» »

Slovenska levica

Slovenska levica

Temo vidijo: vsi
««
116 / 219
»»

Limit-sky ::

oldguy, na kakšen način ti opredeliš "leve" ali "desne"? Imaš kakšen poseben kriterij, ali tako čez palec, kot se ti zazdi?

Pšenični ::

Za izbrisane je bilo prav da se zadeva uredi. Se je "nekako uredila".

Glede družinskega zakonika pa, vsak ki bo dovoljeval da bi homoseksualci posvajali majhne fantke...bo padel. Če ne drugače na referendumu.

Torej da ne začnem spet z Rugljem......kaj je on mislii o homoseksualcih....o teh slabičih.....

jype ::

Mr.B> V neki pravni državi, da bi bilo to možno, pa da se raznim jype fučka zato, ker ni alternative, klanjam se.

Fučka se mi za članke, ki jih ne morem prebrat. Jaz vlado (tudi Janše, ko je kakšen njen član klestil neumnosti) kritiziram tako, da ji pišem, ne pa po forumih, kot plebejci.

Limit-sky> oldguy, na kakšen način ti opredeliš "leve" ali "desne"? Imaš kakšen poseben kriterij, ali tako čez palec, kot se ti zazdi?

Pri telbancu je telbanc tisti, ki ne pušča nobenega dvoma o svoji orientaciji. Uravnilovke na vseh področjih, politična represija zoper vse tiste, ki niso "naši", ker samo motijo naše korakanje v svetlo prihodnost in tako dalje in tako dalje. Če bi bil pismen, bi ziher na pamet znal učbenik za STM.

telbanc> Glede družinskega zakonika pa, vsak ki bo dovoljeval da bi homoseksualci posvajali majhne fantke...bo padel. Če ne drugače na referendumu.

Pa kaj tebe to briga, porkamadona? Kaj se maš sploh za vtikat v take reči, če si očitno ostal nekje v enajstem stoletju? Meni se zdi popolnoma nemoralno, da stoletjem klerikalne indoktrinacije podležemo tudi danes in v nasprotju z izsledki vseh znanstvenih raziskav in razpoložljivimi podatki še vedno kolektivno počnemo totalne idiotarije.

To je isto, kot da bi se na referendumu odločilo, da tisti, ki se jim priimek konča na ič, ne smejo posvojiti otrok.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: jype ()

oldguy ::

oldguy, na kakšen način ti opredeliš "leve" ali "desne"?

Če človek zagovarja vtikanje mojega denarja v propale firme (ali banke), si želi več "socialne enakosti" ter bi rad človeka, ki "bo pa naredu red, kenede!", obenem pa besedo levičar izgovarja kot psovko, hm... Ne vem, kaj je, ampak ma pa definitivno prehlad v glavi.

BTW, ti, taglasni, a je stranka že ustanovljena?

Pšenični ::

http://www.finance.si/314646/Jankovi%E6...

No zdej porivajo na bojno polje Zokija.

"To je isto, kot da bi se na referendumu odločilo, da tisti, ki se jim priimek konča na ič, ne smejo posvojiti otrok."

Nacionalnost nima nič skupnega z napačno spolno usmerjenostjo,.....seveda levičarji v obupu zagovarjajo tud te zadeve, ker jim zmankuje volilcev-verjetno gre za dejanje iz obupa.

"Če človek zagovarja vtikanje mojega denarja v propale firme (ali banke), si želi več "socialne enakosti" ter bi rad človeka, ki "bo pa naredu red, kenede!", obenem pa besedo levičar izgovarja kot psovko, hm... Ne vem, kaj je, ampak ma pa definitivno prehlad v glavi."

Žaljivke navadno stresamo, ko nas nekdo prizadane oziroma nam pove resnico, ki jo nočemo videti.

Limit-sky ::

jype, saj verjamem, da imaš kaj za povedati, ampak res nisem želel tvojega predvidljivega odgovora, kar sem tudi (mislim, da) korektno napisal.

oldguy, na enih volitvah zadnje dni, je zmagala desno-sredinska social-demokratična stranka. Mislim, da te tole potem zelo zmede.

telbanc> Nacionalnost nima nič skupnega z napačno spolno usmerjenostjo

Napačno spolno usmerjenostjo?

E, svašta.

Okapi ::

Mu moraš oprostit - pri verouku so mu tako povedali, v šoli pa nič.

O.

Mr.B ::

jype, sej je ok. Pustiš se zmanipulirati, da so vsi slabi, da vsi kradejo, da so vse opcije zanič. To je idealna priprava terena, da se obdrži trenutna opcija. No sicer Jype, je pa itak JJ kriv za propad referenduma. No ampak opicja Zoki je dobara a ne, še sploh če imaš ca 25 % volilne baze. Smo tistih minusov in ovadb ne smeš omenjati....

Dej sej vem, kaj te pri JJ moti, to da je tako z vazelinom poturil rešitev registracije istospolnih partnerjev, ker pravice iz tega kompleta so edino kar pravijo da nimajo. Ej veš kaj bi se zgodilo z volilno bazo LDS-a, če se bi to uredilo. No bodi resen, glede da ti. "družina" po krščansko, ima hude probleme posvojiti otroka, kaj misliš da bi nabijanje larifari kaj rešil. Kar daj se manipuliraj in beri ustrezne medije.
Lol se Hutiji delajo Facpalm USA:
A Navy fighter jet fell overboard Monday when the USS Harry S. Truman
aircraft carrier veered to avoid fire from the Houthis

Mr.B> Dej sej vem, kaj te pri JJ moti

Moti me to, da je v tekmi za ljubljanski županski stolček tista SDS velenčanjka izjavila, da "problema izbrisanih itak nikoli ni bilo", recimo.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: jype ()

floyd1 ::

Pšenični je izjavil:

Janšo se voli v prvi vrsti zato, ker je operativno sposoben, medtem ko je Pahor v rangu Kumerja.... Če ne bo on naredil reda, hja, sej smo v demokracciji, ga bo pa kdo drug. Ki bo to zmogel.

Jaz v 4 letih Janševe vladavine nisem opazil te operativne sposobnosti. Razen trde roke nad svojimi ministri. Pravzaprav je samo nadaljeval staro prakso, ki jo prej tako grajal.
Po firmah je nastavljal je svoje ljudi, ki so kradli dalje in je uspel uničiti dobra podjetja. Tako kot njegovi predhodniki. Državno (naše) premoženje pa je prodajal netransparentno, na privat sestankih. Tako kot njegovi predhodniki. Podrejanje državne TV, medijev - isto kot predhodniki. Pa cerkvi so na hitro šenkali par stvari, nekaj celo mimo sodišč - pravna država??? Tisti cerkvi ki je zdaj še pokradla denar, kakor so tudi Zidar, Bavčar, Šrot in kompanija. No - tu se je razlikoval od predhodnikov.
In strinjam se, zadnji čas da nekdo v tej državi naredi red. In mislim, da bo to moral biti nekdo drug, ne "lepi", ne Janša. Samo kdo?

Truga ::

floyd1 je izjavil:

In strinjam se, zadnji čas da nekdo v tej državi naredi red. In mislim, da bo to moral biti nekdo drug, ne "lepi", ne Janša. Samo kdo?

Sj to je tist problem. Noben ki je pri sebi se noce it politike. Sploh pa ne pri nas.

oldguy ::

Žaljivke navadno stresamo, ko nas nekdo prizadane oziroma nam pove resnico, ki jo nočemo videti.

Ne si laskat. To niso žaljivke, bolj opažanja. Mam pa počasi že dost tega, da vsakič ko odprem tole temo, berem tvoje nekonsistentno kozlanje.

Škodo delaš desni opciji, to me moti...

PaX_MaN ::

Libertarian je izjavil:

In your face
  Kamen spotike sta bili leti 1997 in 1998, ko je bil Gaspari finančni minister, proračunsko leto pa je imelo 13 mesecev za prihodke, za odhodke pa 10 mesecev.

Kamen spotike sta bili leti 1997 in 1998, ko je bil Gaspari finančni minister, proračunsko leto pa je imelo 13 mesecev za prihodke, za odhodke pa 10 mesecev.

404 - Not found.

Libertarian je izjavil:

Jaki momci z železnimi načeli ste demontirali nekoč perspektivno državo z izbiro takih cepcev, ker roko na srce....to ste vedeli vnaprej...drugega razen kumrovških ekonomistov slovenska levica pač ne premore.

Jadajadajada.

Libertarian ::

jype je izjavil:

Mr.B> Dej sej vem, kaj te pri JJ moti

Moti me to, da je v tekmi za ljubljanski županski stolček tista SDS velenčanjka izjavila, da "problema izbrisanih itak nikoli ni bilo", recimo.

Itak, to ga bolj srbi kot pa zavoženost pod kapitanom

su cede

su cede

Prioritete, prioritete,... vsa blaginja sloni na gay marriage in izbrisanih...pa če gre vse ostalo cu grund.

p.s.: to da vas srbi virtualni vsadek je menda vsem jasno

PaX_MaN je izjavil:

404 - Not found.

Kolk si pa star? 15?
Sic semper tyrannis

Zgodovina sprememb…

PaX_MaN ::

Kolk si pa star? 15?

Več k ti!

Libertarian> vsa blaginja sloni na gay marriage in izbrisanih...pa če gre vse ostalo cu grund.

Kako natanko pa kršenje človekovih pravic in ustave pripomore k ekonomski liberalizaciji države?

Truga je izjavil:

floyd1 je izjavil:

Sj to je tist problem. Noben ki je pri sebi se noce it politike. Sploh pa ne pri nas.

To pa drži.

Ramon dekers ::

sploh pa nevem kaj bi raja rada? Ivana Krambergerja? Če bi imeli opcijo bi kozlički rekli jah on nima izkušenj, levica pa bi ga po možnosti fentala, tako ali drugače...Zaenkrat je najboljša rešitev JJ, ki je se ga levica zelo boji, ima "dokaj" močan lobij, in še ga bo imel, je tudi edini ki lahko dobro nasprotuje levičarski bandi.

jype je izjavil:

Libertarian> vsa blaginja sloni na gay marriage in izbrisanih...pa če gre vse ostalo cu grund.

Kako natanko pa kršenje človekovih pravic in ustave pripomore k ekonomski liberalizaciji države?

Gay marriage pa izbrisani sta povsem disjunktna problema od ekonomske svobode.
Sic semper tyrannis

BlueRunner ::

Seveda nista.

Potreben, ne pa zadostem pogoj sta, ali kaj misliš amaterček?
Sic semper tyrannis

Karaya 52 ::

djordjevic je izjavil:

In pumpali gradbeniški balon. A lot of good it did them. Aja, samo točno, ta drek mora sanirat nekdo drug. ;((

Kdo je kriv SCTju da je ostal brez dela, potem ko je zgubil glavnega naročnika? Janez Janša. Sem pozabil...

Libertarian je izjavil:

Prioritete, prioritete,... vsa blaginja sloni na gay marriage in izbrisanih...pa če gre vse ostalo cu grund.

Don't get fooled by that. Smo na zadnjih straneh videli, da je prav vsak izgovor dober.

Začelo se je z lažjo o dolgu, potem se je pa vsul ekonomski analfabetizem, pobalinsko nabijanja o "kupovanju socialnega miru", ponavadi se pristavi še brezplačne malice in vinjete. To so tipični užaljeni odgovori ob konfrontaciji s Križaničevim breznom. Pravično bi bilo, če bi njegova strategija igralništva, vključevala panoge v katerih so zaposleni. Potem bi začeli vpiti, do takrat pa si le naj dajo duška s trolanjem. Gre bolj ali manj za tradicionalne volilce, ki so kvasili zgodbe o lakoti v obdobju ko nam je šlo najbolje (v celotni zgodovini).

BlueRunner je izjavil:

Seveda nista.

Kako pa sta povezana, po tvoje?

Zgodovina sprememb…

djordjevic ::

Karaya 52 je izjavil:

Kdo je kriv SCTju da je ostal brez dela, potem ko je zgubil glavnega naročnika? Janez Janša. Sem pozabil...

Vedno znova dokazuješ, da vidiš svet črno-belo. Misliš, da je gradbeni sektor samo SCT? Stvar je bolj zakomplicirana, kot ti, prav gotovo, slepo verjameš.
No grave is deep enough to keep us in chains.

TESKAn ::

Začelo se je z lažjo o dolgu

Dolg 2004: 7400M. Dolg 2008: 8100M. Se ni povečal?

ki so kvasili zgodbe o lakoti v obdobju ko nam je šlo najbolje

Nam je šlo najbolje, pa smo se še zmeraj, kljub večjim prilivom iz naslova gospodarske rasti, dodatno zapufali. Da se država dodatno zapufa, ko je manj prilivov v proračun, še razumeš. Da pa se puf veča, ko se večajo prilivi v blagajno? Kako desničarji opravičujete to?

P.S.: Libertarian, tvoj vic je k debati o slovenski politiki doprinesel kaj točno?
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: TESKAn ()

mesec dni pred volitvami bodo zarolali orožarsko afero in poročila iz leta 91, in Janša bo krivec za vso svinjarijo. Izvoljen pa bo poštenjak Jankovič!

Okapi ::

A to misliš takrat, ko so bile kante za smeti polne kruha?

Libertarian, tvoj vic je k debati o slovenski politiki doprinesel kaj točno?
Poskrbel je, da ne bi pozabili na najvišji domet desničarske kulture dialoga.

O.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Okapi ()

So true>:D.

Okapi je izjavil:

Libertarian, tvoj vic je k debati o slovenski politiki doprinesel kaj točno?

O.

o kulturi dialoga smo dovolj slišali iz vaših izvoljencev. Kontracepcijska tabletka je kriva vsega...

Zgodovina sprememb…

Karaya 52 ::

djordjevic je izjavil:

Karaya 52 je izjavil:

Vedno znova dokazuješ, da vidiš svet črno-belo. Misliš, da je gradbeni sektor samo SCT? Stvar je bolj zakomplicirana, kot ti, prav gotovo, slepo verjameš.

Zgoraj si obtožil JJ za propad gradbeništva in pol js slepo verjamem? Čemu le, da so podtjeta sama odgovorna za svojo prihodnost. Ja, v to res verjamem, skoraj slepo.

TESKAn je izjavil:

Začelo se je z lažjo o dolgu

Dolg 2004: 7400M. Dolg 2008: 8100M. Se ni povečal?

Čigumiji so leta 1990 stali 10 tolarjev, danes pa 50 centov. Prvi me je stal 2% žepnine, danes bi me 1%. Kdaj sem bil na boljšem?

Okapi je izjavil:

O.

Prespite že nedeljski večer. Potem pa le dajte prostor sposobnejšim.

Je pa popolnoma jasno, da od Kresalove ne bomo dobili ničesar drugega kot donkihotovski boj za gejevske privilegije. O gospodarstvu ni rekla niti ne. Pomoje verjame, da ga nosijo škrati iz Indije Koromandije.

KK ima probleme sama s seboj, z podtaknjenimi avtomobili tipa aston martin, kako naj ima čas potem še za brezvezne debate o gospodarstvu. Waste of time...

Karaya 52> Je pa popolnoma jasno, da od Kresalove ne bomo dobili ničesar drugega kot donkihotovski boj za gejevske privilegije.

A da je?

Čigumiji so leta 1990 stali 10 tolarjev, danes pa 50 centov. Prvi me je stal 2% žepnine, danes bi me 1%. Kdaj sem bil na boljšem?

Jutri ti da pa šef plačo na pol. Lahko še tako telovadiš naokrog, ne bo spremenilo dejstva, da je številka s konca mandata višja od številke z začetka mandata. In da je več kot milijarda dodatnega dolga še zmeraj milijarda, ki jo bomo morali z obrestmi vred plačat.

Je pa popolnoma jasno, da od Kresalove ne bomo dobili ničesar drugega kot donkihotovski boj za gejevske privilegije. O gospodarstvu ni rekla niti ne. Pomoje verjame, da ga nosijo škrati iz Indije Koromandije.

No ja, če ne bi bila ravno ministrica za notranje zadeve, ki z gospodarstvom nima nič opravka, bi te še razumel. Tako pa...bluziš.

RedDrake ::

Razlika med 8100M in 7400M je vec kot miljarda?
Zgleda me na FMF-ju niso dobr naucil matematike, z mojo diplomo si pa lahko rit obrisem. Jebiga, itak sem liberalno usmerjen desni debil, kaj pa jaz vem kaj je prav in kaj je dobro, etc ...

Double_J ::

več kot milijarda dodatnega dolga

700milijonov je manj kot milijarda. Nehaj zavajati, dovolj te imamo.

Trenutna vlada se vsakih 4mesece zadolži toliko kot prejšnja v 4letih. S tem da je bila takrat najprej potrebna stabilizacija, proti koncu ni bilo nobenega zadolževanja.
Dve šivanki...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Double_J ()

Ok, manj kot milijarda. Kar je še zmeraj > 0. Kar je na koncu to, kar sem jaz trdil. Če pa se komu zdi 0,7 milijarde drobiž...well...

S tem da je bila takrat najprej potrebna stabilizacija, proti koncu ni bilo nobenega zadolževanja.

Se pravi "našim" se zadolževanje opraviči zaradi stabilizacije takrat, "njihovim" se pa zadolževanja ne opraviči zaradi svetovne gospodarske krize sedaj?

Seveda ne. Škoda, da nimamo vzporednega sveta, ker tam bi se zagotovo izkazalo, da bi JJ za razliko od večine evropskih držav milijarde prihranil, kaj šele, da bi si jih moral izposojati. Pod njim bi tudi nezaposlenost padla. Skratka, sami fantastični kazalci bi bili to. Joj, kako mi je žal, da mu nismo podelili kar dosmrtnega mandata ... ;((

Ok, manj kot milijarda. Kar je še zmeraj > 0.

A res ej... prej si se torej zlagal. Prejšnja vlada se ni nič zadolževala, pomoje bi se lahko bistveno bolj, če bi imela dobre ideje kam vržt denar.

Tole sedaj pa ni za nikamor. 2milijardi letno, to je potem 8milijard v 4letih, kar pomeni več kot 10x več od tistih 700milijonov. Zelo nezdravo!
Dve šivanki...

A res ej... prej si se torej zlagal.

Nisem se zlagal. Prišlo je pač do neljube pomote, ko so mi v pisarni odštevali različne številke. Sej veste, kako je to...neljuba napaka, potem se pa tak halo dela okrog.

Prejšnja vlada se ni nič zadolževala, pomoje bi se lahko bistveno bolj, če bi imela dobre ideje kam vržt denar.

Ja, 0,7 milijarde je res en velik 0. Praktično računska napaka...

Tole sedaj pa ni za nikamor. 2milijardi letno, to je potem 8milijard v 4letih, kar pomeni več kot 10x več od tistih 700milijonov. Zelo nezdravo!

In zato se lahko delamo, da je 0,7 milijarde nič?

Da, to je OK.
Dve šivanki...

Hehe, sloni pa letijo. ;((

Libertarian je izjavil:

Potreben, ne pa zadostem pogoj sta, ali kaj misliš amaterček?

Obatroje so implikacija dejanske implementacije osebne svobode z minimalnim vpletanjem države v življenje državljanov. Torej ločene posledice istega vzroka. Lahko pa za neko krajše obdobje daješ neki manjši skupini ljudi lažen občutek, da imajo lahko eno, nekaj ali vse izmed teh treh posledic brez osnovnega izhodišča. Seveda pa ne ravno za dolgo časa.

Karaya 52 je izjavil:

Še dobro da ne. Resno bi me skrbelo, če bi ministrica za notranje zadeve razmišljala o gospodarstvu.

Me pa resni skrbi, da o gospodarstvu ne razmišlja kaj veliko minister za gospodarstvo.

Zato ker je oresti na to bore malo tam 3-4% letno

Pri današnjem - v miljardah, ter praktično doberm 30 mil€ BDP-ju, so pa obresti, ki jih dajejo tam 10% in več. Sej je kriza, samo kaj ko je ni ilo dve leti, obresti so pa začeli izstavljati lansko leto, glavnice pa se nismo niti dotaknili....

Lahko pa s s strani gopodarske uspešnosti zamislite sledeči naslov :
Cena TEŠ 6 se od 655 milijonov evrov bliža že novi magični meji - 1,3 milijarde evrov

Sej res še Zidar ni bil tako sposoben, da je na enem projektu z Aneksi zaslužil 655 miljonov€, tore celi dolg, ki ga je pridelala prejšnja vlada. Me zanima katera politična stranka, bo leta 2012imela uspešno finančno bilanco.

Ah, še enkrat se moram popravit. Kaj čmo, te tajnice, ne znajo papirjev zlagat v pravem vrstnem redu...
Torej, vlada JJ se je v svojem mandatu zadolžila za ~3,5 milijarde € (toliko je MF v tistem obdobju izdal obveznic - link).

Mr.B je izjavil:

Cena TEŠ 6 se od 655 milijonov evrov bliža že novi magični meji - 1,3 milijarde evrov

Sej res še Zidar ni bil tako sposoben, da je na enem projektu z Aneksi zaslužil 655 miljonov€, tore celi dolg, ki ga je pridelala prejšnja vlada. Me zanima katera politična stranka, bo leta 2012imela uspešno finančno bilanco.

Ja. Tele anekse lahko odložimo kar prejšnji vladi, ki ji tako odgovorno skrbela za gospodarnost tega projekta.

Samo ne vem, ali se to piše pod "povečan dolg" ali "povzročena škoda". Vem pa, kdo bo pokrival razliko. Žal vem.

BlueRunner je izjavil:

Mr.B je izjavil:

Ja. Tele anekse lahko odložimo kar prejšnji vladi, ki ji tako odgovorno skrbela za gospodarnost tega projekta.

Samo ne vem, ali se to piše pod "povečan dolg" ali "povzročena škoda". Vem pa, kdo bo pokrival razliko. Žal vem.

Ah, daj, daj. Prejšnja vlada pa ja ni mogla streljati takih kozlov. Mogoče je bil samo kak preveč zagret posameznik v TEŠ-u, ki je hotel večno naklonjenost ljubljenega vodje. ;(( Ne moreš zdaj najuspešnejše vlade doslej kriviti za take mini-kikse ...

Zgodovina sprememb…

TESKAn je izjavil:

Prejšnja vlada se ni nič zadolževala, pomoje bi se lahko bistveno bolj, če bi imela dobre ideje kam vržt denar.

Ja, 0,7 milijarde je res en velik 0. Praktično računska napaka...

Kaj pa pričakuješ od finančnega ministra, ki na tiskovki ni vedel niti to, a govori o milijonih ali milijardah. So mu pozabili napisat na švinglc, šalabajzerju :D.

Resnici na ljubo je bila načrtovana vrednost 1,1 miljarde. 1,3 je šele 200 mio "presežne vrednosti".

ja sej res od 655miljonov, po vstopu gopodarske ministrice na 1.1 danes 1.3. In to kot pravijo "še" brez aneksov. Dober posel ni kaj.
««
116 / 219
»»