» »

Slovenska levica

Slovenska levica

Temo vidijo: vsi
««
13 / 219
»»

djordjevic ::

Prvič, niso moji, drugič, so nesposobni, in tretjič, svetovne krize si le niso izmislili oni. Ampak ja, sej itak nimava kaj razpravljat, globoko se klanjam tvoji moralni in intelektualni visokosti. Hitro se tečem v kot spokorit, da mi sploh pade na pamet razmišljati drugače, kakor si zapovedal ti, čigar presvitla resnica je edina prava in zveličavna.

In a nutshell, shove it.
No grave is deep enough to keep us in chains.

Pšenični ::

"Prvič, niso moji, drugič, so nesposobni, in tretjič, svetovne krize si le niso izmislili oni"

Ma kašna kriza, kleptomanska mentaliteta. Ki bo pognala državo v prepad. kakšna kriza, Nemčija ima več zaposlenih kot pred krizo.

djordjevic ::

Pšenični je izjavil:

kleptomanska mentaliteta. Ki bo pognala državo v prepad.

Tega pa sploh ne zanikam. Naš največji problem pa je, da ni omejena na 'levico'. Vsi radi držijo vrečo in trpajo vanjo. Žal. Pa naj si kdo še tako domišlja, da je drugače.>:D
No grave is deep enough to keep us in chains.

Pšenični ::

"Tega pa sploh ne zanikam. Naš največji problem pa je, da ni omejena na 'levico'. Vsi radi držijo vrečo in trpajo vanjo. Žal. Pa naj si kdo še tako domišlja, da je drugače"

Domišljamo si ne, potrebno pa je pogledat, kdo je pri koritu od 91 leta. Pa bo vse jasno. Zaradi Slovenije kot take, njenega nacionalnega ineteresa so v glavnem v podjetjih ostali na položajih stari preverjeni kadri.

Sedaj se to kaže, kot ena največjih napak tranzicije. Morda je celo fatalna. Namesto z razvojem so se največ ukvarjali z lastninjenjem in vspostavljanjem neformalnih mrež. In kje smo sedaj. Pokradene banke, seveda spretno preko podjetij, ki propadajo kot po tekočem traku. In dolg, ki ga bo potrebno vračat par generacij. Dolg, ki ni bil porabljen za nova delovna mesta, z visoko dodano vrednostjo, ampak za servisiranje javnega sektorja, da se je dobilo referendum o meji in Jankovičevo županovanje. Ampak račun prihaja tud za njih.

Zgodovina sprememb…

djordjevic ::

Se skoraj v celoti strinjam s tem, kar si napisal. Problem, ki ga imam v odnosu do sedanje opozicije in nezaupljivosti do nje, izhaja iz tega, da so v svojem kratkem obdobju na oblasti počeli ISTO. Ustanavljali svoje mreže, razturavali podjetja, če je bilo treba. Bolel jih je patak za državo, glavno, da so prišli do korita, ki jim je bilo po njihovem mnenju neupravičeno odrečeno po osamosvojitvi. To je to, kar vam že ves čas pravim. Naj se sliši še tako naivno in bedasto - rabimo tretjo opcijo - desno, levo, zeleno, vijolično; ni važno, kako se imenuje in proklamira. V svojem programu mora imeti samo eno točko - vzdržen in relativno hiter razvoj, ki ne predvideva pohabljenja nosilcev razvoja (kot trenutna vodilna kamarila, na žalost).
No grave is deep enough to keep us in chains.

Pšenični ::

"Se skoraj v celoti strinjam s tem, kar si napisal. Problem, ki ga imam v odnosu do sedanje opozicije in nezaupljivosti do nje, izhaja iz tega, da so v svojem kratkem obdobju na oblasti počeli ISTO. Ustanavljali svoje mreže, razturavali podjetja, če je bilo treba. Bolel jih je patak za državo, glavno, da so prišli do korita, ki jim je bilo po njihovem mnenju neupravičeno odrečeno po osamosvojitvi. To je to, kar vam že ves čas pravim. Naj se sliši še tako naivno in bedasto - rabimo tretjo opcijo - desno, levo, zeleno, vijolično; ni važno, kako se imenuje in proklamira. V svojem programu mora imeti samo eno točko - vzdržen in relativno hiter razvoj, ki ne predvideva pohabljenja nosilcev razvoja (kot trenutna vodilna kamarila, na žalost)."

V bistvu je stična točka tele debate, da se v bistvu tako na levi, kot na desni zavedamo, da tako ne bo šlo več dolgo naprej. Da so potrebne spremembe.
Najprej pa vspostavitev pravne džave. Danes je nekdo napisal kaj za njega predstavlja pravno državo; napisal je; da ko bom videl Hildo spati na kartonu (ne vem kje), bom vedel, da pravna država deluje.

Pravna država je tud, da Bavčar, Bine, in ostali, ki so prišli na Roško v supergah 91. leta transparentno dokažejo od kot jim milijoni evrov. Potrebno jim je pač dopovedat, da Slovenija ni njihova last. Da bi počeli z njo, kar se jim ljubi. Če teh sprememb ne bo, potem tudi napedka ne bo.

Double_J ::

Naj se sliši še tako naivno in bedasto - rabimo tretjo opcijo - desno, levo, zeleno, vijolično; ni važno, kako se imenuje in proklamira.


Pa misliš, da bodo pustili takšno stranko, ali bo policija kar naenkrat naprimer prišla h Lahovniku in našla pol kile trave v predalu?

Na "desnem" polu bi morda še šlo, da pa bi nekdo ustanavljal "levo" stranko, ki bi pobirala levičarjem glasove in bila neodvisna, takšno bi pa uničili z večjim zanosom kot katerokoli.

Sej glavno je ubistvu ravno to zatiranje opozicije v lastnih vrstah.
Dve šivanki...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Double_J ()

Pšenični ::

"Pa misliš, da bodo pustili takšno stranko, ali bo policija kar naenkrat naprimer prišla h Lahovniku in našla pol kile trave v predalu?"

To je povsem možno, da bi lahovnika diskriditirali.

Pojavljajo se tud prvi članki, ki Pahorja diskriditirajo. Počasi se bo javnost pripravljalo na njegovo zamenjavo,...še zmeraj bolje kontrolirana zamenjava, kot nekontrolirana, heh,heh...

http://www.zurnal24.si/slovenija/blizu-...

Zgodovina sprememb…

Pšenični ::

"Državni PDP, ki je od paradržavnih skladov prevzel lastništvo, kot lastnik sicer ne more zahtevati razglasitve plačilne nesposobnosti, prisilne poravnave ali stečaja. A država bi prek davčne uprave (Durs) in zavoda za pokojninsko in invalidsko zavarovanje kot upnica lahko predlagala stečaj ali pa vsaj drugačen program prisilne poravnave. Takšen, ki ne bi bil napisan v korist lastnikov, ki jih pooseblja Hilda Tovšak. Durs bi bil na resnost situacije lahko posumil že pred dobrima dvema letoma, ko je Vegrad nehal plačevati prispevke v zdravstveno in pokojninsko blagajno. Plače so začele zamujati novembra lani, delavci pa so neplačevanje marca prijavili inšpekciji za delo. Ta se je odzvala prepočasi, saj je ovadbo vložila skoraj pol leta pozneje. Zaradi vseh teh argumentov je trditev premiera Boruta Pahorja, da je vlada od prve minute poskušala storiti vse za rešitev, zgolj prazno politično besedičenje."

Vegrad pooseblja delovanje države.

V delu članka zasledimo, da Vegrad ni plačeval prispevkov za delavce več kot zadnje dve leti. Še komu ni kaj jasno, kako deluje naša pravna država. Kdor je to dopustil, naj še dokapitalizira NLB.

Zgodovina sprememb…

lexios ::

Ma kaki stečaji... Kaka recesija!;((

Italijanska vlada je Pipistrelu Iva Boscarola v mesecu dni dala zemljišče za gradnjo proizvodnih prostorov v Gorici; slovensko ministrstvo za obrambo se v dveh mesecih ni niti oglasilo...


Telbanc, tkole pravzaprav ne-deluje naša država! Bo kdo na ministrstvu najbrž še reku, da odgovor še "preučujejo" al pa se jim je "depeša" kam založila? Nek se goni sve u k. ;((

"Prve ponudbe italijanskih gradbincev za gradnjo proizvodnih prostorov so bile 270 evrov za kvadratni meter skupaj z ureditvijo okolice. Družba ALLGemont mi je napovedala še ugodnejšo ponudbo. Pri nas je najboljša ponudba 450 evrov za kvadratni meter," opisuje Boscarol.


V.


Pa tkole tudi "deluje"... Tale država je samo še za požgat, z lastniki vred... Kak piroman tule?>:D

USS Liberty ::

Zanimivo, da so italijanski gradbinci, ki bodo Boscarolu gradili v Italiji, za tretjino cenejši kot naši gradbinci. Cena delovne sile v gradbeništvu v Italiji je dosti dražja kot pri nas, pa njihove gradbne firme vseeno uspešno poslujejo, enako je v Nemčiji in v Avstriji. Nam pa nekateri naši ekonomisti in oblastniki stalno tupijo, da če bodo tistim revežem z najnižjim plačami na gradbišču dali kak evro več, da bo pa zaradi tega takoj firma propadla. To seveda ni res, samo malo naj vzamejo vodilnim v SCTju, Primorju, Energoplanu, Gradisu in naj malo več dajo tistemu revežu, ki dela 12 ur pri nas na gradbišču, pa bo firma vseeno lahko dobro poslovala. Tukaj se človek vpraša, kakšni pokvarjeni pohlepni paraziti so lastniki in direktorji naših gradbenih firm, ki delavcem plačujejo drobiž, sami si pa polnijo žepe. In naši levi mediji stalno demonizirajo Italijo, kako je tam vse narobe, v resnici je pa Italija svetlobna leta pred kučanovo forum 21 balkanladijo-Slovenijo...
http://en.wikipedia.org/wiki/USS_Liberty_%28AGTR-5%29

WarpedGone ::

Jah, niso problem le plače vodilnih. Nekje je treba dobit denar za "mazanje sistema, da se obrne v njihovo smer".
State capture.
Zbogom in hvala za vse ribe

Pšenični ::

"Tukaj se človek vpraša, kakšni pokvarjeni pohlepni paraziti so lastniki in direktorji naših gradbenih firm, ki delavcem plačujejo drobiž, sami si pa polnijo žepe."

S takim pohlepom, da v Vegradu več kot dve leti ni bilo plačanih nobenih prispevkov, (ponavljam še enkrat, ker ne morem verjet da se to dogaja, taka svinjarija). Najhuje pa je to sprenevedanje, da nimajo pravnih temeljev za ukrepanje.

In Pahor je celo rekel, da je od prvega dne krize v Vegradu, bila prva misel in skrb namenjena delavcem Vegrada.

Kakšno sprenevedanje, kakšna kraja, kje je denar? Kdo bo odgovarjal? Za neplačane prispevke, kdo? Kaj počne DURS????

Lahko se vprašamo, če ni z SCT jem isto....če tem revežem sploh plačujejo prispevke.

Zgodovina sprememb…

Gandalfar ::

S takim pohlepom, da v Vegradu več kot dve leti ni bilo plačanih nobenih prispevkov, (ponavljam še enkrat, ker ne morem verjet da se to dogaja, taka svinjarija). Najhuje pa je to sprenevedanje, da nimajo pravnih temeljev za ukrepanje.


Kdo znotraj drzave pa je to oddobril?

USS Liberty ::

Gandalfar je izjavil:

S takim pohlepom, da v Vegradu več kot dve leti ni bilo plačanih nobenih prispevkov, (ponavljam še enkrat, ker ne morem verjet da se to dogaja, taka svinjarija). Najhuje pa je to sprenevedanje, da nimajo pravnih temeljev za ukrepanje.


Kdo znotraj drzave pa je to oddobril?


odobril ni najbrž nihče... So pa LDS-arji v svoji dolgi vladavini spisali takšne luknjičaste zakone, ki takšne svinjarije omogočajo, za svinjarije pa ne odgovarja nihče...
http://en.wikipedia.org/wiki/USS_Liberty_%28AGTR-5%29

Gandalfar ::

Seveda je nekdo odobril. Da se to gres rabis dovoljenje drzave.

bluefish ::

USS Liberty je izjavil:

Gandalfar je izjavil:

S takim pohlepom, da v Vegradu več kot dve leti ni bilo plačanih nobenih prispevkov, (ponavljam še enkrat, ker ne morem verjet da se to dogaja, taka svinjarija). Najhuje pa je to sprenevedanje, da nimajo pravnih temeljev za ukrepanje.


Kdo znotraj drzave pa je to oddobril?


odobril ni najbrž nihče... So pa LDS-arji v svoji dolgi vladavini spisali takšne luknjičaste zakone, ki takšne svinjarije omogočajo, za svinjarije pa ne odgovarja nihče...
Že mora biti v interesu vsem opcijam, da se te luknje do sedaj niso zafilale.

Balandeque ::

Maja 2005 so - tule tako osovraženi novinarji - v uro pa pol dolgi oddaji Tarča razkrili, da obstaja nekaj milijardna luknja v pokojninskem in zdravstvenem sistemu, ker podjetja ne plačujejo, država pa to dopušča.

V studiu so ždeli kadri iz ZPIZ-a in Dursa Janševe vlade, gledali v tla in se zaklinjali, da bodo to vse izterjali in rešili.

Par dni po oddaji se je oglasila tudi kriminalistična policija in milo prosila za kopije papirjev, ki so se pridobili čez globoko grlo v DURS-u. Tega ni bilo malo, pa so dobri novinarji vseeno to napravili na račun svojega časa (in službenega kopirca) ;)

Zgodilo se ni nič.

Pač priročen način subvencioniranja izgubarjev, ker drugačnega EU predpisi ne dopuščajo.

Oddaja žal več ni dostopna v video arhivu RTV. Jo pa lahko dobim in pošeram, ko bom kaj doma. Če bo s tem kak od gornjih, vrlopametnih :'(vernikov naše desnice malo odprl oči, sem nekaj naredil za zdravo pamet.

EDIT: Če je kdo SP ali D.o.o-jevec, potem ve, kako hitro mu zmrzne račun podjetja, če samo en mesec ne plača pripevkov. In kolikšne obresti si stem prisluži.
Involvement and commitment is like an eggs-and-ham:
the chicken was involved - the pig was committed.

Zgodovina sprememb…

djordjevic ::

Balandeque je izjavil:

EDIT: Če je kdo SP ali D.o.o-jevec, potem ve, kako hitro mu zmrzne račun podjetja, če samo en mesec ne plača pripevkov. In kolikšne obresti si stem prisluži.

Se še ni zgodilo. Običajno sem na račun tega v krepkem minusu do poplačila računa, samo da so obveznosti poravnane. Sem pa skoraj nasrkal zaradi 'neplačevanja zdravstvenega prispevka' zaposleni. Na DURS-u so mi dali napačne kontrolke. Ker sem predpostavljal, da vedo, kaj delajo, sem plačeval na tiste cifre. Na koncu se je izkazalo, da se je denar nabiral na pokojninskem računu, ona pa je bila tri mesece praktično zdravstveno nezavarovana (hvalabogu ni imela zdravstvenih težav). Obresti za napako DURS-a sem kajpak plačal jaz, ob iskanju zdravstvene pomoči pa sem bil deležen opazk, da sem nereden plačnik prispevkov. Takle imamo. >:D
No grave is deep enough to keep us in chains.

WarpedGone ::

Ma kdo kako izkušnjo kako se takim rečem streže v kaki drugi državi, bolj prijazni do svojih ljudi?
Povsod država kdaj zaHeba, me zanima kako ti kot nedolžna stranka zarad tega naHebeš kje drugje?
Zbogom in hvala za vse ribe

Balandeque ::

Govorim na pamet, ampak ravno zaradi acquisa je po mojem tega polno tudi v drugih državah. Ker se subvencionirati ne da in je to pač priročen način prenašanja sedanjih težav na pleča prihodnjih, niti ne tako zelo bližnjih vlad.

Denarja za penzije ne začne zmanjkovati kar naenkrat.
Involvement and commitment is like an eggs-and-ham:
the chicken was involved - the pig was committed.

nevone ::

Denarja za penzije ne začne zmanjkovati kar naenkrat.


Sodobna družba mora vzeti v obzir vse okoliščine. Ne samo to da se prebivalstvo stara, ampak da vedno manj ljudi lahko opravi vedno več dela, seveda s pomočjo avtomatizacije.

Problem pri nas je, da se noče pogledat realno na stvari. Kar nekaj se tumba o staranju prebivalstva, pa po nižanju natalitete in se potem izključno iz teh parametrov vleče zaključke.

Po drugi strani se pa tudi ne zavedamo, da avtomatizacija je neizbežna, če je ne bomo delali mi, jo bo delal nekdo drug. Mi lahko še tako tiščimo glavo v pesek, vse to nas bo doletelo prej ali slej.

Važno je samo koliko je narejenega. In več ko je avtomatizacije, lažje se zagotavlja dobrine.

o+ nevone
Either we will eat the Space or Space will eat us.

Pšenični ::

http://24ur.com/novice/gospodarstvo/prv...

Lej jih tičke, spet napaka. Zdej manjka le še sir Daniele, sigurno je to "napaka".

Zgodovina sprememb…

lexios ::

Se še kdo sprašuje od kod novinarjem info, od kje jim viri? In predvsem how the f*ck jim uspeva takšna frekvenca - skoraj vsak dan nova "afera"?

Najbrž se mi le zdi, da zadnje čase objavijo več "insider info", kot pred recimo pet, deset, petnajst leti (bad memory, j*biga, vsake par let "formatiram" "disk"... al to al na štrik...:))) in bi statisitka pokazala približno konstantno frekvenco uhajanja "afer"...? ;(( Alternativa je napredek - razno razne navezave in "mreže" od l.91 dalje (al še pred tem...) niso zrasle le na gospodarskih področjih, to velja tudi za mreženeje medijev, virov! Logično! Ampak come on, tole zadnje mesece že počasi spominja na The BigBang... ;((

Najbrž bi se za kakšen pameten odg. moral vprašati vsaj še o lastništvu, pa še čem, pa se namerno ne bom... Kompliciranje!

Od kje torej novinarjem info?

So mogoče res še zadnja "institucija" v tej državi, ki funkcionira; za kaj več pa ni pristojnosti... WTF!?

Vsak dan kakega anonimneža peče vest?
In vsak dan dobijo anonimno pismo?
Vsak dan pobrskajo po "skladišču afer"?
Če so po petih letih, npr., raziskovalni novinarji sposobni odkriti razne "afere"... Kaj so pred štirimi leti, npr., počele pristojne ostale institucije?

Se res vsi ostali čohamo po jajcih?
To počnemo(/jo) že ves čas?

Gre še komu to po glavi?:P

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: lexios ()

Double_J ::

V hudih težavah smo, treba se bo vrniti spet h koreninam, to je sedaj jasno! Kar poglejte S. korejce, pri njih kriza ni nič poslabšala življenja, saj se še vedno dosledno držijo partizanskih vrednot!

Dve šivanki...

Okapi ::

ampak da vedno manj ljudi lahko opravi vedno več dela, seveda s pomočjo avtomatizacije.
Ja, samo je posredi en "manjši" zajeb. Na račun avtomatizacije ne zasluži človek več, ampak se proizvodi cenijo. Ali, z drugimi besedami povedano, lahko si danes privoščiš boljši & večji televizor, penzije pojutrišnjem pa ne boš imel nič večje.

O.

USS Liberty ::

http://www.rtvslo.si/slovenija/maslesev...

Stranka LDS, ki ima, ko gre za razne prebrisane, polna usta demokracije, človekoljubja in podobnih floskul, pa še kar na vrh vrhovnega sodišča forsira človeka, ki bi leta 91 Slovenijo najraje "tepihovao". Kaj je "tepihovanje" vemo vsi, ki vsaj malo poznamo bivši JLA vojaški besednjak. To je srbohrvaški JLA izraz za "carpet bombing"... Očitno bomo za glavnega vrhovnega sodnika dobili človeka, ki je leta 91 imel mokre sanje, da bi JLA MIG-i slovenskim mestom naredili tisto kar so britanski Lancasterji naredili Dresdnu leta 45...

Najbolje, da "človekoljubna" in "demokratična" LDS čimprej predlaga tudi generala Aksentijevića za načelnika general štaba SV...
http://en.wikipedia.org/wiki/USS_Liberty_%28AGTR-5%29

Okapi ::

V svoji slepi jezi seveda ne prepoznaš razlike med strahom po bombardiranju in željo po bombardiranju.

O.

Thomas ::

Misliš "strahu pred bombardinjem"?

Ti misliš, da ga je bilo le bombardiranja strah, leta 1991 in da ni eden tistih, ki je navijal za bombardiranje?

Hm ...
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Double_J ::

Masleša... ta ma precej masla na glavi.

Thomas, to se Okapi izvija. Masleša še sedaj nebi pritrdil nečemu takemu, kar je Okapi sedaj povedal, niti za ceno funkcije. Njega pa strah, ha ha...
Dve šivanki...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Double_J ()

Okapi ::

Ti misliš, da ga je bilo le bombardiranja strah, leta 1991 in da ni eden tistih, ki je navijal za bombardiranje?
Modela ne poznam, ampak na pamet bi sklepal, da je to veliko verjetnejša možnost, kot da bi si bombardiranje želel. Veliko ljudi je bilo takrat strah tistega, kar se je nekaj mesecev kasneje zgodilo na Hrvaškem in malo kasneje v Bosni. Malo je bilo takih, ki bi si to želeli.

O.

USS Liberty ::

Okapi je izjavil:

ampak na pamet bi sklepal, da je to veliko verjetnejša možnost, kot da bi si bombardiranje želel.


LOL
http://en.wikipedia.org/wiki/USS_Liberty_%28AGTR-5%29

Double_J ::

Ja seveda, tej ki so to slišali so vsi invalidi in ne razumejo konteksta in intonacije.

On ni izkazoval zaskrbljenosti ampak navdušenje, tako so pač povedali.
Dve šivanki...

Okapi ::

Što se babi htilo, to se babi snilo. Je precej pogost simptom, da ljudje slišijo (ali berejo), kot se njim zdi, ne kot je bilo zares rečeno (ali napisano). Po 20 letih še toliko bolj.

O.

nevone ::

Ja, samo je posredi en "manjši" zajeb. Na račun avtomatizacije ne zasluži človek več, ampak se proizvodi cenijo. Ali, z drugimi besedami povedano, lahko si danes privoščiš boljši & večji televizor, penzije pojutrišnjem pa ne boš imel nič večje.


To vse skupaj kar si napisal je nesmisel. Mešanje megle.

Važno je koliko je narejenega. Cene, plače, penzije se potem že nekako določijo.

o+ nevone
Either we will eat the Space or Space will eat us.

Double_J ::

Sej mogoče je bil res zaskrbljen, da bo padel kak JLA vojak, ko jih je tako občudoval.:D
Dve šivanki...

nevone ::

Što se babi htilo, to se babi snilo.

Kaj če to velja bolj zate? (v tem primeru)

Je precej pogost simptom, da ljudje slišijo (ali berejo), kot se njim zdi, ne kot je bilo zares rečeno (ali napisano). Po 20 letih še toliko bolj.

Pogosto se tudi dogaja, da ljudje v želji da se naj nekaj ne bi zgodilo, tisto preprosto zanikajo, pa četudi se je res zgodilo.

o+ nevone
Either we will eat the Space or Space will eat us.

USS Liberty ::

Je pa od tej kandidaturi masleše spet prišlo na dan, kako je JLA na meji pobijala ljudi, ki so ilegalno hoteli prebegniti v Italijo. Enkrat so tukaj levaki na tem forumu zagnali cel vik in krik in so me obtožili, da lažem, ko sem napisal, da je JLA na meji streljala ilegalne prebežnike...

Glede na to, kakšno bedno stanje je v naši državi in kakšni nedemokratični ljudje prevzemajo vse vzvode oblasti pri nas v svoje roke, se nam bo pa kmalu spet zgodilo, da bo folk masovno bežal čez mejo v italijo in avstrijo, vojaki z rdečo zvezdo, ki jih bo pa ta oblast kmalu vrnila na naše meje, bodo pa streljali na prebežnike...
http://en.wikipedia.org/wiki/USS_Liberty_%28AGTR-5%29

Zgodovina sprememb…

donfilipo ::

Double_J je izjavil:

V hudih težavah smo, treba se bo vrniti spet h koreninam, to je sedaj jasno! Kar poglejte S. korejce, pri njih kriza ni nič poslabšala življenja, saj se še vedno dosledno držijo partizanskih vrednot!


Madona tooo.
Evo, pesem je povsem jasno strukturno in melodijsko kopija naše: Po šumama i gorama. Da naredimo internacionalno verzijo je simple. Lepo v google translate in dobimo:

The forests and mountains
our country proud
go bands of partisans,
Transmit the glory of battle!


Zdaj ker je google preglup, da bi dojel globine slovanskih jezikov z rimo, damo še malo popravka:

In the forest and mountains
of our country proud
there go the bandits with partisans
singing the glory and loud.

Viola. Zdej pa rabim samo še grafično obdelavo. Ob bazenu s puškami in titovkami Toplakova, Dimičeva in Pahor. Ma to ne moreš zgrešit;((
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

Mr.B ::

Evo zgodba o Kučanu je že znana : Je bil IDEJNI VODJA Foruma 21, potem so ga pa te grdi Tajkini, kapitalisti izkoristili, polnili svoje žepe, bla bla bal, jaz pa sem se boril za socialni dialog. Ejga no.8-)
No to bo šlo celo čez, saj delavci ne razumejo kaj je Kapitalist, Tajkun, ter kaj je vloga sindikata, kaj šele socialni dialog SD medija, kot se reče neoliberalizem ali pa liberTizem.8-)
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

Okapi ::

Važno je koliko je narejenega. Cene, plače, penzije se potem že nekako določijo.
:)) Poudarek na nekako.

Pogosto se tudi dogaja, da ljudje v želji da se naj nekaj ne bi zgodilo, tisto preprosto zanikajo, pa četudi se je res zgodilo.
Težko bi mi bilo manj mar, kaj je ta Masleša res rekel in ali bo sodnika ali ne. Me pa kot vedno moti, da se ljudi vnaprej obsoja na podlagi govoric (še zlasti, če so te malo verjetne).

O.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Okapi ()

nevone ::

Vsekakor je tvoja jamrarija da televizorji so že boljši, plače in penzije pa ne, strel v prazno.

In so boljši televizorji in so višje penzije. Če pa standard lokalno pade, je pa razlog vedno v prenizki produktivnosti.

o+ nevone
Either we will eat the Space or Space will eat us.

Okapi ::

in so me obtožili, da lažem, ko sem napisal, da je JLA na meji streljala ilegalne prebežnike...
Kdo te je obtoževal, ne vem, vem pa, da vsi, ki vsaj približno vemo, kaj se je dogajalo na meji, vemo, da so jih streljali, tako kot vemo, da so tudi slovenski miličniki streljali na italijanske ribiče.

In kot vemo, da v ZDA še danes streljajo na tiste, ki bi radi brez potnega lista prišli noter.

O.

WarpedGone ::

Razlika je al strelajo, ker hočeš not al ker hočeš ven.
Da bi ti to dojel, upanja ni.

Kako je blo ime usmrečenemu po njegovi sodbi?
Zbogom in hvala za vse ribe

Okapi ::

Razlika je al strelajo, ker hočeš not al ker hočeš ven.
Ja, in to drastična;)

Kako je blo ime usmrečenemu po njegovi sodbi?
Nihče ni bil usmrčen. S tem samo dokazuješ, da so obtožbe neosnovane.

O.

Double_J ::

Tista Iranka tudi v končni fazi ne bo niti kamenjana, niti usmrčena verjetno...
Dve šivanki...

WarpedGone ::

Nihče ni bil usmrčen. S tem samo dokazuješ, da so obtožbe neosnovane.

Pojasni?
Zbogom in hvala za vse ribe

USS Liberty ::

Okapi je izjavil:

In kot vemo, da v ZDA še danes streljajo na tiste, ki bi radi brez potnega lista prišli noter.


border patrol v ZDA lahko na ilegalne prebežnike na meji strelja samo v skrajnem primeru, če ilegalci ogrožajo življenje obmejnih policistov, enako kot je to procedura pri obmejnih policijih v vseh demokratičnih državah...
http://en.wikipedia.org/wiki/USS_Liberty_%28AGTR-5%29

Okapi ::

Pojasni?
Kaj naj pojasnim? Nihče ni bil usmrčen, ti pa trdiš, da je bil, torej zavajaš. Podobno morda zavajajo tudi tisti, ki trdijo, da si je želel bombardiranja.

O.

WarpedGone ::

Kdo je bil v Sloveniji nazadnje obsojen na smrt?
Kdo ga je na smrt obsodu? Masleša al ne?

Al je bla sodba izvedena al ne, ne igra pomembne vloge.
Če ne, pomeni le da so mu drugi rit odnesl.
Zbogom in hvala za vse ribe
««
13 / 219
»»