» »

Nokia N900 ali Sony Ericsson XPERIA X10

Nokia N900 ali Sony Ericsson XPERIA X10

mrtvarokica ::

Zanima me kateri telefon se mi bi bolj splačalo kupit Nokia N900 ali Sony Ericsson XPERIA X10. Vsako mnenje bi mi prav prišlo saj se bom tako lažje odločo za nakup. Če pa kdo pozna kaki boljši telefon od teh dveh pa naj predlaga.

talmai ::

Hjoj. Kje si zdaj N900 našel? Kmalu bo en let star telefon, ima deprecated software (Maemo OS je zaključil svoje, N900 pa uradno baje NE bo lavfal MeeGota, ki je njegov naslednjik). Poleg tega je N900 nasplošno precej okoren telefon, neodziven, baterija zdrži en dan, brez neke velike izbire softvera. Edino če se misliš igrat z linuxom na telefonu, si postavit server za pošiljanje SMSov ali se nasplošno rad igraš s softwarom na telefonih (dokaj enostavno je napisat neko osnovno GUI aplikacijo v pythonu recimo, sistem sam je precej svoboden), potem ti priporočam da si omisliš enega rabljenega. XPerio ti bom tudi odsvetoval, ker nisem slišal lepe besede o njem, ne dam pa roke v ogenj (za N900 govorim s prve roke).

Kaj pa kakšna novejša Nokia? Kmalu pridejo N8, C7 in podobne smart touch Nokie, ki so za kako magnitudo bolj uporabne od N900, baterija drži dlje, neprimerno bolj odziven sistem, cene pa bodo nekje od 300€ naprej (bo pa verjetno še kak mesec za počakat). Al pa nevem, kakšen Android telefon, WinPho pride baje novembra v Slovenijo...

Kaj sploh pričakuješ od telefona?
"Bit je kot določna popolnoma nedoločna." (M. Heidegger)

svetetko ::

Poglej si še Samsung Galaxy S, HTC Desire, Motorola Droid 2 (Milestone 2), HTC Desire HD in podobne...

igor0203 ::

V službi sem malo rokoval z N900 in se mi zdi precej nepraktična. Telefon moraš ves čas držati horizontalno, sama odzivnost TS-ja ni bila ravno vrhunska. Poleg tega je pa tudi kar zajeten.

beban ::

Res je da je telefon že star in Maemo sistem ne podpira Google aplikacij .. Vendar ima 32gb, odličen brskalnik, TV-izhod. : igrice in video lahko gledaš preko domače televizije. Jaz sem nameraval kupiti Samsung Galaxy S vendar nima owerty tipkovnice.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nova anketa: katere znamke je vaš mobilni telefon? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Novice / Ankete
15030608 (24771) leiito
»

Kje najceneje do Nokie N900?

Oddelek: Mobilne tehnologije
171970 (1550) meXem
»

Nokia N900, HTC HD2 ali kaj drugega

Oddelek: Mobilne tehnologije
253929 (3498) primson
»

Nakup mobitela