Forum » Problemi človeštva » Slovenska levica
Slovenska levica
Temo vidijo: vsi

jype ::
telbanc> Če je bog, bomo dobili desno diktaturo.
Kdo pa bo to? Ker od desnih v naši politiki vidim samo ene katoliške konzervativce, ki niso kaj prida storili za gospodarstvo, ko so imeli priložnost.
telbanc> Še tole, da ne bo kdo mislu da ne bo referenduma o družinskem zakoniku......ki ga je Pahor spravil skoz parlament.
To me ne gane - tudi referendum o nedeljskem delovnem času trgovin je bil, pa je, ker je bil očitno protiustaven, na ustavnem sodišču padel kljub večinski katoliško-konzervativni podpori.
Kdo pa bo to? Ker od desnih v naši politiki vidim samo ene katoliške konzervativce, ki niso kaj prida storili za gospodarstvo, ko so imeli priložnost.
telbanc> Še tole, da ne bo kdo mislu da ne bo referenduma o družinskem zakoniku......ki ga je Pahor spravil skoz parlament.
To me ne gane - tudi referendum o nedeljskem delovnem času trgovin je bil, pa je, ker je bil očitno protiustaven, na ustavnem sodišču padel kljub večinski katoliško-konzervativni podpori.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: jype ()

Pšenični ::
"Kdo pa bo to? Ker od desnih v naši politiki vidim samo ene katoliške konzervativce, ki niso kaj prida storili za gospodarstvo, ko so imeli priložnost."
Verjetno bo SDS in lahko tud SD v primeru, da SDS ne bo dobila 50+.
Sicer se v tem primeru nagibam k veliki koaliciji, če slučajno ne bo "desne diktature". Še zmeraj bolje imeti za partnerje "uničene komuniste", kot SLS ali DESUS, ki sta v bistvu le za zgago in oba več ali manj nezanesljiva. Sicer je to moje najnovejše mnenje, da bi bilo morda to najbolje....o tem premišljujem zadnje čase. Reforme bi v tem primeru šle skoz kot po putrčku....če ne bo že vse preveč zavoženo in nas čaka Grčija.
Ampak je to odvisno predvsem od SD, ki bi morala že enkrat utišat Kumerja in podobne..vprašanje je tud, če bi se gospodarski kriminal raziskal v tem primeru....itd. Drugače nas čaka "klasika" na desni strani. Seveda če pride v parlament NSi, ta kombinacija odpade. Mislim z SD.
Verjetno bo SDS in lahko tud SD v primeru, da SDS ne bo dobila 50+.
Sicer se v tem primeru nagibam k veliki koaliciji, če slučajno ne bo "desne diktature". Še zmeraj bolje imeti za partnerje "uničene komuniste", kot SLS ali DESUS, ki sta v bistvu le za zgago in oba več ali manj nezanesljiva. Sicer je to moje najnovejše mnenje, da bi bilo morda to najbolje....o tem premišljujem zadnje čase. Reforme bi v tem primeru šle skoz kot po putrčku....če ne bo že vse preveč zavoženo in nas čaka Grčija.
Ampak je to odvisno predvsem od SD, ki bi morala že enkrat utišat Kumerja in podobne..vprašanje je tud, če bi se gospodarski kriminal raziskal v tem primeru....itd. Drugače nas čaka "klasika" na desni strani. Seveda če pride v parlament NSi, ta kombinacija odpade. Mislim z SD.

Mr.B ::
referenduma o družinskem zakoniku, tega ne bo, bi škodil LDS-u.
Lol se Hutiji delajo Facpalm USA:
A Navy fighter jet fell overboard Monday when the USS Harry S. Truman
aircraft carrier veered to avoid fire from the Houthis

telbanc> bi morala že enkrat utišat
Marsikoga bi bilo treba utišat, ja. K sreči nismo več v "dobrih starih časih".
telbanc> Reforme bi v tem primeru šle skoz kot po putrčku...
Ti si verjetno pozabil na Semoliča in Rodeta.
Marsikoga bi bilo treba utišat, ja. K sreči nismo več v "dobrih starih časih".
telbanc> Reforme bi v tem primeru šle skoz kot po putrčku...
Ti si verjetno pozabil na Semoliča in Rodeta.

"Marsikoga bi bilo treba utišat, ja. K sreči nismo več v "dobrih starih časih"."
K ne bi bili v dobrih starih časih, ne bi vi meni brisali tisto slikico iz ko dve punce "prestrašijo" dojenčka.
Pa sploh nisem noben anarhist, držim se pravila da je debata koristna stvar.
Hočem reči, da je za veliko koalicijo potrebna strpnost, sicer bo šlo vse u k...c.
Omenjaš Semoliča. Heh, tud on misli o Pahorju tko kot mi, "kej tazga pa še ne". Tako da zna bit kooperativen. Ko bo mel za sogovornika nekej normalnega pred sabo.
Rode - kaj je še živ?
K ne bi bili v dobrih starih časih, ne bi vi meni brisali tisto slikico iz ko dve punce "prestrašijo" dojenčka.
Pa sploh nisem noben anarhist, držim se pravila da je debata koristna stvar.
Hočem reči, da je za veliko koalicijo potrebna strpnost, sicer bo šlo vse u k...c.
Omenjaš Semoliča. Heh, tud on misli o Pahorju tko kot mi, "kej tazga pa še ne". Tako da zna bit kooperativen. Ko bo mel za sogovornika nekej normalnega pred sabo.
Rode - kaj je še živ?

telbanc> Hočem reči, da je za veliko koalicijo potrebna strpnost, sicer bo šlo vse u k...c.
Nekako ne vidim, kako je kratenje temeljnih pravic otrokom in njihovim staršem lahko strpno dejanje.
telbanc> Omenjaš Semoliča. Heh, tud on misli o Pahorju tko kot mi, "kej tazga pa še ne". Tako da zna bit kooperativen. Ko bo mel za sogovornika nekej normalnega pred sabo.
Svašta.
telbanc> Rode - kaj je še živ?
Po pisanju italijanskega tiska sodeč je tudi še vedno spolno aktiven.
Nekako ne vidim, kako je kratenje temeljnih pravic otrokom in njihovim staršem lahko strpno dejanje.
telbanc> Omenjaš Semoliča. Heh, tud on misli o Pahorju tko kot mi, "kej tazga pa še ne". Tako da zna bit kooperativen. Ko bo mel za sogovornika nekej normalnega pred sabo.
Svašta.
telbanc> Rode - kaj je še živ?
Po pisanju italijanskega tiska sodeč je tudi še vedno spolno aktiven.

poweroff ::
Direktor tega Svaroga je nekdo, ki se piše enako kot Matthai. Če je to kakšen njegov sorodnik, precej pojasni njegovo navdušenje nad e-gradivi
Ne da bi vedel. Niti ne vem kaj je to Svarog. Kolikor vem noben od mojih sorodnikov ni direktor pri kakšni od istitucij, ki se ukvarjajo s šolstvom.
Sem pa pred kakšnim letom sodeloval v neki raziskavi o avtorskih pravicah in takrat so se poleg SAZASA na nas spravili tudi založniki učbenikov. Zato sem tako alergičen na njihove učbeniške nebuloze. Dejansko imajo ti tipi monopol, in ta monopol jim je treba vzeti.
Sem pa nekoč tudi sodeloval pri enem od projektov eŠolstva, ampak je bil tako slabo voden, da sem potem prekinil sodelovanje in (kljub večkratnim prošnjam, naj pošjem številko TR) nisem hotel vzeti honorarja za že opravljeno delo.
Pa Gandalf je bil tudi zraven in je naredil isto...

sudo poweroff

donfilipo ::
Uf, sem že mislil, da smo te nehote pomočili
Baje denar ni tako majhen. Zakaj za vraga potem nesposobno vodstvo?
20 miljonov €?

Baje denar ni tako majhen. Zakaj za vraga potem nesposobno vodstvo?
20 miljonov €?
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

Okapi ::
Dejansko imajo ti tipi monopol, in ta monopol jim je treba vzeti.O kakšnem monopolu sanjaš? Učbenik lahko izda vsak, in izdaja jih kar nekaj založb, ki so med seboj brez usmiljenja borijo za naklonjenost učiteljev (ki odločajo, katere učbenike bodo uporabljali).
O.

In kaj ima to veze? Učitelji odločajo, kateri učbenik bodo uporabljali, na osnovi tega, kateri se jim zdi boljši. Recenzenti nimajo na to prav nikakršnega vpliva.
O.
O.

O kakšnem monopolu sanjaš? Učbenik lahko izda vsak, in izdaja jih kar nekaj založb, ki so med seboj brez usmiljenja borijo za naklonjenost učiteljev (ki odločajo, katere učbenike bodo uporabljali).Cvetka dneva.

"Nekako ne vidim, kako je kratenje temeljnih pravic otrokom in njihovim staršem lahko strpno dejanje."
Predlagam, da najprej definirava pojem družina. Mislim da je to temelj, na katerem lahko gradiva debato o tej temi-vendar drugič, ker so razlike verjetno "nepremostljive". (mislim na pojem - normalna družina)!
"Po pisanju italijanskega tiska sodeč je tudi še vedno spolno aktiven. "
Zanimivo, prisegel bi, da so duhovniki zavezani celibatu.
Predlagam, da najprej definirava pojem družina. Mislim da je to temelj, na katerem lahko gradiva debato o tej temi-vendar drugič, ker so razlike verjetno "nepremostljive". (mislim na pojem - normalna družina)!
"Po pisanju italijanskega tiska sodeč je tudi še vedno spolno aktiven. "
Zanimivo, prisegel bi, da so duhovniki zavezani celibatu.

"Tako so vas učili pri verouku, ne?"
Ne boš verjel, sem ateist. Vero spoštujem, vendar je "tako naneslo".....
Ne boš verjel, sem ateist. Vero spoštujem, vendar je "tako naneslo".....

No če jo spoštuješ, pa nikar ne verjemi, da vsi cerkveni veljaki in duhovniki zavezo spoštujejo.
Cerkev ima en velik problem. Nekako se je vanjo vtisnil pravi duh zlodeja. Pa hočem samo dobro.
Povem primer. Oseba, kot je Robert Friškovec, bi nemara celo mene pripravila, da bi sledil kakemu nasvetu. Ker na 100km preko ekrana čutim, da je izredno poštena, človekoljubna in topla oseba. Pod topla ne mislim gay, da ne bo pomote.
No pri kakem Rodetu, me pa enostavno zmrazi. Pa čeprav je verjetno topel.
In kaj?
Hja Friškovec bo ostal vikar, Rodetu je pa zmanjkalo 0,7mm do papeža, recimo
.
Če bi cerkev popravila svetlobo likov svoje ekipe, bi se ji pa lahko zelo dobro pisalo. Časi namreč niso preveč optimistični. Ljudje hlepijo za smiselno in tudi nesmiselno, a vsaj iskreno tolažbo.
Cerkev ima en velik problem. Nekako se je vanjo vtisnil pravi duh zlodeja. Pa hočem samo dobro.
Povem primer. Oseba, kot je Robert Friškovec, bi nemara celo mene pripravila, da bi sledil kakemu nasvetu. Ker na 100km preko ekrana čutim, da je izredno poštena, človekoljubna in topla oseba. Pod topla ne mislim gay, da ne bo pomote.
No pri kakem Rodetu, me pa enostavno zmrazi. Pa čeprav je verjetno topel.
In kaj?
Hja Friškovec bo ostal vikar, Rodetu je pa zmanjkalo 0,7mm do papeža, recimo

Če bi cerkev popravila svetlobo likov svoje ekipe, bi se ji pa lahko zelo dobro pisalo. Časi namreč niso preveč optimistični. Ljudje hlepijo za smiselno in tudi nesmiselno, a vsaj iskreno tolažbo.

telbanc> Ne boš verjel, sem ateist.
Če si res, potem nimaš druge izbire, kot da sprejmeš družino dveh istospolnih partnerjev kot popolnoma normalno, le malo redkejšo obliko.
Če pa tvoje vedenje, enako kot pri vernikih, temelji na neresničnih dogmah, predsodkih in "strokovnih mnenjih", ki to niso, pa seveda nisi zrel za ateista.
Če si res, potem nimaš druge izbire, kot da sprejmeš družino dveh istospolnih partnerjev kot popolnoma normalno, le malo redkejšo obliko.
Če pa tvoje vedenje, enako kot pri vernikih, temelji na neresničnih dogmah, predsodkih in "strokovnih mnenjih", ki to niso, pa seveda nisi zrel za ateista.

dzinks63 ::
A obstaja v naravi kakšna živalska vrsta, kjer živijo moški pripadniki skupaj in si prisvojijo potomce ter jih vzgajajo? So ljudje pri tem izjema?

Thomas ::
Zelo dobro vprašanje. Mislim, da bi se to morda lahko zgodilo pri morskih konjičkih, kjer zanosijo moški. Morda se lahko zgodi pri njih, ne vem če se.
Pri ljudeh ali pri psih ali povsod drugod, je pa to ... nezaslišano.
Pri ljudeh ali pri psih ali povsod drugod, je pa to ... nezaslišano.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Gregor P ::
Hijene tudi mislim, da imajo "svoje trenutke"

The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

Ne, Thomas, to je izjemno neumno vprašanje! A obstaja v naravi kakšna vrsta, kjer gresta samec in samica k matičarju? A obstaja v naravi kakšna vrsta, ki gradi cerkve?
O.
O.

dzinks63> A obstaja v naravi kakšna živalska vrsta, kjer živijo moški pripadniki skupaj in si prisvojijo potomce ter jih vzgajajo? So ljudje pri tem izjema?
Pri vzgoji potomcev smo (s kamero!) zalotili vsaj homoseksualne "pare" pingvinov, slonov, delfinov in bonobov. Različne oblike homoseksualnih "družin" so dokumentirane tudi za številne druge vrste, za nekatere v izjemnih razmerah, nekatere pa tudi v čisto običajnih.
Pri vzgoji potomcev smo (s kamero!) zalotili vsaj homoseksualne "pare" pingvinov, slonov, delfinov in bonobov. Različne oblike homoseksualnih "družin" so dokumentirane tudi za številne druge vrste, za nekatere v izjemnih razmerah, nekatere pa tudi v čisto običajnih.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: jype ()

Da smo toliko unikatni, da gradimo cerkve, je precej zanimivo, vendar očitno tako je in znamo tudi razložiti zakaj je tako. Zato, ker jih lahko.
Kar se tiče homoseksualnosti, pa nismo posebno unikatnih, takih je veliko. Vendar da bi tam pari homoseksualnih samcev posvajali in vzgajali tuje otroke ... pa ni videti.
jure, bo pa dal kakšen link za svoje trditve?
Kar se tiče homoseksualnosti, pa nismo posebno unikatnih, takih je veliko. Vendar da bi tam pari homoseksualnih samcev posvajali in vzgajali tuje otroke ... pa ni videti.
jure, bo pa dal kakšen link za svoje trditve?

Vendar da bi tam pari homoseksualnih samcev posvajali in vzgajali tuje otroke ... pa ni videti.In?
Da smo toliko unikatni, je precej zanimivo, vendar očitno tako je in znamo tudi razložiti zakaj je tako. Zato, ker jih lahko.
O.

Vendar da bi tam pari homoseksualnih samcev posvajali in vzgajali tuje otroke ... pa ni videti.
In?
Da smo toliko unikatni, je precej zanimivo, vendar očitno tako je in znamo tudi razložiti zakaj je tako. Zato, ker jih lahko.
A lahko poveš, da moška skupnost bilokatere živalske vrste pa nebi mogla nahraniti, prehraniti in vzgojiti posvojenih-prisvojenih potomcev lastne vrste, pa vseeno nekako tega ni.

Sicer pa bi lahko moderator nekaj zadnjih postov prestavil v drugo ustrezno temo, v tej se je močno zašlo.

> Bržkone ne znaš googlat.
Možno, zato kar ti dej link, ki znaš.
Če se ga ne sramuješ, of course.
Možno, zato kar ti dej link, ki znaš.
Če se ga ne sramuješ, of course.

Homosexual behavior in animals refers to the documented evidence of homosexual and bisexual behavior in animals.
Such behaviors include sex, courtship, affection, pair bonding, and parenting among same sex animals. A 1999 review by researcher Bruce Bagemihl shows that homosexual behavior has been observed in close to 1,500 species, ranging from primates to gut worms, and is well documented for 500 of them.
Tko glavonje zdaj pa brati
Kot da bo kaj pomagalo
Such behaviors include sex, courtship, affection, pair bonding, and parenting among same sex animals. A 1999 review by researcher Bruce Bagemihl shows that homosexual behavior has been observed in close to 1,500 species, ranging from primates to gut worms, and is well documented for 500 of them.
Tko glavonje zdaj pa brati

Kot da bo kaj pomagalo

djordjevic ::
Jasno, da ne, je pa res, da menjavanje odvetnikov običajno kaj pomeni. Lahko to, da ne izpolnjujejo tvojih kakovostnih kriterijev, lahko pa to, da ti povedo, česar nočeš slišati. Konkretno sem blizu ene zadeve, kjer stranka normalno dobiva tožbe, ker ima argumentirano podlago, nasprotniki pa so medtem zamenjali že štiri odvetnike, pa se še kar nočejo sprijazniti s sodbami. 'Oni imajo prav', pa to.
No grave is deep enough to keep us in chains.

Double_J ::
Glede na to, kako se pri nas obirajo, je storil prav.
Dvomim da po naključju. Afera pred volitvami 2008, obtožnica pred volitvami 2010, sojenje predvideno za nekje 2012.
Zaradi predčasnih volitev se v zadnjem času napoveduje, da bi se lahko začelo že nekje jeseni 2011.
Dve šivanki...

V bistvu ne, zato pa je stara garda hotela imeti selektivno odpiranje arhivov, predvsem zaradi Kulturnih razlogov. Če temu vrjamete

Limit-sky ::
djordjevic je izjavil:
Jasno, da ne, je pa res, da menjavanje odvetnikov običajno kaj pomeni. Lahko to, da ne izpolnjujejo tvojih kakovostnih kriterijev, lahko pa to, da ti povedo, česar nočeš slišati. Konkretno sem blizu ene zadeve, kjer stranka normalno dobiva tožbe, ker ima argumentirano podlago, nasprotniki pa so medtem zamenjali že štiri odvetnike, pa se še kar nočejo sprijazniti s sodbami. 'Oni imajo prav', pa to.
A misliš, da ima lahko več odvetnikov?

Limit-sky> A misliš, da ima lahko več odvetnikov?
Država ga ščiti pred lastno neumnostjo, takorekoč!
Mr.B> V bistvu ne, zato pa je stara garda hotela imeti selektivno odpiranje arhivov, predvsem zaradi Kulturnih razlogov. Če temu vrjamete
Kdo je že "selektivno zaprl" arhive?
Država ga ščiti pred lastno neumnostjo, takorekoč!
Mr.B> V bistvu ne, zato pa je stara garda hotela imeti selektivno odpiranje arhivov, predvsem zaradi Kulturnih razlogov. Če temu vrjamete
Kdo je že "selektivno zaprl" arhive?

djordjevic ::
djordjevic je izjavil:
A misliš, da ima lahko več odvetnikov?
?
No grave is deep enough to keep us in chains.

Ziga Dolhar ::
Limit, nihče ne pravi, da nekdo ne sme imeti več odvetnikov oziroma koga zamenjati.
So pa "zamenjave" zanimive posebej pri politično izpostavljenih osebah. Konkretni primer je zanimiv tudi zaradi prejšnje izbire odvetnice.
So pa "zamenjave" zanimive posebej pri politično izpostavljenih osebah. Konkretni primer je zanimiv tudi zaradi prejšnje izbire odvetnice.
https://dolhar.si/

No jype, razsveti me, kdo je selektivno zaprl arhive

PaX_MaN ::
Ravno Andrej Rupnik, bivši direktor Sove, ki ga je na vrh vladne agencije postavila Janševa koalicija, je že 1. julija 2008 z dopisom številka 020-2/2008/13 te dokumente opredelil kot tajne. S tem je preprečil objavo do leta 2044 z možnostjo podaljšanja do leta 2054. Objava podatkov v teh dokumentih naj bi >>hudo škodovala odnosom s tujimi državami<<, povzročila naj bi >>hujši zunanjepolitični zaplet zaradi možnosti razkritja dvojne kombinacije odkritja oz. prijetja tajnega sodelavca ter opravljanja drugih tajnih nalog agencije v tujini<<, ogrožena naj bi bila celo ohranitev in razvoj slovenske manjšine, vse to pa bi lahko hudo škodilo verodostojnosti in ugledu Slovenije v mednarodni skupnosti, saj bi s tem odkrili podatke o identiteti tajnih sodelavcev agencije, preberemo v Rupnikovi utemeljitvi.

To nič ne preprečuje vpogleda kot ga je zahteval Omerza, če ne bi mu že podali ta razlog. So hoteli hitro sprejeti zakon, ki pa bi mu dejansko onemogočil vpogled.
Sedaj ko je padel na referendumu, so v hudih škripcih.
Sedaj ko je padel na referendumu, so v hudih škripcih.
Dve šivanki...

PaX_MaN ::
To nič ne preprečuje vpogleda kot ga je zahteval Omerza, če ne bi mu že podali ta razlog.
Er ... točno to so mu tut povedal:
Nič. Januarja sem se pozanimal, kako kaže. Povedali so mi, da Sova vpogleda ne dovoli, ker bi lahko nastale škodljive posledice za varnost države in za njene politične in gospodarske koristi.

Sami so priznali, da je kar počno nezakonito...
Boš videl, sedaj ko je padel refendum mu bodo praktično morali posredovati, neglede na tisto uredbo.
Javna objava je nekaj drugega kot posamezni vpogled.
Boš videl, sedaj ko je padel refendum mu bodo praktično morali posredovati, neglede na tisto uredbo.
preprečil objavo
Javna objava je nekaj drugega kot posamezni vpogled.
Dve šivanki...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Double_J ()