Forum » Programiranje » [Visual C#] Dvosmerna komunikacija preko TcpClient
[Visual C#] Dvosmerna komunikacija preko TcpClient
c0dehunter ::
Na kratko:
razvijam _preprosto_ chat aplikacijo, ki bi omogočala pogovor med dvema osebama. Aplikacija je lahko ali server ali klient (to sem rešil tako, da imam dva okna in gledo na začetno izbiro se odpre eno izmed njih).
Enosmerno komunikacijo (klient->server) mi je uspelo vzpostavit (zelo poenostavljeno):
Klient:
Server:
No in ker so dve formi ne vem kako naj dostopam do tcpListener objekta, ki je na form1 iz form2, da bi lahko potem naprej ustvaril NetworkStream in pa StreamWriter. Mi lahko kdo da kakšne smernice?
razvijam _preprosto_ chat aplikacijo, ki bi omogočala pogovor med dvema osebama. Aplikacija je lahko ali server ali klient (to sem rešil tako, da imam dva okna in gledo na začetno izbiro se odpre eno izmed njih).
Enosmerno komunikacijo (klient->server) mi je uspelo vzpostavit (zelo poenostavljeno):
Klient:
TcpClient odjemalec = new TcpClient(); odjemalec.Connect("127.0.0.1", 10100); StreamWriter streamWriter = new StreamWriter(odjemalec.GetStream()); streamWriter.WriteLine("test"); streamWriter.Flush(); streamWriter.Close(); odjemalec.Close();
Server:
TcpListener tcpListener = new TcpListener(10100); Socket socketForClient = tcpListener.AcceptSocket(); NetworkStream networkStream = new NetworkStream(socketForClient); StreamReader streamReader = new StreamReader(networkStream); posodobiTextBox(streamReader.ReadLine()); socketForClient.Close();
No in ker so dve formi ne vem kako naj dostopam do tcpListener objekta, ki je na form1 iz form2, da bi lahko potem naprej ustvaril NetworkStream in pa StreamWriter. Mi lahko kdo da kakšne smernice?
I do not agree with what you have to say,
but I'll defend to the death your right to say it.
c0dehunter ::
Zadevo sem že rešil; poskušal sem se namreč povezati na isti port, ki je bil že zaseden z povezavo klient-server.
I do not agree with what you have to say,
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Socket ServerOddelek: Programiranje | 2423 (1616) | fx |
» | [c#] shrani text, tabele, slikeOddelek: Programiranje | 1503 (1109) | klemen93 |
» | [C#] Client -> Server komunikacija dela, kako je pa z Server -> Client?Oddelek: Programiranje | 1270 (1136) | Mitja Bonča |
» | [Visual C#] zaradi while zanke se ne pokaže oknoOddelek: Programiranje | 988 (865) | Fresh-Grass |
» | c# base class, derived class, inheritance problemOddelek: Programiranje | 1388 (1267) | Vapo1 |