Forum » Pomoč in nasveti » Nasvet za WINSBS 2008
Nasvet za WINSBS 2008

Novak0 ::
Imam manjše podjetje in že pol leta uporabljamo strežik z win SBS 2008. Za vzdrževanje strežnika, ki se nahaja v našem podjetju smo najeli drugo podjetje, ki se profesionlno ukvarja s to dejavnostjo. Pred časom sem začel sumit, da prihaja v podjetju do odtekanja informacij. Sedaj sem sigurn, da je to povezano s strežnikom.
Zanima me, če se dajo programi in datoteke na strežniku kako zaščitit, da administrator ne more dostopat do njih oz. omogočat dostopa tretjim osebam. Z drugimi besedami povedano, da administrator lahko skrbi le za nemoteno delovanje strežnika, ne more pa dostopat do programov in datotek, ki so povezani s poslovanjem našega podjetja.
Že v naprej se zahvaljujem za vaše nasvete.
Lp,Jure
Zanima me, če se dajo programi in datoteke na strežniku kako zaščitit, da administrator ne more dostopat do njih oz. omogočat dostopa tretjim osebam. Z drugimi besedami povedano, da administrator lahko skrbi le za nemoteno delovanje strežnika, ne more pa dostopat do programov in datotek, ki so povezani s poslovanjem našega podjetja.
Že v naprej se zahvaljujem za vaše nasvete.
Lp,Jure

darkolord ::
A to je file server?
Sicer pa narediš novega uporabnika z manjšimi pravicami kot administrator in mu onemogočiš dostop do tja, kamor naj ne bi gledal...
Sicer pa narediš novega uporabnika z manjšimi pravicami kot administrator in mu onemogočiš dostop do tja, kamor naj ne bi gledal...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Locky Virus (strani: 1 2 )Oddelek: Informacijska varnost | 28390 (25406) | Manna |
» | Dostop do oddaljenega omrežjaOddelek: Omrežja in internet | 3514 (3160) | mladec |
» | vohunjenje v službi (mreža) (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 15173 (8961) | neonX |
» | Pentagon prepovedal in zaplenil USB-ključeOddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod | 5787 (4090) | Jst |
» | Postavitev strani na privatni server!!!Oddelek: Izdelava spletišč | 1026 (928) | Tarzan |