» »

Slovenska levica

Slovenska levica

Temo vidijo: vsi
««
12 / 219
»»

donfilipo ::

Ja navaditi se bo treba malo na masovno psihologijo brez tita in dolfeta. Se pravi z neusmiljenimi mediji, ki iščejo kri, sex in gore greha in denarja:)

Takole gre. V modelih severnjaške socialdemokracije, kapitalist čez noč, ki ni obenem tudi dobrodelnež na vsakem 3 koraku in seveda wannabi politični vodja, ne gre. Gre profesor kemije, ekonomist, direktor....ampak skromno:)

Fenomen berlusconija je nekaj posebnega, vendar ima to veliko slabost, da če se italijanom poslabša življenje, za toliko kot slovencem, potem bo v glavo dobil staniščno školjko in ne katedralo, nenazadnje pa ga bodo težko ločili od svinca. Kar pa po mojem sam dobro ve, in naredi vse, da se primarno italijanom življenje bistveno ne poslabša.

Zdaj ali smo mi bližje severnjaškemu, ali južnaškemu modelu, in ali recimo jankovič lahko drži slovenijo pokonci nad vodo je pa drug problem;(( Ker če dejansko lahko in je toliko menadžerja, potem bomo imeli južnjaški model, za spremembo pa naš 'berlusconi' ne bo desničar, ampak levičar. Posledica 50 letnih zablod po 2.svetovni vojni pač:)
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

Zorro ::

Mr.B je izjavil:

Če bo šlo tako dalje : http://www.dnevnik.si/poslovni_dnevnik/..., verjetno tudi LDS, ravno ne bo popularna v parlamentu.


Stvar postane še bolj zanimiva, če v ta mlin vržemo še Zagožna, Slivnika, Pogorevca, Starino-Kosem....

Zanimivo, da tega članka ni več. Prav tako bo zanimivo videti ali bo to vplivalo na razplet afere Patria, žrtvovanje pionov...

Ko je bil osnutek končan, pa naj bi se po pisanju spletnega portala vsi trije odpeljali v hišo Hilde Tovšak v Šentilj pod Turjakom pri Mislinji, kjer naj bi bila tudi bivši šef policije in sedanji visoki uslužbenec Mobitela Marko Pogorevc in takratni predsednik uprave Dela Danilo Slivnik.

Zanimivo bo, če se bo kdaj izkazalo, da je pismo ASK res napisal Jože Zagožen, saj bi dolgoletnega Janševega sopotnika postavilo v zelo nenavaden položaj in sprožilo osupljivo vprašanje, zakaj naj bi to storil.


V ponedeljek naj bi se bolj razpisali o tem.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Zorro ()

USS Liberty ::

Kučana bodo dali za posebnega odposlana za Bosno...

Bo malo zrak mešal in dobival dobro plačo...
http://en.wikipedia.org/wiki/USS_Liberty_%28AGTR-5%29

GLAVNI ::

Da še tle objavim, mislim, da bo tema kar pravšnja:

http://www.rtvslo.si/mojvideo/domobraan...

Pšenični ::

"Kučana bodo dali za posebnega odposlana za Bosno..."

Lahko prvlečejo še kaj iz naftalina. Vendar so zavozili gospodarstvo do amena. Šel je Vegrad, Gre še Alpos, G7, Javor, TOM..., pol Slovenije je na kolenih, realni sektor izginja, kot sneg v poletnem soncu,. Torej pomeni, da se kritična masa približuje..tik, tak, tik, tak....

Okapi ::

Vendar so zavozili gospodarstvo do amena. Šel je Vegrad, Gre še Alpos, G7, Javor, TOM.
Kdo točno in zakaj je kriv, za te tvoje primere? Iz katerega političnega pola je priplavala recimo Hilda si priročno pozabil?

O.

djordjevic ::

In da se je zakon, ki je omogočil menedžerske prevzeme z zastavljanjem delnic istega podjetja, spremenil pod Vizjakom, takisto. Ampak ja, itak da je vsega kriva 'tajkunska tranzicijska levica', jasno. >:D
No grave is deep enough to keep us in chains.

luli ::

Iz katerega političnega pola je priplavala recimo Hilda si priročno pozabil?

In da se je zakon, ki je omogočil menedžerske prevzeme z zastavljanjem delnic istega podjetja, spremenil pod Vizjakom, takisto.


Je čisto vseeno ali je počel z levo ali desno roko.

Višek problema so "državne" banke. Kakšne garancije ti daš posojilodajalcu za denar je stvar tebe in posojilodajalca. Seveda če ta posojilodajalec ni banka.

Drugače pa brezveze, da Kurćiju ponujajo službo. Kako bo pa delal? Na napotnice ali preko malega dela?

Mr.B ::

'tajkunska tranzicijska levica',;( , sarkastično še sploh ker so tak zakon izglasovali, no res pa da so takrat bili le ena stranka, khm LDS.
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

Pšenični ::

"Kdo točno in zakaj je kriv, za te tvoje primere? Iz katerega političnega pola je priplavala recimo Hilda si priročno pozabil?"

Kako je s Hildo vsi vemo.

Zdej problem je na ta levih, pa nič ne ukrenejo. Zadeva se rapidno slabša. Lovijo unga "cepca" od Magajne, namesto da bo lovili Bineta, ki še zdej pobira po 13.000 evrov plače vsak mesec. Temu se reče narobe svet. Zmešnjava prioritet. Grejo se politiko (posredno grozijo poslancem), država jim pa gine pred nosom.

A zastopte, pa kaj zdej prihaja ven kako je NLB zafuran. TIsti tipo je pa dobil milijonček.

Poleg tega se na levi odpira še en velik problem, saj je jasno da razen v Ljubljani Jankovič nima za burek, volilci ga ne jebejo pet posto.

http://www.finance.si/294092/Jan%B9a-bi...

Zgodovina sprememb…

Mr.B ::

Sej vemo sept njihovi krivi :
A zastopte, pa kaj zdej prihaja ven kako je NLB zafuran. TIsti tipo je pa dobil milijonček.

V nadzornem svetu, je v času Kramarjevega mandata, sak dobil toliko, samo da je kramar to vzel na koncu mandata. Hm a veš kdo so bili nadzorniki ? Namig NAŠI.
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

Pšenični ::

"V nadzornem svetu, je v času Kramarjevega mandata, sak dobil toliko, samo da je kramar to vzel na koncu mandata. Hm a veš kdo so bili nadzorniki ? Namig NAŠI."

In sedaj je na tej vladi, da odgovarjajo za svoje delo. Da upošteva zakonodajo. Da jim vse poberejo. A se strinjaš?

bluefish ::

To se seveda ne bo zgodilo, ker nobena vlada nima jajc za tako potezo. Vprašanje je tudi, kje je zakonska podlaga.

Pšenični ::

http://www.finance.si/294092/Jan%B9a-bi...

Pozabil sem dodati, da se verjetno pripravlje zamenjava Pahorja. In tlele že poteka prvo sondiranje terena. Situacija postaja prekleto resna, če so aktivirali Jokerja (Kučana)...

"To se seveda ne bo zgodilo, ker nobena vlada nima jajc za tako potezo. Vprašanje je tudi, kje je zakonska podlaga."

Tole pa zlo verjetno ni res. zakonska podlaga je sigurno.

bluefish ::

Tole pa zlo verjetno ni res. zakonska podlaga je sigurno.
Sigurno? Citat zakona torej ne bi škodil.

Pšenični ::

"Sigurno? Citat zakona torej ne bi škodil."

Se strinjam, čeprav zdrava kmečka pamet(po Pahorju) govori, da se lopovčine kaznujejo.

Pšenični ::

"Poleg tega se na levi odpira še en velik problem, saj je jasno da razen v Ljubljani Jankovič nima za burek, volilci ga ne jebejo pet posto."

Počasi postaja jasno zakaj se zadnje čase vrtijo Jugoslovanski filmi, prihaja TV Pink in podobne štorije. Pripravlja se teren, da bo jankovič postal sprejemljiv za celotno Slovenijo. Druge razlage ni. S Pahorjem je definitivno konec, zdej se gre na Plan B.

Balandeque ::

Mislim, da tako tragičnega sklepanja pa na podlagi 531 anketirancev ne moreš delat.

Telbanc, tebe bodo začeli počasi na TV vabit, ko si tako pronicljiv analitik.
Involvement and commitment is like an eggs-and-ham:
the chicken was involved - the pig was committed.

bluefish ::

Skupaj z Letalonosilko.

Mr.B ::

Telebanc, nadzorni svet v času Kramarja so sestavljali člani SD in LDS, ki sicer na letnem obračuni res niso dobili toliko kot Kramar, so pa v svojem mandatu dobili vsak skoraj toliko kot Kramar, zato pa je vse tiho ratalo.

Kar se tiče Aduta ko Kučana. Samo namig Tajkuni foruma21. Si mislite da bi se Kučan, s tako zgodovino upal Aktivirati ?
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

Pšenični ::

"Kar se tiče Aduta ko Kučana. Samo namig Tajkuni foruma21. Si mislite da bi se Kučan, s tako zgodovino upal Aktivirati ?"

Leva opcija je pred razpadom, tko da je vse možno (aktivirali bojo vse potencijale-saj jih v primeru izgube oblasti čaka veliko neprijetnih vprašanj in še kaj zraven). Ne misliti da v SD in LDS ju niso tud poštenjaki, ki se jim ob vsem tem že počasi obrača. Zato tud tole s Kučanom ni nekaj nepričakovanega. Bo sicer v ozadju, ampak malo bolj aktiven, kot prej. Ne podcenjevat Kučana, tud Popit ga je podcenjeval..

Zanima me tud, kako bojo prepričali Pahorja da bo odstopil?

"Telebanc, nadzorni svet v času Kramarja so sestavljali člani SD in LDS, ki sicer na letnem obračuni res niso dobili toliko kot Kramar, so pa v svojem mandatu dobili vsak skoraj toliko kot Kramar, zato pa je vse tiho ratalo."

V bistvu je vseeno, kdo je bil v nadzornem svetu, bistvo je da se zadeve ne sankcionira. Tle je katastrofa. Denarja zmajnkuje na vseh nivojih, če pogledamo kako se je majnšala predvidena dokapitalizacija NLB ja. Najprej 400 milijonov, potem 250, zdej bi kao bilo zadosti že 125 milijonov.

To pomeni da Slovenija počasi a sigurno gospodarsko ugaša. Denarja preprosto ni. Eno je dobit podjetje po zvezah, čisto nekaj drugega je voditi podjetje v teh razmerah. Razmerah globoke gospodarske krize. Če pogledaš, kdo vodi nekatera podjetja tam do 800 zaposlenih, ti postane vse jasno. Butalci, ki niso niti toliko pametni, da bi okoli sebe zbrali pametnejše od sebe. Če razumete kaj hočem reči.

"Telbanc, tebe bodo začeli počasi na TV vabit, ko si tako pronicljiv analitik."

Prideš na slo tech in imaš kakšno idejo zastojn. Sicer se tle gor pase vse sorta. Od politikov, novinarjev pa še kaj drugega bi se našlo. Sem določene podobne besedne zveze že našel v kakšnem članku in sem se nasmejal...

Zgodovina sprememb…

Double_J ::

Pri nas ni več štos to, da bi si oblastniki radi nagrabili denar, v smislu da bi potem uživali z njim, ampak je tukaj hujša patologija.

Pač rajca jih to mešetarjenje na robu zakonov, ter čim večji osebni vpliv. Nesposobneži bodo tekmovali med sabo, dokler jih tuja konkurenca ne bo uničila čisto vse. Zaradi te brezvezne monopoli zabave, namesto da bi se počelo kaj pametnega, bomo pač precej revni. Nikoli dosegli razvitejših članic.
Dve šivanki...

lexios ::

Heh, monopoli zabava je neizbežno in samo posebi neproblematično dejstvo! Pa tudi nesposobni niso, če za sposobnost šteješ ambicioznost in tekanje h koritu! :D

Ne misliti da v SD in LDS ju niso tud poštenjaki, ki se jim ob vsem tem že počasi obrača.


Ne mislit, da v SDS so poštenjaki!:))

Ajde, ker sem na volji še malo filozofije, ki je mogoče karkoli... le to ne!

Kot kaže glede na razno razne analize in ankete nam začasno ne preostane drugega kot alterniranje (pričakovano), vsaj navidezne "harmonske" oscilacije, fitane na kakršnokoli zunanjo funkcijo (kot posledico zunanjih gospodarsko-političnih vplivov)... Pri tem gre žal ali na srečo za sistem s prenosno funkcijo n. reda! Ljudje iz foha vedo o čem se gre, za vse ostale - klik!

Vsaka "nova" vlada "kaznuje" "staro" za "stare" grehe! Ravno prav si že potalajo stolčke "i jovo na novo"... Slaba, a mogoče ne najslabša možna opcija! Zakaj? Pač, osebno mi je ljubša opcija "dobrega senzorja", beri: zdrave družbe, z minimalnimi popravki - predvsem izhodni "signal" hitreje skonvergira! Časovna zakasnitev narašča s frekvenco takšnega "harmonskega" sistema! Spremembe, ki se izvajajo na ta način kot družba čutimo z zamikom, na daljši rok! Prikladno, ni kaj, ko se "rezultat" pokaže sledi sklicevanje na predhodnji mandat! Slovenija krvavo potrebuje realno razvojno strategijo, konsenz, usklajenost, cilj, če hočete, ki velja za vse strani! Kot kaže je naša politika daleč od tega?

Družbeno-politično smo po sodem številu ciklov (...tu predpostavljam, da šteje že minimalna sprememba pri rezultatu volitev; cikli torej predpostavljajo volitve v parlament, ne alternacije "levo"-"desno", ki pa lahko sledijo iz morebitne analize!) nekje na začetku, blizu povprečni vrednosti ciklov; "rezultat" se približno izpovpreči! :)) Jebiga, fantje in punce, zdj je pač nastopil lihi cikel (1992-1996, 1996-2000, 2000-2004, 2004-2008, 2008-...), ni kaj dost "povprečit" trenutno (="bad times")! ;((

Mogoče pa bi nek srednje dolgoročni cikel rasti BDP-ja vsaj delno sovpadal s temi obdobji?:P heh he Če niti približno ne, imamo resen problem, hint: "leva" in "desna" roka imata istega lastnika!;(( Če ja, je problem še vedno resen, le lastnikov je najbrž več... >:D Fantje, punce! Prognoza za naslednje leto je izboljšanje, "bad times"-"good times"-"bad times"-"good times"-"NOW"! Če nisem zgrešil "vrstnega reda"!?;((

A v tem kontekstu ni problematična le "družba" sama, čeprav se vedno bolj povdarjajo razni posamezniki (vodstvo, kadri, nadzorni sveti, politiki, t.i. tajkuni...), temveč tudi samo "okolje" te družbe! Sama prepletenost in kompleknost sistema je v našem primeru že tako močno zavožena, da zvezno tranzitni popravki za Slovenijo na kratki rok niso več možni, so realna opcija, "furamo" jih že 20 let najbrž nas čaka vsaj še toliko, vendar se v tem primeru dejanski rezultat pokaže šele v teku menjave cele generacije ali dveh, če sploh, velja: "I tata bi sine!" in obratno! ;((

Ljubša mi je optimalna opcija s prehodom 1. ali 0. reda, ki ga določa primerno utežna konvergentna funkcija, bistvena je odzivnost "senzorja"! Žal je naša nikakva, če me razumete kaj mislim... ;(( Ni problem, kakšne oblike je vhodni signal oz. ali le ta narašča ali pada (anything goes, le da ni preveč stopničaste oblike;((), problem je v samem "senzorju"! ;((

Če in ko prenosna funkcija "senzorja" Slovenija "pade", "dokončno" mogoče čez 10-20 let, in jo preplavi tuj kapital bo šele žalost poslušat kako nas je uničil neoliberalizni kapitalizem, kao bad input!;((

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: lexios ()

USS Liberty ::

http://www.rtvslo.si/slovenija/leta-201...

Popis prebivalstva??? je to še en velik nateg levice pri nas?? v bistvu nas sploh ne bodo popisali, ampak bodo kar tako malo približno ocenili iz raznoraznih statistik, koliko prebivalcev je v Sloveniji. Kako bodo pa ocenili koliko je državljanov slovenske narodnosti, koliko albancev, koliko srbov, hrvatov, italijanov pa samo v Murglah vedo...
http://en.wikipedia.org/wiki/USS_Liberty_%28AGTR-5%29

lexios ::

Ja tko se zamanjša stroške javnega sektorja... Kaj ni jasno?;(( Update statistike o št. obdavčenih!:)) Vseskup si zasluži le samo še en velik "fuck off", najbrž bi se gospodarsko prej pobrali, če bi vse parlamentarce poslali na štiriletni dopust!>:D

LordTado ::

No in pri volitvah bodo spet uporabili psihologijo množice in zmanipulirali ljudi da so vredu vladali in folk jih bo spet volil ker bodo imeli lepe obleke in se lepo smejali...
Drugi recept pa je da folk sploh ne gre volit in se izvolijo komunisti sami,kar verjetno tudi računajo...

Potem pa bodo spet šinfarili tisti ki niso šli volt:)

USS Liberty ::

...ali pa bodo uporabili tretjo že preiskušeno metodo. Ustanovili bodo neko "novo" zokijevo stranko, na kateri bodo kandidirali sami "neodvisni" že stokrat reciklirani "strokovnjaki" in "ugledni" člani naše družbe, ki jih že 20 let gledamo v politiki in to listo bodo mediji do neonemoglosti promovirali kot rešitev za Slovenijo. Repovž mislim, da je že pred nekaj časa pozval, naj Zoki odreši Slovenijo. Mislim, da je odločitev že padla... Leta 2012 bo kandidat levice za premiera Janković v njegovo stranko se bodo pa nalepili večinoma člani SD in LDS... Zahec bodo pa najbrž poslali v stečaj, saj ne bo več potreben...
http://en.wikipedia.org/wiki/USS_Liberty_%28AGTR-5%29

Pšenični ::

"Leta 2012 bo kandidat levice za premiera Janković v njegovo stranko se bodo pa nalepili večinoma člani SD in LDS... Zahec bodo pa najbrž poslali v stečaj, saj ne bo več potreben..."

V primeru da jim ne bo uspelo odstraniti J.J. nima Jankovič nobenih šans. Ker bo šlo l.2012 za eksistenčni obstoj Slovenije, bo prišlo do nadaljnih delitev, kar že nakazuje razcep v SD ju, in prodpad LDS a in Zaresa.

V primeru, da zmaga po ne vem kakšnem ključu jankovič se bojim, da lahko pride do resnih nemirov.

bluefish ::

Jankovič jasno ne bo dobil potrebne večine. Ima volivce v LJ, potem pa se počasi konča.

Pšenični ::

"Jankovič jasno ne bo dobil potrebne večine. Ima volivce v LJ, potem pa se počasi konča."

Ampak bo velika medijska ofenziva, mislim pred volitvami l. 2012. Kot je že nekdo omenil, znajo pred volitvami zamenjati Pahorja, in politično ali morda celo fizično odstraniti J.J., sploh ker se zavedajo da je revanšist, tko da mislim če ga Parija ne pokonča bodo letele glave. Seveda v političnem smislu.

In v tem vakumu vskoči "na prigovarjanje" Kučana Jankovič in "na njegovo zahtevo" se mu pusti pregovoriti prevzame novo vlogo na levici. Seveda se v to (predvolilno kampanjo) vključijo vsi "neodvisni mediji", katerih neodvisnost poznamo že iz časov referenduma o meji, ki ne bodo izbirali "sredstev", za dosego cilja, ki pomeni obstanek levičarjev v Sloveniji na oblasti.

Tle sta še Pezdir in lahovnik, ki bosta če bosta imela interes skrojila volitve l.2012 po svojem okusu, saj Jankovič tudi proti nima nima šans.

Zgodovina sprememb…

bluefish ::

No, nekaj je fantaziranje, drugo pa realnost.

djordjevic ::

'Desnica' bo pa stala križem rok in vse to gledala zraven? Mislim, se povsem strinjam po eni strani, da na levici vse preveč gledamo iste face, ampak je na drugi strani kaj boljše? Jok. Isti K. Naj se tudi oni malo 'modernizirajo'. Na kolenih prosim, naj ustanovijo že eno pametno stranko - novi, neobremenjeni ljudje - in ponudijo povsem neideološki, po drugi strani pa ekonomsko gledano desni program in jih volim takoj.
No grave is deep enough to keep us in chains.

Utk ::

Ja taka stranka se najbrž bo ustanovila, ampak najbrž tam enkrat spomladi 2012 ko bo že zdavnaj prepozno.

cekr ::

djordjevic je izjavil:

'Desnica' bo pa stala križem rok in vse to gledala zraven? Mislim, se povsem strinjam po eni strani, da na levici vse preveč gledamo iste face, ampak je na drugi strani kaj boljše? Jok. Isti K. Naj se tudi oni malo 'modernizirajo'. Na kolenih prosim, naj ustanovijo že eno pametno stranko - novi, neobremenjeni ljudje - in ponudijo povsem neideološki, po drugi strani pa ekonomsko gledano desni program in jih volim takoj.



Ja, takšno pametno stranko je nekoč ustanavljal/pomagal ustanvaljati neki mali iz Murgel. :))
Sinclair ZX Spectrum [Zilog Z80A - 3.5 MHz, 48kB, dvojni kasetofon,
TV-OUT, radirke, Sinclair-Basic], Sinclair ZX-81 [Z80A, 3.25MHZ, 1kB]

Double_J ::

Problem bi znal biti takšen, da bo SDS dobil največ vendar s premalo zavezniki za sestavo vlade, Pahor bo seveda izgubil.

Potem pa bodo levičarji našli nekega "neodvisnega" strokovnjaka, ki se bo žrtvoval in bo sestavil tehnično vlado.

Ugibaj dvakrat kdo. Kak Janković... ali pa tisti opevani komisar.

Na kolenih prosim, naj ustanovijo že eno pametno stranko - novi, neobremenjeni ljudje - in ponudijo povsem neideološki, po drugi strani pa ekonomsko gledano desni program in jih volim takoj.


Boš volil Pezdirja, če bo ustanovil stranko? Naj kar pohiti, raziskave kažejo na dober dvomesten rezultat.
Dve šivanki...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Double_J ()

Gregor P ::

Ne moremo imeti vsak teden neke "nove" stranke, ki je v bistvu sestavljena bolj ali manj iz "starih" ljudi ipd. torej lahko jih imamo, samo ima takšna stranka bolj malo možnosti za uspeh, če so resnično "neodvisni" kandidati:8) ... vsekakor ni nič narobe, da se ustanavljajo, da imamo vsi možnost ustanoviti stranko, le njihova učinkovitost je vprašljiva; sam pa nikakor ne bi volil nekih ljudi, ki so "včeraj" ustanovili stranko, ampak rajši morda tiste, ki so dan po volitvah ustanovili stranko in imajo sedaj do novih volitev čas, da me prepričajo:)

... morda bi lahko imeli eno "umetno" stranko, t.j. stranko (na državne stroške seveda) v katero bi se lahko včlanil vsak državljan (morda nekaj osnovnih pogojev, min. izobrazba, prepoved članstva v drugih političnih strankah recimo za 5 let nazaj, nekaznovanje itd.), nato pa bi bilo žrebanje za kandidature (vprašanje na kakšen način ter koliko max. kandidatov) in tako umetno generirana stranka bi nastopila na volitvah (poslanec tako ne bi mogel 100% računati na naslednji mandat v tej stranki, lahko pa seveda kje drugje) ...

... izžrebani kandidati bi tudi imeli neke državne skupne prostore ter strokovno pomoč, kjer bi se lahko že nekaj mesecev prej spoznali, uskladili mnenja, izbrali nek okviren program načrtov za mandat (predvsem spoštovanje človekovih pravic in svoboščin, pravna država, socialna vprašanja), imajo splošno zakonsko predpisano podporo v medijih, dobro spletno podporo, morda tudi ustrezno spletno obliko demokracije, kjer so lahko udeleženi vsi državljani itn. ... lahko bi se tudi postavilo zgornjo mejo do koliko odstotkov poslanskih sedežev sme zasesti ipd. ... vsekakor pa lahko na volitvah tudi izgubijo in nobenemu kandidatu ne uspe priti do poslanskega sedeža ...

... torej bi bila njena funkcija bolj opazovalno-kontrolna v parlamentu obenem pa bi omogočila veliko novih obrazov v politiki in morda bi celo dobili nekaj novih rešitev aktualnih družbeno-političnih težav ... lahko bi pa tudi bila ena sama velika katastrofa:D
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Gregor P ()

donfilipo ::

Double_J je izjavil:


Boš volil Pezdirja, če bo ustanovil stranko? Naj kar pohiti, raziskave kažejo na dober dvomesten rezultat.


Autosrada wunderbar. Če bo Pezdir sestavil ekipo in ne bodo strumno dvigovali Friedmanove slike ob prepevanju kake sodobne tržne himne: /recimo Magnifico: Give me money:)/ pa zna resnično končno posvetiti sij upanja za konstruktivno reč. Verjetno najprej opozicijo, sčasoma pa odrešujočo neo in neoevropsko liberalno pot do dobre tržne ekonomije!
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

djordjevic ::

Double_J je izjavil:

Boš volil Pezdirja, če bo ustanovil stranko? Naj kar pohiti, raziskave kažejo na dober dvomesten rezultat.

Če bo nadaljeval v tem slogu, bi imel veliko možnosti, da me prepriča. Sicer pa glede tega podpišem donov zadnji post.
No grave is deep enough to keep us in chains.

WireMess ::

djordjevic je izjavil:

'Desnica' bo pa stala križem rok in vse to gledala zraven? Mislim, se povsem strinjam po eni strani, da na levici vse preveč gledamo iste face, ampak je na drugi strani kaj boljše? Jok. Isti K. Naj se tudi oni malo 'modernizirajo'. Na kolenih prosim, naj ustanovijo že eno pametno stranko - novi, neobremenjeni ljudje - in ponudijo povsem neideološki, po drugi strani pa ekonomsko gledano desni program in jih volim takoj.


Spet sprenevedanje, djordjevic, kot navadno, obleceno v lazen plasc dobronamerne iniciative? Katere iste face? 20-let-iste, ali 65-let-iste? Sam namrec razlikujem med temi dvemi vrstami "istih fac". Nezmoznost razlikovanja med omenjenimi vrstami istih fac je najvecje gorje povprecnega slovenistanca. V arzenal rdecih taktik pa spada se ona stara viza "sej so vsi isti....".

Bruh, bljak, fuj, fej...

Pšenični ::

"No, nekaj je fantaziranje, drugo pa realnost."

Pač levaki so se "izpeli". Ker vedo da ne bojo več pri koritu, bojo verjetno poskusili nareditii še finančni "Blitzkrieg", to je pustiti za sabo "požgano zemljo", ker se verjetno prazno korito da še kej postrgat. Seveda po volitvah ne bojo mogli iz svoje kože in bodo redki, "ki ne bodo zaprti", lahko vehementno govorili kar ste volili, to imate. Verjetno bo takrat desna vlada v 14 dneh "kriva za vse gorje". Zato bo potrebno po volitvah, najprej vspostavit neodvisnost sodstva in medijev, za vsako ceno, še enkrat ponavljam, za vsako ceno..

Dejstvo je, da Pahor vsesplošnega ropanja ni sposoben preprečiti, zato nas čez dve leti, verjetno že prej, čakajo javne kuhinje.

Zgodovina sprememb…

djordjevic ::

WireMess je izjavil:

Spet sprenevedanje, djordjevic, kot navadno, obleceno v lazen plasc dobronamerne iniciative?

Če si človek želi stranke, ki bi dejansko imela v načrtu delati v dobro države in skrbeti za zagotavljanje pogojev čim večjega napredka, mora imeti nujno skrite namene? Eni se mi res smilite. Da vaših bolanih blodenj o '65 letih nadvlade' sploh ne omenjam. Poln K imam teh in onih ideologij, v imenu katerih se naredi ama nič, samo megla se širi. Marš s tem. Dajmo se ubadat z napredkom, ne pa nenehno z etiketiranjem, ki nam prinese bore malo ali nič. No, enim očitno neslutene užitke. Fuj, bljak.
No grave is deep enough to keep us in chains.

USS Liberty ::

http://www.rtvslo.si/gospodarstvo/pred-...

Še ena zgodba o "uspehu" in "nacionalnem" forum 21 interesu. Še dobro, da so Jankovića pravočasno nagnali iz Merkatorja, saj bi bil z njim na čelu, danes Merkator točno tam kjer je Merkur. Janković bi tako kot Kordež dobil veliko posojolo od NLB, katerega danes ne bi bil sposoben odplačevati, Merkator bi se pa potapljal...

Mi je pa kar hudo za Merkur, saj sem doma z merkurjevega gorenjskega konca in poznam kar nekaj ljudi, ki bodo zaradi kordeža in foruma 21 ostali na cesti in pristali na zavodu za zaposlovanje...
http://en.wikipedia.org/wiki/USS_Liberty_%28AGTR-5%29

Zgodovina sprememb…

Pšenični ::

"Mi je pa kar hudo za Merkur, saj sem doma z merkurjevega gorenjskega konca in poznam kar nekaj ljudi, ki bodo zaradi kordeža in foruma 21 ostali na cesti in pristali na zavodu za zaposlovanje..."

Merkur pojem št.ena na področju ki ga obvladuje. Mankajo težki milijoni. Kam je šel denar? Zakaj Bine še vleče plačo? Ker je kooperativen, ker je tiho? Sramota. Kaj misli Pahor, da ljudje tega ne vidijo. Da se mu sanja pr belem dnevu. Tle gre za take ekcese, da je potrebno nemudoma ukrepati.

Torej Bine po tem, kar je naredil z Merkurjem, mirne vesti vleče plačo, kot da se nii nič zgodilo. To je možno le v banana Sloveniji.

Zgodovina sprememb…

WireMess ::

djordjevic je izjavil:

WireMess je izjavil:

Spet sprenevedanje, djordjevic, kot navadno, obleceno v lazen plasc dobronamerne iniciative?

Če si človek želi stranke, ki bi dejansko imela v načrtu delati v dobro države in skrbeti za zagotavljanje pogojev čim večjega napredka, mora imeti nujno skrite namene? Eni se mi res smilite. Da vaših bolanih blodenj o '65 letih nadvlade' sploh ne omenjam. Poln K imam teh in onih ideologij, v imenu katerih se naredi ama nič, samo megla se širi. Marš s tem. Dajmo se ubadat z napredkom, ne pa nenehno z etiketiranjem, ki nam prinese bore malo ali nič. No, enim očitno neslutene užitke. Fuj, bljak.


Ne moremo se ubadati z napredkom, ker nam kvazi socialno cuteca vlada v imenu visje komunajzarske pravicnosti prevec prazni zepe, da bi se lahko ukvarjali z napredkom. In ta socialno nadpravicna in ultranapredna vlada, ki jo sestavljajo same moralne avtoritete, se ideolosko (pa tudi povsem prakticno, prek starih udbaskih povezav) napaja iz stalinisticnih/razbojniskih vrednot. Kaj ti tu ni jasno in kaj je tu tako prekleto tezko za razumeti, da ne bi tega zastekal vsak petletnik?

Hoces supermana, ki bo resil slovenistan pred bankrotom? Fino - torej zacni v svoj memeplex absorbirati zgoraj napisano. Sele ko bo 50% ljudi absorbiralo zgoraj napisano, lahko pride tvoj superman. Dokler pa se to ne bo zgodilo, bodo povprecno razsvetljeni slovenistanski volilci vsakega tvojega supermana, ki si ga klece na kolenih tako gorece zelis, v imenu visje komunajzarske pravicnosti razglasili za jansista/povampirjenega liberalca/gldega kapitalista ter ga nabodli na kol na zokijevem stadionu.

Comprende?!

djordjevic ::

In kaj tako prekleto drugačnega pa počneš ti, da sem očitno _jaz osebno_ kriv za polom, v katerem smo se znašli? Pa spravi to svojo verbalno gorjačo v kot - v razumni debati nasilje ni potrebno.

*toliko o udbaških metodah press*
No grave is deep enough to keep us in chains.

Pšenični ::

"Dajmo se ubadat z napredkom, ne pa nenehno z etiketiranjem, ki nam prinese bore malo ali nič. No, enim očitno neslutene užitke. Fuj, bljak.""

Jaz se bom ukvarjal z napredkom (če ne bo sprememb) le še ko se izselim od tle. Torej jaz naj ustvarjam, da si bodo nekateri prisesani na mamico državo še naprej filali žepe....????

Zgodovina sprememb…

Mr.B ::

Jankovič, ima prednost v eni stvari, to je da ima lastni kapital, res pa da ne vem koliko ga ima letos.
Jankovičeva popotnica je danes brez da rečemo na prst minus v blagajni proračuna občine, ki je večji, kot njeni prihodki. Torej če to preslikamo na državno raven, so sicer na pol mandata po uradnih podatki uspeli pridelati primanjkljaj za pol proračuna, pa čeprav je bilo po uradnih podatkih 18 miljard minusa s 35 milijardami prihodkov za lansko leto. Realno je skoraj za pričakovati, da bo vlada do leta 2012 uspela pridelati za en proračun minusa. Torej človeka z enakimi referencami, bodo enostavno zmnirali.
Po drugi stran,i pa lahko pristopimo še z drugega konca. Razpis, po katerem so Stožice dobile denar, niso dobila katera mesta. Torej ne samo da niso dobila denar, tudi plačevati morajo za Stožice, torej če se gradi na tej zgodbi, nima kaj dosti uspeha. OK morda bo lahko dobil več kot kaže ZARESU in LDS-u, toda vprašanje je , če ter kako če bodo bodo recimo odstavili Pahorja.
Je pa v zgodbi Jankoviča zanimivo, štetje prebivalstva, torej možne volilne baze Jankoviča, ampak kot sem rekel če, ko, oziroma špekulacije. Stanje kar se tiče financ je katastrofalno, s tem da realno še nismo padli do dna, vsaj v Sloveniji. No lahko pa rečemo da bo 2012, konec vsega, sicer na kot v filmu 2012, ampak kot dokončnem kolapsu svetovnega gospodarstva.
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Mr.B ()

Okapi ::

Jaz se bom ukvarjal z napredkom (če ne bo sprememb) le še ko se izselim od tle.
Aha, še eden.;(( Kaj pa tebe zadržuje, da ostajaš samo pri besedah?

O.

Pšenični ::

"Po drugi stran,i pa lahko pristopimo še z drugega konca. Razpis, po katerem so Stožice dobile denar, niso dobila katera mesta. Torej ne samo da niso dobila denar, tudi plačevati morajo za Stožice, torej če se gradi na tej zgodbi, nima kaj dosti uspeha. OK morda več kot kaže ZARESU in LDS-u, toda vprašanje je , če torej če bodo recimo odstavili Pahorja, in kako."

Za odstavitev Pahorja morata biti izpoljena dva pogoja. No na kratko:...:

- velika brezposelnost, slaba gospodarska situacija, v bistvu taka kot je sedaj...ker se bliža odplačevanje kreditov...bo vsako leto še slabše..Glede na to, da nas čaka drugi krog stečajev, nas ne čaka nič dobrega...

- da bo stranka SD ohranila svojo moč da se ne bo osipala (ker če se bo odstavitev ne bo potrebna), kako hiro so reagirali na Magajno priča o tem, da so še v izvstni formi in so pripravljeni razpad preprečiti(grožnje, izsiljevanje...), torej ga verjetno ne bo. Sicer je velik špil v igri, ki ogroža imperij, ki se je gradil od 91. leta...zato je tud ata Kučan aktiviran, ker ga "mulci lomijo"...Sicer bo v ozadju, vendar se bo oglašal ob "pomembnih" zadevah "za narod"...Seveda nam bo tud "sporočil" ob pravem času, da je Jankovič "pravi za nas", da mu zaupa.....To je njegova glavna naloga...

Oba dejavnika neusmiljeno kažeta na to bo Pahor odšel še pred koncem mandata. Zdej kako se bo to speljalo, lahko da bo padel s češnje, lahko bo infarkt, mogoče avtomobilska nesreča, lahko bo pa le odstopu. Odvisno od tega ali se bo strinjal s tistim, kar mu bo ukazano. Zadeva bo lahko kmalu še prekleto resna zanj. Če ne bo "ubogal". No mislim, da te napake ne bo naredil. In bo sam šel....ko mu bo ukazano....

Seveda bo povedal še da prevzema vso odgovornost, bla,bla,bla,..heh, heh....

Pahor bi lahko nmorda tud obstal, vendar je ta možnost povezana z gospodarskim uspehom in prenehanjem dajanja trapastih izjav. Ta možnost je skoraj nična. Mislim predvsem na "prenehanjem dajanja trapastih izjav".

"Aha, še eden.;(( Kaj pa tebe zadržuje, da ostajaš samo pri besedah?"

Heh,heh...kar rečem bo narobe.

Zgodovina sprememb…

WireMess ::

djordjevic je izjavil:

In kaj tako prekleto drugačnega pa počneš ti, da sem očitno _jaz osebno_ kriv za polom, v katerem smo se znašli? Pa spravi to svojo verbalno gorjačo v kot - v razumni debati nasilje ni potrebno.

*toliko o udbaških metodah press*


Verbalna gorjaca se vedno manj boli, kot gorjace, ki so jih izkusile zrtve partizanskega banditstva. Saj, zato pa se v slovenistanu spet uveljavlja verbalni delikt, medtem ko so povojni poboji drugorazredna tema.

Morda ne stekas konteksta zgornjega odstavka, ampak nic zato. Kdor kaj steka ve, da se to globoko tice kriminalne problematike slovenske levice.

In v nicemer se nismo misteriozno "znasli", ampak so nas v to pripeljali tvoji omiljeni boljseviki.
««
12 / 219
»»