot pravi Žižek, ampak toliko denarja in realne akcije kot obrne, jo pa cel Randizem tudi približno ne.

Vsi racionalno razmišljajoči nekako vemo, da ima nemara Ron Paul nekatere boljše ideje kot recimo Romney ali Obama, ki sta brata dvojčka (ne ravno siamska:) okoli jejzusa in te etike. In? Puši ata puno dolara8-)

A dobro. On tudi ima.

Fukuyama je pa spet druga pravljica seveda:)

Zgodovina sprememb…

donfilipo je izjavil:

Randovstvo je že testriano. V dovolj dobrem približku.

Hm pozabil povedat, da pa nikoli dosti časa (v zahodni civilizaciji!) da bi se kapitalistični takrat liberalni model zažrl v ljudski mem, da bi deloval kot neka absolutna naravna etika.

Vedno je kar kmalu naletel (ponavljam v EUSArijski civilizaciji) na korekcijo ali krščanstva, ali islama. In deloma judaizma, za keterega pa moram (po nasvetu dolfija:), pogledat koliko odstopa proti randovstvu od krščanstva. Menim tako na oko, da sicer precej, ampak odločilno mi pa nekako ne potegne. Lahko pa da sem tup, ostali pa politično korektni. Ampak ok, sum je:))

jype ::

ZaphodBB> Razen kadar so drugi oz. država Lojze Peterle, Andrej Bajuk ali Janez Janša.

Če se boriš za pravice drugih to ni nobeno jamranje nad tem da te država ovira.

T-h-o-r ::

para! je izjavil:

Fritz, in kaj je narobe s podjetji kot je Blackwater? V čem je razlika, če država uporabi morilce, ki jih je izurila sama, ali pa plača neke privatnike?

Ni je.

stalno je problem, če dobi privat firma upravno in policijsko oblast nad državljanom
Why have a civilization anymore
if we no longer are interested in being civilized?

Double_J ::

http://www.rtvslo.si/slovenija/desus-se...

Pomojem naj v Desus podprejo Pahorja, toliko pa mu le dolgujejo če so bili skupaj v vladi.
Dve šivanki...

Mr.B ::

Čestitam 8-O
Lukšič: Bogati morajo biti hvaležni sistemu, ki jim omogoča bogatenje http://www.finance.si/355663/Luk%C5%A1i...
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

bluefish ::

Bravo, izjava iztrgana iz konteksta.

oldguy ::

Morda. Ampak tale druga pa ni:

Med prioritete pa postavlja tudi nov način obdavčenja, ki bo omogočil močan javni sektor.

Zakaj bi omogočil močan javni sektor? Da bo samemu sebi namen in da bodo šle točke gor, ali da bo počel nekaj koristnega? Če drugo, kaj?

djordjevic ::

Odlično. Ko bo razlagal, kako misli okrepiti javni sektor, pa naj še iskreno pove, koliko več bo moral sleherni prebivalec dati vsak mesec za to iz lastnega žepa. Bomo hitro videli domet njegovih daljnosežnih reform. >:D
No grave is deep enough to keep us in chains.

Matako ::

To je isti Lukšič, ki je enkrat (še kot minister) uletel na neko obletnico ene izmed ljubljanskih gimnazij in spuščal take WTFje da je bilo nekaterim že kar nerodno... ostali smo se smejali. :D Možno, da je od takrat napredoval, samo cela dvorana je imela vtsi, da ne bi znal priti okrog polja koruze.

Očitno je svoje talente skrival!
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Matako ()

Arto ::

Mr.B je izjavil:

Čestitam 8-O
Lukšič: Bogati morajo biti hvaležni sistemu, ki jim omogoča bogatenje http://www.finance.si/355663/Luk%C5%A1i...

Zakaj pa to ni res?

Mr.B ::

bluefis, ni vzeto iz konteksta, ampak je mišljeno tpočno to kar je napisano :
O bogataših

Premožnejši morajo dati več za skupnost, ker od te skupnosti tudi več imajo. Ljudje mislijo, da je bogastvo, ki ga dobijo prek tržnih mehanizmov, samo delo njihovih rok. To je napačna predstava. Je tudi plod javnih mrež. Ne moreš imeti dobrih delavcev, če nimaš dobrega šolstva, znanosti, socialne varnosti in zdravstvenega sistema. Bogati bi morali biti najbolj hvaležni sistemu, ki jim omogoča bogatenje prek tržnih mehanizmov, svoje videnje kapitalizma razlaga Lukšič.

Problem pa je, kdo oziroma kateri socailno čuteči sloj definira svoje videnje kapitalizma.:D Oziroma v kontekstu, kdo je dejansko iz konteksta omogočil to v kontekstu.
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

oldguy je izjavil:

Med prioritete pa postavlja tudi nov način obdavčenja, ki bo omogočil močan javni sektor.

Zakaj bi omogočil močan javni sektor? Da bo samemu sebi namen in da bodo šle točke gor, ali da bo počel nekaj koristnega? Če drugo, kaj?

ker smo videli, kaj se je v 20ih letih samostojne slovenije vse že zgodile, zaradi slabega javnega sektorja

T-h-o-r je izjavil:

ker smo videli, kaj se je v 20ih letih samostojne slovenije vse že zgodile, zaradi slabega javnega sektorja

Ki je posledica slabe zakonodaje, političnega kadrovanja, neposrednega vmešavanja politike itn.
"Težav ne moremo reševati z isto miselnostjo,
kot smo jo imeli, ko smo jih ustvarili."
A. Einstein

Danes so lahko hvalezni za to kar imajo, jutri bodo hvalezni zato da jih prenasamo, za tem pa hvalezni da sploh obstajajo. Laz je res nesmrtna dusa komunizma.

Daedalus ::

A s tem se tolažite "objektivni desničarji"?
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

To je bolj geslo za duha, tolazim se pa z globalnim kolapsom ideje. >:D Danes hvalezni... je parafraza Luksiceve izjave, da ne bo pomote.

Zgodovina sprememb…

noraguta ::

T-h-o-r je izjavil:

oldguy je izjavil:

ja pa 45 let pobijalcev in golega otoka smo tudi videli. pejd v severno korejo ti komi lover.
Pust' ot pobyedy k pobyedye vyedyot!

samo zdaj moraš še razložit, kaj ima skupnega severna koreja s komunizmom :D

Aha, in zato bi se šel Oscarja Wildea? Še več slabega javnega sektorja bo naredilo JS - boljši?

The bureaucracy is expanding to meet the needs of the expanding bureaucracy.

Fuck that! Ali točno pove, kaj okrepit in zakaj, or STFU. Birokratov ki so sami sebi namen imamo že sedaj preveč in niti slučajno ne potrebujemo nebuloz, kot so "omogočanje močnejšega javnega sektorja" dva meseca po tem, ko sindikati JS malone državo stisnejo za jajca zaradi načrtovanih sprememb. Mislim, komur takle sestavek špila, pa ni ravno zaposlen na enem ministrstvu, manjkajo koleščki v glavi...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: oldguy ()

para! ::

Arto je izjavil:

Mr.B je izjavil:

Čestitam 8-O

Zakaj pa to ni res?

Sej v bistvu je, samo sistem bogatenje omogoča vsem. Tko da smo vsi lahko hvaležni :)
Death before dishonor!

TESKAn ::

T-h-o-r je izjavil:

samo zdaj moraš še razložit, kaj ima skupnega severna koreja s komunizmom :D

Preprosto:
- severna koreja
- komunizem
Že na daleč očitno.

In sem za močnejši javni sektor. Tak, ki ne bo pridno nastavljal ritke vsakemu trenutnemu gospodarju. Tak, ki bo tudi kdaj rekel "tako bo" in sprejel vse posledice te odločitve (kar je, mimogrede, kronična bolezen vseh Sloevncev - nihče noče bit za nič odgovoren).
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

WarpedGone ::

Močnejši != večji
Sem za močnejši, učinkovitejši, boljši, zanesljivejši, razumnejši, neabsurdni javni sektor.

Ste opazili, da vmes ni besede "večji"?
Zbogom in hvala za vse ribe

ZaphodBB ::

WarpedGone je izjavil:

Močnejši != večji
Sem za močnejši, učinkovitejši, boljši, zanesljivejši, razumnejši, neabsurdni javni sektor.

Tudi jaz sem za močnejši javni sektor. A žal se vsi zavedamo, da je Lukšiščenko mislil bolj Štrukljast javni sektor.

To jacanje gre afaik po naslednjem kopitu. Visanje normativov, kader je na "110%", nova zaposlovanja. Kolegica, se kar sveza diplomantka druzboslovja tako jaca MF s kuhanjem kavic za lepe dinarce. Diplomanti ne-javnosektorskih smeri pa se med sabo koljemo z vsem kar lahko zagrabimo. Luko, Luko, stvar je ze zdavnaj postala osebna. >:D Bring it on mofo, just bring it on! >:D

Zgodovina sprememb…

Malajlo ::

Sama foušija. Una kuha kofe drugim, noge (po tvoje) daje narazen istim, ti jo pa plačuješ (oziroma vsaj misliš tako in se hvališ). Res ni fer, ne.

lexios ::

Močnejši != večji

Može ovo na Balkanu? Seriously?8-O

Absolutno potrebujemo močnejši javni sektor! DDD!;(( Rezultat slabe zakonodaje, političnega kadrovanja, neposrednega vmešavanja politike itn. bo v prvi vrsti cel kup novih birokratov.

Najbrž gre Lukšičeva logika pretežno v smislu, čimbolje filat luknjasto vrečo, da ja ne bo konstantno prazna!;((

Koliko ljudi tule se npr. zaveda zakaj v ZDA ne poznajo duty tax-a? Vprašanje je povsem analogno vprašanju na koliko načinov lahko zadeve še razparceliramo, zakompliciramo in od državljanov poberemo še več denarja za vzdrževanje predrage in prepotratne države - z jeb... 2M prebivalci!? Sklepam, da ima Berlin najmanj 2x močnejši javni sektor!;((

Močnejši != večji

Si opazil, da je v istem stavku zraven "nov način obdavčenja"? ;) Saj se točno vidi, kam pes taco moli.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: oldguy ()

WarpedGone ::

Seveda.
Kdor je plačan iz davkov ma lasten interes, da so ti čimvečji. Ma več šans, da izpogaja več za lasten žep.
Kdor je plačan direkt iz prodanega dela, mu pa več ostane, če so davki nižji.

Jasno da je praktično cel javni sektor lev.
Jasno, da si želijo, da bi bil še večji - več glasov.
Zbogom in hvala za vse ribe

poweroff ::

Jaz si za začetek želim, da se država umakne iz gospodarstva. Se pravi iz lastništva podjetij in da neha subvencionirat podjetništvo, ker subvencija je motnja na trgu.

Upam, da se zavedamo v koliko podjetjih je država solastnik, in koliko podjetij subvencionira!
sudo poweroff

Gregor P ::

Morda lahko to poenostavljeno (izdela letno neko zgibanko, ali naredi spletno stran z lepo grafično oblikovanimi "družinskimi debli" kdo je kdo ter koliko odstotkov je kje?) državljanom predstavi ravno protikorupcijska komisija ;)
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

poweroff je izjavil:

Jaz si za začetek želim, da se država umakne iz gospodarstva.

Na tem se dela. Sistemska korupcija je lastna slabim sistemom. Drzavna lastnistva se slabo odreze tudi v drugih, zame bolj pomembnih podrocjih, je pa korupcija gotovo med top 10 razlogov, zakaj bi se drzava morala umakniti in se posvetiti izkljucno vlogi sodnika, ne igralca.

Samo primer bancnistva, NLB je drzavna banka z 21% slabimh terjatev v portfelju. Ali obstaja vecja stopnja drzavne regulacije kot drzavno lastnistvo v bancnistvu? V povprecju so se slovenske drzavne banke se slabse obnasale v caso konjukture od privatne konkurence.
««
212 / 219
»»