» »

Slovenska levica

Slovenska levica

Temo vidijo: vsi
««
7 / 219
»»

USS Liberty ::

Magajna je s tem stavkom dobro opisal stanje v naši državi:

Obstoja več skupin in grupacij, Takoimenovani Kučanov zemljaričev klan. Kroh ogoli Mara Senice in Katarine Kresal, pa diplomatski neoliberalistični lobi okoli Pahorja, gasparija itd ... A ti klani v bistvu sodelujejo - kdar gre "zares"
http://en.wikipedia.org/wiki/USS_Liberty_%28AGTR-5%29

durrenmatt ::

jype je izjavil:

durrenmatt>

Pa kaj je s tabo narobe? A si popolnoma ideološko obremenjen? Zelo jasno sem zapisal, kako in zakaj sem volil, zakaj ne klerikalcev in kako da ravno LDS. Prosim, pokaži na boljšo izbiro in z jasnim odstavkom s primerjalno analizo utemelji svojo odločitev na vsem razumljiv način.

Jasni odstavek:
Trenutno gospodarsko stanje v Sloveniji ima zelo malo opraviti z neoliberalizmom, ki je pustošil po Zahodu (Lehmann Brothers & Co.). Gospodarska kriza v Sloveniji je tako rekoč v celoti skuhana doma: za njo je kriv bad governance kadrov predvsem iz LDS, Zares in SD. Zakaj? Ker so demontirali državno tožilstvo, ker so onemogočili svobodni trg in še zaradi česa.
Pozor, branje ogroža neumnost!

Zgodovina sprememb…

jype ::

durrenmatt> Gospodarska kriza v Sloveniji je tako rekoč v celoti skuhana doma

Ne ga lomt, no. Se povsem strinjam, da je bad governance pripomogel k bedi in povzročil veliko škode, ampak "v celoti"? Naročila so upadla, ker skoraj nihče več ni bil likviden, ne pri nas ne v tujini. Če ne bi bil računalničar, ki primarno investira svoj čas, bi zdajle reševal podjetje z zasebnimi prihranki, da bi to lahko poplačalo upnike - pa to vsaj v mojem primeru nima veliko zveze z visokimi davki in neobstoječimi ukrepi - ti že 10 let praktično isti.

durrenmatt> Zakaj? Ker so demontirali državno tožilstvo

Ni videt.

durrenmatt> ker so onemogočili svobodni trg in še zaradi česa.

Na kakšen način, točno, so pa to naredili? Ker jaz sem na povsem svobodnem trgu - praktično nobenih regulacij ni, ki bi vplivale na IT industrijo, razen vseh tistih, ki izvirajo bodisi iz EU, bodisi z DURSa (zakon o elektronskem poslovanju je "desna" vlada popravljala večkrat, pa nikoli tako, da bi postal uporaben, ker se mora stranka po zakonu še vedno strinjati, da je zanjo elektronski račun dovolj dober, preden ji lahko odrečeš papirnatega).

Ramon dekers ::

Na kakšen način, točno, so pa to naredili? Ker jaz sem na povsem svobodnem trgu - praktično nobenih regulacij ni, ki bi vplivale na IT industrijo, razen vseh tistih, ki izvirajo bodisi iz EU, bodisi z DURSa (zakon o elektronskem poslovanju je "desna" vlada popravljala večkrat, pa nikoli tako, da bi postal uporaben, ker se mora stranka po zakonu še vedno strinjati, da je zanjo elektronski račun dovolj dober, preden ji lahko odrečeš papirnatega).

Pa recimo da je po tvoje teg svoboden, pa mi povej potem logiko razmišljanja te vlade: zvišali bomo trošarine in dobili več denarja...er problem, vsak tujec bo ravno zaradi tega obvozil slovenijo in se izognil plačevanja bencina in bo šel raje v avstrijo. Drugo, visoki visoki davki, to bo državo pokapalo, tujih investicij je premalo!

Kaj bo ko bo izredno stanje, ko ne bo dela in hrane, potem pride anarhija, pa bo KK&CO še sposobna krotiti množice z besedami, ali bo šla rajši na kratek odih v italijo, kjer bo kupovala čeveljčke za 5000EUR +! Če pogledaš samo 24 ur in njene izjave: o dimicevi ne ve nic, policija dela bolje kot kdajkoli prej, res pa je da nikoli poprej še ni bilo takšnih primerov korupcija. Ampak ona verjame da bo policija ujela te poredne nedotakljive lopove!

Pšenični ::

"Kaj bo ko bo izredno stanje, ko ne bo dela in hrane, potem pride anarhija, pa bo KK&CO še sposobna krotiti množice z besedami, ali bo šla rajši na kratek odih v italijo, kjer bo kupovala čeveljčke za 5000EUR +! Če pogledaš samo 24 ur in njene izjave: o dimicevi ne ve nic, policija dela bolje kot kdajkoli prej, res pa je da nikoli poprej še ni bilo takšnih primerov korupcija. Ampak ona verjame da bo policija ujela te poredne nedotakljive lopove!"

To so še zmeraj mali lopovi.

Zdej kaj bo naredila policija bomo videli v primeru SCT ja. Zakaj ni potrebno razlagat vsaj takim ki vedo za kaj se gre. Menda ja ne mislite, da je bil Zidar dober manager.

Da gre Slovenija v hitro pravno in socijalno demontažo, se je vidlo danes, ko so kazali tiste revčke od Vegrada.

Prej pol leta nič, zdej pa ko se je že nekaterim politikom začelo obračat, ko bliskovito narašča pritisk javnosti, zdej pa Pahor naenkrat zahteva poročilo o dogajanju....kakšno sprenevedanje...

In kdo si še upa trditi, se sprenevedati da ne gre za demontažo pravne države. In to od zgoraj navzdol in od spodaj navzgor. Pravna država je če s tako plastično izrazim, na zaprtem odelku psihiatrije v Idriji, v prisilni kamiži in vroči banji. Ni ji pomoči. Če ste gedali samo tisto oddajo, ko so debatirali o neplačevanju socijalnih prispevkov....manjka 300 milijonov evrov, pa ne morejo dokazati naklepa, kar pomeni da teh modelov, ki ne plačujejo sploh ne morejo obtožit.

Seveda se bojo sedaj našli posamezniki, heh, in zahtevali dokaz za to, za tole anarhijo. Naj se samo ozrejo okoli sebe. Pa če začnemo z IUV jem (z izgubo 23 milijonov evrov v enem letu), kjer so bile skoraj vse ovadbe ovržene (mislim da je ostalo le nekaj nepomembnega), do Vegrada in Merkurja, kjer so skockali velike denarje. In to ni niti vrh ledene gore. Pravna država da deluje, ni videt. Sploh ne.

Moris> Drugo, visoki visoki davki, to bo državo pokapalo, tujih investicij je premalo!

Jasno. Da bi se pa podpisal pod opcijo, ki bi rada davke znižala, zraven pa kršila ustavo in odločbe ustavnega sodišča, mi pa tudi ne pade na kraj pameti. Kar naj se najde kdo, ki bo reči naredil prav, pa ga bom volil.

telbanc> Pravna država da deluje, ni videt. Sploh ne.

Mene zanima, kaj predlagaš, da bo videt, da pravna država deluje. Koga volit (od teh, ki so na pildku)?

"Jasno. Da bi se pa podpisal pod opcijo, ki bi rada davke znižala, zraven pa kršila ustavo in odločbe ustavnega sodišča, mi pa tudi ne pade na kraj pameti. Kar naj se najde kdo, ki bo reči naredil prav, pa ga bom volil."

Kaj tebi ni jasno! gre se za reševanje gospodarstva in znižanja davkov na minimum! samo tako lahko pridobimo tuje investicije. No pa si povedal ravno pravni red je v nasprotju z gospodarstvom ki bi lahko bil uspešen, oziroma zaradi okrnjenega pravnega reda stagnira in se bo potopil!

luli ::

Pravna država da deluje, ni videt. Sploh ne.

Si ti upaš dvomiti v Katarino in njeno vizijo pravne države?
Bo pSenica zahteval ip s katerega dostopaš, pol boš pa pečen.

No zdaj pa resno : Torej pravna država by Jure
* Čeprav se z ministrico (po glasu in izgledu bi jo lahko šteli v kvoto moških) strinjam glede plač v javni upravi, pa vseeno mislim, da je z ukrepom (sprememba kode) da si "uslužbenci" ne bi izplačali nadomestila,šla predaleč. Nesposobna vlada se je zopet spravila v brezizhoden položaj. Torej če je v zmoti ministrica, je torej delovala v nasprotju z pogodbo, torej v nasprotju z zakonom. Če je v zmoti Šoltes, potem takih računskih sodišč, ki v resnici to sploh niso, sploh ne rabimo.
* Nekdanji Vegradovi delavci po mojem mnenju nimajo več zakonske podlage za bivanje v Sloveniji. Torej po mnenju njihovega brata yupe-ta jih je treba izgnati iz Slovenije. Saj on zagovarja pravno državo in ministrico, katere naloga je to izpeljati.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: luli ()

luli> Si ti upaš dvomiti v Katarino in njeno vizijo pravne države?

Jasno. Vendar si tudi upam vanjo dvomiti manj, kot v vizijo koga drugega.

luli> jih je treba izgnati iz Slovenije.

Res? A nima večina tukaj stalnega prebivališča?

Moris> Kaj tebi ni jasno!

Ne strinjam se s tem, da moramo popuščati pri (katerihkoli) človekovih pravicah, če želimo gospodarske reforme.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: jype ()

Res? A nima večina tukaj stalnega prebivališča?

Ne večina jih ima delovno vizo, ki poteče s prenehanjem dela. Prav tako Slovenija nima urejenega bilateralnega sporazuma socialne varnosti z BiH, zato jim socialna po zakonu ne pripada.

Torej si za pravno državo?

Zgodovina sprememb…

luli> Torej si za pravno državo?

Jasno.

"Mene zanima, kaj predlagaš, da bo videt, da pravna država deluje. Koga volit (od teh, ki so na pildku)?"

Rado Pezdir, v tem smislu.

"Ne strinjam se s tem, da moramo popuščati pri (katerihkoli) človekovih pravicah, če želimo gospodarske reforme."

Tele reforme so za reveže, tele od Vegrada nategujejo že kar lep cajt. Če je to za nekatere pravna država. Zame ni.
In kaj sledi.

Kot v primeru IUV ja. Če dve leti noben ne bo vedel za zadevo. Premoženjsko ne bo odgovarjal nobeden.....

Ampak dolgove bomo vračali vsi. l.2012 bomo dali samo za poplačilo obresti milijardo evrov. Zdej če ne veste kaj sledi....

http://www.finance.si/293434/V-imenu-Mi...

Zgodovina sprememb…

TESKAn ::

er problem, vsak tujec bo ravno zaradi tega obvozil slovenijo in se izognil plačevanja bencina in bo šel raje v avstrijo.

BS, noben ne bo zaradi par € vozil naokrog in iskal, na kateri pumpi v Avstriji imajo cenejši bencin, kot pri nas. Na pumpah na avtocesti je pa konkretno dražji.

Mene zanima, kaj predlagaš, da bo videt, da pravna država deluje. Koga volit (od teh, ki so na pildku)?

Za nekatere bi bila pravna država samo, če bi njih vprašali za mnenje o vsaki stvari in potem delali v skladu z njihovim mnenjem (oprostili JJ, zaprli KK, GG, BP ipd.). Hvala bogu, da ne živim v taki državi.

Če je v zmoti Šoltes, potem takih računskih sodišč, ki v resnici to sploh niso, sploh ne rabimo.

To me tudi zanima, kaj mislite o negativnem mnenju računskega sodišča glede proračuna? Bo spet skok v luft, kot je bilo v primeru proračuna JJ, ali bo tokrat kimanje, ker so "štrafali taprave"?
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

lexios ::

Zdj ste pa že tko k stare babe v trgovini... >:D

To, da je za krizo v Sloveniji v veliki meri krivo pretežno domače gospodarstvo s posebnimi "pravili" delovanja, relativno omejen trg (zakonsko in neugodni pogoji), državna "težnja" po monopolizaciji (v primeru državnih podjetij, npr. Petrol, Nlb, Telekom, Merkur...) in vodenje ala "ta je naš", kaže tudi čas "padca" slovenskega gospodarstva... Kdaj so pocepala velika slovenska podjetja? Mogoče takrat, ko g. Križanič že govori o okrevanju? :)) Pa ne mi reč, da so do sedaj kuril rezerve, ker jih najbrž sploh nimajo! ;(( Tale zamik komu marsikaj pove o dejanskem stanju, seveda je induciran s svetovno inflacijo in zmanjševanjem "povpraševanja", a medtem ko uspešna gospodarstva s prostim trgom že nihajo (recimo, da v smeri okrevanja), mi tonemo... ;((

Hehe, jype je za pravno državo! Čak, bomo spremenil zakon "o izbrisanih"! :)) ;((

Prav maš T., še posebno tranzit in tovornjakarje boli k., ali tankajo tik pred mejo ali nekje v Sloveniji! Tistih par evrov... Turistične sezone je itaq konec, a? ;(( heh heh Tale logika res deluje nekaj časa, prej ko slej pa se gospodarstvo pod težo davkov in trošarin sesuje samo še samo vase - tko pravjo ekonomisti; in za gospodarstvo slovenskih razmer je zadeva logična že po kmečko, komu pač ne! Nismo vsi kmeti, a? ;((

...dolgo na to melodijo ne bomo mogli igrati, bo treba spremenit vižo, a se bojim, da naši muzikanti sploh nimajo repertoarja!? ;((

Zgodovina sprememb…

• spremenil: lexios ()

lexios> Hehe, jype je za pravno državo! Čak, bomo spremenil zakon "o izbrisanih"!

Sej "ste" ga, pa ste pri tem pozabili, da ste podrejeni ustavi. Če iz ustave pobrišete tistih par neumnih odstavkov, s katerimi je izbris v konfliktu, se bi pa js tut palčka iz Murgel začel bati.

jype je izjavil:

lexios> Hehe, jype je za pravno državo! Čak, bomo spremenil zakon "o izbrisanih"!

Sej "ste" ga, pa ste pri tem pozabili, da ste podrejeni ustavi. Če iz ustave pobrišete tistih par neumnih odstavkov, s katerimi je izbris v konfliktu, se bi pa js tut palčka iz Murgel začel bati.

pa kje ti živiš? tebi so pomembni samo IN samo izbrisani! jaz verjamem da si eden od njih! Kar se tiče ustave je slovenija pravna in neoliberalna država. Tisti ki so prejemali socialno podporo jim bodo sedaj pobirali hiše, kar je v nasprotju z ustavo! socialni transfer = posojilo!

Če se ti zdi da je v nasprotju z ustavo, potem vložiš tožbo na US, kaj se pa zamudiš?

Ja, problematika izbrisanih se mi zdi pomembna, ker se nismo za to borili, da bomo iz ene države, ki se ji jebe za pravice ljudi, prišli v drugo tako državo.

vi(izbrisani) ste se borili za svoje riti!manipulantje, naslednjič bom na vaši strani, da še jaz kaj dobim od tega

Tvoja izvajanja me ne ganejo. Izbrisani so bili s strani države protizakonito izbrisani iz registra prebivalstva, zaradi česar so utrpeli znatno škodo. zato zaslužijo poravnavo škode, država (in vsi odgovorni) pa izdatno kazen.

Plačali seveda ne boste tisti, ki navijate za vztrajanje pri kršitvi, ampak bomo vsi. Hvala, res si želim, da se moj denar porablja za take neumnosti.

http://www.pozareport.si/?Id=zvezde_izj...

Pahor sesut. No, še slikco, ko je bil v bolši formi.

"Tvoja izvajanja me ne ganejo. Izbrisani so bili s strani države protizakonito izbrisani iz registra prebivalstva, zaradi česar so utrpeli znatno škodo. zato zaslužijo poravnavo škode, država (in vsi odgovorni) pa izdatno kazen."

Tukaj se strinjam s teboj. Isto je z varčevalci Ljubljanske banke (hrvaškimi). Osebno poznam modela, ki je celo življenje varčeval, (delal je v Nemčiji. Privarčeval je pol milijona takratnih mark. Posledica tega, da ni mogel do denarja, je bila da se mu je omračil um (pač zmešal se mu je).

Zgodovina sprememb…

Okapi ::

Pahor sesut.
Če Isajlović tako pravi, potem bo že res, ne? A je res tudi, kadar Isajlović za JJ pove, da je psihotičen paranoik?

O.

jype je izjavil:

Ne ga lomt, no.

Jurček, vem, da te noben argument ne bo prepričal. Ni namreč v tvojem interesu, da bi katera od mojih trditev veljala za pravilno. Zato je po mojem izguba časa, da bi ti še naprej kaj razlagal.

Vendar, kakor koli obrneš, Janša (ta večni grešni kozel za vse probleme levice) pusti Pahorja pri miru. Ne teži mu, skoraj se ne oglaša več v javnosti. Torej: nimaš osnove, da bi ga krivil za sedanje stanje. Levica je povsem prostih rok zavozila situacijo.

Mipe ::

Menda ja ne jemljete Požarreporta resno? Pahor sesut? Na podlagi česa? Izbora izjav, vzetih iz konteksta? Tudi jaz si lahko marsikaj izmislim in to podprem z izbranimi "dejstvi".

"Če Isajlović tako pravi, potem bo že res, ne? A je res tudi, kadar Isajlović za JJ pove, da je psihotičen paranoik"

Hočem povedat, da je tko "hudo, da se že rdeče žabe med sabo grizejo".

"Menda ja ne jemljete Požarreporta resno? Pahor sesut? Na podlagi česa? Izbora izjav, vzetih iz konteksta? Tudi jaz si lahko marsikaj izmislim in to podprem z izbranimi "dejstvi"."

Mipe, no, a nisi tud ti kandidat za vračanje socialne pomoči......

Zgodovina sprememb…

Mipe ::

Na živce mi gredo mediji, ki zavajajo levo in desno.

"Na živce mi gredo mediji, ki zavajajo levo in desno."

Hočem ti povedat, da nas bo tale vlada vse zjebala, cel srednji sloj. Pa ne zato, da bi šlo državi bolje, zato da ne bi šlo njim slabše. Da bi lahko kradli naprej.

Mipe je izjavil:

Menda ja ne jemljete Požarreporta resno?

eat this: dr. Urban Vehovar

http://www.finance.si/293505/Vegrad-Kro...

http://24ur.com/novice/slovenija/nova-r...

Kdo se je prej slinu s pravno državo. Tale je menda na roke pobiral najemnino. Kaj čakajo zdej, da se teli tečni "bosančki"poberejo od kod so prišli, da bojo nehal lapat.

Kje je Katarinca, da zagotovi spoštovanje zakona, a ni nekej nakladala zadnjič da zdej bo pa red.

Zgodovina sprememb…

djordjevic ::

Kritična masa sranja je presegla vse meje. Če zdajle ne bo ene orenk reakcije, potem ... Smo res doomed.
No grave is deep enough to keep us in chains.

marS ::

sem že rekel da smo v kurcu.....
...no more heroes...
https://ilbis.com/

Kritična masa sranja je presegla vse meje. Če zdajle ne bo ene orenk reakcije, potem ... Smo res doomed.

Ne ne, sranje je že zdavnaj doseglo kritično maso in začelo teči iz greznice, vohalo se ga je že na daleč, pa marsikdo tule medtem, ko nekaterim že lep čas dopi**eva in gre že na bruhanje tudi ob branju komentatorjev na ST, ves čas le kima "levim" reformam...

So what has changed? Par pijavk več? Razgaljenih! So what! Veš kolk je šele unih na sociali, a! ;(( Undercover! :)) Obdavčit une bogataše z "vilami" v "prleških vaseh" in une lopove, ki nam praznijo državno blagajno, ker prejemajo socialo - naj raje prodajo hišo! ;(( Pa bo problem rešen, ane fantje...? ;(( heh heh

Grobarji Slovenije
smo tudi mi, sami!

Zgodovina sprememb…

poweroff ::

Iz nove Mladine:

Posojilo za SDS po tajkunsko
Ko je bila SDS vodilna stranka, je za nakup vile dobila še ugodnejše posojilo od Dimičeve
sudo poweroff

Ja, Matthai! Levi so pa perla, čisti ko suza logic? ;(( Al te sam naslov moti, ker "desni" niso omenjeni? :))

poweroff je izjavil:

Iz nove Mladine:

Posojilo za SDS po tajkunsko
Ko je bila SDS vodilna stranka, je za nakup vile dobila še ugodnejše posojilo od Dimičeve

vinjeto sem takrat dobil za 50€, bencin je bil cenejši...

Korito tam zgoraj se prazni, sicer se kakšen prasec zamenja vsake toliko časa, to je pa vse. Zgodba slovenske politike.

poweroff ::

lexios je izjavil:

Ja, Matthai! Levi so pa perla, čisti ko suza logic? ;(( Al te sam naslov moti, ker "desni" niso omenjeni? :))

A sem kje omenjal leve?

Daj še meni za skadit, očitno so dosti nori prividi potem...

Ramon dekers je izjavil:

vinjeto sem takrat dobil za 50€, bencin je bil cenejši...

Korito tam zgoraj se prazni, sicer se kakšen prasec zamenja vsake toliko časa, to je pa vse. Zgodba slovenske politike.

Ja, ko je bil Tito so pa vsi imeli službe... Pa si ga res želimo nazaj?
sudo poweroff

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: poweroff ()

Daj še meni za skadit

Stari to bi ti lahko rihtal. Glede na tvoje in Pahorjeve izjave se najboljše dobi na FDV.
Glede na to, koliko je zaslužili na Patrijah sploh niso rabili kredita.

Zgodovina sprememb…

Double_J ::

http://www.pozareport.si/?Id=mediji&Vie...

Se že kažejo ovire, da bodo preiskali teh 45 kaznivih dejanj Vegrada.:D
Dve šivanki...

Mene najbolj skrbi, ker so tud na levi ugotovili, da jim Pahor koplje politično Hudo jamo. kot že rečeno, so ugotovili to po dveh letih to, kar sem jaz vedel po enem mesecu. No lih neke kapacitete niso-intelektualne. In se kao hočejo Pahorja že znebit....

Bog, pa dej da nam Pahor zdži do konca, da opravi do konca svoje poslanstvo z vrha Olimpa, da uniči levico, do konca mandata, po katerem se nam z levico ne bo treba več zajebavat.

"Se že kažejo ovire, da bodo preiskali teh 45 kaznivih dejanj Vegrada"

Sicer mislim, da če bo po zamenjavi oblasti začela delat pravna država s polovično zmogljivostjo, bo treba od Hrvatov zakupit Goli otok. Ker bo pri nas zmajnkalo placa....Ne se čudit, če bo kamenčke razbijal kakšen bivši minister...

"Ja, ko je bil Tito so pa vsi imeli službe... Pa si ga res želimo nazaj?"

Marsikdo, verjameš ali ne, delo je bilo, hrana tudi, streha tudi. To so najslabši časi ki bodo še slabši od tistih leta 91.

Pšenični je izjavil:

Mene najbolj skrbi, ker so tud na levi ugotovili, da jim Pahor koplje politično Hudo jamo. kot že rečeno, so ugotovili to po dveh letih to, kar sem jaz vedel po enem mesecu. No lih neke kapacitete niso-intelektualne. In se kao hočejo Pahorja že znebit....

Bog, pa dej da nam Pahor zdži do konca, da opravi do konca svoje poslanstvo z vrha Olimpa, da uniči levico, do konca mandata, po katerem se nam z levico ne bo treba več zajebavat.

"Se že kažejo ovire, da bodo preiskali teh 45 kaznivih dejanj Vegrada"

Sicer mislim, da če bo po zamenjavi oblasti začela delat pravna država s polovično zmogljivostjo, bo treba od Hrvatov zakupit Goli otok. Ker bo pri nas zmajnkalo placa....Ne se čudit, če bo kamenčke razbijal kakšen bivši minister...

glej, ti ne razmueš, pahor je tam da pripelje državo iz krize, ne zato da je popularen!

Zgodovina sprememb…

Spy ::

Pšenični je izjavil:

Želel bi opozoriti, da po navadi ni vse tako zelo enostavno. Osebno me skrbi, da nekateri izjemni podjetniki želijo, da bi levica dobila tudi naslednji mandat zato, da se režim dokončno sesuje.
Sicer pa sem zasledil zelo dober "science fiction" komentar formuša financ. Uživajte!

Poskusimo napovedati prihodnost. Izhajajmo treh predpostavk: (1) omrežje je pripravljeno storiti karkoli, da ohrani svoj položaj pri koritu, (2) korito ima omejen volumen, (3) plebs ne more živeti od zraka. In možna prihodnost? 9 mesecev pred volitvami 2012 na levici odžagajo Pahorja in ustoličijo Vodjo-ki-bo-končno-naredil-red. Mega-afera 2 meseca pred volitvami iz boja izloči Janšo in Vodja postane mandatar. Plebs si oddahne, da so napočili novi časi, ko nova oblast zapre 4 skorumpirane državne uradnike, 2 srednjevelika tajkuna desne provenience in z masivnim najemanjem kreditov začasno vzpostavi videz ponovne blaginje. Delno oživijo gradbeništvo in druge delovno intenzivne panoge, medtem ko se v ozadju dogajajo še zadnja lastninjenja v nacionalnem interesu. Plebs se ne vznemirja preveč, ko oblast s tem ali onim izgovorom ugasne opozicijske medije in pozapre najbolj izpostavljene opozicijske politike, saj so aretacije pospremljene z usklajeno medijsko gonjo. Z masivnim PR se skuša spet vzpostaviti kult vodje, le redki pa si upajo opozoriti, da Slovenija dosega le polovico nemške rasti in le četrtino v primerjavi z novimi članicami EU. Žal z občutnim znižanjem kreditnega rejtinga breme obresti nenadoma postane nevzdržno. Zmanjka denarja za socialne transferje, masovni stečaji, visoka brezposelnost, ljudje so ob zadnje prihrake, ko je največja banka prisiljena razglasiti moratorij. Med plebsom zavlada beda, ki ji sledi uničevalen bes. Med tem ko mediji z vsegliharsko logiko skrbijo, da je bes množic usmerjen tudi na tiste, ki niso krivi za katastrofo, grški scenarij dobiva somalske poteze, saj v vsesplošnem kaosu Vodja odstopi in oblastne strukture začnejo razpadati. Na kriznem sestnku finančnih in zunanjih ministrov EU ugotovijo, da pravila EU ne dovoljujeo bailouta Slovenije. Italija in Avstrija ob meji postavita sanitarni kordon, iz Washingtona pa je v zvezi z balkanskimi državami slišati besedo containment.

Spy ::

Ramon dekers je izjavil:

"Ja, ko je bil Tito so pa vsi imeli službe... Pa si ga res želimo nazaj?"

Marsikdo, verjameš ali ne, delo je bilo, hrana tudi, streha tudi. To so najslabši časi ki bodo še slabši od tistih leta 91.

V prvi vrsti so vsekakor tisti, ki so preživeli nekaj LET zapora, zato ker so jih dobili poslušat Radio London.

Nekaj spominov na komunistični režim najdete tu. Veselo branje!

Narodu lahko levica pri nas vrta luknjo direkt v koleno, pa bo ta narod vse svinjarije levice vedno odpustil, dovolj je že, da se ti salonski "levičarji" enkrat na leto nagnetejo okoli murgelskega palčka v Dražgošah in to je za plebs čisto dovolj, da tem lopovom vse odpusti...

Mislim, da narod še ni dovolj izropan, da bi se dokončno uprl tem levim lopovom. Še je nekaj srebrnine v zaprašeni škatli na omari in pa kakšen evro pod žimnico, ki ga levica plebsu lahko še pokrade... konec koncev pa imajo nekateri ljudje tudi zlate zobe, katere jim lahko izruvajo, da se poplača NLB forum 21 kredite...

Pred naslednjimi volitvami pa spet udri Mladina neko novo afero patrio proti JJ... 571 ustvarjalcev javnega mnenja pa za "rešitelja" proglasi "sposobnega" Zokija Seraočana ali pa iz Bruslja pripeljejo tistega albino blondinca Potočnika, kateremu naši mediji že deset let ne slučajno načrtno umetno ustvarjajo popularnost, čeprav živ bog ne ve, kaj je ta človek v življenju sploh naredil pametnega za to državo...

Mr.B ::

Sedaj je Pahorjevo mesto prevzel Kržanic. Zgleda ni več spodbudno da pahor vsak mesec poreče, smo iz krize :http://www.delo.si/clanek/127126
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

TESKAn ::

Mah, ta država gre na živce z "denarja ni" na eni strani (odprava nesorazmerji za javne uslužbence) in razmetavanjem le-tega na drugi (dokapitalizacija NLB). Se pa bojim, da če je pretekli mandat kaj indikatorja, ne bi bilo nič bolje, če bi bila na oblasti trenutna opozicija.
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

Problem je, ker bi bilo slabše.

V katero obdobje recimo segajo začetki vseh teh Vegradovih poslov, ki so ga na koncu pokopali, in s katerega dela političnega spektra prihaja Hilda?

Kdaj je Bavčar sklepal največje posle in najemal največje kredite? V katerih letih je NLB dajala največ slabo zavarovanih kreditov?

In kaj je tista 4 leta na oblasti počel JJ? Šel se je politkomisarski prevzem občil, ker ima fiksno idejo, da je to odločilno za prihod oziroma ohranitev na oblasti, s tajkuni pa je sklepal kravje kupčije, da je to lahko financiral. Odločal se je za prozorne populistične ukrepe, ki so nas na koncu večinoma vsi drago stali, vsa 4 leta se je ob vsaki najmanjši težavi izgovarjal na prejšnjo oblast, res koristnega pa je naredil bore malo, ali sploh nič.

O.

ravno zaradi tega, ker je večina volilne baze pri nas naučene, da je vsega itak kriv Janša, se tem levim lopovom, ki so iz Slovenije naredili mešanico Moldavije in Kalabrije, ni treba niti malo bati, da ne bodo Sloveniji vladali še naslednjih 100 let..

Problem je, ker bi bilo slabše.

Mogoče celo res, če še kaj pomnim besede JJ "...o kakšni krizi govorite, krize ni..."; no, mogoče si je do že danes premislil? ;(( Kakorkoli že, gre za irelevantno vprašnje "kaj bi bilo, če bi bilo..."! Vprašat bi se morali kaj so dejanske alternative danes! Levo-desno to ni!

Pred šah-mat pozicijo z istimi figurami na oblasti oz. PREDVSEM v ozadju, nas "reši" le še nov volilni sistem in strožja pravila! Odgovornost, nova zakonodaja in Ustava! Ukinitev polarizacije in "strankokracije" ter političnega lobiranja v parlament, voli se neodvisne poslance... Zadošča tudi žreb, namesto volitev! Pogoj za nastop mandata: nek mejni IQ...

Ali pa kakšna "naravna katastrofa", ki bi opravila z vsem bližnjim in daljnjim sorodstvom tajkunov, politikov... Skratka, se bojim, da požig "Raichstaga" pri nas ni več dovolj! ;(( Treba pa se je zavedat, da nič ni večno! Kakršnakoli sprememba sistema danes, pomeni takšne ali drugačne težave čez 20-50 let! Tko, da niti revolt ni slaba izbira, če bi le revolucija udarila v pravi demokratični smeri, kar je sicer manj verjetno...

V katero obdobje recimo segajo začetki vseh teh Vegradovih poslov, ki so ga na koncu pokopali, in s katerega dela političnega spektra prihaja Hilda?

Kdaj je Bavčar sklepal največje posle in najemal največje kredite? V katerih letih je NLB dajala največ slabo zavarovanih kreditov?

V obdobju gospodarske konjunkture!?

As simple as that, vprašanje pa koliko prstov je imela res vmes politika! Najbrž vsaj toliko kot dandanašnji ali mandat ali dva pred tem...

Zgodovina sprememb…

lexios> Vprašat bi se morali kaj so dejanske alternative danes! Levo-desno to ni!

Seveda ni, ampak izbire močne sredinske stranke (ki mora bit liberalna, če ne zaradi drugega zato da bo USS Nimitz jezen, ko bodo dovolili spolne odnose z živaljo - če je ta prej izpolnila in podpisala poseben formular za privolitev v odnos) trenutno ni. Stranke, ki bi pokazala izračune in na številkah osnovala smiseln program "tranzicije" (ki se niti začela še ni).

Seveda ni, ampak izbire močne sredinske stranke ... trenutno ni.

So what? ;(( No, da parafriziram, pol se pa vprašajmo zakaj je ni in zakaj imamo že 20 let na oblasti ene in iste cepce? Misliš, da imajo ovce, ki na volitvah po lastni presoji volijo "manjše zlo" kakšno povezavo s tem?

V obdobju gospodarske konjunkture!?
As simple as that,
A v obdobju konjukture se pa lahko krade in goljufa? Ker imajo vsi dovolj, pa se nikjer ne opazi?

V tem je ravno trik - inštitucije, ki bi morale take zadeve preprečevati, tudi v obdobju konjukture, so zatajile. JJ bo sicer razlagal, da so bile vse te institucije še vedno pod nadzorom murgelskega palčka in je bil zato nemočen, ampak pravljice naj pripoveduje komu drugemu.

A so v štirih letih sprejeli oziroma spremenili kakšen zakon, ki nam sedaj koristi? Niso. So v obdobju konjukture ustvarili kakšne rezerve za slabe čase? Niso. Sanjali so o nekih megaprojektih, otokih ..., kar je bilo še v časih konjukture videti utopično. In sedaj bi nas radi prepričali, da v krizi bi pa iz žepa potegnili skrite adute in čudežno rešili situacijo. Kako zelo naiven moraš biti, da to verjameš?

O.
««
7 / 219
»»