» »

Slovenska levica

Slovenska levica

Temo vidijo: vsi
««
175 / 219
»»

Utk ::

Pa ti poznaš vseh cca. 100 kandidatov, da veš, da nimajo not zdravnikov, menedžerjev in podobnih? Čeprav ne vem za kaj bi rabili zdravnike v parlamentu... Ali pa samo poznaš teh par zgag, pa novinarji tudi, in jih stalno poudarjajo?

Ramon dekers ::

Utk je izjavil:

Pa ti poznaš vseh cca. 100 kandidatov, da veš, da nimajo not zdravnikov, menedžerjev in podobnih? Čeprav ne vem za kaj bi rabili zdravnike v parlamentu... Ali pa samo poznaš teh par zgag, pa novinarji tudi, in jih stalno poudarjajo?

Lepo te prosim Rupl, Aver, pa še združitev iz letalsko družbo tam jih je tudi kar nekaj...
Vprašanje se postavlja zakaj sploh jemati te nesposobneže v svoje vrste? Niso mediji krivi, JJ je kriv. Imel je čisto vse možnosti pa jih z takšnimi bedarijami zapravlja.

"Pa ti poznaš vseh cca. 100 kandidatov, da veš, da nimajo not zdravnikov, menedžerjev in podobnih? "

Saj veš problem je v detajlih. Rupl in Aver sta dva kristalčka ki skalita vse. Samo še Drobnič manjka pa je dream team.

Zgodovina sprememb…

Tolk porabljenih bajtov pa nič novega povedanega.

djordjevic ::

No, vsaj ena dobra novica je, da ne bo kandidiral Cukjati. Kekcev, ki v parlamentu berejo domobransko prisego in pravijo, da je košer, nam res ni treba.
No grave is deep enough to keep us in chains.

Pšenični ::

"No, vsaj ena dobra novica je, da ne bo kandidiral Cukjati. Kekcev, ki v parlamentu berejo domobransko prisego in pravijo, da je košer, nam res ni treba."

O njem sem že napisal, da je "Vrhniški" SDS naredil več škode kot koristi. Brez občutka za zmernost in realnost, nagnjen v pretiravanje...mislim da le v politiki. En njegov članek v Našem časopisu prebereš pa veš kam pes taco moli. Mi niso všeč jastrebi ne na levi ne na desni,.

Zgodovina sprememb…

cekr ::

Rupla lahko še tako kritizirate, vendar on največ ve o zunanji politiki v tej državi. Pa če vam je prav, ali pa ne.
Kar pa ne pomeni, da bi se strinjal, da bi bil on ponovno zunanji minister.
Problem pri Ruplu je v tem, da ni pripravil svojega naslednika/ov.
Tako da sedaj nimamo nobenega primernega kandidata za to funkcijo. Ne govorim samo o SDS, govorim na splošno za celo državo. Ostali, ki so bili do sedaj zunanji ministri, so bili samo povzpetniki, ki mislijo, da nekaj obvladajo.
Mogoče je bil svoje čase za to funkcijo sposoben samo še Peterle, katerega pa je ravno arogantni Rupel spravil s poti.
Sinclair ZX Spectrum [Zilog Z80A - 3.5 MHz, 48kB, dvojni kasetofon,
TV-OUT, radirke, Sinclair-Basic], Sinclair ZX-81 [Z80A, 3.25MHZ, 1kB]

Okapi ::

:)) To je v resnici edina koristna stvar, ki jo je naredil.

O.

cekr je izjavil:

Rupla lahko še tako kritizirate, vendar on največ ve o zunanji politiki v tej državi. Pa če vam je prav, ali pa ne.
Tako da sedaj nimamo nobenega primernega kandidata za to funkcijo. Ne govorim samo o SDS, govorim na splošno za celo državo. Ostali, ki so bili do sedaj zunanji ministri, so bili samo povzpetniki, ki mislijo, da nekaj obvladajo.
Mogoče je bil svoje čase za to funkcijo sposoben samo še Peterle, katerega pa je ravno arogantni Rupel spravil s poti.

Samuel Žbogar je do sedaj naš najboljši zunanji minister.

cekr je izjavil:

Peterle naj gre raje orglce špilat.

Zgodovina sprememb…

"Peterle naj gre raje orglce špilat."

Muzikant gori ali doli. Če bi šel Peterle k NSi ima le ta garantiran vstop v parlament.

"To je v resnici edina koristna stvar, ki jo je naredil."

Se popolnoma strinjam. Bednik, tale Rupel.

"Lepo te prosim Rupl, Aver, pa še združitev iz letalsko družbo tam jih je tudi kar nekaj...
Vprašanje se postavlja zakaj sploh jemati te nesposobneže v svoje vrste? Niso mediji krivi, JJ je kriv. Imel je čisto vse možnosti pa jih z takšnimi bedarijami zapravlja."

Ne paničari. Desnici se obeta gladka zmaga. Torej, 4. gremo na volitve in zmagamo.

Zgodovina sprememb…

Pšenični je izjavil:

Muzikant gori ali doli. Če bi šel Peterle k NSi ima le ta garantiran vstop v parlament.

Brez njega jim bo trda predla, ja. Ko sem včeraj gledal izjavo za javnost z Ljudmilo in še eno podpredsednico iz MB in nekim mladim podpredsednikom, sem dobesedno dobil občutek, da se grejo butch lesbian parodijo (ko sem videl oni dve na kupu). Seriously. ;((

"Muzikant gori ali doli. Če bi šel Peterle k NSi ima le ta garantiran vstop v parlament."

Hvala Bogu da se to ni zgodilo. Samo še Nsi se nam manjka. JJ bi bil primeren s pravo ekipo kot večinska vlada, tako pa je bolje Virant + jj. Oz Janša za mandatarja Virant pa njegova desna roka, pa je zadeva rešena.

Zgodovina sprememb…

"Brez njega jim bo trda predla, ja. Ko sem včeraj gledal izjavo za javnost z Ljudmilo in še eno podpredsednico iz MB in nekim mladim podpredsednikom, sem dobesedno dobil občutek, da se grejo butch lesbian parodijo (ko sem videl oni dve na kupu). Seriously."

Ma tale Ljudmila, ji manjka taprave kilometrine. Škoda če ne pridejo noter v parlament, ena taka stranka more biti not, tko kot SD na levi.

SD ima še prihodnost, če bo prišla v parlament. Jaz mislim da bo.....sigurno..

Zdejle grejo skozi katarzo, ampak če pogledamo z prave strani....zdej gre dol sam nepotreben balast, ki je stranko bremzal vsa leta. Ko odstopi še Pahor...bo proces očiščenja končan v grobem. Potem bo važno, da ne pridejo gor kakšni Juriji al kaj podobnega, ker potem so gotovi.

Tko da, v bistvu bo SD od tega kar se zdej dogaja dolgoročno lahko postala ena ornk socialna stranka. Bomo videli. Dobro bi bo tud da gre tisti Kumer čimprej v penzijon.

Zgodovina sprememb…

SD ima šanse, če gre naprej z Vlačičem.

"SD ima šanse, če gre naprej z Vlačičem."

Se strinjam, da trenutno nimajo boljšega. Ni slab. Po moje bi komot že pred volitvami zamenjal tistega.....stranka je dokaj razpoznavna in bi šlo brez Pahorja.

Ne vem če volilci vidijo ampak če odmislimo Pahorja, gre vse tisto, kar niso hoteli voliti k Jankoviču.

Ostala bo Vitka SD, če se tako izrazim. Stranka ki se jo bo splačalo levičarjem volit. In to morda bo folk pogruntal. Da se balast nabira pri ZokyLjubljankoviču.

Zgodovina sprememb…

cekr ::

Če bi imel Pahor kaj v glavi, bi po volitvah dal kajlo svojemu mentorju in šel v koalicijo z Janšo. Res, da bi se Milanćek obračal v grobu, bi pa s tem Pahor dobil na kredibilnosti.
Sinclair ZX Spectrum [Zilog Z80A - 3.5 MHz, 48kB, dvojni kasetofon,
TV-OUT, radirke, Sinclair-Basic], Sinclair ZX-81 [Z80A, 3.25MHZ, 1kB]

"Če bi imel Pahor kaj v glavi, bi po volitvah dal kajlo svojemu mentorju in šel v koalicijo z Janšo. Res, da bi se Milanćek obračal v grobu, bi pa s tem Pahor dobil na kredibilnosti."

Problem je, ker bi moral PAhor odstopiti. Pol bi šlo. On je izgubu kredibilnost. Je pa ta varijanta ob dobrem rezultatu SD ja, ki je mogoč ob garantiranem odstopu Pahorja po volitvah.

Zdej po odhodih poslancev, ki iščejo samo lastno korist, postaja SD vedno bolj zanimiva, in kredibilna...sploh, ker se jo je odrekel tudi Milan Kučan.

ja sam kam naj ga pa Janša da? Na ministrstvo za promet?

Fino bi bilo če bi JJ dobil kakšnega kot je Žbogar, no ta mi pa tudi še najbolj sposoben deluje od levih. Aja pa Kavčič bi šel lahko tudi k JJ.

cekr je izjavil:

Če bi imel Pahor kaj v glavi, bi po volitvah dal kajlo svojemu mentorju in šel v koalicijo z Janšo. Res, da bi se Milanćek obračal v grobu, bi pa s tem Pahor dobil na kredibilnosti.

S čim v koalicijo? Max 7%, ki jih bo dobila SD? Reality check time.

jype ::

djordjevic> S čim v koalicijo? Max 7%, ki jih bo dobila SD? Reality check time.

Sem prepričan, da je cekr ciljal na volitve 2008.

"Jaz ne volim ljudi, temveč programe."

Če pogledaš, kdo je pribežal k Jankoviču, potem ti ne sme biti vseeno, kdo bo v parlamentu.

"Zdej po odhodih poslancev, ki iščejo samo lastno korist, postaja SD vedno bolj zanimiva, in kredibilna...sploh, ker se jo je odrekel tudi Milan Kučan."

Bemti, postala bo moderna stranka.

"S čim v koalicijo? Max 7%, ki jih bo dobila SD? Reality check time."

Sej pravim, dobit jih more najmanj 12%. Pa jih tudi zna dobit. Sem gledal ankete, ki so bile narejene pred to kampanjo in jih je imela okrog 10%.

Po moje jim ne majnka dosti. Če mene vprašaš, bi šel rajši v koalicijo z SD kot VIrantom ali Jankovičem. Pa kot veš sem bolj za SDS.

SDS pa SD....pa še kakšna majhna stranka. To bi bilo, realno po Pahorjevem odstopu.

Zgodovina sprememb…

poweroff ::

Pšenični je izjavil:

Ma tale Ljudmila, ji manjka taprave kilometrine. Škoda če ne pridejo noter v parlament, ena taka stranka more biti not, tko kot SD na levi.

You pervert! :))
sudo poweroff

"You pervert!"

Ne, samo politično sem pragmatičen. Za Slovenijo ni dobro, da je preveč nagnjena v levo ali desno. Poleg tega, SD ima možnosti, čeprav so se ji politični botri odpovedali. Volilci tud vidijo, kam bežijo SD kadri, ki so bili pod vplivom Kučana. To je v bistvu very good. Ker Kučanova struja zdej nima kej več praskat v tej stranki.

Imamm močan občutek, da je Kučan z podporo Jankoviču, da je narobe ocenil situacijo. Virant pa...po treh dneh kampanje na vrhu, s tristo člani ....mislim na članstvo stranke. Pravljice za otroke. Lahko pa, da so že ugotovili, da je z Jankovičem konec in že forsirajo Viranta. Ubogi fant, ki ne bo presegel 5 do 7% volilnih glasov.

Zgodovina sprememb…

Stari, ti res preveč živiš v svetovih zarot. In če je NSi tista stranka, ki naj bi uravnoteževala stvari ... Res rabimo katolibansko stranko v parlamentu? V 21. stoletju? Seriously?

Potrebujemo je glih tolk kot Zares in SD. Po talibanskosti so tam-tam.

Hehe, da bi se eni radi znebili levice iz parlamenta kar alltogether, pa mi je tudi jasno, ja.

"Stari, ti res preveč živiš v svetovih zarot. In če je NSi tista stranka, ki naj bi uravnoteževala stvari ... Res rabimo katolibansko stranko v parlamentu? V 21. stoletju? Seriously?"

No, sej je bil Peterle s tisto svojo stranko v parlamentu, pa smo še zmerej tle. Pač oni imajo svoj pogled na določene stvari. Ker imajo domet max tam do 10% ne morejo prodret s svojimi idejami.

"Potrebujemo je glih tolk kot Zares in SD. Po talibanskosti so tam-tam."

Če mene vprašaš, so največji Talibanci doma v Zares. In LDS. In SNS.

"Hehe, da bi se eni radi znebili levice iz parlamenta kar alltogether, pa mi je tudi jasno, ja."

Levica, prava levica se bo zgleda izoblikovala iz SD. Iz tega ki sedaj nastaja.

Zgodovina sprememb…

telbanc> Pač oni imajo svoj pogled na določene stvari.

Ja, srednjeveškega.

telbanc> Če mene vprašaš, so največji Talibanci doma v Zares. In LDS.

To si neki zamešal, tam so lopovi, ki se ne vtikajo v zasebne reči drugih.

telbanc> In SNS.

To pa že.

telbanc> Če pogledaš, kdo je pribežal k Jankoviču, potem ti ne sme biti vseeno, kdo bo v parlamentu.

Ampak jaz ne gledam, kdo je pribežal tja, niti me ne zanima, ker volim programe.

"Ampak jaz ne gledam, kdo je pribežal tja, niti me ne zanima, ker volim programe."

Pol bi hipotetično ti komot lahko volil Trobca, če bi ti predstavil "ustrezen program"....Hočem reči, da je nekje meja. Seveda si ti že Jankovičev, in Jankovič je tvoj.

"To si neki zamešal, tam so lopovi, ki se ne vtikajo v zasebne reči drugih."

No, pa tko. Tud bi se strinjal.

"Ja, srednjeveškega."

Katoliškega, ekstremno katoliškega....

Zgodovina sprememb…

Ergo, srednjeveškega.

Janez Drobnič @ Wikipedia

pa saj se mi je zdelo, da je ta iz tam. Cerkveniki in komiji naj se spokajo ven.

Torej JJ + Virant.

telbanc> Pol bi hipotetično ti komot lahko volil Trobca, če bi ti predstavil "ustrezen program"....Hočem reči, da je nekje meja. Seveda si ti že Jankovičev, in Jankovič je tvoj.

Tut jaz vem, da boš ti volil Potrča, ne glede na karkoli.

"Tut jaz vem, da boš ti volil Potrča, ne glede na karkoli."

Ma ne, z njim ni nič. Še delnice ne rastejo, če ga folk voli.

"pa saj se mi je zdelo, da je ta iz tam. Cerkveniki in komiji naj se spokajo ven.

Torej JJ + Virant"

Virant po moje odpade. SDS; SD; SLS; ...bo zadost.

Zgodovina sprememb…

nanpots ::

bi volil viranta ampak bom janšo, ker ga levaki napadajo po nepotrebnem. drugače bi bil še najbolj zadovoljen, če bi virant zmagal z veliko večino. debirokratizacija, privatizacija in negoljufanje je po moje največ, kar lahko vlada naredi.

Pšenični je izjavil:

"Tut jaz vem, da boš ti volil Potrča, ne glede na karkoli."

Ma ne, z njim ni nič. Še delnice ne rastejo, če ga folk voli.

"pa saj se mi je zdelo, da je ta iz tam. Cerkveniki in komiji naj se spokajo ven.

Torej JJ + Virant"

Virant po moje odpade. SDS; SD; SLS; ...bo zadost.

ja pa kaj še, dve stranki sta čez glavo. Sls ne bo prišla v parlament.

nanpots> drugače bi bil še najbolj zadovoljen, če bi virant zmagal z veliko večino.

Pol ga pa vol, ane.

Če ga boš ti, ga bom tut js!

"Pol ga pa vol, ane.

Če ga boš ti, ga bom tut js!"

Ja, sej še programa nima, pa bi ga kar volil. Kaj zdej voliš, ljudi ali programa?

Če ma Virant kakšen program-link do njega lepo prosim.....

telbanc> Ja, sej še programa nima, pa bi ga kar volil. Kaj zdej voliš, ljudi ali programa?

Program, ki ga je predstavil.

Mr.B ::

jype, ČESTITAM. A lahko poveš kateri program si pa volil na zadnjih volitvah. UPS vladni trojček ga ravno ni imel. Aja razen tistega enakopravnost in PATRIJA. Enakopravnost = done ? niti ne razen če gledaš iz kota istospolnih partnerjev, ostalo pa je postala iluzija pravnega reda države. Patrija = not jet done ? imamo volitve in vrejetno še dodatne predčasne. Epiloga pa res ne sme biti, saj je objektivno odgovoren ker je bil PM.
jype, iluzije programov ki ustrezajo množicam, so žal iluzije, no morda bo pa uspešni program igre brez kruha.
Lol se Hutiji delajo Facpalm USA:
A Navy fighter jet fell overboard Monday when the USS Harry S. Truman
aircraft carrier veered to avoid fire from the Houthis

"http://tinyurl.com/5t7pydf"

Nice.

Ok. Počakal bom na predstavitev. Preko medijev. Volil ga v vsakem primeru ne bom, ker ne vem, koliko je kredibilen. V SDS ju je bil skozi v zadju...

Pač nočem tvegati z nekom, za katerega sumim, da ni sposoben voditi vlado. Da nima jajc za tole kar nas čaka.

Si predstavljate (hipotetično) socijalne nemire v Ljubljani ali MAriboru.....tale pa da bo da folk vsaj "garbat". V prvi fazi socialnih nemirov se navadnoo folk nabuta, da je še en čas mir potlej. Da se jm demokracijo vbije v glavo. Sicer sem mnenja, da pri nas do tega ne sme priti.

Še vesela novica za žabarje...

"Predlog, o katerem bodo mestni svetniki odločali konec novembra, predvideva 50-odstoten dvig vozovnic za javni potniški promet"

http://www.finance.si/329203/Bodo-Janko...

Zgodovina sprememb…

Evo primer jankovičevega reševanja problema :
Ljubljanski mestni svet, v katerem ima večino lista Zorana Jankovića, bo konec novembra skoraj zagotovo potrdil predlog o podražitvah vozovnic javnega mestnega prometa, piše Dnevnik. Predvidena je 50-odstotna podražitev vozovnic. Vozovnica za 90 minut z možnostjo prestopanja se bo povišala z današnjih 80 centov na 1,2 evra, mesečna šolska in upokojenska vozovnica bosta po novem stali 20 evrov, navadna mesečna vozovnica 37 evrov, tista za brezposelne pa 17 evrov

Skladno s programom, ki ga je predstavil, parkirajte v parkirni hiši, NE.

Mr.B> A lahko poveš kateri program si pa volil na zadnjih volitvah.

Sem že razložil. Tistega, ki je obljubil in tudi izvedel pospešeno reševanje vprašanja meje s Hrvaško, izvedel odločbo ustavnega sodišča glede izbrisanih, se lotil reforme zakonodaje o delovnih razmerjih in preprečil nadaljne zlorabe instituta študentskega dela, sprejel pokojninsko reformo, ki je nujna in nenazadnje, ki je omogočil staršem v istospolnih zvezah, da za svoje otroke poskrbijo tudi upravno.

Mr.B> Skladno s programom, ki ga je predstavil, parkirajte v parkirni hiši, NE.

Če ti kaj ni všeč, ga prihodnjič ne boš volil. Aja, a si ti sploh Ljubljančan?

telbanc> Si predstavljate (hipotetično) socijalne nemire v Ljubljani ali MAriboru.....tale pa da bo da folk vsaj "garbat". V prvi fazi socialnih nemirov se navadnoo folk nabuta, da je še en čas mir potlej. Da se jm demokracijo vbije v glavo. Sicer sem mnenja, da pri nas do tega ne sme priti.

Ja, treba je zid okol Ljubljane postavt, da se te necivilizirane horde zunaj pokoljejo.

Še vesela novica za žabarje...
Glede na to, da so z uvedbo kartic lani močno pocenili mestni avtobus, je bilo vsem jasno, da takšna cena ne bo dolgo vzdržala. Če prestopaš (ali če imaš samo kratek opravek in se nato z busom vrneš), bo tudi 1,2 evra še vedno manj od 1,6 evra, kolikor te je vožnja stala pred uvedbo Urban.

O.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Okapi ()

Sej res, prej so bile precenjene, sedaj bodo dali na realno vrednost. Zakaj pa ne kar na 1.6 €, kot je bilo včasih. Verjetno bo boš čez eno leto, ko bodo ponovno dvignili ceno vozovnic, uporabil isto metaforo. Včasih je bilo dražje.

Dokler bom lahko rekel, da je bilo včasih dražje, bom to povedal vsakemu, ki bo jokal ali se naslajal zaradi podražitve. Pa če bo sila, mu bom omenil še, da je v Bruslju karta 1,8 evra;)

O.

Libertarian ::

S tem da si pozabil povedat, da je se tam plače začnejo pri 2,2k€ (equiv job 1k€ v Lj) netto in da izplačujejo 14 letnih plač namesto regresa....macbook in bmw staneta isto, redkvice v šparu so 10c na kg, najemnine pa 100-200€ dražje.

O tem, kolk je Slovenceljnom fajn v lublani...napram Sarajevu al kaj?
Sic semper tyrannis

In kaj ima to skupnega z busi? A jih lahko Ljubljana kupi kaj ceneje, ker je revnejša? Nam dajo Arabci zato kaj popusta pri benzu?

O.

Aha, torej plače zaposlenih v LPP niso večji strošek.. dj pejt s tole centralplansko politko srat na Jokerjev forum.
Sic semper tyrannis

Kaj bi pravzaprav rad povedal? Da je 1,2 evra več kot 1,8 evra? Pojdi s to svojo matematiko srat na medovernet.

O.

Hočm povedat to, kar si ti načel...za primerjavo si dal Bruselj, kjer je kupna moč neprimerljivo večja in da cena vozovnice ni odvisna pretežno od cene nafte in avtobusov...pa pejt po balkanu pogledat kolk so vozovnice runkelj.

Ti in ostali levičarji in kaviar kapitalisti pa rišete risbice o tem kako se imamo fajn v sloveniji neglede na to da imamo 2X višje kazni za prekrške kot v Avstriji in precej nižje plače izobraženih.
Sic semper tyrannis
««
175 / 219
»»