Forum » Problemi človeštva » Slovenska levica
Slovenska levica
Temo vidijo: vsi

Double_J ::
Madona tale Senica izgleda pravi delikvent!
Prisluhnite ovčarju Milanu...

Dve šivanki...

imagodei ::
Kaj zdaj, a vam vzajemno prihaja, ker je vlada padla?
Kakšni provincialci
Saj ni čudno, da se navijači dveh vasi, oddaljenih par 10 kilometrov, na fuzbalskih tekmah pobijajo malodane do smrti.
Okoli vas se kaže morebitna huda kriza globalnih razsežnosti; če pade Evro, se mogoče ne bo več varno po ulicah sprehajat. Vi pa tle drkate na oglase za volilno kampanjo 2008 in se privoščljivo smejete kot šolarčki, ker je ta zoprnemu sošolcu spodrsnilo na ledu pred šolo. Namesto da bi izrazili veselje, da se je sprostil en krč in namesto da bi bili veseli, da se je začel odvijat klopčič, da bo morda naslednja vlada že konec leta lahko konstruktivno pristopila k reševanju resnih problemov tudi na evropski, ne samo na nacionalni ravni.
Meni se zdi tole obnašanje res blesavo. Ko je Pahor s svojim trmoglavim vztrajanjem pri vladanju puščal Slovenijo v krču in povzročal politično krizo, sem premogel toliko poštenosti in integritete, da sem ga kritiziral. Tako kot Janšo, ko je tik pred predsedovanjem EU brez veze povzročal politično krizo. Vaša stran seveda tega ne zmore; lažje se je privoščljivo smejati in kazati s prstom, fanatično sledeč liku in pojavi Velikega Svetilnika.

Okoli vas se kaže morebitna huda kriza globalnih razsežnosti; če pade Evro, se mogoče ne bo več varno po ulicah sprehajat. Vi pa tle drkate na oglase za volilno kampanjo 2008 in se privoščljivo smejete kot šolarčki, ker je ta zoprnemu sošolcu spodrsnilo na ledu pred šolo. Namesto da bi izrazili veselje, da se je sprostil en krč in namesto da bi bili veseli, da se je začel odvijat klopčič, da bo morda naslednja vlada že konec leta lahko konstruktivno pristopila k reševanju resnih problemov tudi na evropski, ne samo na nacionalni ravni.
Meni se zdi tole obnašanje res blesavo. Ko je Pahor s svojim trmoglavim vztrajanjem pri vladanju puščal Slovenijo v krču in povzročal politično krizo, sem premogel toliko poštenosti in integritete, da sem ga kritiziral. Tako kot Janšo, ko je tik pred predsedovanjem EU brez veze povzročal politično krizo. Vaša stran seveda tega ne zmore; lažje se je privoščljivo smejati in kazati s prstom, fanatično sledeč liku in pojavi Velikega Svetilnika.
- Hoc est qui sumus -

Pšenični ::
"Kaj zdaj, a vam vzajemno prihaja, ker je vlada padla? :D Kakšni provincialci :\ ;(( Saj ni čudno, da se navijači dveh vasi, oddaljenih par 10 kilometrov, na fuzbalskih tekmah pobijajo malodane do smrti.
Meni se zdi tole obnašanje res blesavo. Ko je Pahor s svojim trmoglavim vztrajanjem pri vladanju puščal Slovenijo v krču in povzročal politično krizo, sem premogel toliko poštenosti in integritete, da sem ga kritiziral. Tako kot Janšo, ko je tik pred predsedovanjem EU brez veze povzročal politično krizo. Vaša stran seveda tega ne zmore; lažje se je privoščljivo smejati in kazati s prstom, fanatično sledeč liku in pojavi Velikega Svetilnika."
Upam da je s tvojim semaforjem vse OK - tvoje kao akademsko nakladanje nas ne zanima (prej bi mu rekel blebetanje, ker se ne zavedaš resnosti situacije). In da veš, če desničarjem ne bo ratal porihtat tole sranje, ki so ga pustili levičarji za sabo, zna biti marsikaj.
Meni se zdi tole obnašanje res blesavo. Ko je Pahor s svojim trmoglavim vztrajanjem pri vladanju puščal Slovenijo v krču in povzročal politično krizo, sem premogel toliko poštenosti in integritete, da sem ga kritiziral. Tako kot Janšo, ko je tik pred predsedovanjem EU brez veze povzročal politično krizo. Vaša stran seveda tega ne zmore; lažje se je privoščljivo smejati in kazati s prstom, fanatično sledeč liku in pojavi Velikega Svetilnika."
Upam da je s tvojim semaforjem vse OK - tvoje kao akademsko nakladanje nas ne zanima (prej bi mu rekel blebetanje, ker se ne zavedaš resnosti situacije). In da veš, če desničarjem ne bo ratal porihtat tole sranje, ki so ga pustili levičarji za sabo, zna biti marsikaj.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Pšenični ()

Mr.B ::
Imagodei, ti kar Hanžeka voli, je idelani kandidat. Jaz bom volil nekoga, ki bo znal kaj takega sanirati : Država v prvih osmih mesecih >>zapravila<< tri novomeške Krke
Ostalo me niti ne zanima, ker nakladanje o delavskih pravicah, boju za narodni blagor, ter ostali dim ravno, hm kot kaže ni rešitev.
Ostalo me niti ne zanima, ker nakladanje o delavskih pravicah, boju za narodni blagor, ter ostali dim ravno, hm kot kaže ni rešitev.
Lol se Hutiji delajo Facpalm USA:
A Navy fighter jet fell overboard Monday when the USS Harry S. Truman
aircraft carrier veered to avoid fire from the Houthis

poweroff ::
Libertarian je izjavil:
Meni je všečna leva slikica (levičar pač!), desnemu Libertarianu pa se verjetno sline pocedijo ob DESNI slikici...

sudo poweroff
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: poweroff ()

Matako ::
Okoli vas se kaže morebitna huda kriza globalnih razsežnosti; če pade Evro, se mogoče ne bo več varno po ulicah sprehajat.
Večina apokaliptičnih napovedih, kadar pridejo z leve, je _še_ ena verzija basni o lisici in grozdju. Kriza svetovnih rasežnosti, nato propad "kapitalizma kot ga poznamo" nakar bomo spet vsi plesali kolo in se zabavali ob preprostem, solidarnem življenju, kjer bo vsak vse razdal družbi - žvižgajoč :D.
In potem se zbudiš.
/\/\.K.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Matako ()

Libertarian ::
Okoli vas se kaže morebitna huda kriza globalnih razsežnosti; če pade Evro, se mogoče ne bo več varno po ulicah sprehajat.
No ajde, filozof, obrazlož tole kataklizmično.
Sic semper tyrannis

krneki0001 ::
Vprašanje kok jim bo sedaj uspelo pokrast in uničit v prihodnjih dveh mesecih (da bo naslednja vlada imela še več problemov, kot jih bi sicer)?
Predvidevam, da bodo prodali na silo in pod ceno kar nekaj podjetij, ki so še nad vodo, pobrali denar in povlekli črto iz države.
Predvidevam, da bodo prodali na silo in pod ceno kar nekaj podjetij, ki so še nad vodo, pobrali denar in povlekli črto iz države.

@telbanc,
s tabo se mi ne da ukvarjati, rekel bi samo to, da bi po več letih na tem forumu že lahko pogruntal, da ima forum možnost citiranja avtorja (desno ob vsakem postu), poleg tega pa editor omogoča bolj jasno citiranje. Ugotavljat, kje se začne tvoj tekst in kje konča moj, je spričo tistih ubogih narekovajčkov, ki jih nameniš, skoraj tako mučno, kot vsebinsko interpretirati tvoje odgovore.
Mr.B> "Imagodei, ti kar Hanžeka voli, je idelani kandidat."
Ti mi najprej pokaži, kje sem se navduševal za Hanžka, potem pa nadaljujeva. Prav?
@Matako, Libertarian,
možnosti razpada evra in posledične najverjetnejše globoke krize, najmanj z možnostjo nemirov, se še najbolj zavedajo desne evropske stranke. Saj veš, tiste, ki so vsaj po imenu sorodne vaši SDS; no, v resnici tiste, ki imajo za sabo nek program, ne pa delitev na podlagi 65 let stare ideologije in puhlic o "silah kontinuitete". Te stranke so v svojih domačih državah in v Evropskem parlamentu vodilne, kar se tiče sanacije evra, reševanja Grčije in Evro območja, saj se še kako zavedajo, da nismo izoliran otok. Malce razmislita, kaj pomeni padec skupne valute za gospodarstvo EU ter za svetovno gospodarstvo. Kaj pomeni uvedba domače valute, potem ko je zaupanje v Evro in v celotno gospodarstvo bivših evro držav močno omajano. Kaj bi pomenila huda inflacija, ponovna stagnacija gospodarske rasti, odpuščanja in socialne stiske v širšem evropskem območju.
Madona, eni mislite, da se vojna pred vašim pragom enostavno ne more začeti. Verjetno so tako mislili tudi leta 1938. Pa ravno zgodovina nas uči, da v časih gospodarskih kriz lahko pride do vzpona radikalnih, ekstremističnih nacionalnih idej.
Nenazadnje - se mi zdi, da je včeraj na seji Odbora za monetarno politiko v DZ ravno vaš kleni Vizjak primerjal trenutno dolžniško krizo v Evropi z dolžniško krizo v bivši Jugi in vlekel vzporednice, do kam je to pripeljalo.
s tabo se mi ne da ukvarjati, rekel bi samo to, da bi po več letih na tem forumu že lahko pogruntal, da ima forum možnost citiranja avtorja (desno ob vsakem postu), poleg tega pa editor omogoča bolj jasno citiranje. Ugotavljat, kje se začne tvoj tekst in kje konča moj, je spričo tistih ubogih narekovajčkov, ki jih nameniš, skoraj tako mučno, kot vsebinsko interpretirati tvoje odgovore.
Mr.B> "Imagodei, ti kar Hanžeka voli, je idelani kandidat."
Ti mi najprej pokaži, kje sem se navduševal za Hanžka, potem pa nadaljujeva. Prav?
@Matako, Libertarian,
možnosti razpada evra in posledične najverjetnejše globoke krize, najmanj z možnostjo nemirov, se še najbolj zavedajo desne evropske stranke. Saj veš, tiste, ki so vsaj po imenu sorodne vaši SDS; no, v resnici tiste, ki imajo za sabo nek program, ne pa delitev na podlagi 65 let stare ideologije in puhlic o "silah kontinuitete". Te stranke so v svojih domačih državah in v Evropskem parlamentu vodilne, kar se tiče sanacije evra, reševanja Grčije in Evro območja, saj se še kako zavedajo, da nismo izoliran otok. Malce razmislita, kaj pomeni padec skupne valute za gospodarstvo EU ter za svetovno gospodarstvo. Kaj pomeni uvedba domače valute, potem ko je zaupanje v Evro in v celotno gospodarstvo bivših evro držav močno omajano. Kaj bi pomenila huda inflacija, ponovna stagnacija gospodarske rasti, odpuščanja in socialne stiske v širšem evropskem območju.
Madona, eni mislite, da se vojna pred vašim pragom enostavno ne more začeti. Verjetno so tako mislili tudi leta 1938. Pa ravno zgodovina nas uči, da v časih gospodarskih kriz lahko pride do vzpona radikalnih, ekstremističnih nacionalnih idej.
Nenazadnje - se mi zdi, da je včeraj na seji Odbora za monetarno politiko v DZ ravno vaš kleni Vizjak primerjal trenutno dolžniško krizo v Evropi z dolžniško krizo v bivši Jugi in vlekel vzporednice, do kam je to pripeljalo.
- Hoc est qui sumus -

jype ::
Libertarian> Še yupetova omiljena stranka
Ne, ni. Je bila stranka, ki je od vseh, ki bi jih lahko volil, naredila največ. Glede na to kako silno je razočarala slovenska "desnica", me nikoli ne bo sram, da sem volil za nekoga drugega.
Nekateri ste pač ubogi na duhu in potrebujete lik, da ga lahko malikujete, česar vam levica (kljub vsem vašim blodnjam) ne ponuja, pa ste potem očitno prisiljeni zagovarjati velikega vodjo, ne glede na to kaj počne.
Libertarian> Gimme wut your smokin'
Ni za otroke.
Ne, ni. Je bila stranka, ki je od vseh, ki bi jih lahko volil, naredila največ. Glede na to kako silno je razočarala slovenska "desnica", me nikoli ne bo sram, da sem volil za nekoga drugega.
Nekateri ste pač ubogi na duhu in potrebujete lik, da ga lahko malikujete, česar vam levica (kljub vsem vašim blodnjam) ne ponuja, pa ste potem očitno prisiljeni zagovarjati velikega vodjo, ne glede na to kaj počne.
Libertarian> Gimme wut your smokin'
Ni za otroke.

Saj veš, tiste, ki so vsaj po imenu sorodne vaši SDS;
Ti, a veš da ne vem.
Nisem volil že... uh, ne bom štel.. kar nekaj let :D. Raje ne povem, da ne bom izpadel nonšalanten. Sem pa že večkrat omenil, da nima smisla označevati levo desno v Sloveniji. To je tako kot če bi rekel 10 jurjev... ja česa? Čevljev, metrov, keša? Premalo informacije. Ne moreš primerjati neke lokalne specifike s splošnim stanjem. Po domače: v Sloveniji ni "desne stranke" (in seveda tudi ne leve). Upam da razumeš, kaj ti želim povedati?
Imaš pa srečo, da nisem na oblasti jaz, to bi bil masaker.. pa vojska na ulicah. Ti pa verjetno v čuzi. Bi videl apokalipso potem - tako da... zaenkrat lahko svet še mirno spi. Zaenkrat!
/\/\.K.
Zgodovina sprememb…

Libertarian> "Ko sta propadla šiling in dinar, ni blo lih neki ful drama. V drugem primeru so celo obroke pufov plačevali namest kavice."
To je tvoj argument? Kje naj začnem? Morda pri tem, da šiling ni propadel, ali pri tem, da ko je propadel dinar, da je drama kar bila. Če ne verjameš meni, vprašaj preživele iz Srebrenice.
To je vse, kar lahko daš od sebe, z izjemo samovšečnega objavljanja stripov s kužki?
To je tvoj argument? Kje naj začnem? Morda pri tem, da šiling ni propadel, ali pri tem, da ko je propadel dinar, da je drama kar bila. Če ne verjameš meni, vprašaj preživele iz Srebrenice.
To je vse, kar lahko daš od sebe, z izjemo samovšečnega objavljanja stripov s kužki?
- Hoc est qui sumus -

Ziga Dolhar ::
Libertarian: čestitke ob nazivu.
Si bil že opozorjen na argumentirano debato. Enovrstičnice, slikice životinjskega carstva ter off-topici je ne dosegajo.
Brisano tudi nekaj prispevkov, ki so se navezovali na brisane prispevke.
Si bil že opozorjen na argumentirano debato. Enovrstičnice, slikice životinjskega carstva ter off-topici je ne dosegajo.
Brisano tudi nekaj prispevkov, ki so se navezovali na brisane prispevke.
https://dolhar.si/

Libertarian>
Morda pri tem, da šiling ni propadel, ali pri tem, da ko je propadel dinar, da je drama kar bila. Če ne verjameš meni, vprašaj preživele iz Srebrenice.
To ni iskren odgovor. Ne moreš se pretvarjati, da je propad dinarja ni bil bolj posledica, kot vzrok. Pazi, ne trdim, da gospodarska kriza ni imela velikega vpliva na žaloste propad SFRJ, osebno celo mislim, da je bila _poglavitni_ (čisto nemainstream) - vendar tukaj govorimo o precej bolj konkretni stvari (ukinitev/zamenjava valute), ki se je zgodila že ničkolikokrat v zgodovini na vsemogočih koncih sveta... v zelo veliki večini brez nasilja in nikoli zato, ker bi bilo vse super gospodarsko. Enostavno moraš dati stvari v perspektivo.
Sploh pa, te je res strah, da se ti kaj zgodi? Resno vprašam.
/\/\.K.
Zgodovina sprememb…

"No ajde, filozof, obrazlož tole kataklizmično."
Zadeva je čisto enostavna. Ko je socialna stiska dovolj velika se zgodi marsikaj. Ko je Argentina bankrotirala, so vojaki prišli na ulice, da so lahko vzpostavili red. Vspostavili so ga tako, da so streljali ljudi, ki so kradli hrano iz trgovin. Če pobrskaš po yutube, boš našel vse potrebno za razširitev obzorja. Pred razpadom evrskega območja bi se najprej zgodili bankroti posameznih držav, in če bi nemiri ostali v domeni posameznih držav, bi imeli veliko srečo. Še enkrat ponavljam - veliko srečo.
Zadeva je čisto enostavna. Ko je socialna stiska dovolj velika se zgodi marsikaj. Ko je Argentina bankrotirala, so vojaki prišli na ulice, da so lahko vzpostavili red. Vspostavili so ga tako, da so streljali ljudi, ki so kradli hrano iz trgovin. Če pobrskaš po yutube, boš našel vse potrebno za razširitev obzorja. Pred razpadom evrskega območja bi se najprej zgodili bankroti posameznih držav, in če bi nemiri ostali v domeni posameznih držav, bi imeli veliko srečo. Še enkrat ponavljam - veliko srečo.

Ja samo poglejmo recimo Grčijo... bodimo realni - tej državi bi izstop iz evrskega območja koristil. če ne drugega, zaradi strukture gospodarstva (tuji turizem ipd.) - nisem zagovornik tovrstnih finančnih politik, samo dejstvo je da bi ravno z izstopom iz evrskega območja Grčija dobila točno vzvode za miritev dram tipa Argentina , ki jih sedaj nima (jebi ga, včasih je treba zalaufati tiskarno)! Ostali pa tudi ne bi imeli nič proti. Samo primer, ne posplošujem.
/\/\.K.
Zgodovina sprememb…

ThePlayer ::

Matako> "To ni iskren odgovor. Ne moreš se pretvarjati, da je propad dinarja ni bil bolj posledica, kot vzrok."
Khm, zelo odvisno. Se mi zdi, da vsi sodelujoči premalo poznamo intimne podrobnosti tistega obdobja, ampak zgodba je veliko kompleksnejša, kot bi nekateri na desnici danes radi prikazali; torej, da je bil menda Murgeljski PalčekTM zvest privrženec režima, Veliki Svetilnik pa nas je popeljal do končne zmage. Zgodba se je začela že leta prej. Spomni se malo hiperinflacije, par-nepar dni, pa nakupov v Avstriji. Zadolževanje, krediti in hiperinflacija so marsikoga v tistem obdobju izstrelila med veleposestnike in danes uspešne podjetnike, ampak vse se vrača, vse se plača.
Odgovor je pa vsaj toliko iskren, kot ga zmore Libertarian, ki morebiten propad evra primerja s "propadom" šilinga.
Matako> "Sploh pa, te je res strah, da se ti kaj zgodi? Resno vprašam."
Zaenkrat to še ni noben strah, kvečjemu se mi oglašajo prvi indikatorji, da bi nekaj lahko bilo. Danes relativni mir v Evropi (ne pozabit, da se je 15 let nazaj nekaj 100 km od Slovenske meje dogajal genocid!) jemljemo kot nekaj najbolj običajnega. V čem pa misliš, da se razlikujejo trume ljudi danes od tistih, ki so leta 1939 krenili na vojni pohod po Evropi? So bili manj civilizirani? So poslušali več Heavy metala, igrali preveč nasilnih iger?
Gibanja mentalitete množic, če pride do enega resnega kolapsa, nihče ne zna napovedovat. Lahko samo pogledamo v zgodovino in vidimo, da v takih razmerah na plano pridejo vse sorte ekstremne ideje, vse sorte ideologije, vse sorte ideološki vodje. Socialni nemiri so še najmanj, kar se lahko pričakuje, v takšni situaciji pa je možno vse. Naše generacije ne poznajo turbulentnih časov, to pa ne pomeni, da se ne morejo čez noč pripetiti.
telbanc je nenavadno presenetil z korektnim postom na to temo.
Ali kot je nekdo nekoč dejal, upam da bom znal vsaj približno ponoviti: v zgodovini je nebroj primerov, ko je razjarjena množica "na lepem" strmoglavila vladarje/voditelje, potem ko so ti še en dan pred tem menili, da se kaj takega njim sploh ne more zgoditi.
Khm, zelo odvisno. Se mi zdi, da vsi sodelujoči premalo poznamo intimne podrobnosti tistega obdobja, ampak zgodba je veliko kompleksnejša, kot bi nekateri na desnici danes radi prikazali; torej, da je bil menda Murgeljski PalčekTM zvest privrženec režima, Veliki Svetilnik pa nas je popeljal do končne zmage. Zgodba se je začela že leta prej. Spomni se malo hiperinflacije, par-nepar dni, pa nakupov v Avstriji. Zadolževanje, krediti in hiperinflacija so marsikoga v tistem obdobju izstrelila med veleposestnike in danes uspešne podjetnike, ampak vse se vrača, vse se plača.
Odgovor je pa vsaj toliko iskren, kot ga zmore Libertarian, ki morebiten propad evra primerja s "propadom" šilinga.
Matako> "Sploh pa, te je res strah, da se ti kaj zgodi? Resno vprašam."
Zaenkrat to še ni noben strah, kvečjemu se mi oglašajo prvi indikatorji, da bi nekaj lahko bilo. Danes relativni mir v Evropi (ne pozabit, da se je 15 let nazaj nekaj 100 km od Slovenske meje dogajal genocid!) jemljemo kot nekaj najbolj običajnega. V čem pa misliš, da se razlikujejo trume ljudi danes od tistih, ki so leta 1939 krenili na vojni pohod po Evropi? So bili manj civilizirani? So poslušali več Heavy metala, igrali preveč nasilnih iger?
Gibanja mentalitete množic, če pride do enega resnega kolapsa, nihče ne zna napovedovat. Lahko samo pogledamo v zgodovino in vidimo, da v takih razmerah na plano pridejo vse sorte ekstremne ideje, vse sorte ideologije, vse sorte ideološki vodje. Socialni nemiri so še najmanj, kar se lahko pričakuje, v takšni situaciji pa je možno vse. Naše generacije ne poznajo turbulentnih časov, to pa ne pomeni, da se ne morejo čez noč pripetiti.
telbanc je nenavadno presenetil z korektnim postom na to temo.
Ali kot je nekdo nekoč dejal, upam da bom znal vsaj približno ponoviti: v zgodovini je nebroj primerov, ko je razjarjena množica "na lepem" strmoglavila vladarje/voditelje, potem ko so ti še en dan pred tem menili, da se kaj takega njim sploh ne more zgoditi.
- Hoc est qui sumus -

nevone ::
v zgodovini je nebroj primerov, ko je razjarjena množica "na lepem" strmoglavila vladarje/voditelje, potem ko so ti še en dan pred tem menili, da se kaj takega njim sploh ne more zgoditi.
"Koga zanima preteklost, mlade zanima predvsem kje bodo prišli do stanovanj" ... bla bla bla, so besede, ki dostikrat pridejo iz "tvojih" logov.
Ne vem zakaj bi zdaj kar naenkrat bila zanimiva zgodovina. A zato ker ne vključuje komunistov?
o+ nevone
Either we will eat the Space or Space will eat us.

v zgodovini je nebroj primerov, ko je razjarjena množica "na lepem" strmoglavila vladarje/voditelje, potem ko so ti še en dan pred tem menili, da se kaj takega njim sploh ne more zgoditi.
"Koga zanima preteklost, mlade zanima predvsem kje bodo prišli do stanovanj" ... bla bla bla, so besede, ki dostikrat pridejo iz "tvojih" logov.
Ne vem zakaj bi zdaj kar naenkrat bila zanimiva zgodovina. A zato ker ne vključuje komunistov?
o+ nevone
Očitno imaš ene "slabe dni", nevone. Ker mešaš granitne kocke pa nivea kremo.
"Naših logov" ne zanimajo stare zamere in ideološke delitve naših dedov in pradedov; ne pomeni pa to, da iz zgodovine ne moreš vleči določenih naukov. Pomeni, da nas ne zanima umetno ustvarjena delitev na "naše" in "vaše", pa mešanje megle s strani politikov, ki to temo ob primernih prilikah potegnejo na plano. Ne pomeni pa to, da zgodovine ne bi smeli uporabljati kot učni pripomoček, kot možnost prepoznave vzorca.
IOW, danes niti pod razno ni najbolj pomembno vprašanje, ali je Kardelj vedel za povojne poboje, je pa še kako pomembno znati prepoznati vzorce družbenega dogajanja in klime, ki so omogočili npr. vzpon komunistične partije in Tita. Ali pa vzpon Lenina, če češ. Da bi to pomenilo, da se moramo v dnevni politiki ukvarjat s predlogi, da so bili domobranci the good guys in da so Sile kontinuitete še močno prisotne, je pa seveda absurd.
- Hoc est qui sumus -

Kar se mene tiče, pojasnilo sprejeto. 
o+ nevone

o+ nevone

USS Liberty ::
Levaki so leta 2008 prisluhnili in sledili svojemu Kučanu tudi, ko je klamfal takšne neumnosti sredi Ljubljane:
"Tisti, ki boste glas oddali za Mirana Potrča, boste glas vložili v dobro naložbo, ki bo dvignila borze in delnice na borzi," je izjavil nekdanji predsednik republike Milan Kučan. S tem je požel bučen aplavz v volilnem štabu v SD v središču Ljubljane.
www.finance.si/223868
http://en.wikipedia.org/wiki/USS_Liberty_%28AGTR-5%29
Zgodovina sprememb…
- spremenil: USS Liberty ()

Kr_Edn ::
" imagodei :: danes, 00:16:37
Kaj zdaj, a vam vzajemno prihaja, ker je vlada padla? :D Kakšni provincialci :\ ;(( Saj ni čudno, da se navijači dveh vasi, oddaljenih par 10 kilometrov, na fuzbalskih tekmah pobijajo malodane do smrti.
- Hoc est qui sumus - "
Ja, izredno hitro si dojel situacijo.
Kaj zdaj, a vam vzajemno prihaja, ker je vlada padla? :D Kakšni provincialci :\ ;(( Saj ni čudno, da se navijači dveh vasi, oddaljenih par 10 kilometrov, na fuzbalskih tekmah pobijajo malodane do smrti.
- Hoc est qui sumus - "
Ja, izredno hitro si dojel situacijo.

Zorro ::
Da ne bomo sedaj v vsakem drugem postu gledali en in isti video, bom še sam prilepil enega, da malce popestrim temo. 

Zgodovina sprememb…
- spremenil: Zorro ()

Libertarian ::
"No ajde, filozof, obrazlož tole kataklizmično."
Denar je denar. Če bo narod začutil da je evro švoh(ali obratno), bomo pa mel dolarje alpa kako drugo valuto. Smo to že počeli tako z franki, kot markami in dinarji.
Bankrot in Argentino (ki je btw fiksirala peso na ameriški dolar wtf) si pa potegnil iz riti, tako kot okapi predpostavlja da je edina valuta nam poznana v tem koncu sveta euro. A, jok majstore.
Sic semper tyrannis

redstrasse ::

http://www.zurnal24.si/grki-bodo-pokaza...
Kaj nas čaka.....isto kot Grke?
"Ko človek izgubi večji del premoženja, se bo počutil ogoljufanega in takrat je dovzeten za marsikaj, ta film je svet že videl."
Problem je le v tem, da bogatuni podurhajo na varno, medtem, ko se raja kolje.
Pri nas levičarji podcenjujejo "rajo", ki sedaj dobro ve, kdo je zajebal. Pahorja so losali, da slučajno ne bi prišli ljudje pred parlament in jih odnesli ven. Bil je že skrajni čas. Sedaj majnka le še, da po volitvah, nekdo pokaže na levičarje in reče, ti so krivi vaše nesreče. Levi boržuji. Nekam znano zveni vse skupaj. Sicer mislim, da je potrebno sedaj hitro Hildi, Binetu, Zidarju.... in ostalim zablokirat premoženje, sicer se folk ne bo dal prepričat v nižje penzijone in 30% odpuščanje javne uprave.....
"Ko človek izgubi večji del premoženja, se bo počutil ogoljufanega in takrat je dovzeten za marsikaj, ta film je svet že videl."
Problem je le v tem, da bogatuni podurhajo na varno, medtem, ko se raja kolje.
Pri nas levičarji podcenjujejo "rajo", ki sedaj dobro ve, kdo je zajebal. Pahorja so losali, da slučajno ne bi prišli ljudje pred parlament in jih odnesli ven. Bil je že skrajni čas. Sedaj majnka le še, da po volitvah, nekdo pokaže na levičarje in reče, ti so krivi vaše nesreče. Levi boržuji. Nekam znano zveni vse skupaj. Sicer mislim, da je potrebno sedaj hitro Hildi, Binetu, Zidarju.... in ostalim zablokirat premoženje, sicer se folk ne bo dal prepričat v nižje penzijone in 30% odpuščanje javne uprave.....
Zgodovina sprememb…

"Bankrot in Argentino (ki je btw fiksirala peso na ameriški dolar wtf) si pa potegnil iz riti, tako kot okapi predpostavlja da je edina valuta nam poznana v tem koncu sveta euro. A, jok majstore."
Dobro plačo sem zaslužil s "preklapljanjem" med valutami v zadnjem letu. Tko da o nepoznavanju valut....Sicer je bila poanta Argentine, da je folk zgubil prihranke, ker je država bankrotirala. To pomeni, da si ob vse. Propadejo banke, država, in prihranki.
Torej vzameš bejzbol palico in greš po nakupih.
Dobro plačo sem zaslužil s "preklapljanjem" med valutami v zadnjem letu. Tko da o nepoznavanju valut....Sicer je bila poanta Argentine, da je folk zgubil prihranke, ker je država bankrotirala. To pomeni, da si ob vse. Propadejo banke, država, in prihranki.
Torej vzameš bejzbol palico in greš po nakupih.
Zgodovina sprememb…

redstrasse ::
Alo, mi smo Slovenija iz drugega planeta ;),nas tudi čakajo ukrepi (blažja oblika), kakor kure futramo drobtinco po drobtinco, tako bodo tudi nas napital počas...
Sicer mislim, da je potrebno sedaj hitro Hildi, Binetu, Zidarju.... in ostalim zablokirat premoženje
Glede na položaj, ki so ga imeli, bi morali imeti tudi toliko soli, da niso bili lastniki premoženja in so ga hranili na tretjih osebah.
sicer se folk ne bo dal prepričat v nižje penzijone in 30% odpuščanje javne uprave.....
Noben se nebo pustil prepričat v nižji penzijon saj nimajo 1000€! Odpuščanja žal obvezna.

"Glede na položaj, ki so ga imeli, bi morali imeti tudi toliko soli, da niso bili lastniki premoženja in so ga hranili na tretjih osebah."
Te soli niso imeli. In to bi lahko država izkoristila. V bistvu bi pravna država to hitro uredila.
Te soli niso imeli. In to bi lahko država izkoristila. V bistvu bi pravna država to hitro uredila.

PaX_MaN ::
In to bi lahko država izkoristila. V bistvu bi pravna država to hitro uredila.
Dobro plačana država, misliš rečt:

"Pokojnine, višje od 1.200 evrov, bodo zmanjšali za 20 odstotkov na mesec in dodatno zmanjšali pokojnine za tiste, ki so se upokojili pred 55. letom starosti. Davčne olajšave na letni ravni bodo znižali na 5.000 evrov, davek na nepremičnine pa podaljšali najmanj do leta 2014."
Grčija zadnje novice....zgleda da je "zejebancije konec". Zdej veste zakaj so jo levi zbrisali z oblasti in ni Pahor dobil zaupnice.
Še tole...
"Grčija bo letos 30.000 javnih uslužbencev dala med "delavske rezerve", kar pomeni, da jim bodo zmanjšali plačo na 60 odstotkov zdajšnje in jim dali leto dni časa, da si najdejo drugo službo."
Grčija zadnje novice....zgleda da je "zejebancije konec". Zdej veste zakaj so jo levi zbrisali z oblasti in ni Pahor dobil zaupnice.
Še tole...
"Grčija bo letos 30.000 javnih uslužbencev dala med "delavske rezerve", kar pomeni, da jim bodo zmanjšali plačo na 60 odstotkov zdajšnje in jim dali leto dni časa, da si najdejo drugo službo."
Zgodovina sprememb…

In še.
"Skupno se je sicer Grčija zavezala, da bo do leta 2015 zmanjšala javno upravo za 20 odstotkov, torej za 150 tisoč zaposlenih. "
"Skupno se je sicer Grčija zavezala, da bo do leta 2015 zmanjšala javno upravo za 20 odstotkov, torej za 150 tisoč zaposlenih. "

telbanc> Zdej veste zakaj so jo levi zbrisali z oblasti in ni Pahor dobil zaupnice.
A nisi ravno ti Pahorju preprečil točno takih ukrepov, ko si zavrnil te nujne ukrepe na referendumu?
Seveda si.
A nisi ravno ti Pahorju preprečil točno takih ukrepov, ko si zavrnil te nujne ukrepe na referendumu?
Seveda si.

hendriks ::
telbanc> Zdej veste zakaj so jo levi zbrisali z oblasti in ni Pahor dobil zaupnice.
Seveda si.
Večina tistih, ki je zavrnila referendum, ga je zavrnila zaradi nepodpore vladi. Da bi pa prebrali
predloge zakonov in razumeli, pa ne gre. So najbrž nesposobni.

"A nisi ravno ti Pahorju preprečil točno takih ukrepov, ko si zavrnil te nujne ukrepe na referendumu?
Seveda si."
"Večina tistih, ki je zavrnila referendum, ga je zavrnila zaradi nepodpore vladi. Da bi pa prebrali
predloge zakonov in razumeli, pa ne gre. So najbrž nesposobni."
Pač nisem pripravljen dat nič državi, ki ščiti Hildo, ki pravkar prenaša premoženje, Zidarja, ki je pred blokado, izpraznil računa...itd. Pričakujem da boste pokapirali, zakaj se gre.
Seveda si."
"Večina tistih, ki je zavrnila referendum, ga je zavrnila zaradi nepodpore vladi. Da bi pa prebrali
predloge zakonov in razumeli, pa ne gre. So najbrž nesposobni."
Pač nisem pripravljen dat nič državi, ki ščiti Hildo, ki pravkar prenaša premoženje, Zidarja, ki je pred blokado, izpraznil računa...itd. Pričakujem da boste pokapirali, zakaj se gre.

Okapi ::
Mi že dolgo kapiramo. Eni bi radi imeli nazaj socializem, zajamčeno službo do penzije in hitra sodišča za sovražnike naroda.
O.
O.

"Mi že dolgo kapiramo. Eni bi radi imeli nazaj socializem, zajamčeno službo do penzije in hitra sodišča za sovražnike naroda."
Drugi bi radi pasje veselice in živeli brez pravne države. To ne gre, če prej ne boste pokapirali, boste pa takrat, ko bo raja na ulici. Heh, kar se tvoje pameti tiče Okapi, poglej kaj si pisal o SCT ju, Vegradu in Primorju. Heh.....Jaz sem pred dobrim letom napovedal, da bojo šli vsi trije u stečaj. Čakam še Primorje. Oh, Okapi. pametuješ...opet, ponovo...kao i do sada.
kar se tiče, Yipeta, on bi medtem ko gospodarstvo propada, najprej reševal probleme homoseksualcev. To je za njega najvažnejše. Zanj bi bilo dobro, da mu kakšna stara mama pove, kaj je to "zdrava kmečka pamet".
Drugi bi radi pasje veselice in živeli brez pravne države. To ne gre, če prej ne boste pokapirali, boste pa takrat, ko bo raja na ulici. Heh, kar se tvoje pameti tiče Okapi, poglej kaj si pisal o SCT ju, Vegradu in Primorju. Heh.....Jaz sem pred dobrim letom napovedal, da bojo šli vsi trije u stečaj. Čakam še Primorje. Oh, Okapi. pametuješ...opet, ponovo...kao i do sada.
kar se tiče, Yipeta, on bi medtem ko gospodarstvo propada, najprej reševal probleme homoseksualcev. To je za njega najvažnejše. Zanj bi bilo dobro, da mu kakšna stara mama pove, kaj je to "zdrava kmečka pamet".
Zgodovina sprememb…

Gladi ::
Telbanc potrjuje, da je večina "socialistov" raznih priseljence bivše SFRJ.Naključje?I think not.

telbanc> kar se tiče, Yipeta, on bi medtem ko gospodarstvo propada, najprej reševal probleme homoseksualcev.
Jaz pač nisem pripadnik stare socialistične šole, ki se mu bi zdelo, da mora država skrbeti za gospodarstvo.
Tudi ne vidim razloga, zakaj bi se ministrstvo za družino in socialne zadeve, al kakorkoli se mu ta teden že reče, ukvarjalo z gospodarstvom, če ima jasno nalogo delovanja na področju socialnih pravic.
telbanc> To je za njega najvažnejše.
Kaj bi pa ti rad? Da ti država napolni žepe z lizikami, pa bo vse OK?
telbanc> Drugi bi radi pasje veselice
Not your fucking business, kaj bi drugi radi. Če si tolk fouš, si pa nabavi svojega psa!
Jaz pač nisem pripadnik stare socialistične šole, ki se mu bi zdelo, da mora država skrbeti za gospodarstvo.
Tudi ne vidim razloga, zakaj bi se ministrstvo za družino in socialne zadeve, al kakorkoli se mu ta teden že reče, ukvarjalo z gospodarstvom, če ima jasno nalogo delovanja na področju socialnih pravic.
telbanc> To je za njega najvažnejše.
Kaj bi pa ti rad? Da ti država napolni žepe z lizikami, pa bo vse OK?
telbanc> Drugi bi radi pasje veselice
Not your fucking business, kaj bi drugi radi. Če si tolk fouš, si pa nabavi svojega psa!
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: jype ()

djordjevic ::
Telbanc potrjuje, da je večina "socialistov" raznih priseljence bivše SFRJ.Naključje?I think not.
Torej je telbanc tudi jugović?

No grave is deep enough to keep us in chains.

Ker se mu reče ministrstvo za družino, delo in socialne zadeve.
Drugače se pa strinjam. Naj se ukvarja s socialo, vendar naj vseeno upošteva pri svojih odločitvah tudi stanje v drugih resorjih.
o+ nevone
Zgodovina sprememb…
- spremenila: nevone ()

djordjevic ::
@GladiTM: Da je telbanc zakrknjen socialist se tudi jaz povsem strinjam, glede onega, da je večina njegovih peerjev iz ex-YU republik pa se ne strinjam. Nasprotno, okoli sebe imam veliko klenih sodržavljanov, ki so sveto prepričani, da jim 'pripada' to, ono in tretje, ne pa, da si morajo to zaslužiti.
No grave is deep enough to keep us in chains.

nevone> vendar naj vseeno upošteva pri svojih odločitvah tudi stanje v drugih resorjih.
In uredi vse potrebno, da bodo vsi lahko uživali polno življenje in tako bili produktivnejši.
Ministrstvo za gospodarstvo in finance naj se pa ukvarjata s politiko pobiranja davkov in spodbujanja malega gospodarstva, al kaj je že zdej moderno.
In uredi vse potrebno, da bodo vsi lahko uživali polno življenje in tako bili produktivnejši.
Ministrstvo za gospodarstvo in finance naj se pa ukvarjata s politiko pobiranja davkov in spodbujanja malega gospodarstva, al kaj je že zdej moderno.

Spy ::
Večina tistih, ki je zavrnila referendum, ga je zavrnila zaradi nepodpore vladi. Da bi pa prebrali predloge zakonov in razumeli, pa ne gre. So najbrž nesposobni.
Mene bi bilo sram napisati kaj takega zlasti, če se omenja predlagano pokojninsko krajo prodano kot pokojninsko reformo, ki je na srečo padla. Zagovorniki predlagane pokojninske kraje ne samo da so več kot očitno nesposobni si izmisliti kaj bolj pametnega, so tudi popolni idioti, če so prebrali predlog in celo razumeli, kaj na predlogu piše.
Za moje stališče poišči tekst, ki je definitivno utišal enega od rdečih botov foruma :)
LP, Spy.

hruske ::
@telbanc: Država, ki ščiti Hildo, je država pod vlado JJ.
Kalkulator nove omrežnine 2024 - https://omreznina.karlas.si/Kalkulator

Mr.B ::
In kje je tuki JJ dobil plačano posredovanje ak Luxemburg, Ciper in podobno s strani Hilde.
Hruska imaš pa lahko realno oceno, kolik je dejansko padel nepremičninski balon po letu 2008.
Hruska imaš pa lahko realno oceno, kolik je dejansko padel nepremičninski balon po letu 2008.
Lol se Hutiji delajo Facpalm USA: