» »

Seagate naprodaj

Seagate naprodaj

Gibanje cene delnice Seagata v zadnjih petih letih

Bloomberg - Kot piše finančni dnevnik Bloomberg, je Seagate naprodaj. Zanj se zanimata TPG Capital in KKR & Co., ki bi za podjetje skupaj odšteli okoli 7,5 milijarde dolarjev oziroma 16 dolarjev na delnico, kar pomeni 20-odstotno premijo na trgovalno ceno pred najavo. Prav tako naj bi se za Seagate zanimal Bain Capital LLC. Prejšnji potencialni kupec konzorcij Silver Lake se je umaknil.

Če bo prevzem izpeljan, bo Seagate po letu 2000, ko sta ga kupila TPG in Silver Lake in leta 2002 postavila na borzo, vnovič v zasebni lasti brez kotacije. Seagate je v drugem letošnjem kvartalu zabeležil 379 milijonov dolarjev čistega dobička, lani pa 83 milijonov dolarjev izgube.

KKR je zasebno podjetje na področju financiranja, odkupov in tveganega kapitala, ki sta ga leta 1976 v New Yorku ustanovila Henry Kravis and George Roberts, medtem ko je TPG Capital investicijsko podjetje iz Kalifornije. Obe sta strokovnjaka za odkupe, prevzeme, ponudbe in druge finančno-lastniške operacije.

8 komentarjev

filip007 ::

Aja zato so imeli slabe diske od 7200.9 naprej...
Palačinka z Ajvarjem in stopljenim sirom v mikrovalovki.

RejZoR ::

Mja no, Momentus serije za prenosnike so eni boljših. Momentus 7200.4 serija velja za eno najhitrejših prenosniških diskov, ki se brez vsake težave kosa celo z namiznimi 3,5 diski, Momentus XT pa je prvi SSD+HDD hibrid, ki je tud požel izjemno pozitivne rezultate istočasno pa ima še vedno dost prizemljeno ceno za razliko od čistih SSD-jev. Mogoče so zašuštral desktop segment (čeprav Barracuda XT 2TB modeli niso prav nič slabi) pa blestijo na high end prenosniškem segmentu.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

Pyr0Beast ::

Eni boljših. Meni je 500G odpovedal po slabem mesecu uporabe. 0LBA error, ki se pojavlja blazno pogosto.
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

Kurzweil ::

Filip točno tako kot praviš!

Od 7200.9, 7200.10, 7200.11, 7200.12 serije imam sive lase!
Osebno imam največ izkušenj z 7200.11, povsem objektivno lahko potrdim, da tako slabega diska v vseh 20ih letih odkar sem na PCju še nisem mel.
Če še na kratko opišem kakšne so bile najpogostejše napake - vsi ti diski preklapljajo med 5400 na 7200 rpm in se na trenutke kar ustavljajo, kar je nekoč pri Visti in XPjih pomenilo zrznitev sistema v windows 7 pa se celoten ekran rahlo osvetli in čakaš, kdaj se spomni da se nazaj zažene. Podatki se čez čaz nekako ne razumejo najbolj z redundanco in sistem to v tabelah tolmači kot neuporabne podatke (naprimer nedelujoč mp3 ali film) pri tem moram povdarit da S.M.A.R.T. ne javlja ničesar, pravtako ni ne duha ne sluha o bad sectorjih, uporabil sem tudi nekaj diagnostičnih orodij pravrako nič o tem, kot prvo sem pa seveda uporabil SeaTool, ki je namensko orodje za diagnosticiranje in nasplošno upravljanje s Seagate diski... kot rečeno nič. Med tem ko se ustavlja disk to pomeni "end of session" za karsikaj (flash, aplikacije) da ne omenjam renderiranja ali česa podobnega. Da ne omenim da je nekaterim prišlo do tega sredi defragmiranja ali inštaliranja česa, kar so spet nove težave, diski teh serij so neuporabni za kakšne resnejše stvari.

Naj omenim, da so za te serije prišli kasneje update-i oz. novejši firmware-i, ki pa kljub temu dvema modeloma niso nič kotistili, nekatere modele je bilo možno na ta način tudi rešiti, če ima kdo težave, dam še mimogrede link: Seagate 7200.9 - 7200.12 Firmware

Malce po goveje a iskreno povedano: za en kurz diski!

filip007 ::

Zadnje čase kaže da je WD Green najboljši, doma je eden v uporabi pol leta in dela tip top pa še SMART je stabilen. Sem pa novega Samsunga testiral na HDTune je pa SMART začel dvigati ECC, nevem zakaj sploh omogočajo fukcije, če je pa disk skoraj zanič potem.
Palačinka z Ajvarjem in stopljenim sirom v mikrovalovki.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: filip007 ()

Riff ::

men dela segate sata 500Gb že kar neki časa :D

RuskiSnajper ::

filip007 je izjavil:

Zadnje čase kaže da je WD Green najboljši, doma je eden v uporabi pol leta in dela tip top pa še SMART je stabilen. Sem pa novega Samsunga testiral na HDTune je pa SMART začel dvigati ECC, nevem zakaj sploh omogočajo fukcije, če je pa disk skoraj zanič potem.


pol leta ni nič
Green serija je ekonomična
Black serija je najbolša/najhitrejša (2x več pomnilnika CACHE)

green = low power / low performance
blue= medium power / medium performance
black = high power / high performance

blue serije nisem opazil sedaj , je pa bila prej v 2008


Performance. The Black is optimized for performance at the expense of noise and power consumption, the blue is a general use drive, designed to be a good balance of performance, power consumption, and noise, and the green is designed to use as little power and make as little noise as possible at the expense of performance.

Zgodovina sprememb…

RuskiSnajper ::

Use the WD Black for your SYS disk (the one where the WHS OS is installed on)

The Green drives spin at 5400 (despite popular misconception they don't actually vary between 5400 ~ 7200 RPM). 5400 RPM is more than adequate to store your data, since as a server the bottleneck would be your network.

However, if you are doing a new build or thinking about swapping out the main SYS drive where your WHS OS lives on, stick with a 7200RPM WD Black or Blue. As the main system drive, this is the driver that WHS is going to constantly pull data from. Going down to a 5400 Green will noticibly slow down your performance.



And for the record, despite what WD says, these drives spin at 5400rpms. I have never seen any benchmark that shows they are capable of running faster, regardless of load.


http://www.differencebetween.net/object...

In še to , kar se tiče glasnosti (noise) in električne porabe so američani popularni da delajo big deal iz tega , ampak upravičeno saj jih je polovica v slabem financnem stanju in komplicirajo za pickarije itd... pa gledajo na vsak wat elektrike , pa še občutljivi so na malo drmanja znotraj HDDja , in če maš dobro kišto se sploh ne sliši kaj več ven , osebno nevem za green ampak jas imam WD1002FAEX (ali Western Digital Caviar Black 1000 GB Sata 3 64MB cache) in je pošteno tih od vseh starejših HDDjev (2005) mislim totalno brezveze je razglablat kar sploh ni problem.

Vglavnem green je še zmeraj bolsi za networking kot je backup , data storage v serverjih , tam kje se kaki fajl downloda 1 krat na dan itd... če kupuješ za doma , za svoj komp , boš mel gori svašta potem ne boš delal z muhe slona , pa tudi 90% uporabnikov na windowsu ima vkloplen pagefile kar pomeni še slabši performance sistema z počasnejšimi diski.

Zgodovina sprememb…



Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Prigode z Dellovim odkupom: stomilijonska škoda zaradi računalniške napake

Oddelek: Novice / Nakupi / združitve / propadi
104974 (3420) Zvezdica27
»

Milijardni menedžerski odkup Della

Oddelek: Novice / Nakupi / združitve / propadi
3411290 (8763) driver_x
»

Dell ima več snubcev

Oddelek: Novice / Nakupi / združitve / propadi
74676 (3839) BaToCarx
»

Microsoft končal prevzem Skypa

Oddelek: Novice / Nakupi / združitve / propadi
199094 (7815) techfreak :)
»

Kaj prinaša Microsoftov prevzem Skypa

Oddelek: Novice / Nakupi / združitve / propadi
4413493 (10369) Hexx

Več podobnih tem